HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2023 Pazar - 19:53

Davutoğlu'ndan dikkat çeken çıkış: Hattı siyaset yoktur, sathı siyaset vardır!

İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı  Ahmet Davutoğlu, " 15 Mayıs'ta yeni bir Cumhurbaşkanı ve kadroları ile yeni bir dönem başlayacak. 14 Mayıs’a kadar hattı siyaset yoktur, sathı siyaset vardır, Sattı ise bütün vatandır" dedi.

Davutoğlu ndan dikkat çeken çıkış: Hattı siyaset yoktur, sathı siyaset vardır!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -İzmir İktisat Kongresi’nin 5’nci günü dev zirve ile tamamlandı. Millet İttifakı’nın Genel Başkanlarının katıldığı toplantıda 5 siyasi parti lideri ve 1 genel başkan yardımcısı değerlendirmelerde bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı  Ahmet Davutoğlu, "Büyükşehir Belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Çok güzel bir ortamda bizi çok güzel bir şekilde bir araya getirdiler. Neden İzmir, neden İktisat Kongresi? İzmir ile ilgili çok farklı konuları konuştuğumuzu bilirler. İzmir bizim milletimizin ufuk şehir. Bütün iktisat tarihimizin en merkezi yeridir İzmir.Dünyadan büyük değişimler yaşandı. Modern iktisat 4 büyük değişimi yaşarken, Osmanlı Devleti, Selçuklu birikimi üzerinden ipek yolunun denetimini almış geleneksel ekonominin en muktedir gücüne sahipti" dedi.

100 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ...
İzmir'in tarihteki önemine dikkat çeken Davutoğlu, "İzmir'de ilk konsolosluk Fransa konsolosluğuydu. Bütün seyyahlar  16 farklı ülkenin konsolosluğunun İzmir'de olduğunu kaydettiler.  1986'da ilk telgraf hattı İzmir Menemen'de döşendi, ve ilk tren hattı yine İzmir'de düzenlendi. İzmir'in kurtuluşundan 5 ay sonra hakimiyet-i milliye için İzmir İktisat Kongresi toplandı. Cumhuriyetin kurucu iradesi biliyordu ki iktisat özgürleşmeden, cumhuriyeti ilan etmenin ekonomik temeli olamazdı. İstiklal savaşını noktalamanın da temeli olamazdı.  Şimdi yeni bir eşikteyiz. Dördüncü büyük dönüşümün içindeyiz. İleride bu tarihi yapacaklar bizim 1'nci iktisat kongresini andığımız gibi güzel bir hatıra olarak anlamlılar. Türkiye'nin her siyasi düşüncesi bir masa etrafından toplandı ve hakimiyet-i milliye için hakimiyet-i iktisadi kararı aldılar.

Sanayi devriminden çok daha derin izler bırakan ve çabuk hareket ederek  büyük bir dönüşüm içindeyiz.  Bizim dedelerimizin sanayi devrimi yanlış yorumlaması gibi ya kaçıracağız ya da bu dönüşümün önünü açacağız. Biz bu nesillerin önünü kapatmak isteyenlarin aksine önlerini açmak için 6 siyasi parti bir araya geldik. 6'lı masa 200 yıllık modernleşme tarihimizin en büyük toplumsal barış projesidir. Mutlaka başarılı olacağız" dedi.

SİYASETÇİLERE ÇAĞRI: İZAH EDİLEMEYECEK BİR ŞEY VARSA MAL VARLIKLARI HAZİNEYE AKTARILSIN
Siyasi  ahlak kanunun önemine dikkat çeken Davutoğlu, "İnşallah Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu 4 ayaktan bahsetti. Ben bunu açarak 8 ilke demek istiyorum buna. Dünya iktisadı ile bütünleşerek yapacağız. Çöl ikliminde gül ağacı yetişmez.  İktisadın iklimi hukuk ve ahlaktır. Bunların egemen olmadığı ortamda en doğru iktisat  politikalarını uygularsanız bugün yaşananlar ortaya çıkar. Bu metnimizin ruhu siyasi ahlaktır. Çünkü eğer hesap vermeye hazır olmayan yönetim ülkeyi yönetiyorsa bilin ki otoriterlik kaçınılmazdır. Mutabakat metnimize ve 6 lidere güvenerek çağrıda bulunuyorum. Tüm siyasiler mal varlığı beyanında bulunmalıdırlar. Görev yaptıkları süreçte kendi gelirleri ile sahip olduğu mal arasında izah edilemeyecek artık varsa bu artış hazineye intikal ettirilmeli ve gazi, şehit yakınlarına  engellilere verilmelidir. Kimin nerede malı mülkü varsa, kimin  yakınlarının üzerinde malı varsa açıklanmalıdır. Ben bu çağrıyı ilk önce kendi üzerimden yaptım. Kimse merak etmesin, siyasi ahlak kanunu mutlak çıkacak. Bu ülkede bir daha kimse sahip olduğu pozisyondan kaynaklı mal ve mülkünü arttırmayacak" dedi

ŞİMDİ BELEDİYE BAŞKANI İLE İMAR MÜDÜRÜNÜ BİRLİKTE TUTUKLADILAR
İmar konusuna dikkat çeken Davutoğlu, "Deprem bölgelerini gezdik 6'lı masa liderlerimiz ile. Toprakla savaşarak rant elde etmeye çalışan inşaat anlayışı. Biz topraktan geldik toprağa gideceğiz. Şanlıurfa'da dere yataklarına bina yaparsanız, İstanbul’da rant alanları açarsanız ekoloji ile ekonomi dengesini bozarsınız. İmar baronları ile harekete geçtiler. Yerel imar baronlarına karşı bu azizi vatanın her bir karşını yeniden imar etmeliyiz. Alelacele bina yaparak değil. İmar yasası getireceğiz dediğimizde bir ilçe başkanı bile bulamazsınız demişlerdi. Nurdağı'nda buldular. Şimdi belediye başkanlarını ve imar müdürlerini birlikte tutukladılar" diye konuştu.

Gençşlere çağrı yapan Davutoğlu şunları söyledi:

Gençler hiç merak etmeyin, 2016'da almayı taahhüt ettiğimiz AB serbest vize uygulamasını en kısa sürede hayata geçireceğiz. AB gümrük müzakeresini genişleterek bugünkü ihtiyaçlara uygun hale getirmemiz lazım. 15 Mayıs'tan itibaren kurumsal seferberlik yeniden sağlanacaktır.  Bugün Türkiye'de fakir toplumlardan küçük zümreye servet transferi yapılıyor. Bir yerde iş gücünün milli gelirden aldığı pay düşüyorsa orada yoksullaşma vardır. Yoksullaşmaya savaş açacağız ve Türkiye'nin her yerinde insanlar insanca yaşama standardı getireceğiz. Yepyeni bir dünya kuruluyor. Eski alışkanlıklar ile yeni dünyaya uyum sağlayamayız. Bu değişimin önüne geçmek ve öncüsü olmak zorundayız. Ekonomimizi yeni bir zihniyet ile kurmalıyız. 15 Mayıs'ta yeni bir Cumhurbaşkanı ve kadroları ile yeni bir dönem başlayacak.14 Mayısa kadar hattı siyaset yoktur, sathı siyaset vardır, Sattı ise bütün vatandır"

 
İzmir'de Nevruz kutlamaları düzenlendi
 
Atatürk çizgisinde Türk milçilliyetçiliğinden bir milim sapmayacağız'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 19 Mart 2023 Pazar 23:30

Bu adam Emevi caminde cuma namazı kılmak amacıyla komşularımız ile aramız bozdu barışı dinamitledi ve milyonlarca Suriyelileri yurdumuzun kapılarını açarak ülkenin sosyal,kültürel,ekonomik yapısını felç etti bunun ile yola çıkanlara bir şey demek istemiyorum çünkü başlarını vurmak için duvar ördüler,yakında görürler ama ülkeye yazık oluyor...

Yorumu oyla      4      4  
bekir 19 Mart 2023 Pazar 21:09

ya bu adam kendi partisini satmıs adam ittifakı mı satmayacak kılıç senın ne ısın var %0,5 oyu olan bu adamlarla ya sanma ki bunların %0,5 secmeni sana oy verecek

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Millet İttifakı, İzmir'de buluştu!
İzmir’de İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin beşinci gününde Millet İttifakı ...
DP Lideri Uysal: 100 yılın muhasebesini yapmak mecburiyetindeyiz
İktisat Kongresi'nde konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ...
Babacan’dan İzmir’de iktidar mesajı: Kitaplarda okutacağımız bir başarıyı tuğla tuğla öreceğiz!
İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ...
 
AK Partili Kaya’dan Soyer’in danışmanı Eken’in o sözlerine tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
İnce: Türkiye'de devrim yapacağız!
Memleket Partisi lideri İnce, partisinin genel merkezi önünde yaptığı ...
Kabine'de gündem deprem ve seçim
Bu hafta 20 Mart Pazartesi günü toplanacak olan kabinenin gündeminde Kahramanmaraş ...
 
Kılıçdaroğlu, İzmir'de '4 ayaklı strateji'yi anlattı: Öyle bir düzen kuralım ki...
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Finlandiya'nın NATO süreci Meclis'te
TBMM Genel Kurulu, tarım ve orman alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi ...
Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular bugün başlıyor
Cumhurbaşkanı adaylığı için siyasi partiler ve seçmenler tarafından aday ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva