HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2016 Cumartesi - 10:44

CHP İzmir Mardinliler Federasyonu’nu ağırladı

Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan ve Yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret etti.

CHP İzmir Mardinliler Federasyonu’nu ağırladı

Ziyaretin gündeminde CHP'nin Mardin'e yapmak istediği ziyaret ve Türkiye'nin doğusunda yaşananlar vardı.

ADEMHAN: DOĞDUĞUMUZ VE DOYDUĞUMUZ KENTLER İÇİN…
Ferhan Ademhan, Federasyonlarına İzmir'de bulunan 21 derneğin üye olduğunu ifade ederek "Mardinliler nüfus olarak İzmir'de çok fazla. Bizler Mardinliler olarak hem doğduğumuz, hem doyduğumuz kent için çalışıyoruz. Göreve yeniden seçilmesinden dolayı Sayın Alaattin Yüksel'i tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Mardinlilerin İzmir'de hem gelenek göreneklerini yaşatması, hem de İzmir'deki hemşerilerimizin sorunları ile ilgilenmeye çalışıyoruz. Örgütlenmeye ve hemşerilerimizi bir çatı altında toplayarak kaynaştırmayı çok önemsiyoruz " dedi.

“ÜLKEMİZDE YAŞANANLAR AKIL TUTULMASI”
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'de "Kurultayında tamamlanmasının ardından kendilerine gelen ziyaretlerin arttığını ve bu durumdan mutlu olduklarını" ifade ederek, şöyle konuştu: Aslında bizler sizleri ziyaret edip, sizlere gelmek, dinlemek istiyoruz. Böyle önemli bir federasyonun ziyareti bizleri çok mutlu etti. Mardin farklı dinler, kökenler ve dillerin bira arada barış içinde yaşamayı başardıkları bir kentimiz. Tıpkı İzmir gibi, barışın ve hoşgörünün kenti. Bir çoğumuz Anadolu'nun farklı kentlerinden, kimimiz iş, kimimiz baskıdan-terörden kaçarak, kimimizde özgürlük için İzmir'e gelmiş insanlarız.  Ancak maalesef Türkiye'de huzur bırakmadılar. Ülkemizin Doğusunda yaşananlar tam bir akıl tutulması hali. Bu duruma dikkat çekmek içinde, Yönetimiz kurulumuzda Mardin'e de bir ziyaret yapma fikri gündeme geldi.  Bölgeye giderek yaşanan sıkıntılara, barışa, birliğe dikkat çekmek istiyoruz. Bu AKP iktidarı 8 yıldır bölge halkını, barışı getireceğiz diye kandırdı, oylarını istedi. 9. seçimde halk artık bu yalana inanmayınca bu kez, Milliyetçilik vurgusuyla bölgeyi kaos ortamına çevirdi. Orada olanlar bu anlayışın umurunda değil. Tek hedefleri var Başkanlık sistemi.  Cumhurbaşkanı hiç kimseyi beğenmiyor, hiç kimseyle uzlaşmıyor. Aklında sadece Başkanlık sistemi var.  Bölgede dedeler, çocuklar, kadınlar, askerler ölüyormuş umursayan yok. Bu iktidar ülkenin en büyük sorunlarını hep kendi çıkarına yönetti. Dertleri sorun çözmek değil sorunları kendi çıkarlarına göre yönetmek, kendi siyasetlerini büyütmek.

ÇÖZÜM CUMHURBAŞKANINA TAKILIYOR!
Cumhuriyet Halk Partisinin son yıllarda bölgeye gitmeye, halkla çok sıcak ilişkiler kurdu. Bölge halkı bizleri çok sıcak karşılıyor. Heyetlerle bende ziyarete gittiğimde, onca yokluğa, yoksulluğa rağmen bizden tek istekleri huzurdu. Bu huzuru sağlamak için son dönemde çözümü meclisteki dört siyasi partiyle bulalım istedik, çağrı yaptık. Ama her seferinde bu girişimlerimiz Cumhurbaşkanına takıldı, kendisi her seferinde çözümü engelledi. 90'lı yılarda çözüm diye köyleri boşaltmışlardı, şimdi bunlar işi abarttı ilçeleri boşaltmaya, taşımaya kalkıyorlar. Terör büyük bir bela, bu beladan kurtulmak için birlikte mecliste çalışalım diyoruz ama işlerine gelmiyor. Mardinliler federasyonunun da diğer sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirdiği barış girişimlerini anlamlı buluyor ve barış için, insanlarımız ölmesin diye elimizden gelen desteği veriyoruz.

Öte yandan Ademhan ayrıca CHP İl Yönetimi’nin Mardin ziyareti gündemi hakkında, “O ziyaret belki sorunu bir anda çözmez ama oradaki halka yalnız değilsiniz, yanınızdayız mesajı vermesi açısından çok önemli bir ziyaret olur. Bizlerde gerekli desteği vermeye hazırız” dedi.

 
Kadir İnanır'a ödül töreninde olay!
 
Demirtaş anlattı: İzmir Davutoğlu-Çipras zirvesinden ne bekliyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya’dan CHP ve HDP’ye ‘terör’ salvosu!
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM’de ...
AK Parti’den CHP’ye ‘aile şirketi’ çıkışı: Listeyle vurdu!
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Boztepe sosyal ...
Erdoğan: Suriye'nin kuzeyine bir şehir kuralım
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay ödül töreninde konuştu.
 
Nazlıaka gözyaşlarını tutamadı: Yüreğim yanıyor!
CHP’den ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, gözleri dolarak ...
Davutoğlu: O fezlekeleri göndereceğiz!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran ziyareti öncesi açıklama yaptı.
CHP'de Aylin Nazlıaka kararı: 1 oy farkla...
CHP’de Ankara Milletvekili Nazlıaka’nın partiden ihracına karar verildi.. ...
 
AK Parti İzmir’de ‘Davutoğlu’ hazırlıkları
İl Teşkilatı haftalık olağan toplantısında bir araya gelirken, gündem ...
Kılıçdaroğlu’ndan Zaman ve Boydak tepkisi!
Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı makamının ve AKP Hükümeti'nin ihtiraslarına ...
Delican esnaf temsilcilerini ağırladı: Hükümete övgü
İzmir’in esnaf temsilcileri AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva