HABERLER>POLİTİKA
12 Ağustos 2022 Cuma - 14:10

CHP'li Yücel'den 'helalleşme' çağrısı!

Buca Çamlıkule Mahallesi’nde bulunan Aşık Mahzuni Şerif Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Türkiye’de bugün hala Alevi vatandaşlara ve cemevlerine saldırılar düzenlenmesinin son derece vahim ve kabul edilemez olduğunu dile getirerek, “Devletin Alevi vatandaşlarla helalleşmesine ihtiyaç var” dedi.

CHP li Yücel den  helalleşme  çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Muharrem ayı Aşure ikramına katıldı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe ile birlikte aşure kaynatan ve vatandaşlara dağıtan Yücel, burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Buca Çamlıkule Mahallesi’nde bulunan Aşık Mahzuni Şerif Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Türkiye’de bugün hala Alevi vatandaşlara ve cemevlerine saldırılar düzenlenmesinin son derece vahim ve kabul edilemez olduğunu dile getirerek, “Devletin Alevi vatandaşlarla helalleşmesine ihtiyaç var” dedi.

BU ÇAĞRI 84 MİLYON KARDEŞÇE HUZUR İÇİNDE YAŞASIN DİYE
Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: Muharrem ayının bu mübarek gününde siz değerli canlarla, dostlarla bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade ermek isterim. Kerbela olayı insanlık tarihinin en trajik olaylarından biridir. Şüphesiz ki, Yezid zulmüne karşı Hz Hüseyin’den, Hz. Hüseyin’in adaletinden yanayız.
Kerbela’dan, orada yapılan zulümden ve yaşanan acılardan çok önemli sonuçlar çıkartmak gerekir. Haksızlık, adaletsizlik, eşitsizlik ve şiddet kimden gelirse gelsin karşısında dimdik durmak gerekir. Bugün Alevi vatandaşlarımıza ve Cemevlerine karşı yapılan planlı, programlı, sistematik saldırılar hala ülkemizde devam ediyor. Bu çok vahim, tehlikeli ve kabul edilemez bir durumdur. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bu ülkeye toplumsal huzuru ve barışı getirmek için bir yola çıktı, bir helalleşme çağrısı yaptı. İşte burada, sizlerin huzurunda ben de bir kez daha altını çizmek istiyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti Alevilerle helalleşmek zorundadır. Geçmişte yaşanan travmaların iyileşmesi, yaraların sarılması ve ülkede huzurun ve barışın hakim kılınması için, devlette özeleştirisini yapmalı ve o helalleşmeyi sağlamalıdır. Toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşmaya ihtiyaç var. Biz Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde bu ülkeye huzuru ve barışı getireceğiz. Bu helalleşmeyi istiyoruz. Bu çağrı, bu ülkede 84 milyon bir arada kardeşçe ve huzur içinde yaşasın diyedir. Ülkemizde ayrılık, çatışma, kaos yaratmak isteyenlere fırsat verilmesin diyedir. Bugün barışın, kardeşliğin, birliğimizin ve bereketin simgesi olan aşure ikramında sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğumu bir kez daha ifade ediyor, tuttuğunuz yas-ı matem oruçlarınızın, okuduğunuz dualarınızın ve verdiğiniz hizmetlerin hak katında kabul olmasını diliyorum. 

 
İzmir'deki yangına 'akıllı' müdahale.. Hayati 13 dakika!
 
Marmaris'te alevler yükseldi: Yılana kızdı, ormanı yaktı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 13 Ağustos 2022 Cumartesi 00:09

Sayın il başkanı size kurultayda oy vermeyen delgelerin için de il yönetiminde kaç tane delge vardır? Çünkü çoğunluk vermedi onun için bunları biliyor musun? Ya da bilmezden hareket ediyorsunuz,çünkü milletvekili olma hevesiniz var,inşallah oylar kırıma uğramaz...

Yorumu oyla      12      3  
Adil ve eşit hizmet hakkı 12 Ağustos 2022 Cuma 23:20

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımında ; İzmir merkez ilçe tarife ve ücretlerine göre ; İzmir kırsal ilçelerdeki toplu ulaşımda haksızlığı , adaletsizliği, eşitsizliği kim yapıyor . İzmir kırsal ilçelerdeki belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 90 dk. aktarma hakkı 10.02.2016 tarihinde İzmir BB Meclisinde iptal edildiğinde , Seferihisar ilçesindeki halkın ödediği vergilerle satın alınan belediye otobüsleri ( ESHOT ) 2019 - Aralık ayında hizmetten çekilerek ; toplu ulaşım İZTAŞIT ( ticari toplu ulaşım ) altında özelleştirilirken ( merkez ilçelerde belediyenin tüm kaynakları kullanılarak , İzmir BB’ne ait metro, otobüs , vapur ve tramvaylarla + artı 120 dk. aktarma haklı toplu ulaşım hizmeti verilirken ) karşısında dimdik durdunuz mu? Çözüm : İzmir kırsal ilçe belediye otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmenin uygulanması . Tabii İzmir BB’si adil ve eşit hizmet vermek istiyorsa .

Yorumu oyla      2      3  
bucalı 12 Ağustos 2022 Cuma 16:45

önce sen partililerinle helalleş.

Yorumu oyla      6      3  
gülümse 12 Ağustos 2022 Cuma 16:39

güldürmeyin beni önce partililerinle helallaş anladınız siz onu

Yorumu oyla      4      3  
sezarın hakkı sezara 12 Ağustos 2022 Cuma 16:15

cidden sorunlusunuz. 20 senedir ayrıştırılmaktan bıkmadınız mı birileri helalleşelim dedikçe saçmalıyorsunuz? alevi ,kürt ,sunni ne varsa birbirinden ayrıştı. AKP açılım süreci yapıp başarısız oldugunda "denendi " gibi saçma bir cevap veriyorsunuz. millet ittifakı helalleşelim bitsin bu kavga deyince adamalra PKK lı diyorsunuz nasıl oluyor bu iş bunu açıklayın bir daha yorum yapmayalım.

Yorumu oyla      5      3  
tuna 12 Ağustos 2022 Cuma 15:58

gececen bu lafları boş sözler

Yorumu oyla      7      5  
Vatandaş rıza 12 Ağustos 2022 Cuma 14:28

Muharrem ayını mı? Beklediniz seçim geliyor tabiki bu tür etkinliklere bütün partiler katılır gibi görünürler cenazelerde boy gösterirler seçim bittikten sonra ara ki bulasınız...

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara’dan Atina’ya FETÖ uyarısı!
PKK ve FETÖ terör örgütleri için bugüne kadar Batı Avrupa’ya geçişte transit ...
AK Partili Kırkpınar’dan çarpıcı açıklama: Ege’nin içme suyunda asbest iddiası!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar asbest konusunda Çevre ve ...
CHP’li Purçu 'iki ay daha koltuğun tadını çıkar' dedi... Rektör Hotar'dan yanıt geldi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Dokuz Eylül ...
 
Ekonomik kriz faturaları vurdu... İzmir'de ne kadar evin elektriği kesildi?
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Sevda Erdan ...
AK Partili Sürekli'den Soyer'e: Mazeret üretme, adres şaşırtma!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘Karınca modeli’ saha çalışması ...
Beştepe'de güvenlik zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde İçişleri Bakanı ...
 
Bakan Koca'dan dikkat çeken mesaj: Az kaldı
Sağlık personelinin merakla beklediği özlük haklarına ilişkin bir paylaşımda ...
İl toplantısı sona erdi... Neler konuşuldu?
Haftalık olağan il yönetimi toplantısını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk ...
Bakan Çavuşoğlu'dan kritik açıklamalar
13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı dolayısıyla bir basın toplantısı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva