HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2021 Perşembe - 15:17

Erdoğan ve Akar kürsüde... İzmir'den Yunanistan'a '9 Eylül' hatırlatması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İzmir’de 'Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. İzmir'in Kurtuluşu'nun 99. yılı vesilesi ile açıklama yapan Akar, ""Bugün Yunan macerasının bittiği günün yıl dönümü. Bir asır öncekinin bedelinin ne kadar ağır olduğu unutulmamalı, hüsranla sonuçlanacak yeni maceralar peşinde koşulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ve Akar kürsüde...  İzmir den Yunanistan a  9 Eylül  hatırlatması!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen "Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, "Yunanistan, karasularını 12 mile çıkarma hayalleriyle hava sahasını daha da genişletme peşindedir. Bunların boş hayaller olduğu görülmeli, bilinmelidir" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, "KKTC’nin ruhsat verdiği ve kendi deniz yetki alanlarımızda bulunan bölgelerdeki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Bakan Akar, Rum kesiminde Atatürk'ün anlatıldığı kitabın sayfasının yırtılması kararına ilişkin "Çarpık ve düşmanca zihniyetin yeni bir örneğidir. Şiddetle reddediyor, kınıyoruz." dedi.

Akar, şöyle devam etti:

"Bugün Yunan macerasının bittiği günün yıl dönümü. Bir asır öncekinin bedelinin ne kadar ağır olduğu unutulmamalı, hüsranla sonuçlanacak yeni maceralar peşinde koşulmamalıdır"

Yunanistan'ın teröristlerle ilişkisi olduğunu ifade eden Bakan Akar, "Yunanistan'ın yıllarca teröristlere eğitim verdiği onları barındırdığı , şimdi bunlara ilave olarak FETÖ'ye de ev sahipliği yaptı herkesin malumudur. NATO müttefiki ve komşumuz Yunanistan'a bu örgütlere hamilik yaparken terörizmin ve dini fanatikliğin yayılmasından  şikâyetçi olması gerçekten riyakarlıktır" sözlerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi tarafından düzenlenen ''Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu''na video mesaj göndererek  9 Eylül'de, İzmir'in kurtuluşunun 99. yıl dönümünde Atina yönetimini bir kez daha uyararak, "Tek taraflı eylemlerden kaçının" ifadelerini kullandı.

''YUNANİSTAN'IN OLDUBİTTİLERDEN KAÇINMASINI BEKLİYORUZ''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında Atina yönetimine böyle seslendi:

''Yunanistan'ın hak ve menfaatlerimize saygı göstermesini oldubittilerden ve tek taraflı eylemlerden kaçınmasını bekliyoruz. Yunanistan ile hakkaniyete adalete ve işbirliğine dayalı komşuluk hukukunu gözeten çözüm yolları bulacağımıza inanıyorum. Evlatlarımıza sorunlar yumağı yerine daha istikrarlı daha huzurlu bir gelecek bırakmak istiyoruz.''

Ege ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimin Yunanistan'ın uzlaşmaz tutumundan kaynaklandığını belirten Erdoğan, ''Yunanistan iyi niyetli çabalarımıza anlamlı katkı sunmak yerine maksimalist politikalarına hız vermiştir. Komşumuz Yunanistan'ın tansiyonu yükselten adımları karşısında suhuletle davrandık. Meselerimizi diyalogla ve müzakere ile çözmeye öncelik verdik. Meşru haklarımızı sonuna kadar savunurken diplomasiye alan açmayı asla ihmal etmedik. Bugün de bu müspet tavrımızı koruyoruz'' diye konuştu.

''BATILI ÜLKELER AYLAN BEBEĞİN DRAMINDAN GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARMAMIŞTIR''
Erdoğan, Ege Denizi'nde göçmenlerin yaşadığı insanlık trajedisini hatırlattı, Avrupa ülkelerine de şu sözlerle tepki gösterdi:

''6 yıl önce minik bedeni sahile vuran Aylan bebek, modern dünyanın utanç vesikası olarak hafızalara kazınmıştır. Başta Avrupa olmak üzere Batılı ülkeler Aylan bebeğin dramından gerekli dersleri çıkarmamıştır.

''SURİYELİLERE KAPANAN KAPILAR FETÖ'CÜ CANİLERE AÇILMIŞTIR''
Mültecileri kendi topraklarında güvenle yaşatacak adımların hiçbiri atılmamıştır. Suriyeli mazlumlara kapanan kapıların FETÖ'cü canilere sonuna kadar açılması ise insanlık adına hicap kaynağıdır.''

 
Bilfen Yayın Grubu ile #VuslatZamanı
 
CHP'den 'kamp' kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Yücel, 9 Eylül töreninde AK Parti’ye yüklendi: Merkezi hükümet İzmir’i cezalandırıyor!
CHP İzmir İl Örgütü’nün İzmir’in Kurtuluşu’nun 99. Yıl dönümü ve CHP’nin ...
Bahçeli: Erbaş doğru bir iş yapmıştır
MHP lideri Bahçeli, adli yıl açılışı hakkında açıklamada bulundu. Bahçeli ...
'İktidar çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya'
Parti Meclisi toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Şu ...
 
Sındır: Yürütmenin boşluğunu CHP'li belediyeler dolduruyor
Bergama’da 20 köy muhtarıyla bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Kamil ...
Kılıçdaroğlu: İttifakta sorun yok!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı'ında çatlak yaşanıyor" ...
Bakan Ersoy tanıtacak.... İzmir'in kalbinde dev dönüşüm
2019 yerel seçimlerinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
 
CHP'li Arslan: İzmir Marşı söyleyen milyonlar yarınların umududur
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir'in düşman ...
AK Partili Sürekli: 9 Eylül bir milattır
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in düşman işgalinden ...
Muharrem İnce’ye hapis cezası verildi
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’ye 5 ay hapis cezası verildi. İnce, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva