HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
3 Nisan 2012 Salı - 09:03

İzmir Nisan'ı sanata doyarak geçirecek

Kentteki kültür ve sanat etkinliklerinin artırılmasında önemli katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayında da birbirinden renkli gösterilere evsahipliği yapacak.

İzmir Nisan ı sanata doyarak geçirecek

İZMİR - Büyükşehir’e ait Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), İsmet İnönü Kültür Merkezi ve İzmir Sanat’ta yer alan etkinliklerin bu ayki programı şöyle:
4 Nisan Çarşamba günü İzmir Sanat’ta, “Uluslararası 30. İzmir Tiyatro Günleri” kapsamında “Ben Bertolt Brecht” isimli oyunu sahnelenecek. Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konacak Genco Erkal ile Tülay Günal’ın rol aldığı oyunun başlama saati 20.00. Oyunun biletleri tam 7.5 TL, öğrenci 4 TL.
4 Nisan Çarşamba günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) tenor kardeşler Aydın Uştuk ve Ayhan Uştuk’un “Akdeniz esintileri” isimli konseri düzenlenecek. Orkestra Allegrs’nın eşlik edeceği konserin başlama saati 20.00. Tam 10 TL, öğrenci 5 TL olan konserin biletleri AASSM ve İzmir Sanat gişelerden alınabilecek.

5 Nisan Perşembe günü İsmet İnönü Kültür Merkezi, “Uluslararası 30. İzmir Tiyatro Günleri”ne ev sahipliği yapacak. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun sahneye konacağı “Savaş ikinci perdede çıkacak” isimli oyun, saat 20.00’de başlayacak. Oldrich Danek tarafından yazılan Nehir Demirel tarafından yönetilen oyunun biletleri, oyunun biletleri tam 7.5 TL, öğrenci 4 TL.

6 Nisan Cuma akşamı AASSM, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konserine ev sahipliği yapacak. Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki konserin solistleri Esen Kıvrak (Keman), Çağ Erçağ (Viyolonsel) ve İbrahim Yazıcı (Piyano).  Saat 20.30’da başlayacak konserin biletleri, AASSM ve İZDSO gişeleri ile Karşıyaka D&R’lardan satın alınabilecek.
6 Nisan Cuma ve 7 Nisan Cumartesi günleri Tiyatro Pera, “Kazaen” isimli oyunu İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde sahneleyecek. ”Tiyatro Günleri” kapsamında sahnelenecek olan oyunun başlama saati 20.00.  Nesrin Kazankaya tarafından yazılıp yönetilen oyunun biletleri tam 7.5 TL, öğrenci 4 TL. 

8 Nisan Pazar ve 9 Nisan Pazartesi günleri İzmir Sanat’ta “Tiyatro Öldü” oyunu İzmirlilerle buluşacak. Tiyatro Oyunevi tarafından sahnelenecek oyunun yönetmenleri Mahir Günşiray ve Ayça Damgacı. “Tiyatro Günleri” kapsamında saat 20.00’de sahnelenecek oyunun biletleri tam 7.5 TL, öğrenci 4 TL.

10 Nisan Salı ve 11 Nisan Çarşamba günleri, Aziz Nesin tarafından yazılan “Zübük” oyunu İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde sahneye konacak. “Tiyatro Günleri” kapsamında Dersu Yavuz Altun tarafından uyarlanarak yönetilen Zübük, Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenecek. Saat 20.00’de başlayacak oyunun biletleri tam 7.5 TL, öğrenci 4 TL.

13 Nisan Cuma günü AASSM’de, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konseri gerçekleştirilecek. Şef Hansjörg Schellenberger yönetimindeki konserin solisti Alexandre da Costa (Keman) olacak. Saat 20.30’da başlayacak konserin biletleri, AASSM ve İZDSO gişeleri ile Karşıyaka D&R’lardan satın alınabilecek.

17 Nisan Salı günü AASSM, bu kez “Özgür Aydın ve Ankara Solistleri” konserine ev sahipliği yapacak. Saat 20.00’de başlayacak konserde, Ellen Jewett (Keman), Orhan Ahıskal (Keman), Çetin Aydar (Viyola), Sinan Dizmen (Viyolonsel) sahne alacak. Konserin solisti ise piyanoda Özgür Aydın. Tam 5.- TL, öğrenci 3.- TL olan konser biletleri, AASSM ve İzmir Sanat gişelerden alınabilecek.

19 Nisan Perşembe günü, AASSM’de “Anatolia müzik topluluğu” konseri düzenlenecek. Saat 20.00’de başlayacak konserin solistleri Kamerhan Turan (Piyano), Sarma Skarbinika (Keman) ve Erkan Özbek (Viyolonsel). Bilet fiyatlarının tam 5.- TL, öğrenci 3.- TL. Biletler AASSM ve İzmir Sanat gişelerden alınabilecek.

21 Nisan Cumartesi günü AASSM’de açılacak olan “Volgograd” sergisi 27 Nisan’a kadar kapılarını ziyaretçilere açacak. İzmir’in kardeş kentlerinden Rusya’nın Volgograd kentini tanıtacak olan sergi hafta içi 09.00 – 17.30 saatleri arasında gezilebilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle AASSM’de özel bir konser programı gerçekleştirilecek. Şef Altuğ Ülgen yönetimindeki Işıkkent Eğitim Kampusü Çocuk Korosu ve Orkestrası’na solist olarak Berfun Aksu (Keman) eşlik edecek. Saat 20.30’da başlayacak konserin biletleri, AASSM ve İZDSO gişeleri ile Karşıyaka D&R’lardan satın alınabilecek.

24 Nisan Salı AASSM’de Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Akademik Senfoni Orkestrası konseri düzenlenecek. Şef Jean Baily yönetimdeki konser saat 20.00’de başlayacak ve ücretsiz olacak.

25 Nisan Çarşamba AASSM’de “String Inspirations” konseri gerçekleştirilecek. Saat 20.00’de başlayacak konserde, Sergei Bolotny (Keman), Alexei Barer (Keman), Serkan Gürkan (Keman), Imrich Fothy (viyolonsel) ve Josef Semeleder (Kontrabas) sahne alacak. Tam 5.- TL, öğrenci 3.- TL’den satılacak konser biletleri, AASSM ve İzmir Sanat gişelerden alınabilecek.

 

27 Nisan Cuma günü, AASSM İZDSO konserine ev sahipliği yapacak. Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki orkestraya solist olarak piyanosuyla Jean – Bernard Pommier eşlik edecek. Konserin biletleri, AASSM ve İZDSO gişeleri ile Karşıyaka D&R’lardan satın alınabilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hollywood tarihinin en kötü filmi!
Amerikan sinemasının "en kötülerine" verilen Ahududu Ödülleri'nin tümünü ...
Narlıdere’de ‘Alevli Günler’
Narlıdere’de yaşayan ve hiç tiyatro izlememiş elli kadın 8 Nisan Pazar ...
Yeşilçam'ın gözü yaşlı: Büyük jönü kaybettik
Türk sinemasının ünlü oyuncusu Ekrem Bora hayatını kaybetti.
 
Radyo Ege yılın en iyilerini seçti
Ege Üniversitesi’nin 100.8 Mhz üzerinden İzmir ve çevresine, internet ...
Sinemaseverleri bu hafta 5 yeni film bekliyor
Gerçek bir hikayeye dayanan 'Büyük Mucize', Julia Roberts'ın cadıyı canlandırdığı ...
İsmail Dümbüllü ödülü Serkan Keskin'in
Leyla ile Mecnun'daki İsmail Abi karakteri ile geniş kitlelere adını duyuran ...
 
Günay Kaçın resimleriyle Ege Üniversitesi’nde
Ressam Günay Kazçın'ın 9. kişisel resim sergisi, Ege Üniversitesi Prof. ...
Devlet Tiyatroları bir yıldızını kaybetti
DT'den yapılan yazılı açıklamada, sanatçı kimliği ile tiyatronun kuruluş ...
Pizza Pizza Duman'ı İzmirli gençlerle buluşturuyor
Pizza Pizza İzmirli gençleri Duman ile buluşturuyor. Genç ve yenilikçi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva