HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2022 Cuma - 08:49

Yıldırım'dan Soyer'e tepki: İzmirliler böyle bir anlayışı hak etmiyor!

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, bugün İzmir’de bir dizi programa katılıyor. Yıldırım'ın ilk durağı, Ege Üniversitesi açılışı oldu. 9 Eylül tartışmalarına değinen Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösterdi. Yıldırım açıklamasında "Ecdat, Osmanlı düşmanlığı o kadar gözleri kör etmiş ki aziz şehitlerimizin ruhunu sızlatacak sözler edilebiliyor. İşgalcilere tek laf edilmezken ev sahiplerine, bu mücadeleyi veren ecdadımıza kem sözler söylediler. Bu şehrin belediye başkanına yakışmamıştır. İzmirliler böyle bir anlayışı hak etmiyor" dedi

Yıldırım dan Soyer e tepki: İzmirliler böyle bir anlayışı hak etmiyor!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, bir dizi programa katılmak için bugün İzmir'e geldi.

Yıldırım ilk olarak Ege Üniversitesi’nin 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı akademik açılış törenine katıldı.

EÜ, DEVLETİN BİRİKİMİNİ YANSITAN KÖKLÜ BİR ÜNİVERSİTE”
Ege Üniversitesi’nin milletin, devletin birikimini yansıtan köklü bir üniversite olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, “Üniversitelerimizin faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak, göreve geldiğinden beri Ege Üniversitesinde yaşanan değişim ve gelişimi kendisinden dinledik. Araştırma üniversitesi olma, tam akreditasyonun sağlanması,  hocalar ve öğrencilerle güzel ilişlerin geliştirilmesi, güzel gelişmeler. Ancak bunları yeterli görmemiz gerekiyor. Dünya çok hızlı değişiyor. Araştırmalara göre önümüzdeki 20 yıl içerisinde bildiğimiz mesleklerin yüzde 70’i yok olacak. Biz, burada bilgi ve meslek öğrenmeye çalışıyoruz. Ama unutmayalım ki geleceğin meslekleri daha farklı olacak. O bakımdan üniversitelerimiz, değişimin öncüsü kurumlar olarak mutlaka dijital çağdaki bu baş döndürücü gelişmeyi yakından takip etmelidir. Geleceğin mesleklerini de şimdiden ön görerek ona göre hazırlanmak üniversitelerin en başta gelen görevleri arasında. YÖK’ün ve üniversitelerin ciddi sorumlulukları var Stratejik alanlara yoğunlaşmamız gerekiyor. ‘Her şeyi yaparım’ devri bitti. Artık devir uzmanlaşma devri. Bugün dünyanın en önemli problemi gıda. İklim değişikliği ve kuraklığın getirdiği sorunlar var. Bunları aşmayı ancak yenilikçi teknolojiler ve üretim yollarıyla başarabiliriz. Akıllı tarım, topraksız tarım gibi alanlara yatırım yapmaya ihtiyacımız var. Tohumda yerliliği ve milliliği sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.

CUMHURİYETİN YENİ YÜZYILI, TÜRKİYE’NİN YÜZ YILI OLACAK”
Cumhuriyet’in 100. Yılına girildiğini belirten Binali Yıldırım, “Yeni yüzyıl, Türkiye’nin yüz yılı olacak. Bunun ayak seslerini görüyoruz. Şangay iş birliğinde 8, Birleşmiş Milletlerde 12 ülke lideri Cumhurbaşkanımıza ziyarette bulundu. Bu, bizim gururumuz. Çünkü Türkiye,  hesap kitap yapmıyor. İnsanı merkeze almış. İnsanı yaşat ki dünya yaşasın anlayışını benimsiyoruz" dedi.

SOYER'E TEPKİ GÖSTERDİ... 'ATATÜRK VAHDETTİN'İN ONAYI VE İZNİYLE SAMSUN'A ÇIKTI'
Soyer'in yaptığı konuşma ve astırdığı afişlerle zaferin 100. yılına gölge düşürdüğünü ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Güzel İzmir'imizin oylarıyla seçilen belediye başkanından İzmirliler, güzel şeyler duymak isterdi. Ne yazık ki talihsizlik... Yaptığı konuşma, astığı afişlerle o güzelim anmaya, zaferin 100. yılına gölge düşüyor. İzmir’in kurtuluşunun 100. yılını andık. 15 Mayıs 1919’da İzmir işgal edildi. 3 yıl 24 gün işgal altında kaldı. 15 Mayıs, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan Samsun’a İstiklal Savaşını başlatmak için hareket ettiği gün. Sultan Vahdettin’in onayıyla, izniyle kendisini görevlendirmesiyle İstanbul’dan Samsun’a Bandırma Vapuru’yla hareket etmiş. Amaç, kurtuluş savaşını başlatmak ve 19 Mayıs’ta Samsun’da yanan meşale nihayet 9 Eylül 1922’de İzmir’de son düşmanın denize dökülmesiyle tamamlandı. Bayrağımız tekrar göndere çekildi. Zafer tüm dünyaya ilan edildi. Şimdi hal böyleyken onu 'barış günü' diye küçültmek, önemsizleştirmek... Efendim, 'barışın ikinci yüzyılı' diye afişler bastırmak, yetmedi bir de ecdadı, geçmişi hain ilan etmek...

GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Değerli arkadaşlarım, geçmiş hatasıyla, sevabıyla bizimdir. Geçmişimize sahip çıkacağız. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Bizim kavgamız da işte bu çarpık zihniyete karşı. Ecdat, Osmanlı düşmanlığı o kadar gözleri kör etmiş ki aziz şehitlerimizin ruhunu sızlatacak sözler edilebiliyor. İşgalcilere tek laf edilmezken ev sahiplerine, bu mücadeleyi veren ecdadımıza kem sözler söylediler. Bu şehrin belediye başkanına yakışmamıştır. İzmirliler böyle bir anlayışı hak etmiyor."

Soyer'in geçen yıl bir iskeleye Agamemnon adını verdiğini, Agamemnon'un Çanakkale Deniz Savaşı'nda bir İngiliz zırhlısının ve Anadolu topraklarını işgal eden Yunanlı komutanın adı olduğunu belirten Yıldırım, "Bu Yunanistan sevgisi, Yunan sevgisi nereden geliyor? İşgali yapan bunlar değil mi? Hasan Tahsin ve 300 İzmirliyi anında katleden bunlar değil mi? Bir akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE DOĞAL LİDER”
Türk Dünyasının Türkiye’yi doğal lider olarak kabul ettiğini söyleyen Yıldırım, “Türk Devletleri Teşkilatı organizasyonunun Aksakallı Heyetinin başkanıyım. 1 senedir bu görevdeyiz. 7 devletin hepsine giderek oradaki durumları görme imkânım oldu. Gördüm ki, 5 milyon metrekarede, 1,5 trilyon gayrisafi milli hasılanın döndüğü, 600 milyar dolarlık ticaretin olduğu coğrafyada herkesin yönü Türkiye’ye dönük. Türkiye, doğal olarak lider kabul ediliyor ve Türkiye’den çok büyük beklentiler var. Türk Dünyası, hiç kimseye tehdit değildir. Türk Devletleri Teşkilatı, korkutmak için var olan değil,  kimseden korkmadığımızı göstermek için var olan bir teşkilattır” dedi.

“KENDİ MEDENİYETİNİZLE BAĞINIZI KOPARMAYIN”
Gençlere seslenen Yıldırım, “Sevgili gençler, yapacak çok işimiz var. Üniversite yılları zordur. Öğrencilik zor iştir. Kısıtlılıkları vardır ama diğer bakımdan da hayatınızın en güzel yıllarıdır. Öğrencilik sonrası yaşamınızı şimdiden planlayın. yabancı dil öğrenme konusunda iddialı olun. Mezun olduktan sonra birkaç yabancı dil öğrenin. Önünüzde pek çok imkân var bunları en iyi şekilde kullanın. Küresel düşünüp hareket etmeniz gerekiyor. Dostluklarınızı artırın. Bir ayağınız her zaman kendi kültürünüzde kalmalı ama diğer ayağınız dünyanın her tarafına ulaşmalı. Kendi medeniyetinizle bağınızı koparmayın. Aklınız, heyecanınıza rehberlik etmeli. Özgüven, başarının olmazsa olmazıdır. Yeni öğretim yılınız hayırlı uğurlu olsun. Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. Yeni akademik yılda hocalarımıza başarılar, öğrencilerimize zihin açıklığı diliyorum. Rektör hocamızın da ikinci dönemini tebrik ediyor üstün başarılarının devamını diliyorum” dedi.

REKTÖR  BUDAK: EYLEM PLANLARIMIZI ORTAK AKILLA OLUŞTURDUK
Yeni bir akademik yıla başlamanın heyecanını hissettiklerini dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi, 67 yıldır bilime ve insanlığa karşı taşıdığı sorumlulukları hassasiyetle üstlenen, toplumun değişen beklentilerine yanıt üretecek bilgi ve teknolojiyi geliştiren köklü bir bilim yuvasıdır. Hem öğrencilik yıllarımı geçirdiğim hem de bir akademisyen olarak mesleğimi icra ettiğim üniversiteme 2017 yılında Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Rektör olarak atandım. Bu köklü çatı altında 21. yüzyıla yakışır bir değişime imza atmak  amacıyla derhal harekete geçtik. Bulunduğu bölgeyle bütünleşmiş, yaşadığı toplumla güçlü bağlar inşa etmiş bir üniversite olmanın ön koşulunun, kurumumuza değer katan çalışanlarımızı ve öğrencilerimizi dinlemek olduğuna inandık. Bu inançla, ailemizin her bir ferdinin düşüncelerine değer vererek akademisyenlerimiz, idarî personelimiz ve öğrencilerimizin düşüncelerini dinledik. Ortak akılla eylem planlarımızı oluşturduk ve bu plan doğrultusunda bıkmadan usanmadan çalıştık. İlk dört yılda ortak akılla belirlediğimiz hedeflerimizi, ulusal önceliklerimiz ve yükseköğretim kurumumuzun çizdiği yol haritasıyla entegre ederek bir gelecek projeksiyonu oluşturduk. ‘Araştırma Üniversitesi olma, ‘öğrenci odaklı olma’ ve ‘eğitim-öğretimde kalite öncelikli olma’  3 temel hedef belirleyerek, üniversitemiz stratejik vizyon belgemizde bu hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak köklü değişiklikler gerçekleştirdik. Bu hedeflerin, üniversitemizi dünya üniversiteleri arasında daha üst sıralara taşıyacağı ve ülkemizi 21. yüzyılda söz sahibi yapacak nesiller yetiştirmek için gerekli değişim ve dönüşümü meydana getireceği inancıyla işe koyulduk. Ne mutlu ki bugün; Araştırma Üniversitesi unvanına sahip, Kurumsal Tam Akreditasyon belgesi alan ilk devlet üniversitesi ve öğrenci odaklılıkta A Plus olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.


AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ege Üniversitesi'nin ardından Buca Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nu ziyaret etti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ve bazı milletvekilleri ile beraber okulu dolaşan Yıldırım, öğrencilerle selamlaşıp, fotoğraf çektirdi. Yıldırım, Buca Özel Eğitim ve Uygulama Okulu ziyaretinin ardından depreme dayanıksız olduğu için yenilenen Buca Ötüken Ortaokulu'nun açılışına katıldı.

'11 OKULUN YENİLENMESİ TAMAMLANDI'
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger okulun açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla il genelindeki okulları depreme dayanıklılık yönünden tarama programına aldıklarını belirterek, "30 Ekim'de bir deprem yaşadık ve gördük ki bizim tarama çalışmamıza ilave dayanıksız binalar olduğu anlaşıldı ve 122 okulumuz için program yaptık. Bunlar yapılmaya başlandı ve bu sene 11 tanesini hizmete aldık. Bu okul da onlardan biri. En büyük zenginliğimiz iyi yetişmiş genç nüfusumuz. Okulumuz hayırlı olsun" dedi.

'BİRBİRİNE KENETLENMİŞ KOCAMAN BİR AİLEYİZ'
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İzmir'de bakanlığın eğitime ayırdığı bütçe hakkında bilgi vererek, "Eğitim bir gönül meselesidir. Eğitime gönül vermiş kişilerle gelecek nesillerin daha iyi ortamlarda yetişebilmesi için yapılan yatırımlardır. Bu da ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Bakanlığımızın İzmir'de 2022 yılında 2.1 milyarlık eğitim yatırımını 5.1 milyara çıkarması ile birlikte eğitim alanında fırsat eşitliğini sağlamak ve kurumlarımızın standartlarını yükseltmek için yeni adımlar atıyoruz. Devletimizden aldığımız destekler sayesinde bugüne kadar açılışını yaptığımız eğitim yuvalarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunmanın memnuniyetini yaşıyoruz. En uzak okullarda eğitim gören öğrencilerimiz ile merkezdeki okullarda eğitim aynı kalitede eğitim alması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu kapsamda güzel İzmir’imizde 2496 okul, 30.151 derslik, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte birbirine kenetlenmiş kocaman bir aileyiz" dedi.



'BU YÜZYIL TÜRKİYE'NİN YÜZYILI OLACAK'
İnsana yapılan yatırımın nesilden nesle ilelebet etki sağladığını ifade eden Yıldırım, Buca Ötüken Ortaokulu'nun açılışında şu ifadeleri kullandı: "İzmir'de deprem nedeniyle önemli ölçüde okulun yenilenmesi lazımdı. Bir program dahilinde yenileme çalışmasına başladık. İl Milli Eğitim Müdürümüz Mücahit Bey, 'Milli eğitime İzmir'de 2 milyar bütçe ayrılmışken, 5 milyarın üzerine çıkıldı' dedi. Bu ne demek 2,5 milyar artış demek. Bir yılda 2.5 milyar eğitime yapılan yatırımda artıştan bahsediyoruz. İnsanı yaşatmak geleceğe yatırım yapmanın adı budur. Lafla peynir gemisi yürümez. Eğitime, insana yapılan yatırımın getirisini parayla ölçemeyiz. İzmir'de bu yıl 53 okulun inşaatı başladı. Bu öğretim yılında bin 122 tane yeni derslik kazandırdık. 43 anaokul ve ilkokul ile 57 okulumuzun inşaatı sürüyor. Toplam 814 adet okulumuz ihale aşamasında. Amacımız İzmir'de deprem nedeniyle yenilenmemiş okul bırakmamak. Daha çok yolumuz var. 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayacağız. Yeni bir yüzyıla başlamış olacağız. Bu yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak. Bizim yüzyılımız olacak ve yıldız İzmir'den parlamış olacak."

AK Parti'li Yıldırım, Ödemiş ilçesindeki teşkilat programına katılmak üzere Buca ilçesinden ayrıldı. (DHA-AA- EGE AJANS)

 

 
Kılıçdaroğlu'ndan örgüte 'sitemkar' soru: Gerçekten benimle birlikte misiniz?
 
Akdeniz'de göçmen faciası: 34 ölü!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhuriyetli 24 Eylül 2022 Cumartesi 00:32

bekir kardeş 35 proje içinde karşıyakadan urlaya köprüde vardı yapıldı mı ? Uyuyan sensin bence

Yorumu oyla      5      3  
gazo 23 Eylül 2022 Cuma 21:40

Gene yazıyorum yalancısınız ,siz verdiğiniz sözler gibi vahdettini aklayamazsınız.

Yorumu oyla      2      3  
Tekrar ediyoruz 23 Eylül 2022 Cuma 19:02

Vahdettin, İstiklal Savaşı kahramanlarına karşı her türlü tertibe girişmiş ve Mustafa Kemal ve arkadaşları savaşı zaferle sonuçlandırınca, İngiliz Zırhlısı ile kaçmıştır. Bu kişiye hainden başka ne denebilir?

Yorumu oyla      5      3  
Otogar Metrosu ne oldu? 23 Eylül 2022 Cuma 18:58

Otogar Metrosunu yapmaya HANGİ AMCA söz vermiş idi? Hatırlayan var mı?

Yorumu oyla      3      3  
Fikret ASLAN 23 Eylül 2022 Cuma 18:07

Ülkemizi araplaştıranlara oy yok. Din iman pazarlayanlara oy yok. Ülkemizi Karadeniz mafyalarına peşkeş çekenlere oy yok. Uyuşturucu baronları ile ortak olanlara oy yok.

Yorumu oyla      5      4  
Serkan 23 Eylül 2022 Cuma 17:19

İzmirliler akıllıdır kandıramazsınız Sayın Yıldırım. Bizler Osmanlı torunu falan da değiliz Osmanlının haraca bağladığı yoksul çiftçilerin torunlarıyız.

Yorumu oyla      6      3  
Fıkralarla Türkiye 23 Eylül 2022 Cuma 17:12

35 proje bitti mi?

Yorumu oyla      3      3  
Tekir 23 Eylül 2022 Cuma 16:26

bekir çok komiksin

Yorumu oyla      2      3  
VfV 23 Eylül 2022 Cuma 16:26

Türkiye sizin gibi yöneticileri hak ediyor mu?

Yorumu oyla      4      3  
bekır 23 Eylül 2022 Cuma 15:34

35 proje gerçekleştı bıttı uyuyan guzel prıvate

Yorumu oyla      6      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan örgüte 'sitemkar' soru: Gerçekten benimle birlikte misiniz?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grubu 27. Dönem 5. Çalışma ve ...
Kılıçdaroğlu ABD'ye gidiyor: İktidarla görüşmeyecek!
CHP lideri Kılıçdaroğlu 9-13 ekim arasında Washington'da olacak. Herhangi ...
Kılıçdaroğlu’nun adaylığı halinde iki formül gündemde!
Altılı masanın 2 Ekim’deki toplantısı öncesi Millet İttifakı cephesinin ...
 
AK Partili Sürekli'den CHP'ye 'okul kaydı' çıkışı: Yalanınız batsın!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in gündeme getirdiği Van’dan İzmir'in ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de vefa ziyareti
İzmir'de bir dizi programa katılacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Altay ve Öztunç'tan 'UNESCO' çıkışı: CHP iktidarında İzmir aday olacak!
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın UNESCO adaylığı başvurusunu kabul etmeyen ...
 
Başkan Kırkpınar'dan Foça'da 'hastane' tepkisi!
İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar Foça İlçesi’nde partililer ...
AK Partili Dağ'dan muhalefete '6 artı 1' çıkışı: Adayı dahi tartışamıyorlar!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Seçimlerde rakip olarak kendilerini ...
3 günlük programın detayları... Kılıçdaroğlu İzmir'de!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva