HABERLER>POLİTİKA
29 Aralık 2020 Salı - 21:07

CHP Menemen'den flaş çıkış: Sessiz kalmayacağız!

Menemen’de başkanvekilliği için yargıya taşınan kura çekimiyle ilgili yaşanan hukuki gelişmelerin ardından CHP Menemen İlçe Başkanlığı’ndan yazılı açıklama geldi. Açıklamada, “CHP Menemen İlçe Örgütü olarak, Menemenlilerin iradesini gasp etmeye dönük AKP’nin her türlü ayak oyunlarını her platformda teşhir etmeye devam edeceğiz. Asla sessiz kalmayacağız” denildi.

CHP Menemen den flaş çıkış: Sessiz kalmayacağız!

Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından Menemen Meclisi’nde gerçekleşen belediye başkan vekilliği seçiminde CHP’li Deniz Karakurt ve AK Partili Aydın Pehlivan aday olmuş, yaşanan eşitlik sonrası kazananı kura çekimi belirlemişti.

Seçimin ardından AK Parti yeni başkanvekilini belirleyen ve cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Seçimin iptal edilmesini inceleyen mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Deniz Karakurt'un başkanvekilliğini durduran kararın ardından bu kez Menemen Belediye Başkanlığı yargının yolunu tuttu ve yürütmeyi durdurmaya itiraz etti. Başvuruyu inceleyen  Bölge İdare Mahkemesi 7.İdari Dava Dairesi aldığı kararla itirazı reddetti. 

Yürütmeyi durdurma kararına yapılan itirazın reddedilmesinin ardından mahkeme seçim hakkındaki nihai karar için dosyayı incelemeye devam edecek. Nihai karar çıkasıya kadar görevi Meclis Birinci Başkanvekili Mehmet Karabiniş sürdürecek. 

Yaşanan gelişme sonrası CHP Menemen İlçe Başkanlığı’ndan yazılı açıklama geldi. Açıklamada, “CHP Menemen İlçe Örgütü olarak, Menemenlilerin iradesini gasp etmeye dönük AKP’nin her türlü ayak oyunlarını her platformda teşhir etmeye devam edeceğiz. Asla sessiz kalmayacağız” denildi.

Yapılan açıklama şöyle;

CHP, Millet İttifakı bünyesinde emek ve demokrasi güçleriyle yapılan seçimde Menemen Belediyesini açık ara kazanmıştır. Yaşanılan olumsuzluklar üzerine seçilen başkan görevden uzaklaştırılmıştır. Yasa gereği, Meclis Üyeleri arasında yapılan Başkan Vekili seçimini CHP Meclis Üyemiz Av. Deniz KARAKURT kazanmıştır. Devamında AKP adayı kura çekimini gerekçe göstererek “ seçime” itiraz etmiştir. İlgili mahkeme de “yürütmeyi durdurma” kararını vermiştir. Verilen kararın iptali için de yapılan başvuru red edilmiştir.

Açık, şeffaf bir şekilde tamamı görsel kayıt altında olan seçim anına tüm Menemenliler izleyerek şahit olmuştur.

CHP, özgürlüğün, demokrasinin, halkın, emekçilerin, kadınların gücüdür.

Seçim iradesini yok saymak, hak ve hukuk tanımadan karar almak, Menemenlilerin nezdinde hiçbir meşruluğu olmayan, AKP zihniyetinin anti-demokratik tutumudur. Şunu anlıyoruz ki AKP’nin demokrasiden anladığı “kendilerinin seçilmesi” ile sınırlıdır. Tüm baskı unsurları ellerinde olduğundan, tüm karar verici kurumları ele geçirmişlerdir. Dolayısı ile, seçimle ele geçiremedikleri Menemen Belediyesini hukuksuzluğu hak gören bir anlayışla ele geçirmeye çalıştıkları aşikardır.

Ayrıca sürecin tamamına bakıldığında Menemenlilere yaşatılan tek parti iktidarının dayattığı demokrasi ve halk karşıtlığıdır. Hilelerine hukuku, adaleti alet ederek gasp etmeye çalıştıkları ise Menemen halkının iradesidir. Öyle ki bu usulsüz-zorba dayatmalar AKP’ye oy vermiş sağduyulu Menemenlilerin vicdanında dahi tasvip edilmemektedir.

CHP Menemen İlçe Örgütü olarak, Menemenlilerin iradesini gasp etmeye dönük AKP’nin her türlü ayak oyunlarını her platformda teşhir etmeye devam edeceğiz. Asla sessiz kalmayacağız!

İlgili seçime AKP adayı tarafından yapılan itiraz “Başkan Vekili” seçiminin iptaline yöneliktir. İdari işlem bütünlüğü ele alındığında “seçimi” ve “kura”yı ayrı görmek HUKUKSUZLUKTUR. Bu bütünlük içerisinde mahkemenin vereceği karar beklenmektedir.

Şu unutulmamalıdır ki Menemen CHP ile özdeşleşmiş bir Kubilay emanetidir.

CHP Millet İttifakı ve demokrasi güçleriyle sadece Menemen’e değil tüm ülkeye demokrasiyi, barışı, adaleti getirecek ve yaşatacaktır. #MenemenBelediyesiCHP’nindir.

Saygıyla duyurulur.

 
Wuhan'da yarım milyon kişi virüse yakalanmış olabilir
 
İngiltere'de en yüksek günlük vaka artışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli'den Soyer'e eleştiri ve 2023 hedefi: Erdoğan'ı İzmir'de en yüksek oyla seçtireceğiz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Koronavirüsten ölen eşinin yerine başkan seçildi
Kayseri'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden İYİ Parti Melikgazi ...
Başkan Kayalar'dan Lider'e ziyaret
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel ...
 
Emine Erdoğan, eşini 'Leblebi' ile birlikte uğurladı
Emine Erdoğan, eşi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "Leblebi" isimli ...
CHP'li Kılıç'tan Selahattin Demirtaş'a ziyaret
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Hükümlü ve Tutuklu ...
Kılıçdaroğlu 'Aday olacak mısınız?' sorusunu yanıtladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak parlamenter ...
 
'Rusya ile ortak aşı üretilmesi hedefindeyiz'
Çavuşoğlu Rusya ziyaretinde, "Liderlerimiz arasında samimi bir diyalog ...
'50 milyon kişi, 2021’i sefalet içinde geçirecek!'
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Türkiye’nin yarısı açlık sınırında ...
AK Parti Konak 500 ailenin yüzünü güldürdü
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, koronavirüsle mücadele ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva