HABERLER>POLİTİKA
19 Temmuz 2022 Salı - 17:51

Zirvede gündem: Menderes

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında CHP İzmir İl Yönetimi Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde bir araya geldi. Yaklaşık olarak 2:30 saat süren ve 1 saatine Tunç Soyer’in de katıldığı toplantının ana gündeminde ‘Menderes’ seçimi yer aldı. Toplantıda ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte saha çalışması yapılması kararı alındı.

Zirvede gündem: Menderes

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde son dönemlerde sık sık bir araya gelen İzmir örgütü, bu kez de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde toplantı gerçekleştirdi.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Yönetimi’nin yer aldı. Saat 15:00’da başlayan toplantıda Başkan Tunç Soyer’in de katıldığı bölüm yaklaşık olarak 1 saat sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ayrılmasının ardından ise CHP İzmir İl Yönetimi tekrar toplantıya döndü.

GÜNDEM ‘MENDERES’
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ana gündeminde ise dün Menderes’te gerçekleştirilen Başkan Vekilliği seçimi yer aldı. Menemen vakası sonrası Menderes'te fire olmamasının sevincini yaşayan CHP İzmir örgütünde, yaşanan süreç masaya yatırıldı.

Seçim öncesi çalışmalarını sıkı tutan ve kaybın yaşanmaması için yoğun mesai harcayan CHP İzmir örgütünde, seçim günü yaşanan Mustafa Akın’ın istifası tartışmalara neden olmuştu. Akın’ın istifası sonrası AK Parti Akın’a destek verirken, oylama sonrası ayağa kalkan Akın aday olmadığını açıklamış ve krizin önüne geçmişti. Bugün gerçekleştirilen örgüt buluşmasında da Akın’ın istifası ve AK Parti’nin ‘oy’ taktiğinin gündeme geldiği iddia edildi.

İL YÖNETİMİ’NDEN ‘İSTİFA’ SORUSU
Toplantıda ayrıca Mustafa Akın’ın Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiği yönündeki haberlerin çıkması da gündeme geldi. İl Yöneticileri Soyer ve Yücel'e ‘Gerçekten istifa etti mi?’ sorusunu yöneltti. Soru üzerine ise başkanlardan ‘Evet istifa etti, süreci göreceğiz’ yanıtının geldiği öğrenildi.

İŞBİRLİĞİ VE UYUM İÇİN BAŞKANLARDAN TEŞEKKÜR
Toplantıda ayrıca Menderes seçimlerinde gerçekleştirilen uyum ve çalışmalar için de tüm il yönetimine Yücel ve Soyer’den teşekkür geldiği öğrenildi. ‘İktidar’ vurgusunun yapıldığı iddia edilen toplantıda sorunsuz çalışmaların seçim sürecinin sonuna kadar devam etmesi gerektiğinin altı çizildi.

‘ÖZEL’ PROGRAM
Toplantıda ayrıca yarın bir dizi program için İzmir’e gelecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel de masaya yatırıldı. Özel’in İzmir’e gelişini değerlendirmek isteyen İl Yönetimi, ‘Partinin üst kademelerinin halkla buluşması tabanda olumlu karşılık buluyor’ söylemleri doğrultusunda esnaf ziyareti gerçekleştirecek. Birçok ilde yapıldığı gibi pandemide en çok yara alan ve fatura zamları ile iyice zor duruma düşen çarşı esnafını gezecek olan CHP İl örgütünün Özgür Özel ile birlikte Göztepe’de saha çalışması yapması bekleniyor

 
İnşaattan düştü... Hayatını kaybetti!
 
Ekip otosuna çarptı... 5'i polis 6 yaralı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 20 Temmuz 2022 Çarşamba 15:32

Ben il başkanı olsam; Tunç Soyer ben tamam demedikten sonra o masadan kalkamaz... DARISI ALTILI!!! MASANIN BAŞINA.

Yorumu oyla      4      3  
Göreceli 19 Temmuz 2022 Salı 19:06

Çok güzel bir seçim süreci geçti aynı parti içinde olan meclis üyelerine güven duymadınız mı? Ayrıca bu partide hukukçu vardır,bu konu ile ilgili inceleme yaptırdınız mı? Çünkü halk arasında bir çok konu konuşuluyor, elbette yeni seçilen emanetçi belediye başkanı,eski başkanın referansını aldı,şayet söylemler doğru ise durum ne olur acaba? Arada söylenen dedikodu ile karşı taraftan bilgi araştırma yaptınız mı? Bu işin içinde daha bir takım insanlar olduğunu göremiyorsunuz ya da görmezlikten geliyorsunuz,bu konuda gerekli araştırma yapılıp kamuoyuna bilgi veriniz,ne diyerek tabiki?

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MP’li Oğuz bakanlığa seslendi: Siyasi çekişmeyi kenara bırakın!
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, son dönemde İzmir’de meydana ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahran'da İranlı mevkidaşı Reisi ile bir araya ...
AK Partili Canikli'den Kılıçdaroğlu'na dava
AK Partili Nurettin Canikli, TMSF'ye devredilen şirketlere akrabasının ...
 
CHP'li Sındır'dan ölüm gemisi yorumu: Uyarmıştık!
2021 yılının Mayıs ayında 600 ton asbest ve radyoaktif madde taşıyan Nae ...
AK Partili Kaya Büyükşehir'e yüklendi: İşte, beceriksiz CHP belediyeciliği!
Karşıyaka Mavişehir’deki İzmir Opera Binası’nda çalışmaların durduğu ve ...
Yücel'den iktidara 'yangın' çıkışı: Laf değil, iş üretin!
Bayram tatili ve sonrasında İzmir’de meydana gelen orman yangınları ile ...
 
AK Partili Artcı'dan seçim değerlendirmesi: Çıkan sonuç şaibeli!
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, Menderes Belediyesi Başkanvekili ...
Tanju Özcan'dan Zafer Partisi açıklaması
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Zafer Partisi'ne geçeceği iddialarını ...
CHP'li Purçu: Zehir deposu Türkiye'ye geliyor!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, asbest yüklü geminin İzmir Aliağa’da ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva