HABERLER>POLİTİKA
21 Eylül 2022 Çarşamba - 21:58

CHP'li Öztrak: Bu seçim normal bir seçim değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2023 seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını, vatandaşın ülkenin nasıl yönetileceğine karar vereceğini belirterek, "Önümüzde bir seçim var ama bu seçim normal bir seçim değil. Bu seçimde nasıl yönetileceğimize karar vereceğiz. Demokrasiyle mi yönetileceğiz? Yoksa otokrat bir rejimle mi yönetileceğiz? Buna karar vereceğiz” dedi.

CHP li Öztrak: Bu seçim normal bir seçim değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Edirne teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Büyük Dayanışma Yemeği’ organizasyonuna katıldı. Etkinliğe Öztrak’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kağan Salıcı, il ve ilçe yöneticileriyle çok sayıda partili katıldı. Etkinlikte konuşan Öztrak, Türkiye’nin önünde önemli bir seçim olduğunu belirterek, "Önümüzde bir seçim var ama bu seçim normal bir seçim değil. Bu seçimde nasıl yönetileceğimize karar vereceğiz. Demokrasiyle mi yönetileceğiz? Yoksa otokrat bir rejimle mi yönetileceğiz? Her geçen gün sesimiz biraz daha mı kısılacak? Yoksa özgürce kendimizi ifade edebileceğimiz bir rejimle mi yönetileceğiz? Central Park'ta, New York'ta, günlerce volta atıp Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nı bekleyen emperyalizme teslim olmuş bir anlayışla mı yönetileceğiz? Yoksa anti emperyalist bir yaklaşımla mı yönetileceğiz? Buna karar vereceğiz” dedi.

‘DEVLET DESTEK OLMAZSA ÇİFTÇİ BUĞDAY EKEMEZ’
Ülkenin zor zamanlardan geçtiğini söyleyen Öztrak, "Trakya, Türkiye'nin tarım ambarlarından bir tanesi. İşte şu anda tarlalarını çiftçilerimiz hazırlamaya başlıyorlar. Amonyum sülfat, yani gübre, geçen seneye göre ne kadar artmış fiyatı? Yüzde 147. DAP gübresi, atacak buğday için. Yüzde 172. Mazot yüzde 200. 5-6 yılda bir yılda zirai ilaç yüzde 200. Çiftçimiz bu tarlaları nasıl ekecek? Geçen yıl açık söyleyeyim buğdayda avantajlı bir dönemdi. Eski maliyetlerle buğday ekildi. 7.5 lira fiyat alındı. Bakalım bu sene alınan 7.5 liralar o tarlaları ekmeğe yetecek mi? Yetmeyecek mi? Ben şunu söyleyeyim. Devlet destek olmazsa yetmez. Onun için süratle çiftçimize desteklerin ulaştırılması lazım” diye konuştu.

‘TÜRKİYE KALİTESİZ BÜYÜYOR’
Türkiye’nin kalitesiz büyüdüğünü öne süren Faik Öztrak, "Detayda baktığınız zaman son derece kalitesiz bir büyüme. Bugün Türkiye'de öyle bir büyüme yaşıyoruz ki çalışan kesimlerin cebinden, ücretlilerin cebinden 67 dolar alınmış, götürülmüş yandaşa verilmiş. Böyle bir büyüme. Böyle bir büyümenin sürdürülebilir olması mümkün değil. Cari açığı düşüreceğiz dediler. Cari açığın falan düştüğü yok. Cari açık arttıkça artıyor. Buradan bir söz veriyoruz milletimize. Geldiğimiz zaman bu 500 bin konut değil sadece. Çok daha fazlasını yapacağız. Bugün konut almak için müracaat eden vatandaşlarımız şunu bilsinler; o müracaat eden vatandaşlarımızın tamamına biz sosyal konut vereceğiz. Biz bu iddiayla gelen bir partiyiz” ifadesini kullandı. (DHA)

 
Survivor Atakan'ın bebeğinin cinsiyeti belli oldu
 
Referandum açıklaması: Endişe duymaktayız
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 22 Eylül 2022 Perşembe 20:26

Sayın parti sözcüsü siz devamlı milletvekili mesleği olan biri olarak hiç zor olmasa gerek dededen toruna milletvekili olarak görev yapıyorsunuz bırakın da sizin ildeki partililere de sıra gelsin...

Yorumu oyla      7      3  
Seçim 22 Eylül 2022 Perşembe 00:01

Sayın Faik ÖZTRAK İzmir BB’si İzmir kırsal ilçelerine , yurttaşların ödediği vergilerle satın alınan belediye otobüsü vermiyor . İzmir BB’si İzmir kırsal ilçelerdeki belediye otobüslerini ( ESHOT ) tamamen hizmet çekerek , İzmir kırsal ilçe toplu ulaşımını İZTAŞIT ( ticari toplu ulaşım ) adı altında özelleştirmekte ısrar ediyor . ( 2019 Aralık Seferihisar 2022 Mart Kiraz , 2022 Kasım Menemen ilçeleri ) Kamu hizmeti olan toplu ulaşımı özelleştirmekte ısrar eden zihniyete sahip CHP ‘ne de destek olmamızı bekliyorsanız , beklemeye devam edin . Otoyolların , köprülerin özelleştirilmesi ile kamu hizmeti olan toplu ulaşımın tamamen özelleştirilmesindeki fark nedir ? İzmir BB’si İzmir kırsal ilçe toplu ulaşımını özelleştirilmesi için , kırsal ilçe yurttaşlarına sormuş mu ? Demek ki CHP’nin demokrasi anlayışı da böyle . Ben İzmir BB Başkanı seçildim , gücümü kullanarak İzmir kırsal ilçelerdeki belediye otobüslerini ( ESHOT ) tamamen hizmetten çekerek , İzmir kırsal ilçe toplu ulaşımını özelleştiriyorum . Yani köylüye belediye otobüsü vermiyorum . CHP ‘li belediye olarak ; var olan belediye otobüslerini yurttaşların hizmetine vermekten imtina eden CHP ‘si müracaat eden tüm yurttaşlara sosyal konut verecekmiş ! Çiftçiye elektriği bedava verecek miş . İzmir BB’nln ,, İzmir’deki toplu ulaşım uygulamalarını görünce bu vaatler pek inandırıcı gelmiyor . İzmir BB’si , İzmir toplu ulaşımında ; İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığı yapıyor. Yurttaş olarak bu ayrımcı uygulaya mı oy vermemizi istiyorsunuz ?

Yorumu oyla      2      3  
tuba 21 Eylül 2022 Çarşamba 22:44

ya kılıçdaroğlu partiden her yukseleni atıyor muharrem ince örneği nasıl demokrasiden bahsediyorsunuz Atatürkün partisinde yarısı kadın vekil olmalıyken göstrmelik bir iki vekil koyuyorsunuz

Yorumu oyla      4      3  
ANKARA 21 Eylül 2022 Çarşamba 22:27

Evet Bu Seçim Normal Olmayacak... İlkeler... Cizgiler... Hep Ayaklar Altina Alindı... Chp İlkeleri Nerede... Eskiden Diyorduk Hdp İle Chp Asla Yanyana Gelemez Diyorduk Su AndaBakiyoruz da Chp Hdp El Ele... Bir de Sag Cizgisinde Olan İyi Parti Hdp İle Harmanlaşmış Gidiyor... OyyyUgruna İlkeler Yerlerde... Yazık... Biraz Gurur Olsun Sizde... Gurur...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Referandum, durumun ciddiyetini gösteriyor'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rusya'nın kısmi seferberlik kararı ...
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e tepki: Yaptığı küstahlıktır
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ...
CHP'li Polat'tan 'Unesco' yorumu: İzmir cezalandırılıyor!
Kemeraltı'nın Unesco listesinden çıkarılması ile ilgili açıklama yapan ...
 
BM'den mesaj: O Biden, ben de Erdoğan!
BM 77'nci Genel Kurulu için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-16 ...
Cumhur İttifakı’ndan ‘sosyal konut’ eleştirilerine ‘depremzede’ göndermesi
Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ...
CHP’li Nalbantoğlu'ndan 'engellenme' çıkışı: İzmir’in Ankara’da dosyası yok çünkü...
CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir’de CHP’li yerel yönetimlerin ...
 
Gürsel Tekin'den 'HDP'ye bakanlık' sorusuna yanıt!
CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında ...
Kılıçdaroğlu: Bu ülkede her kesimi barıştıracağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyaset halka hizmet etme sevdasıdır, ...
Soylu'dan 'göçmen' tepkisi: Biz, sizin deponuz muyuz?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin göçe kaynaklık eden bütün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva