HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2023 Pazartesi - 12:18

Başkan Oran’dan ‘imar affı’ tepkisi: Babam mezardan çıksa affetmem!

Çeşme’deki imar durumları ile ilgili konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, imar affı ile ilgili “İmar barışı diyince bazı kötü niyetlilerin aklına devletin malına çökmek geliyor. Barış çıkacak diye devlet arazisi üzerine çelik yapılar koymaları, tiny House koymaları... Biz öncelikle devlet yapıları üzerindeki kaçak yapılaşmaları engelliyoruz. Bu konuda babam mezardan çıksa fark etmez. Yıkar geçerim” ifadelerini kullandı.

Başkan Oran’dan ‘imar affı’ tepkisi: Babam mezardan çıksa affetmem!

EGEDESONSÖZ - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'nin gündemine yeniden gelen imar ve planlama süreçleri hakkında Sonsöz TV’de konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ilçesindeki son durumu anlattı.

Yoğun tartışmalara neden olan imar affı ve dönüşüm konuları hakkında değerlendirmelerde bulunan Oran, çarpıcı açıklamalarda bulundu.



DEVLET MALINA ÇÖKMEKTİR

İmar Affı yasasına kesin bir dille karşı çıktıklarını belirten Oran,  “Kesinlikle karşıyım. Kaçak yapılabilir ile ilgili denetimlerimiz devam ediyor. Belediye bir yapının kanunsuz yapıldığı görürse mühür vuruyor. Tekrar devam ettiğini görürse bir mühür  daha vuruyor ve mahkemeye veriyor. Ancak süreç böyle kalıyor. Çeşme Belediyesi'nin seçilmiş başkanı olarak imar barışına kesinlikle karşıyız. Çeşme'nin nüfusu ile ilgili hep çağrıda bulunduk ikametgahınızı buraya taşıyın diye. Biz tüm birimlerimiz ile kaçak yapılarının denetimini yapıyoruz. Yeni çıkacak imar barışını katliam olduğunu düşünüyorum ve kesinlikle karşıyım. Bizim her ay yıkım programımız var ve her ay kaçak yapıların yıkımını sürdürüyoruz. Biz kendi yıkımlarımızı kendimiz yapıyoruz belediye olarak. İmar barışı diyince bazı kötü niyetlilerin aklına devletin malına çökmek geliyor. Barış çıkacak diye devlet arazisi üzerine çelik yapılar koymaları, tiny house koymaları... Biz öncelikle devlet yapıları üzerindeki kaçak yapılaşmaları engelliyoruz. Bu konuda babam mezardan çıksa fark etmez. Yıkar geçerim. Zaten Çeşmeli ailem beni bu konuda çok iyi biliyor. Ben partiliyim ancak partizan değilim. Ben Çeşme’nin doğasını ve değerlerini korumak ile yükümlüyüm” dedi.

Kerpiç yapıların bölgede yıkılmasına dikkat çeken Oran,  “Kerpiç binayı ben ilk kez gördüm. Bizde yığma taş vardır. Ben ilk defa hayatımda bunu yıkılmış evlerde gördüm. Çok dayanıksız tabii ki. Orda ekonomik ve coğrafi şartlarına bu uygun ki bunu yapmışlar sanırım. Yıkılan yapıların içinde betonarmelere kıyasla kerpiçlerin yıkıldığını gördük” ifadelerini kullandı.



BELEDİYE BAŞKANLARI İLE SEMİNER PLANLADIK 

Çeşme için de olası afet durumunda ulaşım yollarında durumunu araştırdıklarını ve alternatif yolları araştırdıklarını belirten Oran, “Çeşme'de biz bazı K bölgeleri ilan ettik. Bu bölgeler bizim devlette mahsuru görebileceğimiz binalar. Bunlara kentsel dönüşümde destek görmek için ilan ettik. Çeşme'ye yarımada olarak bakmak lazım. Çeşme viyadüklerle otobana bağlanıyor. Bunların ayakta kalıp kalmayacağını sorgulamak, afet durumunda viyadükler haricinde nasıl ulaşım sağlanabilir onlara bakmak lazım. Büyükşehirizim mahalle afet gönüllüleri kuruyor. Bunlarla ilgi belediyemize ve muhtarlıklara başvurabilecek gönüllülerimiz. Ben ayrıca Yarımada Belediyeler Birliği başkanıyım. Belediye başkanı arkadaşlarımız ile yarımadada bununla ilgili yapılabilecekler ile ilgili bir seminer planladık. Olası bir depremde  yarımada belediyeleri olarak neler yapmamalıyız tartışacağız. İlk anda arama kurtarmanın  çok önemli olduğunu biliyoruz. Arama kurtarma ekibi için AKUT ile bir görüşme yaptık, belediye bünyemizde bunu kuracağız.Aynı zamanda toplanma bölgelerimizde afet konteynerlerını  gözden geçireceğiz. Biz bu depremde gerekli malzemeleri gördük, bütün bu ihtiyaçları listeleyerek bu konteynerleri tüm mahallelerde güvenli yerlere koyacağız” diye konuştu.

MAHKEME KARARI VAR
Bina envanter çalışması için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte olduklarını belirten Oran, “Bununla ilgili çalışmaları Büyükşehir ile başlayacağız. Şu anlık yapı stoku envanterimiz yok. Çeşme’nin en büyük avantajı yüksek katlı binaların az olması. Bu da bir avantaj. Meclis üyesinin kaçak yapısı ile ilgi konuyla ilgili... Mahkeme kararı var. Yürütmeyi durdurma ile ilgili. Gelsin söyleyen yıksın. Ben mahkeme kararına rağmen bir davranış yapamam” dedi. 



BİZİM İHTİYACIMIZI KARŞILAR

Çeşme’deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da amaçlarının nüfus artışı olmadığını belirten Oran, “Öncelikli olarak 420 konut yapılacak. Biz Çeşme'de nüfus yoğunluğunun olması gibi bir politikamız yok. Biz mevcut nüfusun rahatlamasını istiyoruz. 10 senedir süren Tansaş arkasındaki Ovacık Bölgesindeki imar planları ve diğeri de TOKİ bölgesindeki gecekondu engelleme alanı. İkisinde toplam 3 bin konut çıkacak. Bu da bizim ihtiyacımızı karşılıyor. Yoksa nüfusu artışında ne suyumuz ne altyapımız yeter. Ben Çeşme'nin adres dayanıklı nüfus sayısını yükseltmek istiyorum. Çeşme de yaşıyorsun niye ikatmagahını almıyorsunuz diyoruz. Yoksa gelin Çeşmeye taşının demiyoruz” diye konuştu.

 
Meksika'da dört ABD vatandaşı kaçırıldı
 
Hakan Sabancı ve Hande Erçel'den ilk fotoğraf
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 6 Mart 2023 Pazartesi 17:50

şu tiny house lardan ne istiyor bu başkanlar anlamış değilim. kardeşim tiny house dediğin şey teknik olarak bir karavandır. herhangi bir detonarme yapı söz konusu değildir. tam olarak prefabrrik bile değildir. temiz su deposu vardır . pis su deposu vardır. elektriği bile yoldan vs.. çekmezsin . koyarsın güneş panelini . koyarsın 2-3 tane akü oradan karşılarsın . kaçak yapı konumunda asla değildir ve olamaz !!! muhtemelen bu baskanların derdi tiny house lardan hiç bir şekilde para koparamıyorlar . dertleri bu .

Yorumu oyla      8      3  
altan koralttan 6 Mart 2023 Pazartesi 16:34

tutmayın küçük enişteyi...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Meclisi’nde ‘Akşener’ şoku!
Türkiye en kritik seçime doğru giderken, “6’lı Masa’da” yaşanan çatlak ...
Başkan İduğ, depremzede aileler ile buluştu
Serintepe ve Zafer mahallesi muhtarlarını ziyaret eden Bornova Belediye ...
İzmir İtfaiyesi Hatay’da gece gündüz çalışıyor
Deprem bölgesindeki şehirlerin itfaiye teşkilatları da ağır yara aldı. ...
 
İzmir’in o belediyesinde cinsel içerikli mesaj skandalı... Müdür mevkidaşını taciz etti!
Seferihisar Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Müdürü olan E.D.’nin aynı ...
Oda itiraz etmişti… Mahkemeden Narlıdere’deki o plana onay!
Narlıdere’de belediye tarafından yürütülen 15 hektarlık kentsel dönüşüm ...
Başkan Çerçioğlu, Kuşadası’nda depremzede ailelerle bir araya geldi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, afet bölgesinden gelen ...
 
Başkan Engin’den imar affı çıkışı: Faciaları yine yaşarız!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin yaşanılan afetin bile bile geldiğini ...
Gönüllü hekimlerden Soyer'e teşekkür!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da kurduğu sahra hastanesinde gönüllü ...
Büyükşehir ekipleri, araçları yolda bırakmıyor
Günlük yaşamın tamamen değişime uğradığı deprem bölgesinde İzmir Büyükşehir ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva