HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
6 Nisan 2012 Cuma - 11:59

Dario Moreno 91 yaşında

Konak Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir’i Sevenler Platformu, Dario Moreno Dostları ve Hisdaş&Sidaş Medyapol Halkla İlişkiler’in ortaklaşa düzenlediği Dario Moreno’nun 91’inci doğum yılı etkinlikleri, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Dario Moreno 91 yaşında

İZMİR - Gecede Dario Moreno’nun adının yaşatılması için emek veren kişi ve kurumlara teşekkür belgeleriyle “Dario Moreno Müzik ve Akdeniz Dostluk Ödülleri dağıtıldı.


İzmir’in yetiştirdiği en büyük yeteneklerden Dario Moreno’nun 91’inci doğum yılı nedeniyle düzenlenen konser ve ödül törenine İzmirliler yoğun bir katılım ve ilgi gösterdi. 1968 yılında hayata veda eden müzisyen ve sinema sanatçısı Dario Moreno, yaşamını geçirdiği ve çok sevdiği İzmir’de şarkılarla hatırlandı. Engelli vatandaşların da katıldığı anma gününe gelenlerin bir bölümü ise kalabalık nedeniyle yerlere ve aralıklara oturarak izlemeyi tercih ettiği geceye İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da katıldı.

Konak Belediye Başkanı Dr,Hakan Tartan konuşmasında değerlerimize sahip çıkma konusunda biraz zayıf kalındığını ifade ederek, “Oysa çağdaş toplumlar bu değerlerini kuşaklar boyunca ileriye taşır, bu eksikliği Sancar Maruflu dolduruyor. Dario Moreno toplumsal barış açısından da önemli mesajlar verdi, bu tür etkinlikler Türkiye’nin, değerlerine sahip çıkıldıkça ne kadar güzel olduğunu gösteriyor” dedi.

Gecede Dario Moreno’nun yaşamıyla ilgili barkovizyon sunumu gösterildi, şarkıları seslendirildi. İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Dario Moreno’nun dünya genelinde pek çok evrensel sanatçı ve sanat kurumu tarafından hiç unutulmadığını ve her zaman anıldığını söyledi. Maruflu şöyle konuştu: “ Dario Moreno ile ilgili son altı ayda çıkan CD’lerin Avrupa’da satış rekorları kırdığını dile getiren Maruflu, “Dario Moreno’nun kıymetini maalesef sadece İzmir’de Konak’ta biliyoruz. Ama böyle bir sanatçıdan Türkiye olarak EXPO 2020’nin filminde bile yararlanmak aklımıza gelmiyor. Bütün dünyanın tanıdığı bu sanatçı 500’ün üzerinde eser verdi ve dünya repertuarına katkıda bulundu. Ölümünün üzerinden 44 yıl geçen Moreno hala yaşıyor, uluslararası platformda da herkesin sevdiği saydığı biri . Biz yıllardır farklı kültürlerle el ele kucak kucağa yaşadık daha da yaşayacağız, onları çok seviyoruz.”


Anma gecesinde Moreno’nun 2 Nisan 1921 yılında doğduğu, önce İzmir İkiçeşmelik’te ki bir aile evinde, daha sonra Karantina semtinde ve en son ise adının verildiği Asansör’e gidilen sokaktaki evde yaşamını sürdürdüğü anlatıldı. Dario Moreno’nun Dünya çapında tanındığı günlerde Fransa’da kazandığı uluslararası ödülü alırken göğsünden Ayyıldızlı Bayrağı çıkartarak binlerce insana İzmirli Türk olduğunu haykırdığının anlatıldığı gecede duygusal anlar da yaşandı.

Gecede İzmirli ünlü Sanatçı Linet Şaul, Kübalı Lorenzo Mok, Nezih Karabiber ve Ruşen Özben orkestrası ve Türkiye’nin iyi niyet elçisi sanatçı Ersin Faikzade ödül aldı. Linet Şaul, Sefarad, Kübalı Lorenzo Mok Deniz ve Mehtap, ünlü sanatçı Nezih Karabiber ve Ruşen Özben Orkestrası Dario Moreno şarkılarını seslendirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manga'dan Hrant Dink'e şarkı
Manga grubu, yeni albümlerindeki "Ben Bir Palyaçoyum" adlı şarkıyı Hrant ...
Narlıdereli kadınlar tiyatroyla tanışacak
Narlıdere belediyesi ve Narlıdere engelliler merkezi tarafından organize ...
Soyer'de Türkü Jazz söleni
İzmir Kent Orkestrası'nın şefi Zafer Çebi ve grubu Türk müziğinde kullanılan ...
 
Toplumu aydınlatan bir ‘Sabah Yıldızı’ydı
Yönetmenliğini Metin Avdaç’ın yaptığı, Sabahattin Ali’nin hayatını konu ...
Şiirin kalbi şiirin başkenti İzmir'de atacak
Yunanistan İzmir Konsolosu Theodoros Tsakiris’in de izleyeceği etkinliklerde ...
Dario Moreno'nun 91'inci doğum yılı unutulmadı
Dario Moreno’nun 91'inci doğum yılı çeşitli etkinliklerle anılacak.
 
Mizahın ustası Turhan Selçuk Bornova’da anıldı
Usta Karükatürist Turhan Selçuk anısına Bornova Belediyesi tarafından ...
İzmir Nisan'ı sanata doyarak geçirecek
Kentteki kültür ve sanat etkinliklerinin artırılmasında önemli katkı sağlayan ...
Hollywood tarihinin en kötü filmi!
Amerikan sinemasının "en kötülerine" verilen Ahududu Ödülleri'nin tümünü ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva