HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2022 Cuma - 14:50

Erdoğan, Soyer için ‘yargı’yı işaret etmişti... Öztrak: Ellerinden geleni ardına koymasınlar!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül konuşması sonrası yargıyı işaret etmesine tepki göstererek “Ellerinden geleni ardına koymasınlar. Bütün bu meseleler nereden kaynaklanıyor biliyor musunuz? Söyleyelim. Millet eziliyor, pahalılık almış başını gidiyor, kimsenin bunu duyduğu yok. İnsanlar gününü asıl geçireceklerini, çocuklarını nasıl besleyeceklerini, okula gönderdikleri çocuklarına ne alacaklarına bakıyorlar. Bunu unutturmak için ‘cambaza bak cambaza’ politikası” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Soyer için ‘yargı’yı işaret etmişti... Öztrak: Ellerinden geleni ardına koymasınlar!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in kurtuluşu olan 9 Eylül’de sarf ettiği cümlelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda sert bir tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan Tunç  Soyer için yargı yolunu işaret ederken, “33 sene Osmanlı’yı idare eden bir Sultan Abdülhamid’e utanmadan, sıkılmadan öyle yakıştırmalar yapılması asla kabul edilemez. Bir de Merdan Yanardağ diye birisi var. O da Osmanlı hakkında ahlaksız ifadeler kullanıyor, hakaretler ediyor. Bu ifadeleri kesinlikle nefret suçuna da girer. Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım. Yani bu meydan o kadar boş değil. Bunu bilmeleri gerekecek. Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın sözlerine ise CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan tepki geldi.  

FATİH DE BİZİM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DE…
Soyer’in sözlerinin ‘ecdada hakaret’ olarak yorumlanamayacağını belirten Öztrak, “Ben açık olarak söyleyeyim, o sözlerde ecdadımıza hakaret etme falan yok. Biz ecdadımıza onlardan daha çok sahip çıkarız, bir kere bu bilinsin. Orada Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta söylediği şeylerin tekrarı var. Nutuk’un girişini açık bakıp okuyacaklar; kime/ne diyor görecekler. Kim hain, kim gaflet içinde, kim dalalet içinde görecekler. Açsınlar Nutuk’un girişini bir zahmet edip okusunlar,  Atatürk’ün söylediklerine baksınlar. Dolayısıyla kimse öküzün altında buzağı aramasın, kimse buradan olay çıkarmaya çalışmasın. Mızıkçılık yapmasın. Kaybettiler, şimdi başka yerlerden olay çıkarıp milletin hassas olduğu noktayı kazımasın. Bir daha söylüyoruz. Alparslan da bizim, Fatih de bizim, Mustafa Kemal Atatürk de bizim” dedi.

BİZİM ATAMIZ DEĞİL
‘Vahdettin’de atamız’ söylemelerine tepki gösteren Öztrak, “Vahdettin ile ilgili Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlendirmelerine bir baksınlar. Kim boğazı açmış? Çanakkale Boğazı’nı geçilmez yapmış bu millet, padişah bir emirle Çanakkale Boğazı’nı açmış. İstanbul’un önüne kadar emperyalist donanmasını getirmiş. Kim yapmış bunu? Eğer bizim atamızdır diyen varsa varsın onların atası olsun, bizim değil” ifadelerini kullandı.

SANDIK GELİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yargı’ çıkışına da rest çeken Öztrak, “Ellerinden geleni ardına koymasınlar. Bütün bu meseleler nereden kaynaklanıyor biliyor musunuz? Söyleyelim. Millet eziliyor, pahalılık almış başını gidiyor, kimsenin bunu duyduğu yok. İnsanlar gününü asıl geçireceklerini, çocuklarını nasıl besleyeceklerini, okula gönderdikleri çocuklarına ne alacaklarına bakıyorlar. Bunu unutturmak için ‘cambaza bak cambaza’ politikasından başka bir şey yapmıyorlar. Ülkenin gerçek gündemine dönsünler. Bu milletin yaşadığı sıkıntıları bu millet unutmayacaktır, unutturamayacaklar. Bir şey de yapabilecekleri yok artık. Bir an önce sandığı getirsinler diyoruz, zaten zamanında da sandık geliyor. Bir yıldan az kaldı” diye konuştu.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR…
Seçimlerin yaklaşması ile bu tür söylemlerin ve yargı restlerinin artacağını dile getiren Öztrak, “Seçim yaklaştıkça kutuplaştırmayı arttırarak milletin gerçek gündemini karartmaya çalışacaklar. Yoksulluğun üstünü örtmeye çalışacaklar. Hayat pahalılığın üstünü örtmeye çalışacaklar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, geliyor artık gelmekte olan” dedi.

 
İzmir açıklarında can pazarı... 2 göçmen hayatını kaybetti!
 
MEB'den bireyselleştirilmiş dijital dönem
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 23 Eylül 2022 Cuma 18:49

Sayın parti sözcüsü izmir büyük şehir belediye başkanı yaptıkları hizmetleri ile değil söyledikleri ile gündemi işgal ediyor lütfen hizmet yapmamanın dışında çok başarılısınız tebrikler...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Torun’dan Soyer’e ‘9 Eylül’ desteği: Meyve veren ağaç taşlanır!
Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
Sitem etti, örgütten mesaj yağdı: 'Yanındayım Kılıçdaroğlu'
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun  “siz gerçekten benimle birlikte misiniz?” ...
İki başkandan Kılıçdaroğlu’na destek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı ...
 
CHP’li Beko, Balçova Aqua City’yi sordu: Beş yıldızlı otel için ihaleye çıkıldı mı?
İzmir Balçova’da 40 yıldır hizmet veren Balçova Aqua City adlı su parkının ...
İYİ Partili Çıray, Ünsal Ban hakkındaki rüşvet iddialarını meclise taşıdı
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, ...
İzmir'deki 6 ilçe meclis gündeminde... Sakın kalp krizi geçirmeyin!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Selçuk, ...
 
Yıldırım'dan Soyer'e tepki: İzmirliler böyle bir anlayışı hak etmiyor!
AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, bugün ...
Kılıçdaroğlu'ndan örgüte 'sitemkar' soru: Gerçekten benimle birlikte misiniz?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grubu 27. Dönem 5. Çalışma ve ...
Kılıçdaroğlu ABD'ye gidiyor: İktidarla görüşmeyecek!
CHP lideri Kılıçdaroğlu 9-13 ekim arasında Washington'da olacak. Herhangi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva