HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Nisan 2013 Çarşamba - 14:19

Dünya çocuklarından Ata’ya teşekkür

Gaziemir’de 16. kez buluşan dünya gençleri yöresel kıyafetleriyle halkoyunlarını ve müziklerini sahneye koyarak, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram 23 Nisan için Atatürk’e teşekkür ettiler, barış, kardeşlik vurgusu yaptılar.

Dünya çocuklarından Ata’ya teşekkür

İZMİR - Bu yıl 16. düzenlenen Gaziemir Uluslararası Gaziemir Çocuk Şenliği etkinliklerine 8 ülkeden ve 3 ilden katılan çocuklar yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkarak dans gösterilerini sergilediler. Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya ve Rusya ile Aydın, Samsun ve onur konuğu il Afyonkarahisar’dan gelen ekipler sahneledikleri gösterilerle hem kültürlerini tanıttılar hem de kurulan dostluklarla dünya barışına katkı sundular. Görsel şölen tadında geçen gecede ekipler şarkıları, türküleriyle kulağa da hitap ettiler.
 
“MİLLİ BAYRAMLARI COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ”
Dünya çocuklarına ev sahipliği yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, milli bayramların resmi törenlerle kutlanmasının engellenmesini eleştirerek Cumhuriyet’in kazanımlarının yok edilmeye çalışıldığını savundu. Geleceğin sahibi gençlere Cumhuriyet’in korunmasında ve yaşatılmasında önemli görevler düştüğünü ifade eden Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülke uğruna çok kan döküldü, acılar çekildi. Atatürk’ten emanet aldığımız Cumhuriyet’in bekçisi olan siz gençler, bu mirasa ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaksınız.” Temasıyla maskotuyla bu yıl 16.’sını düzenledikleri çocuk şenliğiyle bugüne kadar binlerce çocuğu ağırladıklarını ve dünya barışına katkı koyduklarını ifade eden Şenol, “Çocuklar bizim gönüllü barış elçilerimiz” dedi. Gaziemir çocuk şenliğine yıllarca komite başkanlığı yapmış, geçtiğimiz yıl hayata veda eden Belediye Meclis Üyesi Feyzi Çağlı’yı rahmetle anan Şenol, çocukları evlerinde misafir eden Gaziemir halkına teşekkür etti. 
 
DOSTLUK, BARIŞ MESAJLARI
Festival alanında yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkan dünya çocukları danslarıyla dünyaya barış mesajları verirken, yurtdışından gelen ekiplerin liderleri festival aracılığıyla dostluk, barış köprüleri kuran Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ettiler. Dünya da çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramın 23 Nisan Çocuk Bayramı olduğunu vurgulayan yabancı konuklar Mustafa Kemal Atatürk’e övgüler yağdırarak, “Yurtta barış, dünyada barış” özdeyişini dillendirdiler.
Sahnelen gösterilerle görsel şölen yaşanan etkinliğe, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, İlçe Başkanı Umut Tekin, Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, Bosna Hersek Gorajde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç, Bulgaristan Kirkova Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Mehmedali Hafız ve yabancı ülke temsilcileri ile çok sayıda Gaziemirli katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de Afyonkarahisar şöleni
Şenliğin onur konuğu Afyonkarahisar adına düzenlenen gecede ozanların ...
Minik fırçaların ödül günü
Narlıdere Belediyesi Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, ...
Selçuk'ta 3 bin 500 23 Nisan fidanı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Selçuk'ta çeşitli ...
 
Başkan Sındır İsveç’e enerji dersi verecek!
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İsveç’in Vaxjo ...
İzmir metrosuna Köşk’ten imza müjdesi
Başkent’te 8 aydır imza bekleyen keşif artışına Cumhurbaşkanı Abdullah ...
Gaziemir'de festival gibi çocuk şenliği korteji
Gaziemir’de 16. kez düzenlenen çocuk şenliliğinin geleneksel kortejine ...
 
Çocukları Bornova'da buluşturan melodi
Bornova Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ...
Buca 23 Nisan'ı Gripin ile kutladı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Buca'da bir hafta süreyle ...
Karşıyaka’da çocukların bayramına muhteşem final
Dünya çocuklarının Karşıyaka’daki 21. buluşması muhteşem bir finale sahne ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva