HABERLER>POLİTİKA
20 Temmuz 2022 Çarşamba - 08:09

Mustafa Akın’dan çarpıcı ‘seçim’ yorumu: İstesem, aday olur seçilirdim!

Menderes Belediye Başkanvekili seçimleri öncesi, aday gösterilmeyince CHP’den istifa eden Mustafa Akın, başkan yardımcılığı görevinden de ayrıldı. Akın, “Grubumuzda 5 oyum vardı. Bağımsız aday olsam, pekala kazanırdım ama arkadaşlar, AK Parti’nin oylarıyla başkan seçilmeni istemiyoruz, dedi ve konuyu kapattım” dedi

Mustafa Akın’dan çarpıcı ‘seçim’ yorumu: İstesem, aday olur seçilirdim!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Menderes Belediye Başkanvekili seçimi bitti, ancak yankıları devam ediyor. Mustafa Kayalar’ın başkan yardımcılarından olan Mustafa Akın,dünkü seçimden önce CHP’den istifa ettiğini duyurdu. Başkan adayı gösterilmemesine tepki olarak böyle bir eylem gerçekleştiren Mustafa Akın, Egedesonsöz’e konuştu. Akın, istifasının tek sebebinin Mustafa Kayalar ve onun tutumunun olduğunu söyledi.

BENİ ADAY YAPMAYIN, AMA KAYALAR’IN İŞARET ETTİĞİ İSMİ DE ADAY YAPMAYIN, DEDİM
Seçim öncesi son 10 gün içerisinde Mustafa Kayalar’ın, Erkan Özkan’ı başkanvekili adayı göstermek için elinden geleni yaptığını belirten Mustafa Akın, “Diğer bir deyişle, benim aday olmamam için her şeyi yaptı” dedi. CHP’den sonra Başkan yardımcılığı görevinden de istifa eden Mustafa Akın, "Ailem siyaset yapmamı istemiyor. Neden siyasetten uzaklaşmamı istiyor ailem? Bana yapılan büyük haksızlık yüzünden… Evet, seçimden önce istifa ettim, ama bağırıp çağırmadım. Benim sesim biraz yüksek çıkar, belki o ses tonu bağırmak çağırmak olarak algılandı, bilemiyorum. Dışarıda gazeteciler var, onlara istifa etmediğini söyle dediler. Ben yalan söyleyemem, dedim, öyle bir davranış içine girmedim. Ben, Mustafa Kayalar’ın işaret ettiği ismin aday gösterilmesini istemiyordum. Ona kızdım. Tamam, beni de seçmeyin ama Mustafa Kayalar’ın istediği adamı da seçmeyin, dedim. Dinletemedim” diye konuştu.

İLÇE BAŞKANIMIZ AHMET İŞLER GİBİ GÜVENİLİR İNSANLAR OLSUN YETER Kİ…
İlk turda 8 oy alan Mustafa Akın, aday olmadığı halde ikinci turda 9 oy aldı. Bu durumu değerlendirmesini istediğimiz Akın, şu değerlendirmede bulundu:

“Bağımsız üye olarak oyumu kullandım. CHP zarar görsün istemedim. Eğer isteseydim, bağımsız başkan adayı olur, pekala kazanırdım. Benim CHP grubunda beş oyum vardı. 9 oy AK Parti ve MHP’den geldi. Arkadaşlarım, AK Parti’nin oylarıyla başkanvekili seçilmeni istemiyoruz. Bu sana yakışmaz, dediler.  Ben de böyle bir yola girmedim zaten, sadece bağımsız aday olduğumda kazanacağımı bilmelerini istedim, konuyu kapattım. Bundan sonra siyasi hayatım olacak mı, bilmiyorum. İleride neler olur, tahmin edemiyorum. Temiz insanlar olur, temiz meclis üyeleri olur, dört dörtlük, pırıl pırıl insanlar olur, onlarla birlikte siyasete dönebilirim, onlarla birlikte olabilirim. O parti CHP de olur, başka parti de olur, fark etmez. Burada sıkıntı yok. İlçe başkanımız Ahmet İşler gibi güvenilir insanlar olsun yeter ki. Öyle insanların arkasında durmaktan onur duyarım.”

 
Muhittin AKBEL yazdı... Menderes’in seçimi ve iki soru!
 
Tüm ilçe seferber olmuştu... Kayıp çocuklardan kahreden haber!
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
N' 21 Temmuz 2022 Perşembe 12:33

Ben de Chp'liyim ama Menderes Chp'de ciddi sıkıntılar mevcut.Bu sıkıntıları dile getirince "ideolojim"den sıyrılmış olmuyorum.Asıl sadece Chp'li diye Başkanın kusurlarını göz ardı etmek saçmalık olur.Gençlik kollarından Belediye Başkanına kadar birçok sıkıntı mevcut. Bu sıkıntıları herkes dile getiriyor.Kimsenin eleştirelerine saygı duymayan,kulak asmayan bir belediye oldu. Akp'lilerden bir farkları kalmadı. Tek düzgün,dürüst, insancıl bir başkanları vardı onu da kaybettiler.O bile dile getiriyor Belediye Başkan adayı "düzgün, pırıl pırıl, dört dörtlük" olsun yeter ki arkasında olurum diyor. Gelecek dönem Chp'den,Erkan özkan ve türevi kişilerden birisi aday olursa kesinlikle oy atmayı düşünmüyorum Chp'ye.

Yorumu oyla      12      3  
MUSTAFA HOCA 21 Temmuz 2022 Perşembe 12:12

BASKANLIK MUSTAFA AKIN HAKKIYDI OYUN COGUDA ONA VERECEKTI BENCE KIMSEYI DINLEMEYIN HAKKIN YOLUNDAN DEVAM EDECEKTIN BU MEMLEKETTE SENIN GIBI DURUST INSANLAR KOLAY YETISMIYOR KOTULERIN KARSISINDA DIK DURAN ADAM SENI SEVIYORUZ MUSTAFA AKIN SANA BU HAKSIZLIKLARI YAPANLARI ALLAHA HAVALE EDIYORUZ TEKRAR GOREVINE DON CUMAOVASININ GUZEL INSANI SAYGILAR SEVGILERIMLE

Yorumu oyla      7      3  
soru cevap 21 Temmuz 2022 Perşembe 08:40

Mustafa akın yargılanmadı, sadece ifadesine başvuruldu bilmenizi istedim...

Yorumu oyla      8      3  
Menderesli 21 Temmuz 2022 Perşembe 00:55

Ya adam ama chp olur ama başka parti olur diyor. Chp lilikle alakası yok adamın ideolojisi ve çizgisi yok ama çok iyi adam sen onu bir gec kardeşim. Yaptığın iyiliği bilmem neyi milletin gözüne sokarak yapıyorsan yapma kalsın. İlerleyen dönemde de AKP.MHP den aday ol daha iyi. Seni adam bilip yanında aday gösteren başkanının işaret ettiği ismi istememişte bilmem ne. .

Yorumu oyla      2      16  
izmirli 21 Temmuz 2022 Perşembe 00:07

Yıllardır AKP’nin ayrıştırıcı politikaları yüzünden mecbur kaldığımız partinin aslında akpden hiç farkı olmadığını görüyoruz böylece.

Yorumu oyla      8      3  
Tam35 20 Temmuz 2022 Çarşamba 22:24

Haksızlığa uğramana rağmen partine sahip çıkıp böyle bir davranış göstermen herkese örnek olsun, kendine yakışanı yaptın. Yeni başkanvekili için hayırlısı olsun demekten başka seçenek yok.

Yorumu oyla      11      3  
Özcan 20 Temmuz 2022 Çarşamba 21:21

Mustafa Akın Menderes için çok büyük değer keşke partisi bunu göre bilseydi hiç birşey yapamıyorlarsa Menderes halkına bir sorsaydınız onurlu gururlu bir insan olduğu İçin istifa etti halk adamı hak insanı

Yorumu oyla      11      3  
^-^ 20 Temmuz 2022 Çarşamba 21:02

Seni çok özleyeceğiz Başkanım

Yorumu oyla      9      3  
Sıradan sülo 20 Temmuz 2022 Çarşamba 20:08

Mustafa akin ve ekibini mecbur kalsada onurlu duruşu için tebrik ederim. Mustafa akin kişilik olarak iyi bir karakter. Lâkin basit ama ciddi hatalı konusmalar sosyal medya kullanimi ,etrafindaki 3 4 kelime bir araya getiremeyen cakma chpliler ve yargılanmasından dolayı mustafa akının olmaması normal.. Lâkin kendisininde dediği gibi ciddi suçlarla yargılanan ve halk, hatta kendi akrabalarının dahi çalmamıştır diyemediği bir aday konusunda chp nin kayalar arkasında durması belki günü kurtardı... Lâkin ileriye dönük çok sıkıntılar olacağını düşünüyorum. Parti kayaların sıkıntılarını temizlemek için ve kaybetmemek için bu yolu seçti.erkan özkana gelince erkan özkan karakter olarak iyi ve düzgün bir insan olduğu söyleniyor .Fakat yol arkadaşları için aynı durum? Bilemiyorum yaşayacağız ve gorecegiz. Bu arada partiye yıllarca emek vermiş düzgün karakterli dik duran bayan adayın secilmemeside chp nin nekadar liyakatsiz bir duruş sergilediğini malesef ki belli etti. Umarım herşey güzel olur menderes kazanır...

Yorumu oyla      3      3  
Sülo 20 Temmuz 2022 Çarşamba 19:57

Mustafa akin kalbi temiz iyi niyetli bir insan. Fakar yargılandığı için olamazdı... Parti büyük suçlarla yargılanan mustafa kayalar aklanmadan onun seçtiği kişilerle yola devam etmeside partinin çok büyük hatası... Hassas ve seçime gidilen bu yolda geçici çözüm gibi görülen yolu seçtiler ve erkan özkan ile kayıp vermeden yola devam etmek istediler. Çünkü mustafa akin ve ekibi kızsa bile memleketi satmayacaklarını biliyorlardı

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den 'Çağrım Sana' kampanyası
Devlet Bahçeli, "Çağrım Sana" adlı bir kampanya başlattı. Kampanyaya yönelik ...
AK Partili Yıldırım Muğla'da konuştu
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "20 yıldır rekordan rekora ...
Ankara Büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Schulz, Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosluğu ...
 
Zirvede gündem: Menderes
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz ...
MP’li Oğuz bakanlığa seslendi: Siyasi çekişmeyi kenara bırakın!
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, son dönemde İzmir’de meydana ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahran'da İranlı mevkidaşı Reisi ile bir araya ...
 
AK Partili Canikli'den Kılıçdaroğlu'na dava
AK Partili Nurettin Canikli, TMSF'ye devredilen şirketlere akrabasının ...
CHP'li Sındır'dan ölüm gemisi yorumu: Uyarmıştık!
2021 yılının Mayıs ayında 600 ton asbest ve radyoaktif madde taşıyan Nae ...
AK Partili Kaya Büyükşehir'e yüklendi: İşte, beceriksiz CHP belediyeciliği!
Karşıyaka Mavişehir’deki İzmir Opera Binası’nda çalışmaların durduğu ve ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva