HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2022 Salı - 13:45

CHP'li Serter'den Ankara-İzmir Hızlı Tren hattı soruları!

Ankara-İzmir yüksek hızlı tren hattı projesi ile 'halkı aldatıyorsunuz' çıkışında CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’na "Halen ihaleyi elinde tutan ERG şirketi, bu ihalenin maliyetinin Avro olarak hesaplandığı bilinirken, kitapçığınızda da mevcut olan ve belirtilen bedel 2.162.600.000 Avro olmasına rağmen, nasıl oluyor da kur dalgalanmasını gerekçe gösterip 1,5 milyar dolarlık ek bütçe talep etmektedir? Bu talebi, hepimiz haber kanallarından gördük, izledik, bu bilgiyi doğruluyor musunuz Sayın Bakan?” sorularını yöneltti.

CHP li Serter den Ankara-İzmir Hızlı Tren hattı soruları!

İzmir Milletvekili Bedri Serter, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan 2023 bütçe görüşmelerine katılarak Ankara-İzmir yüksek hızlı tren hattı projesine dair Bakan Karaismailoğlu’na sorular yöneltti.

Serter, Komisyonda söz alarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın gerçekleştirdiğini söylediği projelerin halkın nezdinde hiçbir samimiyeti olmadığını söyledi. Serter:  “Elektronik Kamu Alımları Platformu’ndan kaçırdığınız ve halktan topladığınız vergilerle gerçekleştirmekte olduğunuz 9 büyük ihalenin bilgileri iyi ki var dediğimiz Sayıştay sayesinde ortaya çıkmaktadır. Bu projelerden biri de 15 yıldır gerçekleştiremediğiniz üzerine de dış finansmanla ancak başlatabildiğiniz İzmir-Ankara hızlı tren hattıdır” dedi.

“Halkı Aldatıyorsunuz”
Serter, konuşmasında Bakan Karaismailoğlu’nun bütçe sunumunda verdiği bilgileri de eleştirerek, “Ben, Ankara-İzmir güzergâhında, ayda en az 1-2 sefer aracımla giden gelen Milletvekillerinden biriyim. Geçen sene yüzde 47 ilerleme sağladık dediğiniz projeyle ilgili bu sene sunumunuzda yüzde 54.6 fiziki ilerleme sağlandı dediniz. Ama bütün bu verdiğiniz rakamlara bakarak size açık ve net şunu söylemek istiyorum. Kim size bu rakamları veriyorsa, yalan yanlış rakamlar veriyor Sayın Bakan. Ve siz bu rakamları kullanarak hem bizi aldatmış oluyorsunuz hem de halkı” diye konuştu.

Serter, Ankara-İzmir hızlı tren hattı projesinde “usulsüzlük” yapıldığı gerekçesiyle KMB firmasınca açılan davadan da söz ederek, Bakan Karaismailoğlu’na, ”Bu ihalede “usulsüzlük” yapıldığı iddiasıyla dava açan KMB firmasının başvurusunun üzerini örtmek için tek adam gücünü kullandınız ve bu başvurunun önünü yargı yoluyla kestiniz. Bu projede, bunca hukuka aykırılık söz konusu olmuşken, bu kadar soru işaretleri varken, nasıl oldu da önce İdare mahkemesi, bu projenin “istisna kapsamına alınabilecek” bir proje olduğuna karar verdi? Sonrasında da nasıl oldu da Danıştay’dan projeye “izin” çıktı?” diye sordu.

“İktidar, şirketlerin ek maliyetlerine de boyun eğiyor”
İzmir Milletvekili Bedri Serter, 2020’de pazarlık usulüyle ihalenin verildiği ERG firmasının 2 milyar 162 milyon 600 bin  Avro tutarındaki ihale maliyetinin üzerine kur dalgalanmasından kaynaklı ortaya çıkan zarar nedeniyle ek olarak 1,5 milyar dolar talep ettiği bilgisinin doğru olup olmadığını Bakan Karaismailoğlu’na sordu.

Serter, “Halen ihaleyi elinde tutan ERG şirketi, bu ihalenin maliyetinin Avro olarak hesaplandığı bilinirken, kitapçığınızda da mevcut olan ve belirtilen bedel 2.162.600.000 Avro olmasına rağmen, nasıl oluyor da kur dalgalanmasını gerekçe gösterip 1,5 milyar dolarlık ek bütçe talep etmektedir? Bu talebi, hepimiz haber kanallarından gördük, izledik, bu bilgiyi doğruluyor musunuz Sayın Bakan?” diye  sordu.

 
İzmir için kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı!
 
Muğla'da feribot seferlerine fırtına engeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yusufeli Barajı açıldı... 'Yolun sonu geldi'
Yusufeli Barajı'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yusufeli ...
Kılıçdaroğlu: Teröre karşı çıkmak zorundayız
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu coğrafyada terörden en büyük acıları ...
Rezerv alan için planlar durdurulmuştu… AK Partili Kaya’dan tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, depremzedeler için rezerv ...
 
Rozetini Cumhurbaşkanı takacak… İYİ Partili başkan AK Parti’ye geçiyor!
2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı olarak Nazilli Belediye ...
Genç Parti'nin İzmirli başkanı kaza kurbanı!
İzmir'in Bergama ilçesinde şarampole devrilen otomobildeki Genç Parti ...
'Anket şirketlerini bozguna uğrata uğrata geliyoruz'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ...
 
CHP'de beklenen genelge yayımlandı… Milletvekili olmak isteyenler için son tarih!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun süredir merakla beklenen istifa genelgesinin ...
CHP’li Sertel’den ‘suskunlar’ çıkışı: Sandıkta konuşacaklar!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, saha gözlemleri ...
CHP Kampı'nda gündeme gelmişti… İYİ Partili Kırkpınar’dan ‘küskünler’ yanıtı
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Seferihisar’da gerçekleştirilen ‘meclis üyeleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva