HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
23 Nisan 2022 Cumartesi - 10:50

Davada karar çıktı... İnciraltı'nın değeri belli oldu!

İnciraltı mülk sahipleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni mahkeme koridorlarında karşı karşıya getiren 'kamulaştırma' davasında karar çıktı. 2022 yılı itibari ile İnciraltı'nda plansız 1 metrekare alan için 10 bin 485 TL'lik tutar belirlenirken, Büyükşehir'in; kullandığı alanların kamulaştırma ücretleri ve faiz tutarını mülk sahiplerine ödenmesi kararı verildi

Davada karar çıktı... İnciraltı nın değeri belli oldu!

EGEDESONSÖZ - Planlama süreci yılan hikayesine dönen ve uzun yıllardır tartışmalara neden olan İnciraltı için yargı flaş bir karara imza attı.

Geçmiş yıllarda yol gibi alan ihtiyaçları nedeniyle kamulaştırma yapmadan çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ile mülk sahipleri karşı karşıya gelmişti. Yargıya taşınan konuda mülk sahipleri arsaların metrekare ücretinin belirlenmesi yönünde taleplerini mahkemeye iletirken, 'el koyma' davasında karar çıktı.

Sonucu sosyal medya hesabından paylaşan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, mahkeme tarafından atanan bilirkişinin raporunda 2022 yılında İnciraltı'ndaki plansız 1 metrekare alanın fiyatının 10 bin 485 TL olduğunu belitti. Mahkemenin ayrıca Büyükşehir'in; kullandığı alanların kamulaştırma ücretleri ve faiz tutarını mülk sahiplerine ödenmesi kararını verdiği ifade edildi.

Karabulut'un paylaşımı şu şekilde:
İnciraltı Bakü Bulvarı( Özdilek giden yol) üzerindeki toprak sahibi komşularımızın arsasının bir kısmına, kamulaştırmadan el koyup yol açan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açılan dava sonuçlandı. 
2019 yılında bilirkişi  raporu ile tespit edilen; imarsız boş İnciraltı’nın 1metrekare toprağına 4600 tl değer verilmişti. 

Bugün karara bağlanan davada;  2019 yılından itibaren yasal faizleri ile toprak sahibi komşularımıza  ödeme yapılmasına hükmetti. Bu da 2019 yılındaki bilirkişi değerinin üzerine, yasal faizleri ile eklenip yaklaşık metrekare 6 bin TL gelmektedir. 

2022 yılının ocak ayında  İnciraltı toprak sahibi komşularımızın açtığı başka bir davada  atanan bilirkişi heyeti 2022 yılındaki hesaplamada da plansız 1 metrekare İnciraltı toprağının değerini 10.485 TL vermişti. Bu davada kazanılacak ve yine kamu - yani İzmir Büyükşehir Belediyesi ödeme yapmasına hükmetecektir.  Tarım yapma imkanı kalmayan, kamuya faydasız duran; 5 Milyon metrekare İzmir’in mücevheri, İnciraltı ve Bahçelerarası bugün plansız değeri 50 Milyar TL'dir. 

Yıllardır adeta haykırıyoruz: plansız kalan İnciraltı’nın İzmir’e -Kamuya hiç bir faydası yok, zararı var.  Bugün kamuya faydasız bekleyen İnciraltı ve Bahçelerarası planlanırsa kamuya 2 milyon metrekare üzeri arazimizi bırakacağız. Bu oran 3 yeni kent ormanı yapılabilecek büyüklüğü demektir. Yeni yollara ve kamusal alanlara plan yapılırsa kamunun 1 TL kasasında para çıkmadan hizmet yapabiliecektir. İzmir’in sessiz kalması yine bu kadim şehrimize ve biz İzmirlilere zarardır. Kimselerinde İnciraltı ve Bahçelerarsı’nı el birliği ile değersizleştirme çabalarına izin vermeyeceğiz.  Hadi artık, görün-fark edin ve biran evvel İzmir’in yararına planlanması için harekete geçin.   Plansız kalan İnciraltı’nda kamu zararı vardır."

 
Onlar derin sulardan geldiler... İzmirli balıkçıların yüzü güldü!
 
İzmir'de jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yasemin Sarıata 28 Haziran 2022 Salı 23:54

Biz size yol verdik arazilerimizden bunun bir tesekkürü olmalı bekliyoruz

Yorumu oyla      2      3  
Yasemin Sarıata 28 Haziran 2022 Salı 23:54

Biz size yol verdik arazilerimizden bunun bir tesekkürü olmalı bekliyoruz

Yorumu oyla      2      3  
Yasemin Sarıata 28 Haziran 2022 Salı 23:51

İmar yoksa. Haklarımızı verin geri çekilelim büyüklerimiz tıkır tıkır para saymış verin hak eden degerleri bizde kendi yolumuzu çizelim. Buyrun mezbelelik halinde ki tarım alanına çöplüğe döndü inciraltı.İzmirde yaşanan bir utanç tablosu

Yorumu oyla      2      3  
Yasemin Sarıata 2 Mayıs 2022 Pazartesi 21:30

Bizler vergilerimizi zamanında hepödedik

Yorumu oyla      2      3  
Yasemin Sarıata 2 Mayıs 2022 Pazartesi 21:27

Söylenenlere göre bazı iş adamlarına ayrıcalık yapılıp kat irtifasını fazla vermişler bu sadece bir duyum ama arastırmak bizimde hakkımız verllen haklar bizede verilmeli haksızlık yapılırsa ölen büyüklerimizin kemikleri sızlar bu ülkede yasayan herkez eşittir ve şunu unutmayalım ki toprrak altında yatan büyüklerimizin hepsi bu ülke için çalışmışlardır aralarında psikiatrıstier öğretmenler hakimler savcılar avukatlar vardı alınacak kararlarda bunu lütfen göz ardı etmeyin bu ülke için emek verenlere saygı boynumuzunborcu nuriçinde yatsınlar??

Yorumu oyla      2      3  
Yasemin sarıata 1 Mayıs 2022 Pazar 12:57

Ruhsatsız iş yerlerinden kesılen cezaları görmek en büyük hakkımız öyle söylemişlerdi sorduğumda. " biz onlardan ceza kesiyoruz " diye demekki bunlar yasal değil

Yorumu oyla      2      3  
Yasemin Sarıata 1 Mayıs 2022 Pazar 11:22

Yargıya ??

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işık 30 Nisan 2022 Cumartesi 15:55

Konak meydanında Ziraat bankasına ait arazinin Özfatura döneminde yol yapılmasıyla Ziraat bankasının açtığı dava sonucu Kocaoğlu döneminde ödenmek üzere milyonlarca lira ödeme çıkarılmıştı. Yoldan geriye kalan küçük bir araziye park yapıldı ve Dünyanın en pahalı parkı diye o zaman haber olmuştu. Burası da oraya benzemiş. Planlamadan sonra kamuya 2 milyon metrekare arazi kalacakmış. Allah razı olsun. Yollarda sizin olsaydı bari paralı geçiş yapıp para kazanırdınız.

Yorumu oyla      3      3  
Şaban Yilmaz 25 Nisan 2022 Pazartesi 14:40

Hadi gözümüz aydın Rabbım şükürler olsun bu dava burada son erdi adalet yerini buldu ben kendimi bileli bu dağva süruyor biz göremeyiz badem cocuklarımiz faydalansın insanlar biran önce planlamaya başlanır

Yorumu oyla      2      5  
izmir gönüllüsü 24 Nisan 2022 Pazar 08:56

tek söyleyeceğim şey. siz taşçatlasa 100 kişisiniz. izmir 5 milyon kişi.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOKİ İzmir'de satışa çıktı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, ...
İzmir'de ev almak hayal oldu... Fiyatlar tarihi seviyeye ulaştı!
Konut fiyat artışları, piyasaya yönelik verilerde de dikkat çekiyor. Türkiye’de ...
Afet binalarında borçlandırma indirimlerine yeni düzenleme
Afet sebebiyle yapılan ve yapılacak binaların borçlandırma bedellerindeki ...
 
İzmirli iş insanları depremzedeler için birlik olmuştu... Süreci hızlandıracak formül!
İzmir'de 30 Ekim 2020 de yaşanan deprem sonrası 117 vatandaş hayatını ...
Kiracıların yeni çilesi: Ara zam baskısı
Son dönemde emlak fiyatları ve buna bağlı olarak ev kiralarında fahiş ...
Tatil sezonu geldi çattı... Yetkililer dolandırıcılığa karşı uyardı!
Tatil sezonu öncesi villa ve yazlıklara talep artarken, emlakçılar ise ...
 
TOKİ'den dikkat çeken satış!
Gaziemir’in merkezi Atıfbey Mahallesinde Sevgi Yolu olarak kullanılan ...
Büyükşehir'in dönüşüm modeli için flaş çıkış: Dava açılması mümkün!
İZBETON tarafından hayata geçirilen 'kooperatif metodu' için eleştirilerde ...
Şehir Plancıları'ndan o planlara itiraz!
Karşıyaka’da Emlak Konutları için getirilen bir kat artışa Şehir Plancıları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva