HABERLER>EKONOMİ
28 Mart 2011 Pazartesi - 18:06

EBSO'dan TÜSİAD'a Anayasa tepkisi

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bir TÜSAİD üyesi olarak TÜSİAD tarafından hazırlanan anayasa taslağında teklif edilen maddeleri kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

EBSO dan TÜSİAD a Anayasa tepkisi

Soner Çağlar / Egedesonsöz- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bir TÜSAİD üyesi olarak TÜSİAD tarafından hazırlanan anayasa taslağında teklif edilen maddeleri kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Ayrıca, EBSO Meclis Üyelerinin hazırladığı TUSİAD’ın anayasa taslağı hakkında ilk 3 maddenin değiştirilmesinin söz konusu bile olmadığına dair bir önerge metni hazırlandı. Meclis üyelerinin imzasına sunulan metin Meclis’te oylanacak. Oylamada kabul edilmesi halinde TUSİAD’a gönderilecek.

EBSO Meclisi’nde konuşan Ender Yorgancılar, “Sizlere bu kürsüden her zaman kırmızı çizgilerimiz olduğunu ve bunların asla değiştirilemeyeceğinin altını çizdim. Bu maddeler üzerinden polemik yapılmasını bile anlamakta zorlanıyorum. Ekranda gördüğünüz maddeler bugün tartışmaya açılmaktadır. Anayasa’nın değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilemez maddeleri için sadece devletin Cumhuriyet olduğu maddesi kabul edilmekte, diğerleri değiştirilebilir denilmektedir” dedi.
Türkiye’nin içerde ve dışarda siyasi ve ekonomik gündem maddelerine yoğunlaştığı sırada, acil çözüm bekleyen konularına çözüm arandığı bir dönemde kamuoyuna sunulan bu çalışmanın amacını anlamakta zorlandığını dile getiren Yorgancılar, “Bunu talihsiz bir çalışma olarak nitelendiriyorum” dedi. Yorgancılar, şöyle devam etti:

“Bugün Ortadoğu’da yaşanılanları hepimiz an be an takip etmekteyiz. Bu olaylar laik Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi ile yönetilmesinin aslında ne büyük bir nimet olduğunu, bireysel özgürlüklerin önemini ve Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki farkının net olarak görülmesi açısından dikkate değerdir.

Aynı coğrafyada İran, Cezayir, Tunus, Yemen ve Suriye’nin de yönetim şeklinin Cumhuriyet olmasına rağmen, yaşananlar, cumhuriyetin tek başına bir anlam ifade etmediğini, demokrasi ve laikliğin olmamasının getirdiği sakıncaları görmemiz açısından tarihi örneklerdir. Bunun farkına varan TÜSİAD bir hafta sonra bugün söz konusu çalışmanın TÜSİAD’ın görüşü olmadığı açıklamasını yapmıştır. Akademisyenler tarafından hazırlanan taslak, TÜSİAD’ın görüşünü yansıtmıyorsa ve sahiplenilmeyecekse kamuoyu ile paylaşılmamalı idi. Paylaşılıyorsa da neden sahiplenilmiyor diye sormak isterim.”

Türkiye’nin yeni anayasaya ihtiyacı olduğunu her ortamda dile getirdiklerini ve bu düşünceden de vazgeçmediklerini vurgulayan Yorgancılar, “Ancak Anayasa’nın değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilemez maddeleri üzerinde oyunlar oynanmasına kesinlikle karşıyız” şeklinde konuştu
Meclis toplantısında ayrıca meclis üyeleri Pınar Yurdun ve Enver Olgunsoy basına yönelik kısıtlamalar yapıldığını belirterek, bu durumu protesto etmek için siyah kurdele taktı ve meclis toplantısını bir süre basın locasında izledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özcan 29 Mart 2011 Salı 10:31

dilinize yüreginize saglık helal olsun size ve arkadaşlarınıza

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Şık' protestosuna bir tepkide EBSO'dan
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda basın mensuplarının ...
İTO Meclis Başkan adayları kulislerde
Çarşamba günü yapılacak İTO Meclis Başkanlığı seçimleri öncesinde yapılan ...
Kedi esprisiyle sitem
Bankacılık sektörüne fazla yüklenildiğini belirten Türkiye Bankalar Birliği ...
 
Türk bankaları Orta Doğu'ya açılacak
BDDK Başkanı Bilgin, bu yıl Türkiye'den de en az bir bankanın Suriye, ...
Acar: Bölgeye gelecek yatırımcı arıyoruz
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Acar, “Aliağa organize sanayi bölgesine alt ...
2834 liranız yoksa...
Türk-İş, Mart ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırını yaklaşık ...
 
İzmir yeni bir fuara daha kavuşuyor
Plastik&Ambalaj Teknolojileri ve Ürünleri Fuarı’nun bu yıl düzenlenmemesi ...
'Türkiye'ye nükleer santral kurulmalı'
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’nin 2023 yılında ...
Bir MARBLE daha geride kaldı
23-26 Mart 2011 tarihleri arasında İZFAŞ tarafından 17. kez düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva