HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2022 Cuma - 10:20

İYİ Partili Çıray, Ünsal Ban hakkındaki rüşvet iddialarını meclise taşıdı

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, rüşvet iddiaları ile gündeme gelen THK Üniversitesi eski Rektörü olan Ünsal Ban hakkındaki rüşvet iddialarını meclise taşıdı.

İYİ Partili Çıray, Ünsal Ban hakkındaki rüşvet iddialarını meclise taşıdı

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, FETÖ’cü Bank Asya’da 16 yıl görev yaptıktan sonra SPK Başkanlığı görevine getirilen ve çok ciddi rüşvet iddialarıyla ismi gündeme bomba gibi düşen Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında geçtiğimiz 30 Ağustos’ta savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılığın henüz bir süreç başlatmamış olmasının ardından Çıray, bu defa da yine avukatı Murat Ergün vasıtası ile bu kez Ünsal Ban, Tugay Kabasakaloğlu, Zehra Taşkesenlioğlu hakkında yeni bir suç duyurusunda bulundu.

Aynı zamanda THK Üniversitesi eski Rektörü olan Ünsal Ban hakkındaki iddiaların cevaplanması amacıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a da TBMM aracılığı ile bir soru önergesi yöneltti.

ZENGİN FETÖCÜLERİ 4,5 MİLYON EUROLUK YATIYLA İNGİLTERE’YE KAÇIRDI MI?
Ünsal Ban ve eski eşinin geçmişte FETÖ soruşturması geçirdiğini, eski eşinin KHK ile ihraç edildiğini, Ünsal Ban’ın ise takipsizlik aldığını hatırlatan Çıray, Ünsal Ban’ın iddia olunan FETÖ iltisakının ise bununla sınırlı olmadığına dair açık kaynaklarda muhtelif açıklamalar olduğunu söyledi. Çıray, "Ünsal Ban ve eşi AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Almanya’da 4,5 milyon Euro’ya ultra lüks yat aldığı, Malta bayraklı olduğu söylenen söz konusu yatın Yunan Adaları’nda tutulduğu ve 15 Temmuz sonrasında bu yat ile zengin FETÖ’cülerin Türkiye’den İngiltere’ye kaçtığı iddialarının doğru olması halinde, bunun bir skandal olmasının yanı sıra kendine muhalif her kesimi FETÖ’cülükle suçlayan AKP iktidarının da ipliğinin pazara çıkması demektir" dedi.

FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI ÖNERGEMİZİ NEDEN REDDETTİKLERİ ANLAŞILIYOR
Çıray şöyle devam etti: “Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkması gibi bir huyu vardır. Millet İttifakını her fırsatta FETÖ’cülükle suçlayarak ittifakı bozmak için çabalayan Sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakının, muhalefetin verdiği “FETÖ’nün Siyasi Ayağı Araştırılsın” önergelerini neden her seferinde reddettiklerini bir kez daha görüyoruz. Çünkü FETÖ’nün siyasi ayağının nerede olduğu millet tarafından artık açıkça görülüyor. Her konuda yargıya müdahale eden AKP iktidarı FETÖ ile mücadele konusunda eğer samimiyse Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Ünsal Ban hakkındaki suç duyurularımın işleme alınması için yargının önünü açsın, C.Savcılıkları bağımsız soruşturmalarıyla gerçekleri ortaya çıkartsın, ortada bir suç varsa gizli kalmasın da görelim.”

Ünsal Ban hakkında ileri sürülen iddiaların yargının devreye girmesini gerektirecek ölçüde güçlü ve ciddi olduğunu belirten Çıray, bu iddiaların Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması amacıyla aşağıdaki çok önemli soruları Meclis Başkanlığı’na sundu.

Çıray, önergesinde şu soruları yöneltti:

1-Ünsal Ban’ın THK Üniversitesi rektörü olmadan önce hakkında açılan davalar, soruşturma ve incelemeler var mıdır? Varsa nelerdir? Ünsal Ban THK Üniversitesi Rektörü iken, aynı zamanda FETÖ’nün yayın organı olan Samanyolu TV’de programlar yapmış mıdır? Bugün Gazetesi’nde yazılar yazmış mıdır?

2- Ünsal Ban’ın THK Üniversitesi mülklerini usulsüz bir şekilde satarak kurumu 300 milyon TL zarara uğrattığı iddiaları ile ilgili soruşturma dosyasının akıbeti nedir? Ünsal Ban Afrika’daki FETÖ okullarından öğrencileri THK Üniversitesi’ne getirip eğitimlerine yardımcı olmuş mudur? Bu öğrenciler üniversiteye hangi şartlarda girmiştir? Buradan kaç kişi pilot olarak eğitilip kendi ülkelerine gönderilmiştir?

3- AK Parti Mengen İlçe Başkan Yardımcısı iş adamı emlakçı müteahhit Tugay Kabasakaloğlu ile Ünsal Ban’ın ilişkisi nedir? Bu şahıs Ünsal Ban’ın Mengen’deki çiftliğinin satın alma işlemlerinde hangi rolü oynamıştır? Bunun karşılığında Kabasakaloğlu’na THK Üniversitesi’nden usulsüz diploma verilmiş midir? Daha sonra bu şahsa öğretim üyesi sıfatı verilip aynı üniversiteden maaş bağlanmış mıdır?

4- Bolu Mengen’deki 200 dönümlük arazinin üzerine inşa edilen hotel, restorant, çiftlik, alışveriş merkezi, sinema salonu, organik çiftlik vsnin bugünkü değeri 200 milyon liradır. İddiaya göre burası, Ünsal Ban’ın şoförü ve Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun danışmanı olan bir isme aittir. Bu şahsın üzerine yapılan söz konusu 200 milyon liralık dev işletmenin parası kim tarafından nasıl ödenmiştir?

5- Buraya Erzurum’dan getirilen hayvanların, atların, eşeklerin yanı sıra, yine Erzurum’dan çoban da getirilmiş midir? Daha sonra bu çobanın üzerine de araziler satın alınmış mıdır? Bu çoban daha sonra trafik kazasında hayatını kaybetmiş midir? Çobanın üzerindeki gayrimenkuller çobanın annesine miras kalmış mıdır? Sonrasında bu gayrı menkullerin tekrar geri alınması için neler yapılmıştır?

6- Ankara’daki Vivaldi Ce Gold Hotel geçtiğimiz aylarda kime satılmıştır? Satıldıktan sonra Blueline adını alan bu hoteli kim almıştır? Ünsal Ban’ın çocukları üzerine mi alınmıştır? Bunun için ne kadar para ödenmiştir? Hangi kanaldan ödeme yapılmıştır?

7- Ünsal Ban Malta da şirket kurmuş mudur? Ünsal Ban ve MV Zehra Taşkesenlioğlu Almanya dan 4.5 milyon €’ya bir ultra lüks yat almış mıdır? Bu yata neden Malta Bayrağı takmışlardır? Malta’nın Valletta Yat Limanına kaydı yapılmış mıdır? Bu yat daha sonra neden Yunan Adalarındaki yat limanlarında tutulmuştur? Bu yatın Türkiye ve Yunan Adaları arasında kaç sefer yaptığı, bu seferlerde kimleri taşıdığı bilinmekte midir? İngiltere’ye kaçan zengin FETÖ’cüler bu yatla mı Türkiye’den kaçırılmıştır?

8- Ünsal Ban diplomatik pasaportu ile kaç defa İngiltere’ye gitmiştir. Burada FETÖ nün Avrupa ve İngiltere’de para kasası olduğu iddia edilen isimlerle ne tür bağlantıları olmuştur? Bu isimlerle İngiltere’de ne kadar gayrimenkul almıştır?

9- Ünsal Ban’ın İngiltere’de ayrıca iki şirketi olduğu iddia edilmektedir. Bu şirketler Batı Londra Chiswick bölgesindedir. Bu bölge İngiltere’ye kaçan FETÖ’cülerin tercih ettiği bir bölgedir. Ünsal Ban’ın bu şirketlerden birinin ortağı Halil Gökhan Özkal aynı zamanda Türkiye’deki Matrix Bilgi Dağıtım AŞ’de birlikte yönetim kurulu üyesidir. Bu şirketin borsa spekülasyonlarındaki tartışmalarda adının geçmesi tesadüf müdür?

10- Ünsal Ban, eski eşi ve çocukları üzerine bankalardaki hesap detayları araştırılmış mıdır? Aynı isimler üzerine alınmış arsalar var mıdır? Muğla, Marmaris’te üzerlerine arsalar var mıdır?

 
İzmir'deki 6 ilçe meclis gündeminde... Sakın kalp krizi geçirmeyin!
 
MİT'ten terör örgütüne üst düzey darbe!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 23 Eylül 2022 Cuma 11:26

THK üniversitesi rektörü iken kendine yüz bin lira maaş bağlayan kalitesiz bir adamdır,başka söze gerek yok...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki 6 ilçe meclis gündeminde... Sakın kalp krizi geçirmeyin!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Selçuk, ...
Yıldırım'dan Soyer'e tepki: İzmirliler böyle bir anlayışı hak etmiyor!
AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, bugün ...
Kılıçdaroğlu'ndan örgüte 'sitemkar' soru: Gerçekten benimle birlikte misiniz?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grubu 27. Dönem 5. Çalışma ve ...
 
Kılıçdaroğlu ABD'ye gidiyor: İktidarla görüşmeyecek!
CHP lideri Kılıçdaroğlu 9-13 ekim arasında Washington'da olacak. Herhangi ...
Kılıçdaroğlu’nun adaylığı halinde iki formül gündemde!
Altılı masanın 2 Ekim’deki toplantısı öncesi Millet İttifakı cephesinin ...
AK Partili Sürekli'den CHP'ye 'okul kaydı' çıkışı: Yalanınız batsın!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in gündeme getirdiği Van’dan İzmir'in ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de vefa ziyareti
İzmir'de bir dizi programa katılacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Altay ve Öztunç'tan 'UNESCO' çıkışı: CHP iktidarında İzmir aday olacak!
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın UNESCO adaylığı başvurusunu kabul etmeyen ...
Başkan Kırkpınar'dan Foça'da 'hastane' tepkisi!
İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar Foça İlçesi’nde partililer ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva