HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mart 2023 Pazar - 14:03

Başkan Engin’den imar affı çıkışı: Faciaları yine yaşarız!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin yaşanılan afetin bile bile geldiğini savundu. Başkan Engin, “Çok fazla yıkılan bina var. Aslında ekonomide de öyle. Her 10 yılda bir kriz neden oluyor? Bile bile oluyor aslında… Ekonomistler, bilim insanları uyarıyor… Yapmayın sonucu ağır olacak diyorlar! Dolar bir anda 7 liradan 20 liraya çıkıyor… Deprem de böyle aslında, bilim adamları diyor ki, ovalara ev yapmayın, yüksek kat yapmayın ve kaçak binalar yapıp imar barışına göz yummayın" dedi.

Başkan Engin’den imar affı çıkışı: Faciaları yine yaşarız!

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin SonSöz Tv’de yayınlanan programa konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Engin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gittiği afet bölgelerinde gördüğü manzaraları ve izlenimlerini anlattı.

Yaşanılan felaketin büyüklüğüne dikkat çeken Başkan Engin Türkiye doğru yönetilseydi yaşanılan bu afetin daha kayıpsız atlatılacağını savundu.

'DEVLET OLARAK KAÇAK BİNALARA GÖZ YUMUYORSUNUZ!'
Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan deprem felaketi sonrasında gördüğü manzarayı aktaran Başkan Engin şunları söyledi:

Çok fazla yıkılan bina var. Aslında biz ekonomide de öyle. Her 10 yılda bir kriz neden oluyor? Bile bile oluyor aslında… Ekonomistler, bilim insanları uyarıyor… 'Yapmayın sonucu ağır olacak' diyorlar! Dolar bir anda 7 liradan 20 liraya çıkıyor… Depremde böyle aslında, bilim adamları diyor ki, ovalara ev yapmayın, yüksek kat yapmayın ve kaçak binalar yapıp imar barışına göz yummayın… Bir seçim dönemi geliyor ve İmar Barışı çıkıyor! 7 milyon insan imar barışından faydalanmış. Bu ne demek, 7 bin bina kaçak… Devlet olarak bu binanın kaçak olduğunu bile bile fen kuralarına göre yapılmamış binalara göz yumuyorsunuz. Er ya da geç bu hasar olacak! En son bölgede 500 yıl önce deprem olmuş, siz 100 yıldır yanlış binalar yapmışsınız. Fransızların yapmış olduğu 120 yıllık 4 katlı lisede sıva çatlağı yok. İskenderun Belediye Başkanlığı binasını Fransızlar yapılmış sıva çatlağı bile yok. Demek ki her bina öldürmüyor. Bu bir sonuç. Biz çadırı buradan neden götürüyoruz? Kızılay orada çadır depolayamaz mıydı? AFAD’ın görevlisi, Adana ve Mersin’de yok muymuş? Neden İspanya’daki arama kurtarma ekibi daha erken geliyor?”

'SEÇİMDEN ÖNCE VATANDAŞ KIZMASIN DİYE BAKILAN KONULAR SONRADAN TOPARLANAMIYOR!'
Depremin öncesinde yapılan hataların bir sorumlusu olması gerektiğini söyleyen Başkan Engin, “Seçimden önce vatandaş bana kızmasın diye bakılan her konu, seçimden sonrada hükümet işin içinden çıkamıyor. Yaşadığımız sorunların merkezinde, bir ekonomi, iki doğru yönetilememe var… Doğru yönetilebilseydik evlerimizin yüzde 10-20’si yıkılırdı. Biz ekonomimizi önümüzdeki 10-20 yılda düzeltemezsek hangi finansmanla şu anda da yıkılabilecek olan evleri yeniden nasıl yapacağız? İnsanlar şuan ki gelirleriyle ancak karınlarını doyurabiliyor. Doğru yönetilebilme yeni bir kültür. Japonya’da ilk ve ortaokuldaki derslerin yarısı iyi insan olma, iyi vatandaş olma dersleri üzerine kuruldur. Çok tüketmemek, mütevazı olmak, aile değerlerine sahip çıkmak, Kullanılan doğal kaynakları aşırı tüketmemek ve yasa dışılığa bulaşmamak. Hiroşima faciasından sonra her Japon gününün ayrısını kamuya çalışmış. Biz bunları yapamazsak eğer bu faciaları yine yaşarız” dedi.

'128 MİLYAR DOLARI HARCAYIN, 5 MİLYAR DOLAR DİLENİN!'
Yaşanılan deprem felaketi sonrası felaketin etkilediği 10 ili yeniden nasıl kalkındırılacağını soran Başkan Engin, “Borçlarla mı bu yeni yapıları yapacaksınız?” derken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu binalar elimizdeki bütçe ile nasıl yenilensin? Doğru yönetim bu mudur? Siz merkez bankasındaki 128 milyar doları çatır çatır harcayın iki seçim kazanabilmek için, sonra 5 milyar dolar dilenin… Bu şekilde yönetilirsek bu deprem konusunu çözemeyiz. Bu konu teknik konu olduğu kadar da, ahlak konusu, ekonomi değer yaratma konusu ve bir kültür zihniyet meselesi… Çocuklarımızı doğru eğiteceğiz. Bölgede olan depremin boyutu çok yüksek... Gölcük ve İzmir depremlerinden de çok çok yüksek! Hatta 30 ila 35 kat şiddet farkı var. Ben şunu gözlemledim yeni binalarda ölüm yok… Ağır hasar almış binalar da ovalara yapılan binalar… Adıyaman’ın biraz daha yamaçta olan binalar hiç çökmemiş. Ovaya bina yaparsanız zemin sıvılaşması ile bu sefer tehlikeye giriyor. Ovaya ev yapılabilir ancak kazık sistemi gelmeli. Genelde yeni binalarda hasar var ancak ölüm çok çok az. Pınarbaşı ilçemize gittik 2 katlı binalar paramparça olmuşlar” 

 
AK Parti'den, tarımsal üretim ve ormanlara ilişkin kanun teklifi
 
Tuğba Danışmaz, altın madalya kazandı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
OSMAN TUNÇ 8 Mart 2023 Çarşamba 15:11

Belediyede para yok kii yat limanı yapmak için. hayırseverler yapacak(mış).

Yorumu oyla      3      3  
can can 8 Mart 2023 Çarşamba 11:52

narlıdereye yat limanı! bir orası vardı vatandaşa açık alan, hava aldığı ucuza çay falan içip gün batımını izlediği. orayı da yapın işletin devredin! genel merkez müteahhitleri suçluyor sonra kendisi müteahhitleri belediye başkanı, il başkanı yapıyor. perhiz, lahana turşusu misali...

Yorumu oyla      4      3  
Bucalı 6 Mart 2023 Pazartesi 00:47

Hangi belediye başkanı doğma büyüme ızmirli? Bırakın ızmirli olmayı Izmır'de ikamet etmeyenler ve oy kullanmadan belediye başkanı olarak atandı,Istanbul Bakırköyden Bucaya seçimden onbeş gün önce belediye başkanı olarak atandı,örnekleri çok meclis üyeleri de aynı il dışından atanan meclis üyeleride vardır...

Yorumu oyla      10      3  
örgüt... 5 Mart 2023 Pazar 15:02

Baskan sen narlıdereli bile değilsin kendini siysi bir erk zanediyorsun oturduğun yerden... onümüzdeki seçimlerde zaten aday gösterilmiyecen..

Yorumu oyla      20      5  
ATATÜRKÇÜ 5 Mart 2023 Pazar 14:24

NARLIDEREYE YAT LİMANI İÇİN DÜNYANIN PARASI NEDEN HARCANMAK İSTENİYOR??

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gönüllü hekimlerden Soyer'e teşekkür!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da kurduğu sahra hastanesinde gönüllü ...
Büyükşehir ekipleri, araçları yolda bırakmıyor
Günlük yaşamın tamamen değişime uğradığı deprem bölgesinde İzmir Büyükşehir ...
Soyer'den başkanlara 'Osmaniye' brifingi: Uzun soluklu olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11 büyükşehir belediyesi ...
 
Çiğli'ye üst üste 4. kez Avrupa gururu!
Çiğli Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi ...
200 depremzede aileye geçici yuva olacak... Büyükşehir'den yoğun mesai!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da kurduğu çadır kentte depremzedelerin ...
Depremzedeler için sahne alacaklar!
Narlıdere Belediyesi Güçlü Kadınlar Tiyatro Grubu 8 Mart Dünya Emekçi ...
 
Bayraklı'da kitap kafeler artıyor!
Kitaplara ulaşımı kolaylaştırarak vatandaşları okumaya teşvik etmek için ...
Dikili’de dönüşümde yeni model… Kırgöz: ‘Jet - grout zorunlu olacak’
Dikili’deki dönüşüm ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dikili Belediye ...
Başkan Oran’dan MHP’li Çelik’e zehir zemberek sözler: Çok cahilsin!
Milliyetçi Hareket Partisi Çeşme İlçe Başkanı Gökhan Çelik’i ‘haberler’ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva