HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2023 Pazar - 19:18

DP Lideri Uysal: 100 yılın muhasebesini yapmak mecburiyetindeyiz

İktisat Kongresi'nde konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, " Bir tarihi kongreyi gerçekleştiriyoruz. Bu kongreleri bir muhasebe yapma açısından idraklerimizi tazelemek açısından çok değerli buluyorum. 100 yıllık bir muhasebeyi yapmak mecburiyetindeyiz" dedi.

DP Lideri Uysal: 100 yılın muhasebesini yapmak mecburiyetindeyiz

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -İzmir İktisat Kongresi’nin 5’nci günü dev zirve ile tamamlandı. Millet İttifakı’nın Genel Başkanlarının katıldığı toplantıda 5 siyasi parti lideri ve 1 genel başkan yardımcısı değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, "Bir tarihi kongreyi gerçekleştiriyoruz. Bu kongreleri bir muhasebe yapma açısındanı idraklerimizi tazelemek açısından çok değerli buluyorum. 100 yıllık bir muhasebeyi yapmak mecburiyetindeyiz. 1 asır evvel inanç refah konusunda bu kongreyi gerçekleştiren katılımcıların ve bugün burada bulunan katılımcıların önünde büyük Atatürk bir söz söylemişti. Henüz savaş meydanlarında hakimiyeti milliye için mücadele eden o kutlu dava adamları devletin parçalanmasına şahitlik etmiş, milletin yok olmaması için cepheden cepheye kan dökmüştür.

İzmir İktisat Kongresi’nden 1 asır ve 1 ay sonra düzenlenen kongrenin 100 yıl önceki kongre gibi yeni bir atılım için başlangıç olmasını ümit ediyorum. Böyle bir dönemde burhan dönemi içinde Atatürk'ün ortaya koyduğu elden ele bayrak yarışı ile hakimiyeti milliye gerçekleştirmek için vatandaşların birliğini teminat altına almak ve bu birlikteliğin arkasına koymak için girişimler yapmışız. Tarihi geriye doğru akıtamazsınız. Tarihi gerçekleri isteseniz de değiştiremezsiniz. Bu büyük ülkenin dişinden tırnağı ile arttırdığı ile kurduğu Türkiye Cumhuriyetin yıkmaya çalışsanız da Cumhuriyet'in vatandaşları olarak milletimiz emin olsun ki yarınlara birlikte taşıyacağız.

Çok uzun süredir kaynaklarını kötü yöneten bir ülkeyiz. Öyle bir tarihi eşikteyiz ki ekonomik olarak asimetrik bir mücadele vermek zorunda olduğumuz bu çağda bu rekabette var olabilmek için tüm milli güç unsurlarımız azami derecede kullanmak mecburiyetindeyiz. Bugün ülkemizin karşı karşıya kaldığı riskler, bundan 100 yıl önce karşı karşıya kaldığımız risklerden farklı değildir. Beceriksizliği ödülendiren bu düzeni sürdürmek hiçbir şekilde kabul edilemez. Siyasi partiler düzeni değiştirmek ve yenilenmek zorundadır.  Türkiye her büyüktarihi eşikte yaptığı gibi çağın icap ettiği derinliği adımları atacaktır.Ya da dün de maruz kaldığımız meydan okumalar dün de olduğu gibi maruz kalacaktır.

Bugün sorumluluğumuzun farkındayız. Herkesin mutlu olduğu Türkiye'yi inşa ettiğimiz de insanları fırsat eşitliği ile buluşturabileceğimizi, Türkiye'yi yarınlara taşıyabileceğimizi biliyoruz. Fırsat eşitliği yaratmadan zenginlik yaratamayız.

CHP ve DP birlikteliğini tekrar yaratma iradesi ortaya koyduk. Bunu milletin tekrara kendi kaderini belirleyeceği gün olarak ifade etmek istiyoruz. Demokrasimizin bu kabilieyni ortaya koyduğumzuda ekonomimizin en temel girdisinin ekonomi ve hukuk olduğu bilinci ile bu büyük insanların uluslararası kredibiliteye kavuşacağı inanacındaıyız" dedi.

 
Babacan’dan İzmir’de iktidar mesajı: Kitaplarda okutacağımız bir başarıyı tuğla tuğla öreceğiz!
 
Millet İttifakı, İzmir'de buluştu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 19 Mart 2023 Pazar 23:37

Izmır iktisat kongresinde mali müşavir odasından bir kişi yok 0.01 Uysal ekonomiden bahsediyor,kimlere kaldı bu siyaset yirmi yıl çekti bu ülke yeni bir siyasetten daha çok çekecektir belli oldu...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babacan’dan İzmir’de iktidar mesajı: Kitaplarda okutacağımız bir başarıyı tuğla tuğla öreceğiz!
İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ...
AK Partili Kaya’dan Soyer’in danışmanı Eken’in o sözlerine tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
İnce: Türkiye'de devrim yapacağız!
Memleket Partisi lideri İnce, partisinin genel merkezi önünde yaptığı ...
 
Kabine'de gündem deprem ve seçim
Bu hafta 20 Mart Pazartesi günü toplanacak olan kabinenin gündeminde Kahramanmaraş ...
Kılıçdaroğlu, İzmir'de '4 ayaklı strateji'yi anlattı: Öyle bir düzen kuralım ki...
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Finlandiya'nın NATO süreci Meclis'te
TBMM Genel Kurulu, tarım ve orman alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi ...
 
Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular bugün başlıyor
Cumhurbaşkanı adaylığı için siyasi partiler ve seçmenler tarafından aday ...
'Hainlikle suçlayanları esefle kınıyorum'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında ...
'Nisan sonunda Karadeniz Gazı'nı karada yakacağız'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Plana uygun olarak ilerliyorduk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva