HABERLER>POLİTİKA
20 Temmuz 2022 Çarşamba - 15:04

AK Partili Bekle Büyükşehir'e yüklendi: En büyük sorunu vizyonsuzluk!

AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Cemal Bekle, sokağa çıktığında vatandaşların, yerel yönetimlerden şikayet ettiklerini söyledi. İzmir'deki yerel yönetimlerin en büyük sorunun vizyonsuzluk olduğuna değinen Bekle, "Bu şehirde en büyük sorun vizyonsuzluk. Belediyenin belli görevlerini kenara bıraktık. Bu şehrin vizyonsuzluğu, yerel yöneticilerin neyi-ne zaman yapacaklarını bilmemeleri en büyük sorun. Binali Yıldırım geldi de çoğu kronik sorun ortadan kalktı" dedi.

AK Partili Bekle Büyükşehir e yüklendi: En büyük sorunu vizyonsuzluk!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Cemal Bekle konuk olduğu SONSÖZ TV’de İzmir ve Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Bekle, AK Partili Milletvekillerinin sokaktaki vatandaş ile bağını koparmadığını, sokağın nabzını tutarak bu sesi politikaya çevirdiklerini dile getirirken İzmirli vatandaşların yerel yönetimlerden şikâyetçi olduğunu da aktardı.

ANKETLER YANLI
Yapılan anketlerde İzmir’in nüfusunun yarısının sosyal yardımlara ihtiyacı olduğunun belirlenmesi iddiaları hakkında konuşan Bekle, “Anket çalışmaları son dönemde sıkıntılı, İzmirle ilgili veri yok ama salgında ulaşabildiğimiz tüm kesimlere ulaştık 6 kat fazla yardım dağıtıldı. Sosyal devletin gereği sürecinden geçtiğimiz için o dönemden kaynaklı artışlar var. Bunu manipüle etmeye yönelik çalışmalar var. Geçen gün yapılan bir anket çalışması geldi elime. Sorulara baktığınızda mantığı olması lazım. O şıkları okuduktan sonra sadece derin yoksulluğa giderseniz. Ama bilimsel değil. Yanlı yapılan bir ankette her biri aslında aynı seçim demektir. En çok üstüne çalıştığımız alan en kırılgan en dezavantajlı gruplar. Burada bu yardımları alacakların kriterleri de bellidir. Bir hanede bana göre vatandaşımızın hepsi bunu biliyor. Eve giren ücret hanede yaşayan kişiye bölündüğünde çıkan rakam o evde yapılacak sosyal yardımları gösteriyor. Başvuran tüm vatandaşlarımız eğer hak ediyorsa zaten alıyor. Kimseye ihtiyaç duymadan online olarak başvuru yaptığınızda ihtiyacınız olan ne ise o yardımlar artırılıyor. Son dönemde bu yardımların tamamı artırıldı. Pandemi sonrası artış vardır sebebi de kendisidir,  hayat normale döndükçe sonrasında normalleşmiştir. Salgın sonrası sorunlar bitti demiyoruz açıkça söyleyeyim... Sokakta gezen insanlarız duymazlıktan gelemezsiniz sokaktan geleni politikalara çeviriyoruz” dedi.

SORUNU ÇÖZMEYE YÖNELİK İRADE ORTAYA KOYDUK
AK Parti’nin 20 yılda yaptığı en önemli şeylerden beri vatandaşa umut olmaktı diyen Bekle, "Amacımız umut olmaktı, umut tacirliği değil. Eğer siz vatandaşa umut olma noktasında zerre zafiyet yaşarsanız... Her türlü oyuna rağmen vatandaşımız önceliğimiz oldu.  Neler yaşadığımızı milletimiz biliyor. Ben bir Roman olarak sokakta gezmeyen biri olsam benim girdiğim mahalleler toplumun en kırılgan grubu.  Sokağı bilmiyor demek bana göre biraz haksızlık olacak. AK Parti’nin en büyük başarısı sokağın nabzını çok iyi tutmaktır. Sokağın sesinin meclise gelmesi çok hızlı olmuştur. Sokaktan hiçbir zaman kaçmadık. Enflasyonun en yüksek olduğu dönemde de beraberiz, yüz yüzeyiz. Salgında da sokaktaydık. Sokaktan, mahalleden hiç ayrılmadık. Sadece ben değil hiçbir vekilimiz... Tabiî ki İzmir’de doğduk, büyüdük bu şehre hizmet de ettik. Tabiî ki sokaktayız hiçbir zaman da gerisinde kalmadık. Şurada bir sorun var,  aman yapma, gitme… Yok! O soruna gittik. Sorunu çözmeye yönelik ortaya irade koyduk. Bugüne kadar başarımızın altında bu yattı. Sokağın nabzını AK Parti her dönemde çok iyi tutmuştur. AK Parti vekillerine ciddi bir haksızlık olur. Kapı kapı geziyoruz. Tüm teşkilatımız AK Parti olarak bizler vatandaşlarımızdan ayrı düşmedik. Selde, salgında, depremde sokaktaydık” ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM GELİNCE ÇOĞU SORUN ORTADAN KALKTI
Sokağa çıktıklarında yerel yönetimlerle ilgili şikayet duymamamın mümkün olmadığını söyleyen Bekle, “En küçük yağmurda sel oluyor. Millet korkuyor aman kazılmasın da kapatmaya kimse gelmez. Vatandaş ana arterdeki trafiğin çilesini bitmediğini görüyor. En küçük yağmurda ortalık göl oluyor. Bu şehirde en büyük sorun vizyonsuzluk. Belediyenin belli görevlerini kenara bıraktık. Bu şehrin vizyonsuzluğu, yerel yöneticilerin neyi-ne zaman yapacaklarını bilmemeleri en büyük sorun. Binali Yıldırım geldi de çoğu kronik sorun ortadan kalktı. Sokakta kokudan yürünmüyor. Koku konusunda vekilleri ve il başkanlarıyla ters düştü, farklı açıklama yaptı. Buradan net söylüyorum ben ve milletvekillerim adına İzmirle ilgili –eğer samimilerse- politika üretmek kaygısı varsa biz buradayız. Cumhur İttifakı’nın İzmir’i engelliyor iddiaları algıdır. Gelip de beraber çözelim diyen yok. İlk dönem Hamza Başkan’a Buca Metrosu ve Balıkçı Barınaklarıyla ilgili gelmişlerdi aynı hafta konuyla ilgili irade koyduk. Her şeye hazırız ama maalesef ortaya koyacakları bir vizyon yok. En acısı da yalan ve yanlış algı, algı operasyonuyla hükümet engelliyor demeleri.

25 YILDIR SORUNLAR ÇÖZÜLMEDİ
25 yıl oldu hala İzmir’in trafik ve koku sorunu çözülmedi. Binali Bey’in vizyonu olmasaydı İzmir’deki birçok şey maalesef çok daha kötü olacaktı. Elinizi vicdanınıza koyun. En son Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde Göztepe Stadyumu ile birlikte 96 büyük projeyi hayata geçirdik. Deprem konutlarını bir senede bitirip teslim ettik ama hala yerel yönetimde trafik sorunu konuşuyoruz. Çıkalım 1 saat sonra İzmir trafiğinde adım atamıyorsunuz, bu belediyenin asli görevi. İnsanlar bir yer kazıldığında kapatılmayacağı korkusundan kazılmasını istemiyor. Sanki İzmir’de her şey güllük gülistanlık, Brükselde sıfır karbon salınımı açıklaması yapıyorlar. Bu tutarsızlıklar İzmirliyi yoruyor" dedi.

BU RAKAMLAR HEPİMİZİ ÜZÜYOR
İzmir’in uyuşturucu madde kullanımında ilk sırada yer almasını değerlendiren Bekle, “Sadece emniyet tedbirleri ile çözülmeyeceği çok malum. Konak’ta yaşıyorsunuz. Birçok yerde emniyet tedbirlerinin ne kadar artırıldığının farkındasınızdır. Bu, çok boyutlu sosyolojik, psikolojik sebepleri var. Emniyetin gayretli çalışmaları var. Birçok rakamın azaldığını da görüyoruz.  Maalesef, İzmir’in gerçeği... Aile ve Sosyal Politikalar, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığımızın bu konuda bir çok çalışması var. Ebeveynlerin de ortak olduğu bu konuda yine emniyetimizin uyguladığı özellikle anneleri merkez alan çalışmaların çok kıymetli olduğu ama sadece emniyet tedbirleri ile çözülmeyeceğinin farkındayız. Gençler bizim geleceğimiz,  sadece madde bağımlılığı değil bana göre onları zehirleyen bir akıl da var bu da narkoterör alanı... Çok boyutlu incelenmesi gerekiyor. Şu an devletimiz de onu yapıyor.  Aile Bakanıyla, Sağlık Bakanıyla, İçişleri Bakanlığıyla ilgili tüm kurumlarla  sahada var gücüyle çalışıyor. Asıl ve en önemli etkinin anne ve babada olduğunu bilmek gerekiyor. Evlatlarıyla yakın diyalogta olmaları gerekiyor. Gözlemlemeleri gerekiyor. Bu sıkıntıları ailenin tespit etmesi çok daha hızlı oluyor. Emniyet, Aile Bakanlığı gibi gerekli desteklerimiz var faydalanmaları etkili oluyor.

UYUŞTURUCU SORUNUNU GERİDE BIRAKACAĞIZ
Bu rakamlar hepimizi üzüyor. Emniyet, belediyeler ve bakanlıklar sosyolojik psikolojik temellerini araştırıyorlar, veri hazırlanıyor. Bu sorunu da geride bırakacağız. Saha çalışmaları devam ediyor. Sadece emniyetin değil yerel yönetimlerin de içişleri ve sağlık bakanlıklarının da ilgili tüm kurumlarla ortak bir irade ortaya konulduğunu bunu da ailelerle birlikte yaptıklarını ve gayretli olduklarını biliyoruz. Sadece İzmir’de değil tüm ülkede bunların çözüm ortaya konulmalı” dedi.

PARTİ ÜYELİĞİ EN BÜYÜK MAKAM
Bekle Gazeteci Yapar’ın İzmir Milletvekiliği için yeniden aday olacak mısınız sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Parti adına en büyük makam üyeliktir. Kendi kariyer planımız yok. İzmir’de hem yerel hem genel seçimlerde birinci çıkacağız. Bu konuda iddialıyız. Yerel yönetimin iş yapamazlığı dolayısıyla İzmir tıkandı. Genel seçimlerde de Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakını alacağız. Roman STK’ları adına konuşacak olursam karar alma mekanizmaları içinde yer almamaktı. Toplumdaki önyargıları kırmak imkânsız oluyordu. Bunu gerçekleştirdik. Bizim bir derdimiz var: fırsat eşitliğinden tam olarak faydalanmak derdi. Sosyal devlet anlayışını toplumun her kesimine yaşatmak…Bir roman çocuğu olarak vekil olmasam da aynı heyecan samimiyetle çalışmaya devam edeceğim. Bizim bir aşkımız var. Topluma hizmeti insan olarak da yapacağız, makam için değil. Mecliste roman bir kadın olmalı. Roman kadınların sesi olmalı.
Milletvekilliği ile ilgili rabbim bu dönem nasip etti arkadaşlarla oturur istişare ederiz başkası da olabilir. Toplum adına faydalı olacak ne varsa yapmaya hazırız. Önemli olan o aşkı olan arkadaşlarımız olması” ifadelerini kullandı.

 
AB'den 'gaz tüketimini azaltın' çağrısı
 
Erdoğan'dan, kritik zirve sonrası önemli açıklamalar
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dinocan 20 Temmuz 2022 Çarşamba 19:49

Vizyon dediğiniz şey dinozor parkı yapıp, Ankara'yı FETÖ'ya parsel parsel vermek midir? Bu ülkenin başkentinin havalimanına metro yok; ne vizyonundan bahsediyorsunuz siz!

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 20 Temmuz 2022 Çarşamba 18:39

Sayın milletvekili akp için de görünüp diğer rakip partinin değirmenine su taşıyan çok üyeniz ve meclis üyeleri vardır lütfen inceleyiniz...

Yorumu oyla      4      3  
Alen doğu gencer 20 Temmuz 2022 Çarşamba 17:43

Ülkeyi batıran adamlar vizyondan bahsediyor.

Yorumu oyla      3      3  
T.C. Vatandaşı 20 Temmuz 2022 Çarşamba 15:26

İzmir için, " Binali YILDIRM geldi de çoğu kronik sorun ortadan kalktı" diyorsunuz. Peki İzmir için çözdüğünü iddia ettiğiniz konik sorunlardan, mesela bugün için kangren hale gelen tüm ülkedeki enflasyon ve ekonomik sorunu çözmesi için Sayın Binali YILDIRIM'dan neden yararlanmıyorsunuz Sayın BEKLE? Neyi bekliyorsunuz Allah aşkına o zaman?

Yorumu oyla      9      3  
İZMİR YERLİSİ 20 Temmuz 2022 Çarşamba 15:22

Yerel yönetimmi yönetiyor Ülkeyi Sayın vekil mazot 25 TL, dolar 17,50, en ucuz meyva 25-30 Tl ama yerel yönetimlerden halk şikayetci öylemi???

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener'den teşkilatlara seçim mesajı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İç Anadolu Bölgesi il ...
CHP’li Özel'den İzmir vurgusu: 3 ilçeyle bizzat ilgileneceğim!
CHP İzmir İl Başkanlığı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP ...
CHP'li belediyelerin performansı ölçülecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm belediyelerden faaliyet raporu ...
 
AK Parti'den İzmir'de art arda ‘Gençlik Buluşması’
İzmir’de, gençlerle bir dizi etkinlik yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ...
CHP'li Kılıç'tan sözleşmeli personel açıklaması: Kadroya alınmalı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Mustafa Akın’dan çarpıcı ‘seçim’ yorumu: İstesem, aday olur seçilirdim!
Menderes Belediye Başkanvekili seçimleri öncesi, aday gösterilmeyince ...
 
Bahçeli'den 'Çağrım Sana' kampanyası
Devlet Bahçeli, "Çağrım Sana" adlı bir kampanya başlattı. Kampanyaya yönelik ...
AK Partili Yıldırım Muğla'da konuştu
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "20 yıldır rekordan rekora ...
Ankara Büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Schulz, Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosluğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva