HABERLER>EKONOMİ
5 Mart 2016 Cumartesi - 10:48

Demirtaş anlattı: İzmir Davutoğlu-Çipras zirvesinden ne bekliyor?

İTO Başkanı Demirtaş: Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın 8 Mart'ta İzmir'deki buluşması umut ediyorum ki Selanik ile İzmir arasında gemi seferlerinin başlamasına vesile olur…

Demirtaş anlattı: İzmir Davutoğlu-Çipras zirvesinden ne bekliyor?

İZMİR - İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş,  "Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın 8 Mart'ta İzmir'deki buluşması umut ediyorum ki Selanik ile İzmir arasında gemi seferlerinin başlamasına vesile olur" dedi.

İTO Başkanı Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk-Yunan İş Konseyi'nin gelecek hafta İzmir'de iki ülkenin başbakanlarının ve bakanlarının katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Yunanistan ile ilişkilerin gelişmesi için büyük çaba gösterdiklerini ve "en çok ticaret en yakın komşu ile yapılır" prensibi ile hareket ettiklerini ifade eden Ekrem Demirtaş, "İki ülkenin ticaretinde 6 milyar dolarlara geldik. Türkiye, komşu Yunanistan'ın bir numaralı ekonomik partneri. İnanıyorum ki geniş katılımlı bu toplantıda imzalanacak mutabakatlar bizim çalışmalarımızın da yolunu açacaktır" dedi.

Türkiye ve Yunanistan arasında ulaşım olanaklarının arttırılması taleplerini daha önce de dile getirdiklerini ifade eden Demirtaş, Türk Yunan İş Konseyi sayesinde deniz ve havayolu bağlantılarının sağlanabileceğini aktardı.

"Yunan tarafı da çok istekli"
Ege Denizi'nin dünyanın en güzel coğrafyasında yer aldığını dile getiren Demirtaş, her iki yakasında dost ülkelerin bulunduğu bu denizin ticari olarak daha iyi kullanılabileceğini belirtti.

Dostluk ve ticaretin geliştirilebilmesi için iki ülke arasında hava ve deniz ulaşımının iyileştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Demirtaş, şöyle konuştu: "Bu işin olmazsa olmazı gemi ve uçak seferlerinin yapılmasıdır. Uçak konusunda Atina ve Selanik bağlantımız var. Selanik bağlantısı kesintiye uğradı ama nisan ayında yeniden başlayacak. Deniz yolundan Selanik ile bağlantı Sayın Başbakanımızın dışişleri bakanlığı sırasında ifade ettiği gibi mutlaka gerçekleştirilmelidir. Biz de konuyu takip ediyoruz, Yunan tarafı da çok istekli. Şu anda bu hatta gemi koymak isteyen 4 armatör var. Selanik'in İzmir'e bağlantısı, İzmir'in Avrupa'ya bağlantısı olacaktır. Karayoluna göre bu yol çok daha faydalı olacaktır."

Davutoğlu ve Çipras'ın 8 Mart'ta İzmir'deki buluşmasının da Selanik ile İzmir arasında gemi seferlerinin başlamasına vesile olabileceğini belirten Demirtaş, "Dileğimiz, buluşma sırasında Yunanistan tarafından sefere konulacak geminin İzmir Limanı'na gelmesidir. Bu mutlu olayın tanığı da her iki ülkenin başbakanı olabilir" diye konuştu.

Yasa dışı geçişler
Yunanistan ve Türkiye arasında görüşülecek en önemli konulardan birinin de "sığınmacılar" olduğuna dikkati çeken Ekrem Demirtaş, sığınmacılar konusunda öncelikli meselenin de "ticari" değil, "insani" olduğunu vurguladı.

Demirtaş, şunları kaydetti: "Sığınmacı konusu yürekler acısı. Sahil güvenlik ekiplerinin denize düşmüş insanları toplayıp Çeşme'ye, Dalyanköy'e götürdüğünü görüyoruz. İnsanlar çocuklarını riske atarak yola çıkmak zorunda kalıyorlar. Bu konuda bütün insanlığın yardımcı olması gerekiyor. Her iki ülkenin turizmi de bu konuda büyük yara aldı. Yunan adaları çok etkilendi. Konunun en iyi şekilde çözümlenmesi gerekiyor. Türkiye bu konuda büyüklüğünü gösterdi. Yardımca ihtiyacı olanın yanında yer aldı." (a.a)

 
CHP İzmir Mardinliler Federasyonu’nu ağırladı
 
Metrodaki eşek şakasının sırrı ortaya çıktı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 5 Mart 2016 Cumartesi 11:05

görüşmenin programı mültecilerdir....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnafın Başkanı Mutlu: ‘Ne iş olsa yaparım’ bitti!
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, KOSGEB ...
Zeybekci’den çarpıcı enflasyon çıkışı!
AK Parti Denizli Milletvekili ve Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, eflasyonla ...
'Kız Kardeşim' İzmirli kadınlarla buluşuyor
İzmir Ticaret Borsası, İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü ile İl Milli ...
 
Altında tarihi rekor: Fiyatlar resmen uçtu!
Altının gram fiyatı, 119,50 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ...
İzmir’in tartışmalı tesisi yeniden ihaleye çıkıyor!
İlk ihalede teklif gelmemesi üzerine İTO ve İTB’nin satın almak için ortak ...
İzmirli firmalardan 3T fuarı çıkarması
Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı marka fuarlarından biri olan 3T; 14. ...
 
İzmirli firmaların başarı almanağı: Sıtmaya bile çare oldular!
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile yürütülen ...
Becker'in 2016 hedefi yüzde 20 büyüme!
Merkezi Almanya’da bulunan, dünyanın önde gelen endüstriyel otomasyon ...
İzmir'de 7.Shoexpo heyecanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva