HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2023 Salı - 13:53

DSP’den CHP’ye sitem: Milli Yol Partisi’ne gittiler, bize gelmediler!

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe yaklaşan genel seçimleri değerlendirdi. Karakülçe, DSP’ye Millet İttifakı’ndan teklif gelmemesini manidar olarak nitelendirirken, “Sayın Kılıçdaroğlu, tüm partileri ziyaret edecek, hatta yeni kurulan Milli Yol Partisi dahi ziyaret ederken, Ecevit’in kurduğu Demokratik Sol Parti'nin kapısını çalmayacak. Bu süreçte bizim tüm bu tutumumuza rağmen bize reva görülen bu durum gerçekten ayıptır” dedi. 

DSP’den CHP’ye sitem: Milli Yol Partisi’ne gittiler, bize gelmediler!

Ahmet Can KARATAŞ/ EGEDESONSÖZ-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı olmak isteyen isimler ve milletvekili olmak isteyen isimler aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

Birçok siyasi partide hareketlilik devam ederken, Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, oluşturulan ittifaklar ve partisinin tutumu hakkında görüşlerini paylaştı. Karakülçe, DSP’nin seçime girecek partiler arasında en köklü partilerden bir tanesi olduğuna dikkat çekerken, DSP’ye Millet İttifakı’ndan bir teklif gelmemesini de değerlendirdi.

MEVCUT ADAYLARDAN BİR TANESİNE DESTEK VERİLECEK
Karakülçe, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede cumhurbaşkanı adayı çıkarmadıklarını ve bu durumun mevcut adaylardan birine destek verilmesi anlamına geldiğini kaydederek “Biz herhangi bir ittifakta yer almadık. Şu anda milletvekili adaylarımızın başvuruları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde sonuçlanacak. Bizler de yolumuza devam edeceğiz. Demokratik Sol Parti bu saatten sonra hiçbir ittifak içerisinde olmaz diyemiyorum çünkü siyasette hiçbir şey olmaz diyemeyiz, son yaşanan gelişmelere baktığımızda siyasette 2 saatin bile ne kadar önemli olduğunu gördük. Bundan dolayı her şey olabilir. Demokratik Sol Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarmaması şu andaki mevcut adaylardan bir tanesine destek verecek olması anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

‘BİR İTTİFAKA DESTEK OLACAK MISINIZ?’ SORUSU SADECE DSP’YE SORULMAMALI
İlerideki günlerde Cumhurbaşkanı adayları ile temas kurulacağını belirten Karakülçe, yol haritalarının belli olduğunu kaydederek Siyasi parti olduğumuz zaman bazı şeyleri ölçmek gerekiyor. Bizim de gözlemlediğimiz bu dört adaydan bir tanesi ile önümüzdeki günlerde temas kurarak partimizin ilkeleri ve duruşları ile ilgili hassasiyetimizi belirteceğimiz ve bu belirteçler karşısında alacağımız cevaplardan sonra kararımızın daha da netleşeceği bir tablo önümüze çıkacak. Burada ‘bir ittifaka destek olacak mısınız?’ diye sorulacak ise o parti sadece Demokratik Sol Parti olmamalı. Aynı zamanda bizler kadar, cumhurbaşkanı adaylarının da bizlerle temas kurması hassasiyetlerimizi konuşmamız gerekiyor. Türk siyasetinde DSP bugün var olmadı. Şu anda seçime giren 36 parti içerisinde belki de en köklü parti DSP’dir. Birçok parti kendisini belli tarihsel sürece yayıyor ancak 12 Eylül’de partilerin kesintiye uğraması o partilerin kapılarına kilitlerin vurulması ya da kurulduğu andaki ilkelerini devam ettirip ettiremediği bir şekilde kamuoyu tarafından tartışılıyor. DSP’nin kendi tarihsel birikimi ve bugüne kadar aldığı kararlar ve takındığı tavırlardan çok geri adım atma taraftarı değiliz” şeklinde konuştu.

BİZ İSTEDİYSEK DE GÖRÜŞME SÜRECİNİ BAŞLATAMADIK!
DSP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kararları, niteliği ve netliği olan bir parti olduğunu söyleyen Karakülçe sözlerine şöyle devam etti:

“Sadece bugüne kadar ittifaklarla ilgili bir görüşme sürecini biz istediysek de başlatamadık. Bu karar onların da kararlarıydı. Kendileri ekiplerini kurdular. Bir şekilde yollarında yürüyorlar. Biz geride bıraktığımız yerel seçimlerde Türkiye’de bulunan tüm seçim bölgelerinde seçime girememiş olmamıza rağmen, yüzde 1,5’a yakın ciddi bir oy potansiyeli gördük. Bu seçimde de çok daha önde olacağımızı düşünüyor ve hesap ediyoruz. Bu yönde birebir yapılmış bir anket çalışmamız olmasa bile kamuoyunu gezdiğimizde ya da ben bugüne kadar siyasetin bana vermiş olduğu deneyimler ile DSP’nin çok ciddi bir tabanı olduğunu ve bu tabanın ciddi bir hareket beklediğini biliyorum. Biz bu tabanı şekillendirdiğimiz zaman Türkiye’de siyaseti etkileyebilecek çok ama çok büyük değişikliklere imza atabileceğimizi biliyorum”

CUMHUR İTTİFAKI’NA KATILIM İDDİASI YALAN!
2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayı Muharrem İnce’yi desteklediklerini hatırlatan Karakülçe, “Bize sürekli efendim neden Millet İttifakına destek vermiyorsunuz diye soruyorlar… Peki, tamam ancak siz Millet ittifakına da sordunuz mu? Mesela Cumhuriyet Halk Partisi’ne sordunuz mu? ‘Neden DSP’yi ziyaret etmiyorsunuz?’ diye, sordunuz mu?
Bizim Cumhur İttifakı’na destek olacağımız medyada yazıldı çizildi. Hala daha yalanlıyorum bu konuyu… Böyle bir şey yok. Cumhur ittifakı ile kesinlikle bir bağlantı, irtibat ve o ittifakta olmak gibi bir beklentimiz de yok. Tarihsel olarak baktığımızda geçmişte, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Sayın Muharrem İnce’ydi biz Demokratik Sol Parti olarak o zaman da aday çıkarmayarak en baştan hiçbir talep konuşmadan Muharrem İnce’yi destekleyeceğimizi deklare ettik” dedi.

O GÜN KARŞINIZDA OLANLARLA BUGÜN BERABERKEN DSP NEREDEYDİ?
2010 yılındaki referandumu Türkiye’nin kırılma noktalarından bir tanesi olduğunu belirten Karakülçe, yaşanılan referandum sürecinde CHP ile aynı tutumu sergilediklerinin altını çizerken sözlerine şöyle devam etti:

“Referandumda Demokratik Sol Parti ‘Hayır’ demekten tabiri caizse kendisini paralarken, o gün o kararlar çıksın diyen unsurlar, bugün Millet İttifakı’nın içerisinde. Hem de bu ittifak ile ciddi siyasi figürler oldular. Bu masa kim tarafından oluşturuldu? Cumhuriyet Halk Partisi tarafından… Yani bu kastettiğimiz unsurlar ittifakının içerisindeyken DSP’ye bir teklifin gelmemesi çok düşündürücü. Aynı şekilde 2017’de Cumhurbaşkanlığı sisteminin gelmesi asıl kırılmanın olduğu nokta. Bu konuda da biz tamamen karşı duruşumuzu sergilerken o gün süt liman sus pus olup oturanlar bugün memleketi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtarmaktan bahsediyorlar. Demokratik Sol Parti bu anlattığım tüm kırılma anlarında Cumhuriyet Halk Partisi ile aynı tutumdayken, CHP ile o kırılmalarda farklı tutumlarda olanlar ittifakken DSP’ye teklif gelmemesini çok manidar buluyorum”

MİLLİ YOL PARTİSİ’NE GİTTİ, BİZE GELMEDİ… AYIPTIR!
Kılıçdaroğlu’nun yaptığı ziyaretleri sitemkar bir dille eleştiren Karakülçe, “Millet İttifakı’nın bileşenleri ile birlikte seçime kadar partiler arası bir sürpriz yaşanabilir. Ancak bu sürprizin olması da sadece DSP’nin karar vereceği bir durum değil. Cumhur İttifakı’na baktığınızda Sayın Erdoğan’ın o yönünü takdir etmek gerekir ki toplayıcı ve toparlayıcı oldu. Siz diğer tarafta Sayın Kılıçdaroğlu, tüm partileri ziyaret edecek, hatta yeni kurulan Milli Yol Partisi dahi ziyaret ederken, Ecevit’in kurduğu Demokratik Sol Parti'nin kapısını çalmayacak. Bu süreçte bizim tüm bu tutumumuza rağmen bize reva görülen bu durum gerçekten ayıptır” dedi. 

 
Menenjit salgını: 52 kişi öldü
 
Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye adaleti getireceğim
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sivaslı 28 Mart 2023 Salı 19:25

Sayın Dsp neden ittifak partileri içine davet edilmedi? Çünkü edilemez perde arkasında büyük ağabeyleri Sıvas Madimak olaylarında etkin rolü olan Karamollaoğlu,iktidarın iki tane terk edilmiş bakanları vardır sizin ile temiz sayfa açmaları istenmediği için davet edilmemiştir...

Yorumu oyla      5      5  
Vatandaş... 28 Mart 2023 Salı 18:10

sayınız yetmiyor diyecem o değil demek ki başka bir şey var...

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş... 28 Mart 2023 Salı 18:10

sayınız yetmiyor diyecem o değil demek ki başka bir şey var...

Yorumu oyla      2      3  
alo 28 Mart 2023 Salı 14:50

dönün yuvanıza

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memleket Partili Güven net konuştu: İttifak için zaman geçti!
Memleket Partisi MYK Üyesi Asuman Ali Güven, Memleket Partisi Genel Başkanı ...
MHP'li Osmanağaoğlu: Gazilerimizin beklentileri karşılandı
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu üyesi ...
Sözcü Çelik: Erdoğan'ın adaylığına engel yok
İYİ Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Erdoğan, Fatih Erbakan'ı ziyaret edecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 16.00'da Yeniden Refah ...
Ağıralioğlu: Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğim
İYİ Parti Yavuz Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
CHP'li Sertel’den Ziraat ve Halkbank'a tepki: Kayırmacılık yapılıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ziraat ...
 
Efsane Vali’ye sorduk, o da cevapladı: İzmir'den de çok istediler ancak...
İYİ Parti Elazığ’dan milletvekilliği için yola çıkan İzmir’in unutulmaz ...
MHP İl Başkanı Şahin iddialı konuştu: İzmir’den 5 vekil çıkarırız!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ...
AK Parti'de seçim mesaisi: Mülakatlar başlıyor
AK Parti'de milletvekili aday listelerinin belirlenmesi amacıyla alt komisyon ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva