HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
26 Nisan 2022 Salı - 10:12

Eleştirilerin odağındaki isim konuştu: Müteahhit değiliz ama…

Aktepe-Emrez bölgesinde başlayacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etabı için bölgede yetki alan İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi yönetim kurulu üyelerinin meslekleri dolayısıyla tartışmaların odağına gelmişti. İddialara yanıt veren İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Serdar Deniz, "Burası bir kooperatif. Burada bir deneyim sahibi olmak, inşaat bilmek gibi bir durumumuz yok... Sonuç olarak inşaat belli bir aşamaya geldiğinde müteahhitlere, mimarlara gelin inşaatı yapın denir. Biz müteahhit de değiliz, taşeron da değiliz. Biz kooperatif yöneticileriyiz" dedi

Eleştirilerin odağındaki isim konuştu: Müteahhit değiliz ama…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde riskli yapıların dönüşümü için iştiraklerinden İZBETON'a yetki vermiş ve kentin birçok yerinde dönüşüm start almıştı.

Süreç içinde yetki alanı genişleyen İZBETON'da dönüşüm için yeni bir alternatif bulunmuş ve iş insanlarının oluşturduğu kooperatifler devreye alınmıştı. Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli-Güzeltepe ve Karşıyaka-Örnekköy gibi alanlardaki inşaat yapım hakkını İZBETON bu kooperatiflere devrederken, alınan karar kent muhalefeti tarafından sık sık eleştirilmişti.

Dönüşümdeki yeni metot birçok tepkiye neden olurken, eleştirilerin odağında İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi yer almıştı. Kooperatif yönetiminde bulunan gerek Başkan Serdar Deniz, gerekse yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları meslekler üzerinden eleştirilerin odağına getirilmişti. AK Parti ve MHP'li isimler süreci yargıya taşıyacaklarını vurgularken, Mimarlar Odası İzmir Şubesi de yargı yolunu işaret etmişti.

Tartışmaların odağına getirilen kooperatif ile ilgili İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Serdar Deniz, Ege'de Son Söz'e açıklamalarda bulundu.

BURADA EN BÜYÜK CEVAP BAŞARIDIR
Kendilerinin süreç içinde sadece kooperatif olduklarına vurgu yapan Deniz, tartışmalara girmek istemediklerini belirterek, "Ne Mimarlar Odası, ne de başka birinin açıklamaları ile ilgilenmiyorum. Burası bir kooperatif, iş insanları kooperatifi... Her şey açık ve şeffaftır. Kalkıp o dava mı açacakmış, başka biri başka bir şey mi yapacakmış ben onu takip bile etmiyorum...  Benim buradaki konumum şu değil; Burası bir kooperatif. Burada bir deneyim sahibi olmak, inşaat bilmek gibi bir durumumuz yok. Sonuç olarak inşaat belli bir aşamaya geldiğinde müteahhitlere, mimarlara gelin inşaatı yapın denir. Biz müteahhit de değiliz, taşeron da değiliz. Biz kooperatif yöneticileriyiz. Kooperatifin ana amacı nedir? Kooperatifin patronu yoktur, kaç üyesi varsa toplanır tamamiyle kendi üyeleri içinden başkanını seçer ve içinden yönetim kurulu oluşturulur. Kurulan yönetim kurulu da gerekli yerlerde yapılması gereken işlemler ile ilgili çalışmalarını sürdürür. Türkiye'de bir iş yapılırken iş yaptırmamak için de insanlar çok mücadele eder. Bu nedenle biz bu diyaloglara girmek istemiyoruz... Zaten yoğun işlerimiz var. Biz sadece bir adım öne çıkanlarız. Yüzlerce, binlerce insan bize güvenecek ve onlar için evler yapacağız... Bu yapılan evlerde de bir kar amacı güdülmeyecek. Ortada bir rant yok, başka bir şey yok. Burada en büyük cevap; başarıdır. Bu nedenle eleştiride bulunanlara saygı duyuyoruz" dedi.

RANT VARSA, BU RANT ÜYELERE DAĞILIYOR
Kooperatife yöneltilen 'siyasi rant' eleştirilerine yanıt veren ve kendisinin siyasi bir geçmişinin olmadığını vurgulayan Deniz, "Ben de partili geçmişim olduğunu bilmiyordum... Benim; siyasi duruşum da karşıdan bakıldığında da yapılan işlerde de piyasadaki ismimiz de belli. O nedenle partiliymiş, partili değilmiş gibi konular bizim konumuz değil... Bu nedenle Ticaret Odası, Sanayi Odası, iş insanları olarak konuya dahil olduk. Konu çok basit aslında. Siz de gidip kooperatif kurup 'Bir adım öne çıkmak istiyoruz' diyebilirsiniz. Bunun da zaten çevresel bir rantı olur, büyük bir inşaat alanı olur… Bu çok basit. Yüzde 50 ile bir tane ev yapılıyor, bir tane de mevcut üye yapıyor... Mevcut üyeye de şunu anlatıyoruz; 500 bin TL'ye ev yapıyorsa, yanında da 500 bin TL'ye kendine ev yapma fırsatı buluyor. Yani 1 milyon TL'ye bir ev alıyorsun. Yani rant varsa üyelere dağılıyor" açıklamasında bulundu.

BÖYLE BİR ŞEY OLMA İHTİMALİ Mİ VAR?
İZBETON tarafından kooperatife yapılan devrin hukuksuz olduğu yönündeki iddialara ise 'süreç' yanıtını veren Deniz, "Bu işlerin tamamında birileri bir şey söyler ve bunun üzerine bir şeyler araştırılır. Biz koskoca bir kurum olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve koskoca bir kurumu olan İZBETON'dan böyle bir işi iş insanları kooperatifi olarak aldık. Onların arasında bir problem varsa zaten bunların hepsi ortaya çıkar. Ancak böyle bir şey olma ihtimali  var mı? Bizim ve karşı kurumların birçok hukukçusu var. Koskoca şehri yöneten kurumun temsilcileri, çok deneyimli insanlar" dedi.

TARTIŞMANIN GEREKSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ
Yapılan açıklamaların kentsel dönüşüme olumsuz etkilerinin olup olmayacağının sorulması üzerine konuşan Deniz, olumsuz sonuç doğabileceğini söylerken, "Mutlaka etkiler... İnsanlar olumsuz etkilenir... O yüzden bu konuların polemik konusu olmasını bizler istemiyoruz. Benim ne bir siyasal kaygım ne de bir ticaret kaygım var. Dolayısıyla gelen üyeler de her şeyi görüyor. Ancak bu açıklamalar tabii ki insanları korkutur. Bu nedenle bizler tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 
İstanbul'da Pakistanlılar turistleri kaçırdı!
 
Menemen’de Kadir Gecesine özel buluşma
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seydiköylü 26 Nisan 2022 Salı 13:03

izbeton yapınca kamusal yatırım vatandaş kendi arsasına dönüşüm yapmak isterse rantçı hırsız ,büyükşehir artık sinek-mide bulantısı ilişkisini akla getiren oluşumlardan derhal kurtulmalı

Yorumu oyla      4      3  
26 Nisan 2022 Salı 12:01

Zamanında bu kadar kötü yapılaşmaya nasıl izin verilmiş anlaşılır gibi değil. Avrupa'da köylerde dahi olmayan yapılaşma bizim şehrin merkezinde var. Bu şehrin dönüşmesi en az 50 yıl sürer; bu gidişle aşar gibi de!

Yorumu oyla      6      3  
narlıdereli 26 Nisan 2022 Salı 11:47

tunç soyer akıllı başkandır. çevresinde ne kadar çok şaibeli isim varsa anında ilişkisini kesmiştir. anlayan anladı!

Yorumu oyla      2      6  
Mustafa 26 Nisan 2022 Salı 11:46

Halil Arda'mı :))))

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 26 Nisan 2022 Salı 10:25

Saçma sapan işler. Yaa bi doğru dürüst işleriniz olmayacakmı halil arda.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlığın planlarına bir kez daha yargı freni!
İzmir 3. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ...
Davada karar çıktı... İnciraltı'nın değeri belli oldu!
İnciraltı mülk sahipleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni mahkeme koridorlarında ...
TOKİ İzmir'de satışa çıktı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, ...
 
İzmir'de ev almak hayal oldu... Fiyatlar tarihi seviyeye ulaştı!
Konut fiyat artışları, piyasaya yönelik verilerde de dikkat çekiyor. Türkiye’de ...
Afet binalarında borçlandırma indirimlerine yeni düzenleme
Afet sebebiyle yapılan ve yapılacak binaların borçlandırma bedellerindeki ...
İzmirli iş insanları depremzedeler için birlik olmuştu... Süreci hızlandıracak formül!
İzmir'de 30 Ekim 2020 de yaşanan deprem sonrası 117 vatandaş hayatını ...
 
Kiracıların yeni çilesi: Ara zam baskısı
Son dönemde emlak fiyatları ve buna bağlı olarak ev kiralarında fahiş ...
Tatil sezonu geldi çattı... Yetkililer dolandırıcılığa karşı uyardı!
Tatil sezonu öncesi villa ve yazlıklara talep artarken, emlakçılar ise ...
TOKİ'den dikkat çeken satış!
Gaziemir’in merkezi Atıfbey Mahallesinde Sevgi Yolu olarak kullanılan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva