HABERLER>POLİTİKA
20 Temmuz 2022 Çarşamba - 18:03

CHP’li Öztrak: Anketlerde birinci partiyiz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türkiye genelinde oy oranlarının arttığını belirterek, "Artık anketlerde birinci parti olmaya başladık. Birçok anket bunu gösteriyor. Daha da ilerlediğimiz günlerde bu oranın daha fazla açıldığını göreceksiniz. Neden? Çünkü bizim tek derdimiz var, milletin derdine derman olmak" dedi.

CHP’li Öztrak: Anketlerde birinci partiyiz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Başkanlığı'nda 10 milletvekilinin katılımıyla oluşan CHP Ekonomi Masası heyeti Elazığ´a geldi. Dün sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası ile bir araya gelen heyet, bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Türkiye'nin en önemli sorunlarının işsizlik ve enflasyon olduğunu ifade ederek, "Bize önce bilmiyorsun, kaynak yok, anlamıyorsun diyorlar, sonra dediğimiz yere geliyorlar. Bizde daha proje çok. Bunları tatbik etsinler, biz ondan sonra milletimizin yüzünü güldürecek çok daha büyük projeleri de hiçbir kıskançlık olmadan iktidarımızla uygulamaya geçireceğiz. Örgütlerimiz her zaman el ele olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi'nde yarış olur ama kırgınlık ve küskünlük olmaz. Diğer partilerde yarış olmadığı için zannediyorsunuz ki her yarıştan sonra kırgınlık, küskünlük var. Bizim arkadaşlarımız kongre salonlarına rakip olarak girerler, sonra birbirlerini tebrik edip kol kola çıkarlar. Onun için biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok rahat diyoruz ki seçim kanununu değiştireceğiz, milletin vekilini millet seçecek" diye konuştu. 

`TÜRKİYE GENELİNDE OY ORANIMIZ ARTIYOR´
Genel Başkan Yardımcı Öztrak, 2023´te yapılacak seçimin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk genel seçimi olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkenin seçime nasıl gideceği de belli değil. Yani büyük bir ekonomik kriz yaşadıktan sonra biz bu işi beceremiyoruz deyip sandığın bir an önce milletin önüne getirilmesi konusunda işin o noktaya gideceği ile ilgili ciddi endişeler taşıyorum. Biz `iktidara gelir gelmez 1 sene içinde davulla, zurnayla Suriye'den ülkemize gelenleri geri göndereceğiz´ dedik. Emniyetlerini, güvenliklerini sağlayacağız ve herkes kendi vatanında yaşamak ister. Geri gitmeleri için gerekli ortamı yaratacağız. Türkiye'nin genelinde oy oranımız artıyor. Artık anketlerde birinci parti olmaya başladık. Birçok anket bunu gösteriyor. Daha da ilerlediğimiz günlerde bu oranın daha fazla açıldığını göreceksiniz. Neden? Çünkü bizim tek derdimiz var, milletin derdine derman olmak. 2023 yılında bu ülke dünyada ilk 10 ekonomi arasına girecekti. 2023'e bir yıl kaldı. Türkiye bırakın ilk 10'a girmeyi içinde bulunduğu 20 ekonomi arasından 23´üncülüğe düştü. Biz diyoruz ki; Türkiye'yi ilk 10'a sokarız. Üniversite sınavı sonuçlarında Türkçede 40 soru sorulmuş, net yapılan soru sayısı 17,7. Yarısı bile değil. Sosyal bilgilerde 20 soru sorulmuş, net 7,9. Matematikte 40 soru sorulmuş, net yapılan 6,9. Fen'de 20 soru sorulmuş, net yapılan 3,2. Halimiz bu."

Öztrak, 15 Temmuz'la ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiğini söyleyerek, "15 Temmuz'la ilgili olarak Erdoğan sürekli Genel Başkanımızı bugünlerde eleştiriyor ama ben şunu hatırlatmak istiyorum; 15 Temmuz'dan hemen sonra Erdoğan, Genel Başkanımıza parti olarak bu işte göğsümüzü siper ettiğimiz için kaç defa teşekkür etmiş? Ben milletimize bunu hatırlatmak istiyorum. FETÖ'nün hain darbe girişimi tüm boyutlarıyla aydınlatılana kadar, Adil Öksüz bulunana kadar, darbe girişiminin siyasi ayağı ortaya çıkarılana kadar, `Yurtta sulh komitesi´nin kimlerden oluştuğu açıklanana kadar bu yara kanamaya devam edecektir. Ne şehitlerimizin ne de onların aileleri huzura kavuşamayacaktır. Kimse merak etmesin, FETÖ'nün ve ortaklarının açtığı bu yarayı kapatmak bize nasip olacaktır inşallah. Bu ülkenin aslında büyük bir potansiyeli var. Doğru ilacı verdiğiniz zaman hemen ayağa kalkıyor. Dolayısıyla doğru ilaçları vermeniz lazım. Bütçe meselesinde gelince tabii ki bütçede her harcamanın bir nedeni vardır ama sonuç itibariyle bütçe hükümetlerin tercih meselesidir" diye konuştu.  (DHA)

 
Alevlere aldırış etmedi... Otomobili binerek durdurdu!
 
Danıştay'dan Buca Metrosu kararı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 22 Temmuz 2022 Cuma 10:36

Sayın Öztrak deden toruna milletvekili olarak görev yapıyorsunuz bırakın da sizin ildeki partililere de sıra gelsin...

Yorumu oyla      6      3  
vatandaş 20 Temmuz 2022 Çarşamba 23:49

Sn.Vekil siz ve sizin gibiler vatandaşı aptalmı görüyorsunuz! anketleri bizde takip ediyoruz.Hala daha BİRİNCİ parti AK partidir.Sizler masal dünyasında bulunmaya devam edin. Allah tan artık " İYİ "kiler var...

Yorumu oyla      13      3  
Bucalı 20 Temmuz 2022 Çarşamba 20:30

Sayın Öztrak gelecek seçimlerde Izmır'den kontenjan milletvekili olarak görev alabilirsiniz,çünkü biraz bölge değişikliği olsun...

Yorumu oyla      15      3  
Vatandaş 20 Temmuz 2022 Çarşamba 18:37

Keşke böyle olsa biz sizden daha çok seviniriz,belediye başkanlarınızın hizmetlerini yerinde görerek inceleme yapıyor musunuz? Pazartesi günü Menderes belediyesi başkan vekili seçimini eminim size büyük bir zafer kazandık diye anlattılar,genel iktidara yürümek yerelden başlar,malesef atadığınız ve kefil olduğunuz belediye başkanlarından halk ne kadar memnun? Siz parti içinde adam bırakmadınız,sanırım yeni yüzlere ATATÜRK'e hakaret eden milletvekilleri üye olduğu için anketlerde öne geçtiniz, tebrikler başarılar dileriz...

Yorumu oyla      15      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan, kritik zirve sonrası önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını ...
AK Partili Bekle Büyükşehir'e yüklendi: En büyük sorunu vizyonsuzluk!
AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Cemal ...
Akşener'den teşkilatlara seçim mesajı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İç Anadolu Bölgesi il ...
 
CHP’li Özel'den İzmir vurgusu: 3 ilçeyle bizzat ilgileneceğim!
CHP İzmir İl Başkanlığı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP ...
CHP'li belediyelerin performansı ölçülecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm belediyelerden faaliyet raporu ...
AK Parti'den İzmir'de art arda ‘Gençlik Buluşması’
İzmir’de, gençlerle bir dizi etkinlik yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ...
 
CHP'li Kılıç'tan sözleşmeli personel açıklaması: Kadroya alınmalı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Mustafa Akın’dan çarpıcı ‘seçim’ yorumu: İstesem, aday olur seçilirdim!
Menderes Belediye Başkanvekili seçimleri öncesi, aday gösterilmeyince ...
Bahçeli'den 'Çağrım Sana' kampanyası
Devlet Bahçeli, "Çağrım Sana" adlı bir kampanya başlattı. Kampanyaya yönelik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva