HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mayıs 2021 Pazartesi - 19:18

Konak'ta 'gecikmeli' faaliyet maratonu! 'Oyumuz yüzde 70'

2020 yılı Faaliyet Raporu tartışmaları hakkında kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Siyaseti böyle yaptığınız sürece, Konak'ta, kentte başarılı olma ihtimaliniz yok. Biz çalışmalarımızı anketlerle soruyoruz. Şimdiden daha büyük hüsrana uğrayacağını söylüyorum. Biz şu an 70'leri bulduk" dedi.

Konak ta  gecikmeli  faaliyet maratonu!  Oyumuz yüzde 70

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında gerçekleştirilen meclis oturumuna Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı.

Nisan ayında tüm ilçe ve büyükşehir belediyelerinde görüşülen 2020 yılı faaliyet raporu Konak'ta Meclis üyeleri içinde yaşanan koronavirüs vakaları nedeniyle yasal süreç olan oylama işlemi gerçekleştirilmiş ve rapor oy çokluğu ile kabul edilmişti. Rapor ile ilgili tartışmalar Mecliste oy birliği ile Mayıs ayına bırakılırken, Mayıs ayı ilk olağan Meclisi'nin ilk oturumunda 2020 yılı faaliyet raporu yeniden gündeme getirildi.

Gündem dışı konuşmalar bölümünde geçilen faaliyet görüşmelerinde Meclis üyelerine söz verilmeden önce hazırlanan 15 dakikalık video gösterimi meclis üyelerine izlettirildi.

KONAK BELEDİYESİ SINIFTA KALMIŞTIR
Video gösterimi sonrası söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Özen, Konak Belediyesi'nin sınıfta kaldığını söyledi. Özen, "Biz bu görüntüleri izlerken sanki 2021 ile karışmış gibi gördük. Yapılacaklar 2021 yılı içinde yapılanlar olduğunu düşünüyorum. Biz 2020 yılının faaliyetini beklerken yarısı 2021 ile geçti. Genel giderlerin sabit olacağını gerçekleşme oranını yüzde 80 gerçekleşeceği ve bu gelirlerin işçi ücretlerini karşılayacağı için hiçbir yatırım yapılamayacağını söylemişti. Geçen sene yapılanları proje görmekteydik ancak bu sene bir şey yapılmadığı için bir şey göremedik.  Sosyal yardım müdürlüğünü, sosyal yardım kartı verileceği hedefi 2 bin iken verilen sıfır. Pandeminin nisan ayında başladığını düşünürsek neden ilk 3 ay içinde kart dağıtmadık? Destek verilecek amatör spor kulübü sayısı 21 ancak verilen sayı iki. Sapma nedeni de futbol müsabakalarının yapılmadığı belirtilmiş. Spor dostu bir başkan olduğunu söylüyorsunuz ancak bu yaptığınızla spor dostu başkanlığı nerede? Tüm güçlü yönler başkana, tüm güçsüz yönler personele ait. İki yıldır bunu sağlayamadıysanız nasıl tecrübeden bahsediyorsunuz? Lütfen personeli bu kadar küçümsemeyelim ve suçlamayalım. Bunların tümüne baktığımızda Konak Belediyesi'nin sınıfta kaldığını düşünüyoruz" dedi.

MÜSABAKA YAPMAMASI, GİDERLERİNİN OLMADIĞI ANLAMINA GELMEZ
AK Parti Meclis Üyesi Emrah Erol ise amatör spor kulüplerine verilen desteğe dikkat çekti. Erol, "Faaliyet raporumuzda 2020 yılı içerisinde 1 milyon 250 bin TL ayırdığımızı gördük fakat bunun 570 binini dağıtmışsız. Bunu belli bir kısmının Konak Futbol Kulübü'ne gittiğini gördük. 10 bin TL'nin de Toros Gücü'ne verildiğini gördük. Konak Amatör Spor Kulüpleri başkanı olarak amatör sporlar savunmasını beklerdik. Müsabaka yapmaması, giderlerinin olmadığı anlamına gelmez. Bunlardan ötürü üzüntü duydum.  Salgın devam ediyor ve sporcuların ihtiyaçları devam ediyor.  Bu 1 milyon 250 bin'in tamamının dağıldıktan sonra üzerine bütçeden ek bir talebinde bulunulup dağıtılmasını beklerdik. Çünkü spor uyuşturucu ile mücadelede en önemli alanlardan biridir" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ ARIK İLE BAŞKAN BATUR ARASINDA 'GÖZTEPE' GERGİNLİĞİ
AK Partili Meclis Üyesi Nurullah Arık ise izletilen filmin fragman olduğunu söyledi. Arık, "2020 faaliyet filmini izledik ancak fragman gibiydi. Hep şunu şu zaman yapacağız diye ibarelere yer verilmiş. Dikkatimi çeken bir şey var. Yaşlı ve engelliler bakımı ile ilgili 350 bin hizmet yapıyorduk. Bu yıl 0 olduğunu gördük ancak pandemi döneminde neden yapılmadı? Her şeyi yapıyoruz da pandemi sadece yaşlı ve engellilere hizmet etmemize mi engel oluyor. Beşiktaş şampiyon oldu onları kutlarız ancak burada sizin Göztepe'yi de tebrik etmek gerekirdi" dedi. Söz giren Başkan Batur " Benim hangi takımlı olduğumu herkes çok iyi bilir. Tüm İzmir benim Göztepeli olduğumu bilir. Ben o yokken Göztepe'nin altyapısında oynuyordum" diye konuştu.

SİYASET YAPMADAN OYBİRLİĞİ YAPTIK
AK Parti adına son olarak söz alan ve faaliyet raporu ile ilgili eleştirilerde bulunana AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, "Sizden emniyet müdürlüğünde gösterdiğiniz hassasiyeti burada da göstermenizi beklerdim. Bir film izledik, hazırlayan tüm arkadaşlara teşekküre ederiz. Şimdi kitapçığı inceledik ve devam eden projelere baktık. Faaliyet belediyenin 1 yıllık karnesidir. Baktığımızda 2019-2020 ve 2021 karışmış bir faaliyet raporu görüyoruz. Herhalde bu sizin tarzınız ve yönetiminiz diye düşünüyorum. Biz belediye sitesinde baktığımızda tamamlana 6, devam eden 8 adet proje var. Planlanan proje sayısı ise 14 adet.  Projelerin 14 tanesi tarihi eserlerin restorasyonu ile ilgili proje. Biz bu meclise geldiğimiz günden beri Konak'ta siyaset yapmayacağız, mesele konakta elimizden gelen her konuda oy birliği yapacağız dedik. Biz belgeye bilgiye dayanmayan hiçbir ifadeyi bu meclis kürsüsünde kullanmadık, kullanmayacağız. Geçtiğimiz günlerde bir eleştiriye konu olduk. 25 projenin 14'ü tarihi eser restorasyonu, ve bunların yüzde 80'ini Valilik olarak biz karşılıyoruz. Engelleyecek olsak bunları da engellerdik.  Rakamlarla geçen sene en büyük payı Konak'ın aldığını söylemiştik. 25 projenin sadece 4'ü belediye imkanları ile hayata geçmiş proje. Burada AK Parti grubu olarak siyaset yapmadan oy birliği yaptık."

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERDİK
Sözlerine kentsel dönüşüme verdikleri destek ile devam eden Yıldız, "Gültepe de eleştirildik, Beştepeler de eleştiri aldık. Ancak biz Konak'ın kaderi için tüm kaygılarımıza rağmen desteğimizi sürdürdük. Engellenen neresidir diye sormak en doğal hakkımız. Muhalefetimizin bir yerde etki yaptığını görüyoruz. Filmlerde ilk 6 dakika da izlediğimiz işgaliyeler konusunda gösterdiğiniz görüntüler. Biz 19 Ekim'deki Mecliste bir görüntüyü cep telefonunuza yolladım.  Biz ise dedik di, belediye zabıtaları işgaliye kesiyor. Siz haberim yok dediniz. Ben size Mecliste bu belgeyi size attım. Geçtiğimiz günlerde basın aracılığı ile cevabınız oldu bize. Dediniz ki o belge geçmişe dönük ve peşin ödeyen bir vatandaşa ait belge. Ancak o belge geriye dönük 3 ileriye dönük 3 ayı kapsayan işgaliye belgesidir.  Yine muhalefetimizin gereği olarak bir yandan veriyor gibi gösterip ancak 10 katını aldığımızı yine gösterdik. Birçok mesken kimliği tanına yerler işyeri olarak kullanılıyor ve biz bunlara yönelik 5 yıl geriye dönük vergi kestik. Geriye dönük 5 yıllık uygulama yapıldı ve insanlar 8-10 bin TL cezalar ödediler. Bunu size ilettik haberimiz yok dediniz.  Burada muhtarlarla ilgili bir öneri getirdik ve gündemde olan kahveciler ile ilgili destek vardı. Biz buna zimmet üzerinden baktık ve konuştuk, sizin bir meclis üyesi 'muhtarlara destek olduk eşini çocuğunu işe aldık' dedi ancak siz benim dönemimde olmadı dediniz. Biz araştırdık ve 3 muhtarın çocuğu belediye şirketlerinde işe alınmış. Ege kentsel dönüşüm bizim çok fazla üstünde durduğumuz ve sonuna kadar destek vermeye devam edeceğimiz bir alan ancak tereddütlerimiz her geçen gün büyüyor. Aktepe-Emrez bölgesinde kentsel dönüşümde İZBETON sorumluluk üstlendi. İZBETON desteğini Gültepe'de de uygulanmasını istiyoruz. Tecrübeli bir belediye başkanı dediğimizde kızıyorsunuz, 'ben çiçeği burnunda bir belediye başkanıyım' diyorsunuz. Ancak faaliyet raporunda ise tecrübeli olduğunuza dikkat çekiliyor. Biz desteğimizi vermeye devam ediyoruz. Hiçbir zaman sizin çalışmalarınızI engellemedik. Bütün bunlara baktığımızda biz kalıcı, Konak'ın sorunlarını çözen ve kentsel dönüşüme başlayan bir belediye görmek istiyoruz. Her geçen gün deprem riski altında yaşıyorlar ve her geçen gün göç veriyorlar. Biz kentsel dönüşüm noktasında gelecek her konuda destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

BU KADAR İNSAFSIZ OLMAMAK LAZIM
Eleştirilerin ardından söz alarak tek tek cevap veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "İsmail Özen 2020 ile 2021 karışmış dedi. Bu zaten sadece 2020 faaliyet raporu değil 500 gün filmi ile karışık bir filmdi. Sonuçta 15 dakikaya sığdırılacak kadar iş yapmıyoruz biz, devamı olacak şekilde yani devamı yarın şeklinde yapıyoruz. Gültepe çalışmalarına devam ediyor. Beştepeler bölgesi planları Büyükşehir'e gelecek ve askıya çıkaracağız yakında. Gürçeşme konusunda da çalışmalarımız tamamlanmak üzere onu da meclis gündemimize getireceğiz. Yenişehir bölgesinde alanda çalışmaya başladık. Bölgede revizyon imar planı çalışmaları sürüyor. Kentsel dönüşüm ile ilgili Konak'ta yapılması gereken her şeyi yapıyoruz. Güçlü ve zayıf yönler, 2019 da göreve geldiğimizde kitapçığa yazdığımız yönlerdir, bugünü yansıtmamaktadır, faaliyet raporuna aynen konulmak zorundadır.  Tüm çalışmaları kendi arkadaşlarımız ve teknik ekibimiz ile yapıyoruz. Toros tesis alanını tamamladık. 15 milyon TL harcadık. Gültepe spor tesislerinin başına büyük bir kaza gelmesine rağmen tamamlandı. Müteahhit eşi ile vefat etti orada. Pandemi dünyanın ve ülkenin başına gelen en büyük felaket. Bu Konak Belediyesi'ni de etkiledi.  Bu kadar insafsız olmamak lazım. Pandemi herkesi vurdu.

AK PART'Yİ HEDEF ALDI, İDDİALI OY ÇIKIŞI!
Sözlerine AK Partili Hızal'ın açıklamaları ile devam eden Batur, "Senelik 12 milyon TL'lik para aktarıyoruz Valiliğe. Hakkımız bu. Bizde bu parayla gidiyoruz Valiliğe ve restorasyon yapıyoruz. Ödediğimiz şeyin karşılığını almayacak mıyız? O bizim zaten doğal hakkımız. Biz sizin sayenizde projelerimize destek oluyorlar ve 2 projemizi öyle devam ettiriyoruz. Ancak kimin parasını kime veriyorsunuz. Biz sadece verdiğimizi geri alıyoruz. Geçen sene kursları sadece 11 Mart'a kadar yapabildik. 2 bin 857 kişi… Pandemi sürecinde kursları yapmak… Biz açıldığı zaman bile kursları yapmadık, sorumluluğumuz var burada. Sağlık durumları düzelsin hemen başlayacağız kurslarımıza. Yaşlı bakım ile ilgili geçen seneyi hatırlayın. Hiçbirimiz sokağa çıkamıyorduk korkudan. Şimdi bu noktada kadın kooperatifimizin vasıtası ile kadınlarımızı yaşlı bakımı ile ilgili eğitime tabi tutuyoruz ve ırada öğrenecekler bizde onları meslek sahibi yapacağız. Her şeyi düşünerek yapıyoruz. Spor kulüplerine elimizden geleni yapıyoruz. Geçen sene şimdiye kadar verilmeyen bir rakam verdik. Toros Gücü devam etseydi biz desteğe devam ederdik. Her hafta bizim otobüsümüzü alıyor ve istediği yere gidiyor ancak millet giderek orada fotoğrafa çekilip laf söylüyor. Sporun içinden geldim ben. Ne kadar destek verilmesi gerektiğini biliyoruz. Biz bu sene Konak Belediyesi Spor'umuza aynı şekilde davrandık. Borçları vardı ve onların yapılanması için destek olduk. Sadece Antalya'ya maça giderken ödeme yaptık. Belediye binamız depremde zarar gördü buranın yıkımını ve kamulaştırmasını yaptık. Planları yapıp Konak'a yakışan bir belediye binası yapacağız. Engelsiz yaşam köyümüz mevcut… Bir gün hepinizi gezdireyim. O zaman belki Konak Belediyesi'nden biraz gurur duyarsınız. Bu belediyenin ise benim değil. Orada belediye olarak çok güzel bir çalışma yapıldı. Biz sizin saydığınız projeleri gayet güzel yürütüyoruz. Minikler kreşi dediğimiz tane kreşimiz hazır belediye olarak, sadece açılışı bekliyor. İşgaliyeler ile ilgili de Zabıta Müdürümüz şu an rahatsız gelemedi, ancak olay tamamen kişinin kendi gidip ödemesinden kaynaklıdır. Geçmişe dönük vergi ile ilgili de biz bu yasayı çıkarmadık, devlet tarafından çıkarılan yasadır. Çalışmalarımız kapsamında belediyemiz Avrupa'dan çeşitli ödüller kazanıyor.Şanssız bir dönem yaşıyoruz. İki elimiz yağda balda değil. İller bankası gelirlerimiz  senede yüzde  20 azaldı. Belediyelerin kesintilerini yapmayın dedik pandemi döneminde, insanlarla en fazla temas eden yerel yönetimlerdir dedik yüzde 40 kesinti oluyordu yüzde 50'ye çıktı… Kültür faaliyetleri ile ilgili, bu süreçte bu faaliyetleri yapan bir belediye var  mı gösterin? Buradaki gider personel gideri, bu kadar basit. İşe alımlar ile ilgili de her ay size rapor sunarız şunu işe aldık şunu alacağız diye. Bizim ilçe başkanımız bile bunu sormuyor, sizin bu yetkiniz nereden geliyor bilmiyoruz. İZBETON konusunda da henüz o noktaya gelmedik ancak gerekirse İZBETON için Tunç Başkana söyleriz ve tıkanıklık olursa o konuyu açarız ancak henüz bu duruma gelmedik. Siyaseti böyle yaptığınız sürece, Konak'ta, kentte başarılı olma ihtimaliniz yok. Biz çalışımlarımızı anketlerle soruyoruz. Şimdiden daha büyük hüsrana uğrayacağını söylüyorum. Biz şu an 70'leri bulduk" dedi.

O ALANIN İZMİR'DE KALMASI GEREKİRDİ
Halkapınar bölgesinde yer alan ve Nevvar Salih İşgören Lisesi sınırları içerisinde bulunan ve 45 bin metrekarelik taşınmazda İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapılması amacıyla, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın Konak Belediyesine ilettiği 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yapılması talebi Meclis gündemine getirildi. Konuyla ilgili konuşan CHP Grup Başkan Vekili  Mahmut Esat Aslan, alanın İzmir Büyükşehir Belediyesine verilmesi gerektiğini söyledi. Aslan,  "İzmir Valiliği Yatırım Koordinasyon Başkanlığından gelen bir konu var. Eski Sümerbank arazisi burası şu an boş durumda. Burası 4 ayrı parselden oluşuyor. Şuan 114 bin metrekare. Bunların yanında 3 parsel daha var boyları daha küçük olan. Burada 57 bin metrekarelik taban alana inşaat yapılabilir.  Burası özelleştirme idaresi tarafından İzmir özel idaresine verildi. Bu yerin belediyesine verilmesi ile ilgili olarak 7 kez meclis karar aldı ancak 7 kez valilik tarafından veto edildi. Buradaki amaç CHP'li bir Büyükşehir Belediyesine verilmemesiydi. Özel iareler kapandı ve buralar mali hazinesine devredilmiş oldu. Bu yerde bir emniyet müdürlüğü hizmet binası yapılması planlanıyor. Burası kupon ve ele geçmez bir yer.  Daha önce alınmış olan kararlar doğrultusunda İBB'ye verilmesi ve depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi benim gönlümden geçen konuydu. Mülkiyet hazinenindir ve hazine de bunu uygun görmüş. Bence İzmir'in malının İzmir'de kalması gerekirdi. Geçmişteki kararlara bakarsak buranın aslında tek sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Burası İzmir'in bir malıdır" dedi.

EĞİTİM AMACI İLE VERMİŞTİK
CHP'li Meclis Üyesi Cenap Börühan, CHP İzmir İl Başkanı olduğu dönemde yaşanları anlattı. Börühan, "2001 yılında bu araziyi biz İz Özel İdaresine eğitim amacı ile verdik. Sonrasında burası birçok farklı konuda kullanılır hale geldi. Geldiniz noktada ben Emniyet Teşkilatı'na verilmesine karşı değilim ancak bu durumun buraya nasıl geldiğini bilmek ve araştırmak lazım" dedi.

KENTTE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YOK
Söz alan Başkan Batur ise belediye başkanı olarak kendilerinin alınan karara objektif olarak baktıklarını belirtti. Batur, "Buranın mülkiyeti şu anda valiliğe ait. Mülkiyeti Valiliğe ait olan bu alan ile ilgili kent için büyük bir önem taşıyan, nasıl İBB binası yoksa kentte İl Emniyet Müdürlüğü de yok. Planda da zaten özel proje alanı ve eğitim alanı olarak geçiyor. Orada da kamu binası yapılacak. Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verilse ve belediye bunu talep etse bizde buna bir şey demeyiz. Biz özel idaresinden Narlıdere Belediyesi olarak 1 metre bile arazi almadık. Ancak 25 sene geçmiş ve oranın kullanım alanı değişmiş, çevrede okullar yapılmış ve valilik böyle bir karar almış. Biz objektif bakıyoruz, belediye başkanı taraflı bakmaz" diye konuştu.

HENÜZ BİR KARAR VERMEDİK
AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ise, alana yapılacak yatırımın kamu yatırımı olduğunu söyledi. Yıldız, "CHP grup başkan vekili hukukçudur zaten o dönem davalar açmış Yani burası baştan beri Sümerbank ait olan bir yer. Konak merkez ilçe, il emniyet binamızın konak'ın kalbinde yer alması zaten bir ihtiyaçtır. Okullara bakarsak zaten okullar yapılmıştır çevresinde. Zaten henüz bir karar vermedik, komisyonlarda görüşecektir. İl Emniyet Müdürlüğü'nün Konak'ta olması bizce sevindirici bir durumdur" dedi.

İlgili madde görüşmelerin ardından İmar Komisyonu'na sevk edildi.

 
Karaburun’da ‘iskele’ tartışması: Başkan Erdoğan'dan detaylı açıklama
 
Karşıyaka Meclisi'nde Atakent'teki 130 itiraz reddedildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 18 Mayıs 2021 Salı 12:46

sen ayallerdesın bır ıs yaptığını ormedık nereden 70 oy olsa olsa 30dur

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun’da ‘iskele’ tartışması: Başkan Erdoğan'dan detaylı açıklama
Karaburun’da yapılması planlanan yüzer iskele yapımı ile ilgili eleştirilere ...
Bergama Meclisi'nden İsrail’e kınama
Bergama Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hakan ...
Saruhanlı'da esnafa bin lira nakit desteği
Saruhanlı Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine geçici ...
 
Meclisten plan notu hamlesi: Bayraklı için kat sınırlaması yolda!
Bayraklı Beleye Meclisi’nde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı, İsrail’in ...
Avrupa'nın en büyüğü Ödemiş'te kuruluyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çöpün kaynak olarak ekonomiye ...
Bornova Meclisi'nde 'deprem etüt merkezi' krizi!
Bornova Belediyesi bünyesinde kurulması planlanan 'Deprem Etüt Merkezi' ...
 
Mobil kent rehberi Visitİzmir erişime açıldı
Mobil turizm uygulaması Visitİzmir, 30 ilçeyi kapsayan 11 kategori ve ...
Başkan Sandal'dan 19 Mayıs mesajı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ...
Bornova'da 17 günlük park harekatı
Bornova Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva