HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Temmuz 2022 Çarşamba - 18:07

Danıştay'dan Buca Metrosu kararı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin en büyük ulaşım projelerinden Buca Metrosu’nun yapımının önünde hukuki bir engel kalmadığını duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, ihaleye yapılan itiraz üzerine Danıştay’a taşınan davada karar verildiği, Nurol-Yapı Merkezi Ortak Girişimi’nin teklifinin doğrudan geçerli kabul edilmesi talebinin uygun görülmediği açıklandı.

Danıştay dan Buca Metrosu kararı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle temeli atılan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 'tarihin en büyük yatırımı' olarak duyurduğu Buca Metrosu ihalede 3 milyar 392 milyon teklif vererek birinci sıraya oturan Nurol İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi ile Yapı Merkezi İnşaat Sanayi Anonim Şirketi  tarafından yargıya taşınmış ve İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi  “İzmir hafif raylı sistemi 5’inci aşama Üçyol-Buca arası yapım işi” ihalesini iptal etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından temyize taşınan ihale ilgili Danıştay kararını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Danıştay’ın aldığı kararla, metronun yapım işinin kaldığı yerden aynı şekilde devam etmesinde hukuki engel olmadığı açıklandı. Konuya ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



“İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin raylı sistem ağını genişletmek, konforlu, çevre dostu ve hızlı bir ulaşım altyapısı tesis etmek amacıyla, inşası için yola çıktığımız Buca Metrosu’nun önünde hukuki bir engel kalmadığını kamuoyuna büyük bir mutlulukla duyururuz. Danıştay 13’üncü Daire’nin aldığı karar doğrultusunda, Buca Metrosu’nun yapım işi kaldığı yerden devam edecek, İzmir tarihinin en büyük projesi planlandığı şekilde öngörülen takvime uygun olarak yapılacaktır.

Danıştay 13’üncü Daire, şartnameye uygun olmayan teklif sunduğu için ihalede değerlendirme dışı kalan Nurol-Yapı Merkezi Ortak Girişimi’nin davacı olduğu dosyaya ilişkin kararını açıklamış, İzmir 4. İdare Mahkemesi'nce verilen kararın bozulması ve sunulan teklifin geçerli sayılması yönündeki temyiz başvurusunu kesin olarak reddetmiştir.

Bilindiği üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Metrosu’nun yapımı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 28.7.2021 tarihinde kredi sözleşmesi imzalamış, ilgili kredi sözleşmesi ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 3’üncü maddesinin (c) bendi hükümleri gereğince ihale, usul ve esaslar yönünden EBRD’nin öngördüğü kurallar çerçevesinde yapılmıştır.

Danıştay’ın gerekçeli kararında belirtildiği üzere Nurol-Yapı Merkezi Ortak Girişimi’nin teklifinin doğrudan geçerli kabul edilmesi talebi uygun görülmemiş, kendilerinden ikinci kez açıklama istenmesi gerektiğine karar verilmiştir.

İhale komisyonu bu işlemi daha önceden yapmış ve gerekçeli biçimde teklifin reddine karar verilmiştir. Bu aşamada yargılama süreci sona ermiştir. Tesis edilen idari işlemler daha önce imzalanan sözleşmede değişiklik yapılmasını gerektirmediğinden yapım işinin kaldığı yerden aynı şekilde devam etmesinde hukuki engel kalmamıştır. İzmir’e ve Buca’ya hayırlı olsun.”

İŞTE O KARAR:

,

,

 
CHP’li Öztrak: Anketlerde birinci partiyiz!
 
Başkan Soyer'den ilk değerlendirme: Kaldığımız yerden devam edeceğiz!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az bilmiş 21 Temmuz 2022 Perşembe 11:19

Sana söylüyorum sana (sezarın hakkı sezara) haberi okumuşsunuz ama anlamamışsınız. Çünkü neden ya işinize gelmiyor yada kötü niyetlisiniz yada eğitim seviyeniz bu haberi anlamaya yetersiz kalıyor. Bu haber İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin ehliyetsiz ve acemi ve basiretsiz vs. denir. Kıfayetsiz MUHTERİS de denir. Ah kardeşim ah Allah sizlere akıl fikir versin. Düşün bir yakamızdan. İzmir hizmet bekliyor hizmet. İşler birikti. Kaybeden hep İzmir halkı oluyor. Boşa giden zaman geri gelmiyor. Sen haberi anlamamışsınız.

Yorumu oyla      2      4  
izmir 21 Temmuz 2022 Perşembe 09:28

metronun bitiş tarihini bilen var mı?

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 20 Temmuz 2022 Çarşamba 20:35

aktrollerin gözü yaşlı.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa’da o tarihe kadar ormanlara giriş yasak!
Orman yangınlarına sebebiyet vermemek amacıyla Aliağa’da ormanlık alanlara ...
Soyer, şampiyonları ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Özel Eraslan Okulu’nun şampiyon ...
Soyer'den 'ölüm gemisi' tepkisi: İzmir kimsenin çöplüğü değil!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ‘ölüm gemisi’ ...
 
Çiğli’de sahne yerel sanatçıların
Çiğli Belediyesi, farklı mahallelerde düzenlediği yaz konserleri etkinliğinde ...
Buca’nın örnek projesi tam gaz!
Buca Belediyesi tarafından “Asla yolda kalmayacaksın” sloganıyla hayata ...
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48’inci yıldönümü İzmir'de kutlandı
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48’inci yılında İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda ...
 
Narlıdere'den sahipsiz hayvanlara şefkat eli
Narlıdere Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçedeki ...
Ödemiş’te geniş çaplı temizlik harekatı
Ödemiş Belediyesi, “Ödemiş bizim evimiz, temiz tutmak görevimiz” diyerek ...
Su çalıştayları Seferihisar’da başladı
Seferihisar Belediyesi, Keçi Derneği iş birliğiyle düzenlenen su çalıştaylarının ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva