HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2023 Pazartesi - 18:00

AK Parti, İduğ'u örnek gösterdi... Konak Meclisi'nde 'deprem' atışması!

Konak Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Konak Belediye Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan yönetiminde gerçekleşti. Meclisin dilek ve temenniler bölümünde ‘depremde devlet vardı/yoktu’ tartışması damga vurdu. Meclis üyeleri birbirinin sözünü kestiği için tansiyon yükseldi. Yükselen tansiyonun ardından Aslan, meclisi daha fazla söz hakkı vermeden bitirdi.

AK Parti, İduğ u örnek gösterdi... Konak Meclisi nde  deprem  atışması!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu gerçekleştirildi. Meclisi Konak Belediye Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan yönetti.

Meclis başlamadan önce Aslan, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depreme dair değerlendirmelerde bulundu. Aslan, belediyenin deprem bölgesine dair yaptığı çalışmaları anlattı. Aslan, belediyenin Konak’a gelen depremzedelere dair yaptığı çalışmaları anlatarak meclis açılışını gerçekleştirdi.

Mecliste, komisyonlardan gelen raporlar meclis üyelerine okundu. Oybirliği ile komisyonlardan gelen bütün raporlar mecliste de onaylandı.

Komisyonlardan gelen raporların ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

AK PARTİLİ ÖZEN’DEN DEPREM ELEŞTİRİLERİNE İDUĞ’LU ALINTI
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Meclis Üyesi İsmail Özen, geçen mecliste deprem bölgesine dair hükümete gelen eleştirilere yanıt verdi. Özen, bölgede faaliyet yürüten personel sayısını aktardı. Kurulan çadır ve konteyner kentlere ilişkin olarak sayısal verileri aktardı. Özen, ayrıca Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un Bornova Belediye Meclisi’nde söylediği “Dünyada böyle bir deprem olmamış kimse kusura bakmasın. Kimse devletimize laf atmasın, yetişilemezdi” sözlerinden alıntı yaparak şunları söyledi:

Buradan da anlaşılıyor ki hükümetimiz ve devletimiz işinin başında. Abdül Batur da imar affı ile ilgili bir şeyler söylemişti onunla ilgili de bilgilendirme yapmak istiyorum. CHP’nin 2018 seçim bildirgesinde imar affıyla ile ilgili vaadi var. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın vermiş olduğu bir önerge var. İmar barışının tartışılması gerekir, biz de düşünüyoruz gelmemesi gerektiğini. Sadece AK Parti değil bütün partilerin oybirliği ile alınmış bir karardı.

AK PARTİLİ YILDIZ: '99 DEPREMİNDEKİ TABLO İLE KIYASLAMAK İHANETTİR'
Özen’in ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız ise bölgedeki gözlemlerini aktardı. 1999 Gölcük Depremi’nin ardından da bölgeye gittiğini belirterek bu iki depremin kıyaslanamayacağını söyledi. Yıldız, bölgeye dair gözlemlerini şöyle aktardı:

12 günümü orada geçirdim. Orada şunu görüyoruz; orası için bir felaket. Gidince duygusallığınız bir kat daha artıyor. Orada yaşayanların feraseti ve olgunluğunu buradan oraya gitmeyen insanlarda görememek beni üzüyor. Orada devletimizin tüm birimleri, milletimizin tamamı o bölgede ilk dakikalardan beri var. Antakya’da yaşadığım bir hikaye; bütün sanayi sitesi yıkılmış, bir tek bu kişinin dükkanı ayakta. Şunu söyledi; Tüm Türkiye buraya geldi, ben de Antakyama inanıyorum, umudumun devam ettiğini bu dükkanı açarak herkes görsün. Bu noktada tüm bakanlar, AFAD, Kızılay, tüm belediyelerimiz… O insanların kentine ve devletine sahip çıkması kadar bu kentte yaşayanların da sahip çıkması gerektiğine inanan biriyim. Ben orada devletimizin ve milletimizin gücünü sonuna kadar gördüm. Siyaset yapılmasının son derece yapılması zor olan bir zeminden bahsediyoruz. ’99 depreminde de bulundum. Oradaki tablo ile bugünkü tabloyu kıyaslamak bir ihanettir. O günün şartları bunun şartları ile bambaşka. Bizim o bölgeyi yalnız bırakmamız gerekiyor. Bu destek devam ederse biz ayağa kalkarız diyoruz. Yok olmuş bir Antakya var. Eksiklerimiz ve ders çıkaracağımız konular var ama bunların zamanı bu zamanlar değil. Biz burada kum tanesi kadar bir deprem yaşadık oraya kıyasla. Devlet yok derseniz oradaki her birimleri yok sayarsınız. Orada büyük bir efor var, devletin gücünü hep hissettim orada. Bizim bu birlikteliğe ihtiyacımız var. güçlü bir devletiz. Eksikler varsa bunları tartışırız. Bir polis gördüm, eşini ve çocuklarını kaybetmişti ama hala yardım ediyordu bu insanların haklarına girmeyin.

CHP’Lİ BÖRÜHAN: PLANSIZLIK YÜZÜNDEN DONARAK ÖLEN VATANDAŞLAR VAR
Yıldız’ın ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Cenap Börühan ise ilk iki gün yaşanan plansızlık nedeniyle soğuktan donan insanların olduğunu iddia ederek, “Yıldız’ın orada tespitleri var. Biz CHP olarak günümüz içerisinde orada devletin çok büyük kusurlar yaptığını ima etmedik. İlk iki gün deprem bölgesine yardım gitmedi, bir plansızlık vardı. Dolayısıyla bundan kaynaklı iki gün içerisinde kurtarma planları yaşam bulmadığı için donarak ölen vatandaşların varlığından haberdar olduk” dedi.

MECLİSTE DEPREM GERGİNLİĞİ
AK Partili Yıldız, Börühan’ın iddialarının ardından, “Siz gördünüz mü?” diyerek sözünü kesti. Yıldız’ın sözünü kesmesinden sonra yaşanan gerginliğin ardından Börühan, sözlerine şöyle devam etti:

Ben şimdi size anlatacağım. Öyle bir şey var, yok demeyin. İlk iki gün o bölgede devlet yoktu. Bunu hepimiz biliyoruz. İnşaatlar başlıyor, umarım zemin tespitleri yapılıyordur. Bunlar yapılacak, hızlı yapıldığını düşünüyorum. Binlerce insan Büyükşehir Belediyesi’nin HİM çadırının önünde kendilerine yer bulmak için çaba sarf ediyor. Onlarla sohbet ediyoruz, onlar anlatıyor. CHP’nin 84 milletvekili bölgeye gitti. Meclis üyeleri, belediye başkanları bölgeye gitti. Onlar da anlatıyor. Ben gitmedim, gitmemek bilmemek anlamına gelmez. Çok zengin bir imece kültürümüz var, meyvelerini alıyoruz. Biz eleştirilerimizde saygısız bir üslup kullanmadık. İstanbul ve İzmir ile ilgili beyanlar var. En azından bu bölgeler için geç kalmış olmayalım. Bizim anlattıklarımızın kusurlu olduğu söylenemez.

SÖZ VERMEDİ, MECLİSİ BİTİRDİ
Börühan’ın ifadelerinin ardından söz alan Aslan, tartışmayı noktalamak istedi. Söz isteyen Yıldız’a polemik olacağı sebebiyle söz vermeyen Aslan, şu sözlerle meclisi bitirdi:

Hayır söz vermeyeceğim. Daha fazla tartışmanın anlamı yok. Bu ayrı bir olaydır. Karşılıklı polemiğe girersek sabaha kadar sürer. Daha fazla konuşmanın gereği yok. Bu konuda ısrarcı olmayın. Tartışma tartışmayı açacaktır. Herkesin derdi deprem bölgesine gereğince yardım yapılmasıdır. Eksiklikler vardır. Sen az yaptın, sen çok yaptın tartışması bize bir şey kazandırmaz. Söz vermiyorum.

 
TOKİ ve MTA'dan ortak çalışma: Diri fay hattı kontrolü yapılacak
 
Afet Yeniden İmar Fonu teklifi TBMM'ye sunuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da kandil için vatandaşlara helva hayrı yapıldı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Berat Kandili dolayısıyla Aydın genelinde ...
Depremzede aile bebeklerine İzmirli doktorun adını verdi
Genel afet koordinasyonunu İzmir'in üstlendiği Osmaniye’de Büyükşehir ...
Kadın Yönetmenler Film Festivali başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 6. Uluslararası Kadın ...
 
Başkan Oran’dan ‘imar affı’ tepkisi: Babam mezardan çıksa affetmem!
Çeşme’deki imar durumları ile ilgili konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem ...
Bayraklı Meclisi’nde ‘Akşener’ şoku!
Türkiye en kritik seçime doğru giderken, “6’lı Masa’da” yaşanan çatlak ...
Başkan İduğ, depremzede aileler ile buluştu
Serintepe ve Zafer mahallesi muhtarlarını ziyaret eden Bornova Belediye ...
 
İzmir İtfaiyesi Hatay’da gece gündüz çalışıyor
Deprem bölgesindeki şehirlerin itfaiye teşkilatları da ağır yara aldı. ...
İzmir’in o belediyesinde cinsel içerikli mesaj skandalı... Müdür mevkidaşını taciz etti!
Seferihisar Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Müdürü olan E.D.’nin aynı ...
Oda itiraz etmişti… Mahkemeden Narlıdere’deki o plana onay!
Narlıdere’de belediye tarafından yürütülen 15 hektarlık kentsel dönüşüm ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva