HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2023 Pazartesi - 20:42

Çiğli’de gündem rezidans… Sasalı’da ucube var!

Çiğli Belediye Meclisi’nde Sasalı Mahallesi’nde bulunan 3’üncü Derece SİT alanına yapılan rezidans inşaatında yapılan ofislerin konut olarak satıldığı belirten AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, “Buranın yerine ofis adı altında konutlar yapılıyor ve insanlar burada yaşayacak ve ikametgahlarını bile alamayacaklar. Burada oturabilir ama ikametgahını alamaz. İmar müdürü, mimar arkadaşlar bunu görmüyor mu? Depremde ne olduğunu gördük. Gözü dönmüşlüğün sonucunda oluyor bunlar. Camı penceresi yok, nasıl oturma raporu verilir böyle yere?” dedi.

Çiğli’de gündem rezidans… Sasalı’da ucube var!

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Mart ayı 2’nci olağan toplantısı Başkan Utku Gümrükçü yokluğunda başkanvekili Ali Rıza Koçer öncülüğünde gerçekleştirildi.

ASKERİ KOĞUŞ GİBİ YAPILMIŞ
Meclisin gündeminde ise Sasalı’da yapılan rezidans inşaatı vardı. Alanın 3’üncü derecede SİT alanında ve ticari statüde olduğunu kaydeden  AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, “Sasalı’da kent estetiğinden yoksun garip bir yapılaşma yapılmış. Askeri koğuş gibi 50 rezidans ve önüne villa yapmışlar. Ofis adı altında satıyorlar. 2,5 katlı yapmışlar. Bu alanlar kasap, manav, terzi,market gibi o bölgenin ihtiyacına göre ticari alanlar ayrılmış. Geçen yıl bakanlığın çıkardığı bakanlık ise bu bölgeyi bağlamıyor. Türkiye’deki ofis olarak yapılan yerlerin konut olarak kazanılması için alınmış bir karardı. Planlar yapılırken o bölgenin ihtiyacına göre ticari, sosyal, yeşil alan olmak üzere ayrılır. Yasanın arkasından dolanarak 20-21 tane villa yerine 25 villa, 50 daireli rezidans yapmışlar. Bizde bunlara inşaat ruhsatı vermişiz. Burada ofis diye yazılıyor tapuda. Vatandaşın çoğu bakmıyor bile buna. Burada elektrik, su 3 kat ödeyecek vatandaş. Sasalı gibi bir yerde bu olmaz. inşaat halinde ve yapı-oturma raporu başvurusu yapmışlar. Henüz daha oturma raporu verilmemiş. Burası planda ticari alan. Ruhsatı biz versek de  bakanlık tarafından planlanmış ve 3’ncü derecede sit alanı burası… Bu yapılan işlerin durdurularak belediye başkanımıza, ilgili başkan yardımcılarına, meclisteki arkadaşlarıma söylemesem üzerimde yük olur” dedi.

ALAN BUNU BİLİYORSA NE YAPALIM?
Boztepe’nin ardından söz alan Koçer, “Sasalı’daki binalar yükseliyor. Orada altyapı çalışmalarımız da sürüyor. Verilen ruhsatlarda yasa dışılık yok. İmar Müdürlüğü bilgi verdi konu ile ilgili. Ruhsatlar bakanlık tarafından onaylandığı için plan, proje müdürlüğü ruhsatları veriyor. Ruhsat verilirken yasalara göre veriliyor. Ticari seçenekli alanda bina yapıyorsunuz. Bu nasıl olur? Ticari seçenekli bir yer ve alanda bunu bilerek alıyor. Yani villa alan kişi ticari seçenekli bir yer olduğunu, suyunun da elektriğinin de pahalı olduğunu biliyor. Çiğli’de yine ticari seçenekli rezidanslar yapılmış ve zemin katları ticari dükkan olmak zorunda… Üstü konut olabilir ama zemin mutlaka dükkan olması lazım. Bazı müteahhitler iki odalı büro yapmışlar. Ticari sçenekli olduğunda konut yapamıyorlar ve alan da bilerek alıyorlar. Yasal boyutuyla sıkıntı yok. Alan bunu biliyorsa ne yapalım? Ruhsat vermede yasaya aykırı bir şey yok” şeklinde konuştu.

CAMI PENCERESİ YOK, NASIL OTURMA RAPORU VERİLİR BÖYLE YERE?
Konuyla ilgili yeniden söz alan Boztepe ise “Benim anlattığım 700 metreye denk gelecek bir konut yapılsaydı bende kabul edilirderdim. Burada 20 tane konut yapılacak yere 75 tane yapılıyor. Bu planı yapan bakanlıkve ticaret alanı olarak ayırmış. Buranın yerine ofis adı altında konutlar yapılıyor ve insanlar burada yaşayacak ve ikametgahlarını bile alamayacaklar. Burada oturabilir ama ikametgahını alamaz. İmar müdürü, mimar arkadaşlar bunu görmüyor mu? Depremde ne olduğunu gördük. Gözü dönmüşlüğün sonucunda oluyor bunlar. Camı penceresi yok, nasıl oturma raporu verilir böyle yere?” ifadelerini kullandı.

Koçer ise "Önemli olan raporun verilmesi, başvurmuş olabilir… Böyle bir şey varsa oturma raporu alamaz" dedi.

 
Ve tarih verildi... Seçim kararı 10 Mart'ta!
 
6'lı Masa'dan karar... Aday Kemal Kılıçdaroğlu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'li 7 Mart 2023 Salı 10:12

Suçlu arıyorsak,bunun sorumlusu hem merkezi yönetim,hemde yerel yönetim.Keşke,yasalar kesin hüküm içersede bu boşluklardan faydalanılmasa.Yinede bitmemiş binaya oturma ruhsatı verilmesi insanın aklına soru işaretleri getiriyor.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de kritik planlara onay… CHP’deki çatlağı AK Parti onardı!
Gaziemir’de tartışmalara ve CHP grubunda çok kez  bölünmeye neden olan ...
AK Parti, İduğ'u örnek gösterdi... Konak Meclisi'nde 'deprem' atışması!
Konak Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu ...
Aydın'da kandil için vatandaşlara helva hayrı yapıldı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Berat Kandili dolayısıyla Aydın genelinde ...
 
Depremzede aile bebeklerine İzmirli doktorun adını verdi
Genel afet koordinasyonunu İzmir'in üstlendiği Osmaniye’de Büyükşehir ...
Kadın Yönetmenler Film Festivali başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 6. Uluslararası Kadın ...
Başkan Oran’dan ‘imar affı’ tepkisi: Babam mezardan çıksa affetmem!
Çeşme’deki imar durumları ile ilgili konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem ...
 
Bayraklı Meclisi’nde ‘Akşener’ şoku!
Türkiye en kritik seçime doğru giderken, “6’lı Masa’da” yaşanan çatlak ...
Başkan İduğ, depremzede aileler ile buluştu
Serintepe ve Zafer mahallesi muhtarlarını ziyaret eden Bornova Belediye ...
İzmir İtfaiyesi Hatay’da gece gündüz çalışıyor
Deprem bölgesindeki şehirlerin itfaiye teşkilatları da ağır yara aldı. ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva