HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2021 Perşembe - 15:03

CHP’li Yücel, 9 Eylül töreninde AK Parti’ye yüklendi: Merkezi hükümet İzmir’i cezalandırıyor!

CHP İzmir İl Örgütü’nün İzmir’in Kurtuluşu’nun 99. Yıl dönümü ve CHP’nin 98. Kuruluş yıl dönümü için düzenlediği törende konuşan İl Başkanı Deniz Yücel, “İzmir’in tarihi ve kültürel zenginliği, insanının dünyaya aydın ve medeni bakışı, demokrasiye bağlılığı dönem dönem hep birilerini rahatsız etmiştir.  Ancak bunu en çok son dönemde hissediyoruz. İzmir’e hizmet getirmemek, İzmir’e yatırım yapmamak, İzmir’in bu ülkeye yaptığı katkıyı yok saymak uzun yıllardır merkezi hükümetin İzmir’i cezalandırma yöntemi olmuştur" ifadelerini kullandı.

CHP’li Yücel, 9 Eylül töreninde AK Parti’ye yüklendi: Merkezi hükümet İzmir’i cezalandırıyor!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Örgütü, İzmir’in Kurtuluşu’nun 99. Yıl dönümü ve CHP’nin 98. Kuruluş yıl dönümü için tören düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene İl Başkan Deniz Yücel, milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Kani Beko, Atila Sertel, Bedri Serter, Kani Beko, Özcan Durmaz, Murat Bakan, Mahir Polat ile ilçe belediye başkanları ile parti yöneticileri katıldı.

CHP İl Başkan Deniz Yücel, törende yaptığı konulmada AK Parti iktidarını hedef aldıo. Yücel, iktidarın İzmir’i cezalandırdığını belirterek “Yüz yıllarca Ermenilerin, Rumların, Musevilerin, Hıristiyanların ve Müslümanların huzur ve barış içerisinde yaşadığı İzmir’in tarihi ve kültürel zenginliği, insanının dünyaya aydın ve medeni bakışı, demokrasiye bağlılığı dönem dönem hep birilerini rahatsız etmiştir.  Ancak bunu en çok son dönemde hissediyoruz. İzmir’e hizmet getirmemek, İzmir’e yatırım yapmamak, İzmir’in bu ülkeye yaptığı katkıyı yok saymak uzun yıllardır merkezi hükümetin İzmir’i cezalandırma yöntemi olmuştur.  Aslında bu tavrın sebebini biz çok iyi biliyoruz. İzmir’e şaşı bakmalarının, akılları sıra İzmir’i cezalandırdıklarını zannetmelerinin en büyük sebebi, İzmir’in Mustafa Kemal Atatürk’ten, Cumhuriyet’ten ve Cumhuriyet değerlerinden taviz vermeyen dik duruşudur” ifadelerini kullandı.

Yücel’in açıklaması şöyle:

“Bugün mutlu ve kutlu bir gün yaşıyoruz. Bugün çifte mutluluk yaşıyoruz.

Dünya siyasi tarihinde, savaş cephelerinde kurulmuş tek siyasi parti olan, köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinden alan, Cumhuriyet Halk Partimizin 98. kuruluş yıldönümünde,

Yine tarihte bir milletin kurtuluş mücadelesini başlatan ve bitiren tek kent olan İzmir'imizin, düşman işgalinden kurtarılışının 99. yılında, başta Büyük Devrimci Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.

15 Mayıs 1919’da Konak Meydanı'nda Gazeteci Hasan Tahsin'in ilk kurşunu atmasıyla başlayan ulusal direnişimiz, yine Konak Meydanı'nda Yüzbaşı Şerafettin'in bayrağımızı vilayet gönderine çekmesiyle sonuçlanmıştır.

Türk Milletinin özgürlüğüne ve bağımsızlığına düşkün yapısı sonucu Anadolu ve Rumeli Müdafa – i Hukuk Cemiyetleri ve Kuvayi milliye hareketiyle başlayan milli mücadele, düzenli orduya geçilmesiyle 1. İnönü ve 2. İnönü zaferleri, Kütahya – Eskişehir muharebeleri, ardından Sakarya meydan muharebesi ve sonrasında 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan muharebesiyle zaferle taçlanmış, 9 Eylül’de İzmir’e girilmesi ve Yunan Askerinin denize dökülmesiyle ulusal bağımsızlık savaşımız cephede kesin bir şekilde sonuçlanmıştır. Ve artık İzmir, hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır!

 Bundan sonra en yakın kurmayları ve arkadaşları İstanbul’a girip İstanbul’u ve Trakya’yı savaşarak almak için Mustafa Kemal’e ikna etmeye çalışmışlarsa da, işgal kuvvetlerinin muzaffer Türk ordusuyla çarpışmaya cesaret edemeyeceğini bilen Mustafa Kemal, kalan vatan topraklarını diplomasi ve siyasi zekâsıyla alma yolunu tercih etmiştir. İşte böyle kıymetli, böyle eşsiz bir mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

 Tarihin yazıldığı ilk günlerden beri Hititler’den, İonlar’a, Lidyalılar, Perslere, Helen uygarlığına, Roma’ya, Bizansa ve Osmanlılara kadar çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan İzmir, bulunduğu coğrafyada her zaman öncü hoşgörünün, barışın ve özgürlüğün sembolü olmuştur.

Yüz yıllarca Ermenilerin, Rumların, Musevilerin, Hıristiyanların ve Müslümanların huzur ve barış içerisinde yaşadığı İzmir’in tarihi ve kültürel zenginliği, insanının dünyaya aydın ve medeni bakışı, demokrasiye bağlılığı dönem dönem hep birilerini rahatsız etmiştir.

Ancak bunu en çok son dönemde hissediyoruz. İzmir’e hizmet getirmemek, İzmir’e yatırım yapmamak, İzmir’in bu ülkeye yaptığı katkıyı yok saymak uzun yıllardır merkezi hükümetin İzmir’i cezalandırma yöntemi olmuştur.

Aslında bu tavrın sebebini biz çok iyi biliyoruz. İzmir’e şaşı bakmalarının, akılları sıra İzmir’i cezalandırdıklarını zannetmelerinin en büyük sebebi, İzmir’in Mustafa Kemal Atatürk’ten, Cumhuriyet’ten ve Cumhuriyet değerlerinden taviz vermeyen dik duruşudur.

Bakın! Bir süredir Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerlerine yapılan saldırılar artmış durumda. Bu yeni bir şey değil, milli mücadeleden tutun da Cumhuriyet’in ilk yıllarından başlayan ve günümüze kadar, Cumhuriyet ve Cumhuriyet Değerleriyle, Atatürk İlke ve Devrimleriyle hesaplaşmak isteyen yapılar olmuştur.

Bunlar dönem dönem devletin kurumlarına sızmış, devleti ele geçirmeye çalışmış hatta fırsatını bulduklarında darbe yapmaya çalışmışlardır.

Milli mücadele döneminde, dönemin Şeyhülislamı Dürrizade Abdullah Efendi, Mustafa Kemal ve Kuvayi Milliyecilerin öldürülmelerinin günah sayılmayıp, caiz ve vazife sayıldığı konusunda fetva verirken gerçek bir vatansever olan Ankara Müftüsü Rıfat Börekçi karşı fetva vermiş ancak milli mücadeleyi desteklediği için idama mahküm edilmiştir.

Şuraya geleceğim, din adamlığı ayrı bir şeydir. Vatanseverlik, dürüstlük, namus ve ahlak ayrı bir şeydir.   

Geçtiğimiz günlerde Adli yıl açılışı Anayasa’ya ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin devlet geleneklerine aykırı bir şekilde Diyanet İşleri Başkanının katılımıyla gerçekleşmiştir.

Anayasamızın 2. Maddesi derki “Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.”

Peki nedir laiklik;  En basit tanımıyla din işlerinin devlet işlerine etki etmemesi, ettirilmemesidir. Devletin tüm dinlere, inançlara hatta inançsızlığa dahi eşit mesafede durmasıdır. İnsanların özgür ve güvenli bir şekilde inançlarını ve ibadetlerini yerine getirmelerini devletin teminat alması demektir.

Evet adli yıl açılışı, Anayasaya aykırı bir şekilde Diyanet işleri Başkanının katılımıyla gerçekleştirildi. Buna tepki gösterenlere Diyanet İşleri Başkanı da, büyük bir pişkinlikle “İnanç siyasete, adalete, yargıya yansımasın istiyorlar” şeklinde cevap verdi.

Sen Laiklik nedir biliyor musun?

Senin işgal ettiğin makam ve kurum Laikliği güvence altına almak için kuruldu bilmiyor musun?

Hala o koltukta nasıl ve ne yüzle oturuyorsun?

Bakın biz dine, inançlara, duaya karşı değiliz. Din de bizim, dua da bizim. Bizim karşı olduğumuz dini siyasete alet eden din bezirganları, siyaset bezirganları, siyasi zübüklerdir. Onlara izin vermeyeceğiz.

Bir süredir Olimpiyatlarda sporcularımızın ve kadın voleybol takımımızın başarılarıyla gururlanıyoruz. Geçtiğimiz hafta Filenin Sultanları Polonya’yı yenerek yarı finale çıkmanın mutluluğuyla, büyük bir coşkuyla, büyük bir heyecanla İzmir marşını söylüyorlar. Devletin kanalı, devletin televizyonu “Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa” çığlıklarına sansür uyguluyor. Aynı TRT işlerine geldiğinde hain PKK terör örgütünün yöneticilerini ekrana çıkarıyor, terörist başının mektubunu televizyon ekranlarında yayınlıyor.

Ata’mıza yapılan bu büyük saygısızlıktan, o kurumun başındaki kişi kadar, onu hala orada oturtan siyasi irade de sorumludur.

Ben son olarak şunu ifade etmek istiyorum.

İzmirliler ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucu kadroları, Kurtuluş Savaşını başlatan ve bitirenler olarak, başladıkları işi asla yarım bırakmamışlardır.

O yüzden Millet açlıktan ve işsizlikten kırılırken, 3’er 5’er maaş alan, milletin rızkını yandaşlara dağıtan, yangın söndürme uçağımız olmadığı için ormanlarımız yanarken kendilerine özel uçak filosu kuran, anayasayı yok sayan, Mustafa Kemal Atatürk’e sansür uygulayan bu iktidara son verip; Genel Başkanımız Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU’nun önderliğinde halkın iktidarını, milletin iktidarını kuracağız. Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Cumhuriyeti Demokrasiyle taçlandıracağız.

Ben, İzmir’imizin kurtuluşunun 99. ve Türkiye’nin Birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partimizin 98. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Doğum günün kutlu olsun İzmir, doğum günün kutlu olsun Cumhuriyet Halk Partisi"

ÖZUSLU:  CHP İKTİDARI KARANLIK CÜBBEYİ YIRTACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün iki bayramı birlikte kutluyoruz. Bu tabi ki hepimize çok büyük mutluluk ve kıvanç vesilesi oluyor. Ne mutlu ki bu iki bayramı bir arada kutlamak onurunu ve imkanını pandemi cenderesini yırtarak burada açık alanda kutlayarak hep beraber bütün İzmir’e, Türkiye’ye, Dünya’ya bu mesajımızı iletiyoruz. Birleşmiş Milletlerin bir konferansında önemli entelektüel sanatçımız Zülfi Livaneli’yle Portekiz Devlet Başkanı karşılıklı konuşuyorlarmış… Portekiz Devlet Başkanı, ‘Yahu yüzyılın iki önemli siyaset adamı var. 2 önemli devlet adamı var. Bir tanesi Winston Churcill, diğeri de Mustafa Kemal Atatürk. Hangisi bir numara, aralarında bir türlü karara varamadım’ demiş. Livaneli de ona, ‘Siz fena halde yanılıyorsunuz, Mustafa Kemal Atatürk, Winston Churchill’i iki kere mağlup etti, onun için yüzyılın siyaset ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’tür’ demiş. Aynen öyle… Winston Churchill’i yenerek aslında onun şahsını yenmedik. Onun şahsında bizi yutmaya çalışan emperyalizme karşı bir mücadele verdik. Aslında yendiğimiz emperyalizmdir, yedi düveldir. Ne büyük ön görülü bir siyaset adamıdır ki Atatürk, ‘Benim naçiz vücudum bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır’ diyerek kendisinin fani, kalıcı olanın Türkiye Cumhuriyeti olduğunu taa o zaman ifade etmiştir.

İşte çifte bayramla kutladığımız ve onun övündüğü iki tane eserinden bir tanesi cumhuriyetse diğeri de burada her birinizin neferi olmaktan onur duyduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’dir, partimizdir. Türkiye Cumhuriyeti bugün üzerine geçilmek istenen o deli gömleğine, saldırılara, baskılara, engellere rağmen burada bugün CHP’li neferlerin ortaya koyduğu gibi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldıkları mirası geleceğe taşıyarak o AKP zulmünü de bugün ülkemiz başına geçirilmeye çalışılan o karanlık cübbeyi de elbiseyi de yırtacaktır. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde çok yakın bir gelecekte Türkiye Cumhuriyeti’ni demokratik, kamucu, halkçı bir şekilde yeniden kuracak ve inşa edecektir.”

KILIÇ: 100. YILDA HALKI MEVCUT İKTİDARIN ELİNDEN KURTARACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, etkinlik programına olan yoğun ilgiden ve coşkudan bahsederek, “Cumhuriyet Halk Partisi demek aslında hepimiz için bir aile demek. Ben de bu ailenin bu ferdi olmaktan onur duyuyorum, diğer arkadaşlarım da öyle. Sizlerle çok uzun sürelerdir 9 Eylül’lerde bu meydandayız. Baktığımda hep benzer simalar görüyoruz. Farklı farklı görevler aldık ve devam ediyoruz. Belki de en önemlisi bu ailenin bir ferdi olmak. Yoksa diğer bütün görevler gerçekten geçici. Ben inanıyorum ki, bugün aynı zamanda İzmir’in de kurtuluş yıl dönümü İzmir’in kurtuluş yıldönümünün yüzüncü yıl dönümünde bu büyük aile hep beraber Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde ve Millet İttifakı’yla birlikte; halkı iktidarını bu aile fertleri el ele olduğumuzda hep beraber kuracağımıza çok inanıyorum. Ben biliyorum gece gündüz çalışıyor CHP fertleri, o yüzden yolunuz açık olsun” dedi.

 
18 gündür kayıp Elif'in eniştesi: İzmir'e götürüldüğünü tahmin ediyoruz
 
Bilfen Yayın Grubu ile #VuslatZamanı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 10 Eylül 2021 Cuma 08:52

beceriksizliğinizi merkezi hükümete atmayın.

Yorumu oyla      3      6  
Bülent ışık 9 Eylül 2021 Perşembe 23:01

Balaban 250 oy da olsa seçilmiş. Sizin gibi milletvekili önseçimi yerine teamül yoklaması yapmıyorlar. Askerlikteki içtima gibi.

Yorumu oyla      2      7  
Lombak 9 Eylül 2021 Perşembe 21:56

Merkezi hükûmet ne demek? Ülkede eyaletler mi kuruldü hayırdır? Demokratik Bölgeler Partisi misiniz siz?

Yorumu oyla      2      5  
Vatandaş 9 Eylül 2021 Perşembe 21:33

Iktidar her zaman kendi partisinden olmayan belediyelere mesafeli duruyor,bu değişmez bir kural ama yanlış muhalefet partisi bu tür iktidarlara sandıkta dur demesi için parti içinde birlik,bütünlük olması gerekir ama CHP durum nasıl? Ön seçim yok liyakata ve kıdem bakılmadan genel merkez atamaları ile halktan oy isteniyor izmir'de senelerdir CHP ne oy veriyor,genel merkez yine dayatma il başkanı atama yapıyor üstelik il kurultayı düzenleniyor ve atama aday delegelerin bir çoğunun oyunu almadan tek aday olduğu için seçiliyor,madem atama yaptınız kurultay yapmayın parti içindeki huzursuzluğu halka duyurmayın,artık genel merkez yöneticileri geliyor Izmır için ahkâm kesiyorlar kendileri bölgelerinde delege dahi seçilemiyor bıraksınlar Izmiri parti üyelerine,izmir'de oy patlaması yapar...

Yorumu oyla      4      4  
İzmirli 9 Eylül 2021 Perşembe 20:50

Bırakın bu kayıkcı kavkasını kapalı kapılar ardında kol kola geziyorsunuz.Rantı nasıl paylaşalım kim ne alsın kimin hangi işini nasıl çözelim.kısaçası izmirin rantını bölmeye yemeye devam.

Yorumu oyla      2      5  
sezarın hakkı sezara 9 Eylül 2021 Perşembe 18:11

kaç oyla seçilirse seçilsin derdiniz bu mu? ülkenin geldiği durum hiç umrunuzda değil sizin. ancak il başkanı ,belediye başkanı, bilmemne başkanı v.b bunlara nereden vursam . nereden açık bulsamda yazsam diye kasıyorsunuz. inanılmaz insanlarsınız. youtube videoların da gençlere "göster telefonunu yegenim " diyen dayılardan farkınız yok. düşün bu milletin yakasından artık.

Yorumu oyla      5      8  
İzmirli 9 Eylül 2021 Perşembe 17:33

100 yıldada burda olacak AK PARTİ kimse fazla hayalere kapılmasın

Yorumu oyla      2      8  
Balaban 9 Eylül 2021 Perşembe 16:27

İkiyüzelli oyla seçilebilen il başkanı! senin başka işin gücün yokmu, yoksa eğer Gaziemir'e bigelde belediye başkanına ayar çek... Dün Gaziemir meydanında düzenledikleri etkinlikte KIRKALTI kişiydiler!

Yorumu oyla      14      9  
muhalif 9 Eylül 2021 Perşembe 15:33

AKP.nin İzmir yatırımları ağır işliyor, Bunlardan biri, hızlı tren projesi, diğeride bugün Turizm bakanının açıklayacağı,Alsancak tekel fabrikası kültür projesi. Bunun yanınd içinde İzmirin de olduğu CHP.Belediyelerinin metro-kentsel yenileme gibi projeleri için bulduğu yurt dışı kaynaklı kredilerinin Ankarada onaylanmaması, yatırımları geçiktiriyor..

Yorumu oyla      8      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Erbaş doğru bir iş yapmıştır
MHP lideri Bahçeli, adli yıl açılışı hakkında açıklamada bulundu. Bahçeli ...
'İktidar çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya'
Parti Meclisi toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Şu ...
Sındır: Yürütmenin boşluğunu CHP'li belediyeler dolduruyor
Bergama’da 20 köy muhtarıyla bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Kamil ...
 
Kılıçdaroğlu: İttifakta sorun yok!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı'ında çatlak yaşanıyor" ...
Bakan Ersoy tanıtacak.... İzmir'in kalbinde dev dönüşüm
2019 yerel seçimlerinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
CHP'li Arslan: İzmir Marşı söyleyen milyonlar yarınların umududur
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir'in düşman ...
 
AK Partili Sürekli: 9 Eylül bir milattır
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in düşman işgalinden ...
Muharrem İnce’ye hapis cezası verildi
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’ye 5 ay hapis cezası verildi. İnce, ...
CHP'li Polat'tan 9 Eylül mesajı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir’in, emperyalist ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haramilerin saltanatını yıkacağız!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva