HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Nisan 2022 Salı - 10:57

Denetim komisyonu raporunda belirtildi: Borç 290 milyona dayandı!

Menderes Belediyesi’nin bir yıllık mali harcamalarını inceleyen denetim komisyonu raporunu sundu. AK Partili üyelerin hazırladığı şerh raporunda, “Belediyemizin 2021 yılı sonu itibarı ile borçları, şirketler dahil yaklaşık 290 milyon TL civarındadır. Üç  yılın sonunda belediyenin borcu 2 kat artmıştır” ifadelerine yer verildi.

Denetim komisyonu raporunda belirtildi: Borç 290 milyona dayandı!

EGEDESONSÖZ- Menderes Belediyesi’nin 2021 yılı mali harcamalarının incelendiği denetim komisyonu çalışması tamamlandı. CHP’li Fatma Ekicioğlu, Amine Çiçek, Fatma Makas ile AK Partili Cemil Az ve Halis Macit’in imzalarıyla meclise sunulan raporda birçok konu ayrıntılı olarak yer aldı.

AK Parti’nin yazdığı “şerh raporunda” belediyenin mali durumuna ilişkin tespitler anlatıldı. Raporda, “Muhalif komisyon üyeleri olarak ulaştığımız belgeler ve edindiğimiz bilgiler kısıtlı olmuştur. Bu bilgilere göre belediyemizin 2021 yılı sonu itibarı ile  borçları, belediye şirketlerinin borçları dahil yaklaşık 290 (trilyon) milyon TL civarındadır. 3 yılın sonunda belediyenin borcu 2 misli artmıştır” denildi.

İhaleler, alım satımlar ve gayrimenkullerin değerlendirilmesi konularının da işlendiği raporda şu tespitler yer aldı:

“3 yılda 420 bin metrekareden fazla arsa, tarla, arazi, dükkanlar, evler gibi belediye malları satılmıştır. Bu satışlardan elde edilen gelirler bu günün parası ile yaklaşık 900 milyon TL’ye denk gelmesine rağmen, aradan gecen zamanda ciddiye alınacak hiçbir yatırım ve iş yapılmadan para tüketilmiştir. Ayrıca bu kadar belediye malları yok edilmiş, borcumuz 2 misli artmıştır. Paraların büyük kısmı reklam, broşür, tanıtım, promosyon, konser, yedek parça alımları, kırtasiye harcamalarına gitmiştir.

Araç kiralama ihalelerinin yanında, doğrudan temin yöntemiyle yapılan harcamalarda ,alım satımlarda yasal sınırların dışına çıkılmıştır. 2020 yılında 3.869.890.00 olması gereken miktar. 7.696.508.90 olarak aşılmıştır. Sayıştay raporunda ikaz edilmiş belediyemiz tenkit edilmiş olmasına rağmen 2021 yılında 1.961.500.00 TL olan limitimiz çok fazla miktarda aşılarak 6.028.611.73 TL olarak gerçekleşmiştir. Usulsüzlük yapılmıştır. Açık ihaleler yapılmayarak rekabet koşulları sağlanmamıştır.

Belediyemizin kesin gideri 162 milyon 753 bin TL’ dir. Gelirimiz ise 135 milyon 273 bin TL’dir. 2021 yılında 27milyon 480 bin TL Belediyemiz açık vermiştir. Bu açık vermeden anlaşılan da alım satımların sağlıksız ve gereksiz yapılmakta olduğunun net göstergesidir. Menderes halkı sorumluluklarını Belediyeye karşı yerine getirmiştir 150 milyon TL tahakkukun 136 milyon TL’si tüm sıkıntılarına rağmen ödenmiştir.

Belediyeye olan borçlarını vatandaşlarımız disiplinli şekilde ödemişlerdir. Vatandaşlarımızın kamu malları satılmış paraları ile hizmet ve yatırım yapılmamış, belediyenin borcu iki misli artmıştır. Bu duruma göre belediyenin malları, mülkleri satılarak bitiriliyor fakat borçları artıyor, Belediyenin kasasında parası yok. Çok kötüye giden bir yönetim var. Pideciye 155 bin lira pide parası ödeniyor ama ‘pideler cenaze evlerine yollandı’ deniyor. Üç günde bir hemşerimiz rahmetli olsa 2021 yılında 125 cenaze olmuştur. Pandemi günlerinde böyle kalabalıklar hiç olmadı.

Mandalina tanıtımı ve festival diye yapılan harcamalar 1 milyon TL den fazladır. Bu parayı doğrudan mandalina üreticilere verseydik çok daha yararlı bir iş yapılırdı.

Her birime, her müdürlüğe ihtiyaçtan fazla araçlar kiralanıyor. Bu araçların yedek parça ve lastik giderleri ilgili firmalara ait olmasına rağmen 3 milyon 150 bin TL yedek parça ve lastik harcamaları yapılmıştır. Ortada bir üretim ve yapılan bir iş yokken akaryakıt giderleri de yükselmiştir”

GELİRLER ARTTIRILMALIDIR
Öte yandan CHP’li meclis üyelerinin de imzasının bulunduğu ana rapor kısmında ise belediyenin 69 memur, 13 sözleşmeli personel ve 66 kadrolu işçiyle çalıştığı ifade edilirken şirketlerdeki personel sayısına değinilmedi. İdarenin gelirinin geçen yıla göre yaklaşık 6 milyon TL arttığı vurgulanırken gelir getirici faaliyetlerin artmasına yönelik çalışmalar yapılması, kira ödemeleri için gerekli icra takiplerinin hızlandırılması gibi önerilerde bulunuldu. 

 
İzmir kent turları yeniden başlıyor
 
Havada 'mikroplastik' olabileceği uyarısı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kara kartal çarşı?????? 13 Nisan 2022 Çarşamba 05:00

Sayın kayallar başa geldiği ilk haftasında belediyenin binasının önüne dev pankart asıp sayın Bülent soyluyu Menderes seçmenine ifşa etmişti,sayın soylu hizmet yaptı ,50?yıldır belediye CHP elinde idi Menderes''e taş üstüne taş koymadılar sayın soylu geldi Menderes''i köy sütasünden çıkarıp yaşanacak ilçe durumuna getirdi,sayın kayalar ,3yıl oldu hiç bir hizmetini görmedik sayın soylu hapmış olduğu işlerin tahrip olmuş yıpranmışları tamiratla geçştiriyor,sabret Menderes az kaldı sık dişini,Güzel günler geri gelecek nerede kalmıştık deyip ilk günki gibi ya Bismillah deyip hizmete devam,hedef 2024,????????????

Yorumu oyla      2      3  
haydar haydar 13 Nisan 2022 Çarşamba 00:56

şimdi de yazsınlar yaptıkları (pardon yapmadıkları) işleri ve son borç durumunu. yazık oluyor izmire menderese yazık oluyor lütfen oy verirken herkes iki kere düşünsün. particiliği bırakıp hizmete oy versin.

Yorumu oyla      2      3  
köylü 12 Nisan 2022 Salı 16:47

bu başkanda boş çıktı

Yorumu oyla      8      4  
offf offf 12 Nisan 2022 Salı 14:42

Mendereste yaşayan biri olarak hiç bir şey yapılmadığını görmek beni çok üzüyor

Yorumu oyla      8      4  
12 Nisan 2022 Salı 14:10

AKP dönemde de sürekli bir yerlerin satıldığı haberleri burada çıkıyordu. Buna rağmen 134 milyon borç nasıl oluşmuş?

Yorumu oyla      3      6  
eskiköy 12 Nisan 2022 Salı 11:34

noormmaaal

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir kent turları yeniden başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in turizmin geliştirilmesi ...
Halk Taşıt'la 122 milyonluk tasarruf... İzmirlinin parası cebinde kaldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Mart 2019’da göreve gelir ...
Karşıyakalılar sanatla yaş alıyor
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde yıl ...
 
Çeşme'de gençlik korosu kuruluyor!
Kültür ve sanat çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çeşme Belediyesi ...
Aydın tarımına yeni soluk
Aydın Büyükşehir Belediyesi ‘Aydın Çiftçi Merkezi’nde tarıma yeni soluk getirmeye devam ediyor
Karaburun'da ramazan imecesi
Karaburun Belediyesi, pandemi döneminde olduğu gibi mübarek Ramazan ayında ...
 
Dikili Belediyesi Hentbol Takımı'ndan müthiş zafer
Dikili Belediyesi Hentbol Takımı müthiş bir zafere imza attı. Türkiye ...
Bornovalı gençler Slovenya yolcusu
Bornova Belediyesi ve Sivil Toplumu Kalkındırma Derneği işbirliği ile ...
Büyükşehir'in ESHOT desteği 970 milyona dayandı!
Denetim Komisyonu incelemeleri sonrası AK Parti tarafından hazırlanan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva