HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mayıs 2021 Pazartesi - 19:58

CİMER krizi meclis gündeminde: Kedi buradaysa ciğer nerede?

Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’ın Başkan Mustafa Kayalar’ı CİMER’e şikayet etmesiyle başlayan tartışmalar meclise taşındı. AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Pehlivan,“Kedi buradaysa ciğer nerede?” diye sordu. Başkan Kayalar ise meselenin aile içinde bir konu olduğunu söyledi.

CİMER krizi meclis gündeminde: Kedi buradaysa ciğer nerede?

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes İlçesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı kaçak yapılara göz yummak ve işlem yapmamakla suçlayan Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’ın görevden alınmasıyla başlayan süreç devam ediyor. Rüzgar’ın CİMER’e yaptığı şikayetlerin ortaya çıkmasının ardından parti genel merkezine de yansıyan olaylar zincirinde İl Başkanı Deniz Yücel ilçede meclis üyeleri ve parti yöneticileriyle kriz toplantısı yapmıştı.

Konu, belediye meclisi olağan toplantısında da gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Pehlivan görevden alma ve şikayet mevzusuyla ilgili konuştu.

Başkan Kayalar’a hitaben konuşan Pehlivan, “Gürsel Rüzgar’ın sizin şahsınızı ve Menderes Belediyesi’ni Cimer’e şikayet ettiğini gördük. Bu yaşanan olay Türk siyasi tarihinde bir ilktir. Bizler Menderes Belediyesi’nin AK Partili meclis üyeleri olarak gerçekten çok utandık, siz de utandınız mı? Başkan Yardımcınız ile birlikte planladığınız bu şikayet olayının perde arkasını bize anlatır mısınız? Cimer’e şikayeti birlikte planladıysanız bu işin sonunda sayın Gürsel Rüzgar’ı neden yalnız bıraktınız ve sırtınızı dönüp görevden aldınız? Niçin yol arkadaşınızı terk ettiniz? Bir taşla iki kuş vurmak isterken kazdığınız kuyuya mı düştünüz, ya da Gürsel Rüzgar’ı bu kazdığınız kuyuya siz mi attınız? Sayın Gürsel Rüzgar, yola çıktığınız başkan tarafından yarı yolda bırakılmak nasıl bir duygu? Kazılan çukurun aslında sizin için kazıldığını anladığınızda ne yaptınız? Sayın Rüzgar, bu olayda suçlu siz misiniz de görevden alındınız? Eğer suçlu siz değilseniz neden görevden alındınız? Sayın Başkan, son olarak şunu sormak istiyorum, kedi buradaysa ciğer nerede, ciğer buradaysa kedi nerede?” ifadelerini kullandı.

KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR
AK Parti’nin eleştirilerinin ardından konuşan Başkan Kayalar meseleyi “aile içi” olarak tanımladı. Kayalar, “Kendisi bizim meclis üyemizdir, içimizdedir. Bu bir ailemizin iç meselesidir. Kol kırılır yen içinde kalır. Bizi ilgilendiren bir konudur. Biz öyle bir karar verdik” dedi.

GÖZ ARDI EDEMEZDİM!
Meclis Üyesi Rüzgar ise, “Ben görevde olduğum süreçte kaçak yapılmış bir bina vardı. Bunu şikayet etmemezlik yapmadım. Vatandaşı normal vatandaş olarak yaptım. Belediye başkanımızın ünvanının geçmesinin sebebi kişinin belediye çalışanı olmasıdır. Ben bunu göz ardı edemezdim. Yanında bir cümle daha yazdım. Herkes bunu atlıyor. Ben ‘hazine arazisi için görevini yapması gereken kaymakamı’ da yazdım. Görevden alınma sürecime gelince ömrüm boyunca yazdığım makalelerle, kitaplarla kamuoyunda varım. Google ‘Gürsel Rüzgar’ yazdığınızda Batı Anadolu Fay Hattı’nı, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nı görürsünüz. Ben bir anda ne olduğumu şaşırdım.  Bir anda ‘Gürsel Rüzgar başkanı şikayet etti’ oldu. Ben okumuş, belli bir noktaya gelmiş, hiçbir şekilde siyasi bir noktada rant elde etmeden görevimi yaparken basitliği kabul edemezdim. Başkanımız da gerekeni yaptı. Aramızda bir sıkıntı da yok” diye konuştu. 

 
Karşıyaka Meclisi'nde Atakent'teki 130 itiraz reddedildi
 
Karabağlar Meclisi'nden gündem eğitime destek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gölovalı 17 Mayıs 2021 Pazartesi 20:25

Menderes ilçesinde orman köyleri bir takım kişiler tarafından illegal şekilde zararlı ekim dikim işleri yapılıyor ne kontrol var ne de arayan soran yok...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Meclisi'nde Atakent'teki 130 itiraz reddedildi
Atakent Mahallesi'ndeki imar planı notlarına, 1252 bağımsız üyeden 130'unun ...
Konak'ta 'gecikmeli' faaliyet maratonu! 'Oyumuz yüzde 70'
2020 yılı Faaliyet Raporu tartışmaları hakkında kendisine yöneltilen eleştirilere ...
Karaburun’da ‘iskele’ tartışması: Başkan Erdoğan'dan detaylı açıklama
Karaburun’da yapılması planlanan yüzer iskele yapımı ile ilgili eleştirilere ...
 
Bergama Meclisi'nden İsrail’e kınama
Bergama Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hakan ...
Saruhanlı'da esnafa bin lira nakit desteği
Saruhanlı Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine geçici ...
Meclisten plan notu hamlesi: Bayraklı için kat sınırlaması yolda!
Bayraklı Beleye Meclisi’nde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı, İsrail’in ...
 
Avrupa'nın en büyüğü Ödemiş'te kuruluyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çöpün kaynak olarak ekonomiye ...
Bornova Meclisi'nde 'deprem etüt merkezi' krizi!
Bornova Belediyesi bünyesinde kurulması planlanan 'Deprem Etüt Merkezi' ...
Mobil kent rehberi Visitİzmir erişime açıldı
Mobil turizm uygulaması Visitİzmir, 30 ilçeyi kapsayan 11 kategori ve ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva