HABERLER>POLİTİKA
20 Temmuz 2022 Çarşamba - 12:29

CHP’li Özel'den İzmir vurgusu: 3 ilçeyle bizzat ilgileneceğim!

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Menderes, Urla ve Menemen’de devam eden dava süreçlerinin yakın takipçisi olacağını belirterek bu ilçelerde bizzat gelip çalışacağını söyledi.

CHP’li Özel den İzmir vurgusu: 3 ilçeyle bizzat ilgileneceğim!

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ – CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bugün İzmir’de düzenleyeceği bir dizi programlarından ilki olan CHP İzmir İl Başkanlığı’na ziyareti gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte basın açıklaması gerçekleştiren Özel, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Açıklamaya İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve İzmir Milletvekili Murat Bakan da eşlik etti.

Özel, son günlerde yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın görevden alınması konusuna değindi. Menderes, Urla ve Menemen ilçelerindeki devam eden süreçlerle ilgili de özel olarak çalışmalar yapacağının ve takip edeceğinin altını çizdi. Öte yandan yüksek miktarda asbest taşımasıyla gündeme gelen Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo isimli uçak gemisinin Aliağa'ya gelmesi konusunda da sert eleştirilerde bulundu.

BU İKTİDARIN KARŞISINDA CHP VAR!
Özel’i İzmir’de ağırlamaktan gurur duyduklarını belirten Yücel, “Ülkemiz hem ekonomik hem de yönetim anlamında ağır bir durumda. Saray iktidarı ucube yönetimi ve hiçbir şeyden anlamayan sistemiyle bizi dibe çekmekten rahatsızlık duymuyor. Memleketin geldiği hali göremeyecek durumda bu iktidar... Ama karşısında CHP var. Dostlarımızla birlikte adalete, liyakata inanan herkesle İzmir’de büyük bir inanç ve kararlılıkla çalışıyoruz. Bugün mecliste yasa tanımazlığı, korkmadan, yılmadan gerçekleri iktidarın yüzüne vuran sayın Özgür Özel’i burada ağırlamaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

BU MÜCADELE DEVAM EDECEK!
Danıştay 10. Daire’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını hukuka uygun bulması üzerine sert eleştirilerde bulunan Özel, bu kararla ilgili tüm mücadeleyi göstereceklerini ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün İzmir’de bir günlük çalışma programı yapacağız. Çok fazla davetler vardı. Bazı STK’ları, esnafları ziyaret edip, Gaziemir’de bir etkinlik açılışını yapacağız. Kılıçdaroğlu başta olmak üzere partimizin her üyesi özveriyle çalışıyor. İzmir gibi kentte basın açıklaması yaparken iyi şeylerden bahsetmek isteriz ama can sıkıcı konular var tekrar gündemde...

Dün Danıştay 10. dairesinin Cumhurbaşkanı’nın tek imzasıyla İstanbul Sözleşmesi dava kararı açıklandı. Ben de dava açmıştım. Bir çok kadın kuruluşları, STK’larla çalışmıştık.

Verilen karar 2’ye karşı 3 oyla bunun hukuka uygun olduğu yönünde karar verildi. Burada en can sıkıcı olan hususlardan bir tanesi heyetin yapısını eleştirirken demiştik ki heyette bir kadın var. Erkekler 4 taneydi. 2’ye 2 şeklinde bu karar verildi. Ama üzülerek bu oylardan iptali şeklinde karar çıktı. Bu mücadele devam edecek. Önümüzdeki günlerde danıştaya başvuracağız. Tüm dairelerden gelen temsilcilerle yine STK’larla kadın topluluklarıyla orada olacağız. Danıştay savcısı da bizim yanımızda yer almışken, ülkede yargının üzerindeki baskı, FETÖ suçlamaları hakimin kararını vermesinde engeldi, bu gerçekleşti. İzmir’de de AK Parti’nin etkili isimleri hiçbir şey yapılmıyor diyor. Elimde nazar boncuğu olsa bunu İstanbul Sözleşmesi’ne takardık. Yıllar önce girdikleri bu sözleşmeden bir tek adamın imzasıyla çıktılar. O nazar boncuğunu da hak etmediğini gösterdiler. Biz bu sözleşmeden çıkmayın dedik ama onlar çıktılar. Akıllarının arkasındakini önlerine döktüler. Bu kararı verdiler.

TEK ADAMIN İMZASINA BIRAKMAK HUKUK DIŞI!
Hep şu şekilde karşılaştırmalar yapıyor Soylu, hep ileriye gidiyor sonra geriye gidiyordu. 1 Temmuz 2021’de 548 kadın cinayetlerde hayatını kaybetti. Bundan 12 ay geriye gidildiğinde de 453... Bu 95 fazladan cinayet demektir. İstanbul Sözleşmesi sayesinde 95 daha az kadın cinayeti varmış geriye baktığımızda... Bu sözleşmeyi yürürlülükten kaldıran zihniyetin yanında duranlar bu kararın sorumlusudur. Sözleşmeden çıkılmasını eleştiren kesimlere diyorlar ki; bundan çıktık ama 6284 duruyor. Ama ilk gün söyledik bu dursa da ki temel niyetleri bunun üzerinde de oynamaktır. Medeni kanunu aşındırmaktır. Buradaki toplumsal birliktelik çok önemlidir. Ama diyoruz ki siz bir iklim yarattınız, siz böyle istiyorsunuz diye bu kararlar böyle veriliyor. Faşizmin geldiği nokta bu. Bugün Türkiye’de bazı işler talimatla, pek çok iş de buna gerek olmadan yapılıyor. Bu kararın kadın cinayetleri üzerinde olumsuz etkisi olacağı açık. Kadını, çocuğu, dezavantajlı grupları koruma konusunda zafiyet yaratacağı açık. Dünkü kararla daire diyor ki tek imzayla uluslararası anlaşmadan da çıkarsın. Lozan’dan, Montrö’den vs. çıkmak tek imzaya kaldı. Bu yetkilerin verildiği kişinin gözü döndüğünde neler yapabildiğine şahidiz. Montrö’ye sahip çıkanların yargılandığı süreçte, insan haklarında bu yetkilerin tek adamın tek imzasına bırakılması hukuk dışıdır. Bir sürü onay merceği varken tek adamın kararına bırakıyorsunuz.”

İZMİR SAĞLIK KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA!
İzmir’de sağlık krizinin yaşandığını söyleyen Özel, “İzmir milletvekillerimiz her mecliste dile getiriyor. İzmir sağlık kriziyle karşı karşıya. Bulunduğunuz ilçelerden çok uzak ilçelerde randevu alabildiğiniz bir süreç var. Hem de bunu virüsün seyri normalken yaşıyoruz. Ancak dün Sağlık Bakanı’da itiraf etti ki günlük 40 kat arttı. Yapılan test sayısına, temaslıların artmasına, teste gidilememesine baktığımızda sıkıntılar görüyoruz. Virüsün lehimize bir mutasyona uğrayıp ölümcüllüğü azaltmış olması iyi ancak bu tedbirsizlik sürerse, yeni bir pik yapacağı düşünülürse, Sağlık Bakanı’nın bu boşvermişliği tehdit yaratıyor. Eylül ayı itibariyle bütün tedbirleri sıkılaştıracağı bir sürece davet ediyoruz” dedi.

İKİ ENAYİ ÜLKEDEN BİRİYİZ
İzmir'in Aliağa ilçesinde söküm işlemlerinin yapılması planlanan Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo isimli uçak gemisinin yüksek miktarda asbest taşıdığı iddiası üzerine açıklama yapan Özel, İzmir’in büyük bir tehditle karşı karşıya kaldığını belirterek “Bugün İzmir’e doğru yüzen büyük bir tehditle karşı karşıyayız. Hem çevre krizi, hem halk sağlığı hem de toplumsal kaygının olduğu bir süreçteyiz. Bünyesinde 9 bin tona yakın asbest bulunduğu belirtilen bu geminin Aliğa’ya gelmesini bütün dünya izliyor. Bunu yaparak para kazanan iki ülke var. Bir biz bir de Hindistan... Diğer ülkeler böyle bir imkanı geri mi tepiyor? Bakan da bununla övünüyor. Sayın Bakan senin sözünün tercümesi; iki enayi ülkeden biri biziz demektir. Sayenizde Aliağa bunun merkezi haline geldi. Övünülecek bir şey değil, utanılacak bir şey. Böylesine bir şuursuzluğa alet olunamaz. İmalatı sırasında 900 ton asbest kullanıldığı bilinirken 9 ton demek nasıl bir şeydir? Bunu diyen Çevre Bakanı utanç kaynağıdır. Bu meseleyle ilgili İzmir Milletvekilimiz 12 ay önce meclise soru verdi. O gün öyle bir şey yok diye yalanladıkları konuyu bugün doğruladıklarını görüyoruz. Biz bütün gücümüzle bununla mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ALAMADIKLARI BELEDİYELERLE UĞRAŞIYORLAR
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın yolsuzluk iddialarıyla görevden alınarak yerine başkanvekili olarak Erkan Özkan’ın geçmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel, "Menderes Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar bir takım iddialarla hakim karşısına çıktı. Hakim görevine devam etmesi için tekrar gözaltını kaldırdı ve koltuğuna yolladı ama alamadıkları her belediyeyle, özellikle ellerinden alınan her belediyeyle uğraştıkları için Süleyman Soylu devreye girdi ve kendisini görevden uzaklaştırdı. Sayın Kayaları’ın yerine CHP’li birinin fire vermeden seçilmesi bizi sevindirdi ancak bu süreç eskiye dönecek" dedi.

İZMİR’DE ÜÇ İLÇEYE ÖZEL ÖNEM VERECEĞİM!
Menderes, Urla ve Menemen'de özel olarak çalışmalar yürüteceğini belirten Özel, "Oylar bize verilirse milli irade, CHP’ye verildiğinde kirli irade diyorlar. Ekrem İmamoğlu’nda da aynısı oldu. Hakeme gittiğimizde 8 bin 600 farkla demokrasi tokadını attı yolladı. Menderes’te de böyle olacak, Menemen’de de Urla’da da... Kimse endişe etmesin. Ayrıca Urla’da belediye başkanını bir vesile görevden aldınız mı, evet. Urlalılar CHP yönetsin demiş. Kayyum atıyorsunuz. İsteseydiler AK Partili seçerlerdi. Ayrıca unutmadık, unutturmayacağız. Ne halde olduğunuzu Menemen’de yüzünüze vuracağız. Burada ihbarlar gelince ilk soruşturma CHP tarafından başlatılmış. Sonra görevden alınmış. Yeni kişi seçilecekken torbaya koymadan herkesin içinde çekelim diyen de sizsiniz. Ama utanmadan buna itiraz ettiler birde. Kirli ilişkilerle de kendi istedikleri kişiyi seçtirdiler. Önce kura hilesiyle, oyunbazlıklarla Menemen’i CHP’nin elinden alıp kayyum atadılar. Kendilerinde sürekli bu yönetecek diye diretme var. Buraların hakkını soracağız. Bu ilçelerdeki rekor artışı göreceksiniz. Bu üç ilçeye özel önem vereceğime ve bizzat gelip çalışacağıma söz veriyorum" diye konuştu.

OTEL OLMAYACAK YERDEN DUMAN ÇIKMAZ!
Çeşme’de peş peşe çıkan yangınlara yönelik konuşan Özel, “Çeşme’de orman yangını oldu. Çeşme belediye başkanımız, İzmir yöneticilerimiz gayret gösterdiler. İnsanüstü gayrete teşekkür ediyoruz. Otel olmayacak, villa olmayacak yerden duman çıkmıyor. Yangın çıkan yerlere büyüteçle bakacapız. Kimler buralarda taleplerde bulunacak, ne yapmaya çalışacak izleyeceğiz. Bu yangınlar bu karanlık işler için diyeceğiz... Bu sene çok daha dikkatli olacağız demişlerdi. Halen daha THY’nin dışlandığı, afet yönetiminde de başkanlarımızın dışlandığı, şov yapsınlar diye kontrolün elden kaçtığı süreçleri izliyoruz. Terimizin son damlasına kadar bu mücadele olacağımızı ifade ediyorum” dedi.

İŞARET MISIR'DAN, SÖYLEM HİTLER'DEN ÇALINTI!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı işareti ve sözlerini eleştiren Özel, “Cumhurbaşkanı’nı çok eleştiriyorum. Bir süre susuyor, yine başlıyor. Şunu söylüyor; tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak. İşaret ise rabia... İşaret Mısır’dan, söylem Hitler’den çalıntı. Bunun bir benzerini yapmaya utanır insan. 15 Temmuz’da yine yaptı. Ben tekrar İzmir’den sesleniyorum. Cumhurbaşkanı’na Hitler’den bir alıntı yapmak yakışıyor mu? Onun gibi tek lider olacak. Aslında nasıl liderden bahsederler ama biliyor musunuz? 3600 ek göstergeyi hak edenlere verenlerden bahsederler. Gün gelince EYT’lilerin sorunu çözecek olandan bahsederler. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ve onun ekibinden, partisinden bahsederler. CHP olsa asgari ücret açlık sınırının üzerinde olur. Taşerona kadro güya verildi. Ama şirkette olanlar yararlanamıyorlar. Bunu yapmak boynumuzun borcu. Öğrenciye KYK bursunda da 45 liraydı 850 liraya getirdi. 3 kattan fazla fark var ama değer aynı mı?” diye sordu.

CUMHURBAŞKANINI MERAK EDERLERSE KAZANIRIZ DEMEKTİR
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, “Örgütümüz, ilçe başkanlarımız bir inanmışlık ve adanmışlıkla çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı adayımız adayı merak eden herkestir. Cumhuriyetten yana olan tüm İzmirlilerdir. Sabah yataktan Cumhurbaşkanı adayı kim diye merakla kalkarsa zaten kazanırız. İzmir’de aday belli olduktan sonra herkese erişecek güçlü örgütümüz vardır. O 50 artı 1 oyu birer birer toplamak Cumhuriyetin 100’üncü yılında bir daha kurmak Türkiye’yi zengin bir ülke haline getirmek hepimizin boynunun borcu. Anketlerde, genel atmosferde bunu gösteriyor. Bugün iktidar ve onun küçük ortağı muhalefete muhalefet ediyorlar. Yapacaklarını söyleyen değil, CHP’ye saldıran bir iktidar var. Bu başladıysa psikolojik iktidar yer değiştirmiştir. Derhal seçim çağrısı hep yapıyoruz. Millet bundan sonra kimin kendisini yöneteceğine karar versin. O sandığı ortaya koyun” şeklinde konuştu.

 
Altınordu yüzüncü yıl hedeflerini büyüttü
 
Karşıyaka transferde frene bastı
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 22 Temmuz 2022 Cuma 11:24

Sayın Özel, Manisa 'da biraz dolaş CHP orada tanıt ızmir hazır oy ambarı sız müdahil olmazsanız oylar daha çok artacaktır...

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 21 Temmuz 2022 Perşembe 09:25

Insanların özgürce yaptığı yorumlar dâhi bazılarını rahatsız ediyor,belediyelerde danışmanlar ordusu var onlarda okusun ona göre amirlerine bilgi versinler,ne zaman bir doğru bir yorum olsa hemen iftira akp yok aslında birbirinin aynısı,genel idarede ve yerel idarelerde talan vardır yoktur diyen varsa işte taraftar ve trol onlardır...

Yorumu oyla      13      3  
Alen doğu gencer 20 Temmuz 2022 Çarşamba 17:45

şu aşağıda yazanların bir çoğunun aynı kişi olduğuna yemin edebilirim ama ispat edemem.

Yorumu oyla      2      9  
Sema 20 Temmuz 2022 Çarşamba 17:34

Foca nin davasi da henuz bitmedi, nereden baksaniz elde kaliyorsunuz. Yazik

Yorumu oyla      4      3  
Sema Simsek 20 Temmuz 2022 Çarşamba 17:32

Foca ya da bekleriz, kediyi aday yapsan CHP nin oy cikartacagi ilce. Buna mi guvendiniz de sokaklarin dayisini Baskan yaptiniz. liyakat, egitim, gorgu ne arasan yok.... Foca tam bir komedi. Liyakat diye elestiren parti lideri tum elestirdigin seyleri kendin yapiyorsun. Foca da liyakat nerede?

Yorumu oyla      8      3  
karacan 20 Temmuz 2022 Çarşamba 16:26

hep çamur at izi kalsın siyaseti ile bu işler yürümez.chp belli başlı kişilerin ellerine kalmış bu nedenlede bir karış yol alamıyor.izmirde 3 ilçede başkan görevden alındı hani kefiller nerde bunlar görünen yüzler.Rüşvetçilik almış yürümüş zina almış yürümüş kefilim deniliyor.6 lı masaya oturulmuş pkk ile ortak hareket ediliyor.Yazıklar olsun Chp iktidara gelmez milliyetçi ülkesini seven chp liler oy vermez bu yapılanlara.Gaziemir belediye başkanı hesap verecekmiş ne yapıldıda neyin hesabını veriyor.allahını seversenız çıkın mahallelere çıkın bakın utanmadan sıkılmadan hesap veriyoruz diyor.

Yorumu oyla      13      3  
alo 20 Temmuz 2022 Çarşamba 15:43

yorumları oku özgür bey ne olduğunu nerede olduğunu bil işte anket işte senin ne olduğun

Yorumu oyla      10      3  
Gerçekçi olalım 20 Temmuz 2022 Çarşamba 14:59

Oturduğunuz, oturtmaya çalıştığınız masada kendi partinizin dışında bitane SOL parti yok. YAZIKLAR OLSUN BÖYLE PARTİCİLİĞE VE YÖNETİME!!!

Yorumu oyla      8      3  
Partili 20 Temmuz 2022 Çarşamba 14:57

Yediniz bitirdiniz partiyi, bide çıkıp ahkam kesiyorsunuz. İYİ kiler var ALLAH tan...

Yorumu oyla      11      3  
Büyükşehir Chp 20 Temmuz 2022 Çarşamba 14:38

chp siyasetçileri menderes belediyesini bu kadar savunurken, kendi aralarında yaptıkları konuşmaları mustafa kayalar hakkındaki gerçek düşüncelerini de söyleseler keşke, dürüst olsalar biraz basına karşı.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerin performansı ölçülecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm belediyelerden faaliyet raporu ...
AK Parti'den İzmir'de art arda ‘Gençlik Buluşması’
İzmir’de, gençlerle bir dizi etkinlik yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ...
CHP'li Kılıç'tan sözleşmeli personel açıklaması: Kadroya alınmalı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
 
Mustafa Akın’dan çarpıcı ‘seçim’ yorumu: İstesem, aday olur seçilirdim!
Menderes Belediye Başkanvekili seçimleri öncesi, aday gösterilmeyince ...
Bahçeli'den 'Çağrım Sana' kampanyası
Devlet Bahçeli, "Çağrım Sana" adlı bir kampanya başlattı. Kampanyaya yönelik ...
AK Partili Yıldırım Muğla'da konuştu
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "20 yıldır rekordan rekora ...
 
Ankara Büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Schulz, Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosluğu ...
Zirvede gündem: Menderes
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz ...
MP’li Oğuz bakanlığa seslendi: Siyasi çekişmeyi kenara bırakın!
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, son dönemde İzmir’de meydana ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva