HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2022 Cuma - 08:44

Kılıçdaroğlu'ndan örgüte 'sitemkar' soru: Gerçekten benimle birlikte misiniz?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grubu 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Örgüte yönelik olarak açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz?" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan örgüte  sitemkar  soru: Gerçekten benimle birlikte misiniz?

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları seçim öncesi partinin siyasi hattının belirlenmesi adına İzmir’de 3 günlük program düzenliyor.

Seferihisar’da bulunan Royal Teos Termal Otel'de gerçekleştiren CHP TBMM Grubu 27’nci Dönem  5'inci  Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’na CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu başkanlık ediyor.

- SİTEM ETTİ, MESAJ YAĞDI: YANINDAYIM KILIÇDAROĞLU

- SOYER VE YÜCEL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Toplantı öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grubu 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor. Kılıçdaroğlu açıklamasında Merkez Bankası'nın faiz kararına tepki göstererek, "Artık sormamız gereken soru, 203 milyar dolar nerede ve kimlere verildi?" sorusunu yöneltti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bütün arkadaşlarımın şundan emin olmasını isterim bizim kitabımız umutsuzluğa yer yoktur. Biz umudu büyütmek zorundayız. Derin bir yoksulluk var ama umutsuzluk yoktur. En zor koşullarda Türkiye'yi aydınlığa çıkaran bir gelenekten, bir partinin üyesi olmaktan onur duyduğumuzu bilmek gerekiyor. Biz, umudu büyütmek, yeşertmek, hiç kimsenin karamsarlığa kapılmayacağı bir ortamı yaratmak zorundayız.

Salı günü Elazığ'daydık. Bütün billboardlarda halkı tahrik eden, etmeye çalışan afişler asılmıştı. Vekil arkadaşlarımız yapılanın doğru olmadığını bir şekliyle belli çevrelere duyurmaya çalıştılar. Haberi aldığımda 'Sakın dokunmayın, aynen kalsın' dedim. Gidip, afişlerin birisinin önünde fotoğraf verdim. Çünkü, bu ülkenin insanına ben güveniyorum. Bu ülkenin insanı kışkırtmalara, tahriklere asla ve asla kapı aralamayacaktır. Bunu yapan kişi kim? Afişleri basan kişi söylüyor. 'Cumhur İttifakını oluştursan siyasi partilerin talebiyle, şirketimiz tarafından oluşturulmuştur' diyor. Bir insan karalamaya, insanları tahrik etmeye kalkarsa 'Artık ben ülkeyi yönetemiyorum' noktasına gelmiş demektir. Bugün Türkiye'nin yönetilmediğini gayet iyi biliyoruz.

203 MİLYAR DOLARA NE OLDU?
Merkez Bankası'nın görevini yerine getirmediğini farkındayız. Hayat pahalılığını biliyoruz. '128 milyar dolar nerede' diye afişler asmıştık ve geniş kitlelerin dikkatini çekmeye çalışmıştık. Yılbaşından bu yana 75 milyar dolar buharlaştı. Artık sormamız gereken soru 203 milyar dolar nerede ve kimlere verildi? Kimlere arka kapıdan satıldı, Merkez Bankası bu süreçte devre dışı bırakıldı, bunları sormamız lazım.

'Biz faize karşıyız' diyorlar. Faize karşı olmadıklarını tam tersine bu süreçte cumhuriyet tarihinde görülen bir olağanüstü olumsuz olaya imza attıklarının farkında olmamız lazım. Alt gelir gruplarından üst gelir gruplarına kaynak aktarıyorlar. Gerçeği herkese anlatmak zorundayız.

Bir garabete imza attılar. Attıkları imzayı sürdürüyorlar. Merkez Bankası'nın bankalara verdikleri paranın faizini 13'den 12'ye indirdiler. Gidin bir bankaya, kredi çekmek istiyorum deyin. Bakın bakalım size yüzde 12 faizle veriyorlar mı? Vermeyecekler. Yüzde 12 ile faiz alan bankalar ne yapıyorlar? Bankaların karı yüzde 500'ün üzerinde artış gösterdi. Var olan iktidar faiz ayaklarına yatıp, dini kullanarak bir avuç azınlığa milyarlarca lirayı aktarıyor. Biz Allah nasip eder iktidar olduğumuzda herkes görecek demokrasinin, saydam devletin, dürüst çalışmanın, liyakatin ve adaletin ne olduğunu göstereceğiz.

HALKIN ARASINA GİREMEYECEK DURUMA GELDİLER
Halkın desteği ile iktidar olduğumuzda sanayicinin hangi partiye ilgi duyup duymadığına bakılmaksızın kim üretiyor, çalışıyor, ihracat yapıyorsa bizim başımızın üstünde yeri olacaktır.

Halkın arasına giremeyecek noktaya geldiler. Dert dinleyemiyorlar çünkü onların hiç birisinin yetkisi yok ve bir şey söyleyemiyorlar. İradelerini bir kişinin iradesine bağlayan yani iradelerini saraya bağlayan bir iktidarın geleceği yoktur. Devletin geleceği bir kişinin iradesine bağlanamaz. Erdoğan bunu görüyor, fark ediyor. Erdoğan il, ilçe, kadın kollarının yapamadığı işi devlet memurlarına yaptırmak istiyor. Devlet memurları sarayın kölesi değildir

"SİZ GERÇEKTEN BENİMLE BİRLİKTE MİSİNİZ?"
Ben sürekli yürümeye ve ilerlemeye kararlıyım ve hiçbir şey beni inandığım yoldan geri çeviremez. Bu ülkeyi seven insanların, gerçek vatanseverlerin umutları ve duaları her yerde bizimle birlikte yürüyor buna inanın. Ve yine buna inanın bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz ve özgürlük, doğruluk, adalete susamış halkımıza kurtuluşu beraber getireceğiz. Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz?

SPK'YI UYARIYORUM
Son bir konu, son bir uyarı yapacağım. Bakınız Türkiye tarihinin en büyük borsa manipülasyonlarına şahit oluyoruz hep beraber. Küçük yatırımcı soyuldu, soyuluyor. Bir SPK yetkilisi, 'Sistematik risk yok' diyor. SPK yalan söyler mi? Söylüyor. Bakın uyardım, daha önce uyardım. İzliyorum, notumu alıyorum derken blöf yapmadığımı ifade ediyorum. Küçük yatırımcıyı soyanları isim, isim biliyorum. Hepsini bir kez daha uyarıyorum. Bu çaldığınız küçük yatırımcıların paralarıdır. Bu paraları burnunuzdan fitil, fitil getireceğim. SPK aklını başına alsın."

PROGRAMDA NELER VAR?

CUMARTESİ PROGRAMI
Programın üçüncü günü ise 10:00-12:30 arasında gerçekleştirilecek milletvekillerinin görüş, öneri ve değerlendirmeleri ile başlayacak. Öğle yemeği arasından sonra 14:00-16:00 arasında ise vekiller görüşlerini ve önerilerini aktarmaya devam edecek. Saat 16:00-17:00 arasında ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıkarak değerlendirmelerde bulunacak. Sonrasında serbest vakit ve akşam yemeği sürecinin bulunduğu programda CHP Lideri 20:00’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e AKPM tarafından verilen ve Agora Antik kentinde gerçekleştirilecek Avrupa Ödül Töreni’ne katılacak.

PAZAR PROGRAMI
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı Pazar günü de sürecek. Kılıçdaroğlu, 25 Eylül Pazar günü ilk olarak Konak’ta bir geri dönüşüm merkezinin açılış törenine ardından Gaziemir’deki toplu konut açılış törenine katılacak.

 
İzmir'de jet gözaltı... Gaspçılar sert kayaya tosladı!
 
Yıldırım'dan Soyer'e tepki: İzmirliler böyle bir anlayışı hak etmiyor!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tarafsız 24 Eylül 2022 Cumartesi 14:33

Partili arkadaş öncelikle ellerine sağlık yorumun çok güzel ve doğru tespitler.. 9 defa seçim kaybet sonra demokrasiyi bu ülkeye getireceğiz de.. :)) İl örgütü çoluk çocuğun elinde, PM yönetimi ve meclis üyeleri ve belediye başkanları da Allah'a emanet..Örgüte böyle bir soru soruyorsa zaten baştan seçimi kaybetmeyi kabullendi demektir... 6 lı masada ciddi çatlak ve görüş ayrılıkları var. Kılıçdaroğlu son dakika tıpış tıpış oy vereceksiniz demese bari.. Son dakika Ekmeleddin vakası yaşamayalım.. Partinin öz evladı Muharrem beyi nasıl saf dışı ettiler onuda unutmayın ey İzmirliler..

Yorumu oyla      11      3  
kskli 24 Eylül 2022 Cumartesi 00:28

verdiği sözleri tutmazsan seninle yürümeyeceğim.

Yorumu oyla      8      3  
Liyakat 23 Eylül 2022 Cuma 22:29

Partideki halk düşmanlarını yenmeden dışarıdakilerinı yenemezsiniz sayın genel başkan

Yorumu oyla      7      3  
Fikret ASLAN 23 Eylül 2022 Cuma 21:52

Hayatım boyunca CHP'nin karşısında kim güçlüyse o partiye oy verdim ancak bu seçimde AKP'nin karşısında kim güçlüyse ona oy vereceğim. Bu sefer oyum CHP'ye. Zamanında AKP'ye oy verdiğim için Allah benim belamı versin, ellerim kırılsın inşallah.

Yorumu oyla      3      7  
23 Eylül 2022 Cuma 17:10

Kardeşim ne ön seçimi, örgütü... Siz ne anlatıyorsunuz! Muhalefet bu seçimi de kazanamaz ise dükkanı kapatın. Tek aday çıkmalı, destek verilmeli. Herkes bir koltuk kapma peşinde olursa akp bir 20 yıl daha kalır.

Yorumu oyla      7      3  
İZMİR 23 Eylül 2022 Cuma 16:50

Partili vatandaş , çok güzel yorum .Kesinlikle katılıyorum hepsine

Yorumu oyla      12      3  
Partili 23 Eylül 2022 Cuma 15:37

Partili vatandaş her şeyi açık seçik analiz yapmışsınız teşekkürler maalesef bu partiye bu tür uyarılar partimize ulaşmaz, genel başkan Kılıçdaroğlu,açıkça söylüyor ön seçim yoktur diyerek,hangi örgüt ile seçime göreceksiniz? Il başkanı nasıl seçildi biliyorsunuz sanırım,bütün ilçe başkanları aynı, komşusunu tanımayan ilgilenmeyen ilçe başkanları var,belediye başkanları için de aynı durumda,çıkar peşinde birilerinin ekonomik güdümünde,siz kesinlikle aday olmanızı istiyoruz,bizlere ön seçim hakkı vermediğiniz halde destek veriyoruz ama size yakın olanlar daha desteklerini açıklamadığı gibi saman altından su yürütüyorlar,bu örgüt ile Izmır'de yüksek oy çıkar ama diğer yerlerde çok zordur,il örgütü değil için halk verecektir...

Yorumu oyla      23      3  
tarık 23 Eylül 2022 Cuma 15:36

kemal beye de ızmır ılçe beledıyelerıne de kımse laf edemez ettırmeyız daha ne hızmet yapılacak kaldırım taşlarınız değıstı festıvaller sanatcılarla kulturunu zengınleştırdık ızmırın ızbanınız çalışıyor tramvayınız çalışıyor daa nedır derdınız kuzum

Yorumu oyla      4      18  
İzmir toplu ulaşımında adil ve eşit hizmet hakkı 23 Eylül 2022 Cuma 14:38

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ; siz diyorsunuz ki “ bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur “ ( Ankara BB’si kırsal kalkınmada Başkent modeli buluşması 14.09.2022 ) Ancak İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu taşımada ; İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığı yapıyor. Nasıl olduğunu ben burada uzun uzun anlatmayayım . Danışmanlarınız ESHOT İnt. Sitesinden incelesinler . İzmir kırsal ilçelerine belediye otobüsü yok . İZTAŞIT ( ticari toplu taşıma ) var . İzmir kırsal ilçelerine ; İzmir merkez ilçelerde uygulanan 120 dk. aktarma hakkı yok . Sayın Kılıçdaroğlu , CHP iktidar olduğunda otoyol ve köprüleri kamulaştıracağım diyorsunuz ya ! İzmir BB’si de kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir kırsal ilçelerindeki belediye otobüslerini tamamen hizmeten çekerek , İZTAŞIT ( ticari toplu ulaşım ) adı altında özelleştiriyor . Özelleştirmelerin yurttaşlara bir faydası oldu mu ? Oluyor mu ? İzmir BB’si kimin yanında ? İzmir BB’nin toplu ulaşımındaki bu ayrımcı uygulaması İzmir ‘de özellikle kırsalda CHP’ne zarar verir mi ? CHP’li İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu taşımada adil ve eşit hizmet veremiyorsa ; CHP iktidar olduğunda da ülke yönetimi nasıl olur ? ???? ?????? Gerçeklerle , söylenenler örtüşmüyorsa . Maalesef ????????

Yorumu oyla      2      3  
zeyno 23 Eylül 2022 Cuma 14:34

Tebrik ederim sizi sayın partili vatandaş, 10 numara yorum olmuş....

Yorumu oyla      16      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu ABD'ye gidiyor: İktidarla görüşmeyecek!
CHP lideri Kılıçdaroğlu 9-13 ekim arasında Washington'da olacak. Herhangi ...
Kılıçdaroğlu’nun adaylığı halinde iki formül gündemde!
Altılı masanın 2 Ekim’deki toplantısı öncesi Millet İttifakı cephesinin ...
AK Partili Sürekli'den CHP'ye 'okul kaydı' çıkışı: Yalanınız batsın!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in gündeme getirdiği Van’dan İzmir'in ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de vefa ziyareti
İzmir'de bir dizi programa katılacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Altay ve Öztunç'tan 'UNESCO' çıkışı: CHP iktidarında İzmir aday olacak!
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın UNESCO adaylığı başvurusunu kabul etmeyen ...
Başkan Kırkpınar'dan Foça'da 'hastane' tepkisi!
İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar Foça İlçesi’nde partililer ...
 
AK Partili Dağ'dan muhalefete '6 artı 1' çıkışı: Adayı dahi tartışamıyorlar!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Seçimlerde rakip olarak kendilerini ...
3 günlük programın detayları... Kılıçdaroğlu İzmir'de!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'ön seçim' mesajı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ön seçim konusunda konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva