HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2022 Pazartesi - 20:59

Çiğli'de 'estetik' tartışması

Çiğli Belediyesi'nin yeni yılda ilk oturumunda gündem Köyiçi Mahallesi'nin imar revizyon planları ve reklam tabelaları idi. Başkan Gümrükçü Köyiçi'nin imar planlarında önemli bir aşamaya geldiklerini dile getirdi ve yakın zamanda halk toplantıları için sahaya çıkılacağını dile getirdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe de kent içinde pek çok noktaya dikilen reklam panolarının trafik kazalarına neden olabileceğine dikkat çekti. Boztepe reklam panoları için 'Kent estetiği diyoruz ama estetikten yoksunuz' yorumunda bulundu. Oturumda denetim komisyonu da seçildi. 

Çiğli de  estetik  tartışması

EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediye Meclisi Ocak ayının ilk olağan oturumu, Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yönetiminde gerçekleştirildi. Başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önerileri ilgili komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen raporlar ise bir sonraki meclis oturumunda ele alınacak.

Oturumun açılışında, AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri tarafından belediye meclis başkanlığına 3 soru önerge verildi. AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe ve diğer meclis üyelerinin imzalarının yer aldığı önergelerde belediye yönetiminin görevde olduğu yaklaşık 3 yıl boyunca belediyeye ait kaç mülkün satıldığı, bu satışlardan ne kadar gelir elde edildiği,  belediye ve şirketlerine kaç personelin alındığı, kaç personelin işten çıkarıldığı, kaç personelin emekliye ayrıldığı ve belediye ve belediye ait şirketlerin toplam borcu soruldu. Gümrükçü sorulara yazılı cevap vereceğini belirtti.

Mecliste kabul edilen maddeler arasında Başkan Gümrükçü’ye yetki verilmesi de vardı.

Belediye hizmetlerinin yerine getirilmesinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan kredinin kullanılması ve Cem Vakfı Harmandalı Şubesi ile belediye arasında ortak hizmet protokolünün imzalanması için Başkan Gümrükçü’ye yetki verildi.

Oturumda meclis gündeminde yer alan denetim komisyonu da oluşturuldu. Komisyona CHP Grubu, meclis üyeleri Hüseyin Çetin, Ali Üstün, Erdal Mansuroğulları ve Bensu Güler’i aday olarak önerdi. AK Parti Gruba da Sezgin Özgen’i aday olarak gösterdi. Yapılan kapalı oylama sonucunda aday gösterilen meclis üyeleri komisyona seçildi. Meclis geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen çalışmaları denetleyecek.

Dilek ve temennilerde söz alan  AK Partili Meclis üyesi Nedim Aslan Köyiçi Mahallesi’nin imar planlarının durumu ile bilgi istedi.

'PLANLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİK'

Köyiçi Mahallesi’nin uzun süredir beklediği revizyon imar planı çalışmaları ile ilgili önemli bir noktaya gelindiğini belirten Gümrükçü “Bu hafta içi sizinle birlikte bahsettiğiniz bölgeyi gezebiliriz. İmar planlarının bütün teknik alt yapısı hazırlandı. Bunun dışında Balatçık ve Ataşehir bölgelerinin imar çalışmaları da devam ediyor. Bir de ulaşımla ilgili etüt çalışmasının ilk aşamasını başlattık. Bunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer ile de paylaştım çünkü büyük bir çoğunluğu büyükşehir belediyesinin yetki alanına giren noktalar. Büyükşehir ile birlikte çalışma yapmamız gereken bir süreç. Önerilerimiz topladık. Ocak ayı içerisinde haftada bir toplantı yapacağız. Tüm bileşenlerin yer aldığı katılımcı bir ulaşım planı toplantısı yapacağız. Bu şekilde Çiğli’nin geleceğini planlamaya yönelik halkımıza vermiş olduğumuz sözü yerine getirmiş oluruz diye düşünüyorum” dedi.

‘BUNUN NERESİ KENT ESTETİĞİ?’

Söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe de reklam panoları ile ilgili konuştu. Bu sorunu daha öncesinde de gündeme getirdiklerini belirten Boztepe “Burada büyük bir rant olduğunu biliyorum, rant da gelsin ama kentin her tarafına da dikilmez ki. Çiğli’de esnafın tam önüne dikmişler. Vatandaşlar karşıya geçerken kaza geçirme tehlikesi ile karşıya karşıyalar. Sizin daha dikilirken müdahale edip izin vermemeniz gerekirdi. Biz üstümüze düşeni yaptık ve uyardık. Bu kadar da aç gözlü olmamak gerekir.  Ayrıca tabelaların yerleri sonradan belli oldu. İhale sürecinde belli olsa belki CHP’li meclis üyeleri de karşı çıkardı. Kent estetiğinden söz ediyoruz. Estetikten yoksunuz. Bunun neresi estetik? Büyükşehirde tekrar gündeme getirin. Sizden de destek istiyoruz Sn Başkanım. Kent içi imar çalışmaları ile ilgili de 3 yıl oldu. Bir an önce meclise getirin. Harmandalı gibi. Bir an önce çözüme kavuşturalım.

‘KONUYU BÜYÜKŞEHİR’E İLETTİM’
Başkan Gümrükçü, reklam panoları ile ilgili “Konuyu 45 gün önce büyükşehir belediyesinin yetkili arkadaşlarını ilettim. Onlar da ihale kapsamında çeşitli yerlerin özel bir firmaya verildiğini belirttiler. Ben de bazı tabelaların trafik kazalarına neden olabileceğini ve görüşü engellediğini belirttim ve küçültülebileceğini dile getirdim. Onunla ilgili tekrar görüşüp size bilgi vereceğim” dedi. 

 
Sınırda rüşvet operasyonu: 8'i memur 30 gözaltı
 
Son 24 saatte 160 can kaybı 44 bin 869 yeni vaka
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Ocak 2022 Salı 08:22

kent estetiği diyorsunuz. superonline alt yapı hizmeti adı altında daha yeni yapılmış parke taşlı yollar paramparça edildi. bumu estetik? Çiğli Belediyesi superonline hizmeti geleceğini biliyordu neden önce parke taşlı yolları yaptınız? ilk önce superonline hizmet yapılır ondan sonra yollarımızı yapsaydınız sokaklarımız daha estetik olmazmıydı? reklam panolarının estetikle ne alakası var?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da ‘Sayıştay' gerginliği
Karşıyaka Belediyesi’nin 2022 yılı Ocak ayı ilk meclis oturumunda, 2020 ...
Başkan Batur'dan zam isyanı: Bütçenin yüzde 30'u eridi!
Konak Belediyesi 2022 yılının ilk meclis toplantısında gündem art arda ...
Arda ve Atmaca arasında 'kaçma' polemiği... O kelime meclisi bitirdi!
Gaziemir Belediyesi'nin 2022 yılı ilk olağan meclis oturumu yine tartışmalara ...
 
Başkan Soyer düğmeye bastı: Büyükşehir'de kadro operasyonu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yeni yılın ilk haftası kadroda ...
Buca borçlanmaya gidiyor... 50 milyonluk kredi gündemde!
Buca Belediyesi, 2022 yılının ilk meclis oturumunda borçlanma talebini ...
Yeni yılın ilk iş gününde sürpriz ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ...
 
Başkan Sengel yeni yıl mesaisine huzurevinde başladı
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yeni yılın ilk mesai gününde huzurevindeydi.
Sarnıç'ın trafiği nefes alacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçimden önce gündeme ...
Çiğli'den üniversitelilere sıcak çorba ikramı
Çiğli Belediyesi, Katip Çelebi Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilere ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva