HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2021 Perşembe - 16:49

CHP'li Özel'den Torbalı yorumu: Seçimin tekrarlanması hukuki değil siyasi bir karar olur!

Torbalı seçimleri sonrası yaşanan tartışmalara dahil olarak açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Torbalılılar yetkiyi rahmetli başkanımıza verdiler. Bir ölüm üzerinden fırsat siyasetine soyunmak, yakışsa yakışsa AK Parti’ye yakışır" diye konuştu. Seçimin tekrarlanma ihtimalini de değerlendiren Özel, "Seçim tekrarını ihtimal dahilinde görmüyorum. Böyle bir karar hukuki değil siyasi bir karar olur. Bu karar, tıpkı İstanbul seçiminin tekrarı kararını alanlar gibi tarih önünde de mahcup olurlar, sandıkta da rezil olurlar" dedi.

CHP li Özel den Torbalı yorumu: Seçimin tekrarlanması hukuki değil siyasi bir karar olur!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Torbalı Belediye Başkanı iken hayatını kaybeden CHP'li İsmail Uygur’un yerine seçilecek isim için belediye meclis üyeleri arasında yapılan başkanlık seçimi ile ilgili tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

 Torbalı'da gerçekleştirilen seçimi CHP adayı Mithat Tekin’in kazanırken, seçim sırasında yaşanan 'telefonla oyların fotoğrafının çekilmesi' krizi seçim sonrasında da hız kesmeden devam etti.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Torbalı seçimlerini yargıya taşıdıklarını duyururken, CHP'li Meclis üyelerinin tutumlarını sert bir dille eleştirerek, kendilerine aday çıkarttıkları için yöneltilen 'siyasi ahlaksızlık yapıldı' eleştirilerini de Muğla Ula'da gerçekleştirilen seçim örneği ile vermişti.

Sürekli'nin açıklamaları sonrası CHP Torbalı İlçe Başkanlığı'ndan açıklamalara tepki gelirken, AK Parti'ye bir tepki de CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'den geldi. İzmir'de düzenlenen bir etkinlik sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, AK Parti'in seçimi hazmedemediğini söyledi.

ANLAŞILIYOR Kİ SEÇİMİ HAZMEDEMEMİŞLER
Torbalı seçimlerinde AK Parti'nin seçime nifak karıştırmaya çalıştığını vurgulayan ancak CHP'nin sağlam duruşu nedeniyle olumlu sonuç alınamadığına dikkat çeken Özel, "Torbalıda bizim canımız yanıyor çünkü belediye başkanımız kaybettik. Torbalıda hem belediye başkamızın hem belediye meclisimizin açık bir farkla kazandığı bir seçim vardı. Vefat üzerinden fırsatçılık siyaseti yapan Adalet ve Kalkınma Partisi'ni ibretle ve hayretle takip ediyoruz. Türkiye'de pek çok alanda iktidar olan ve yetkileri elinde bulunduran bir partinin, 8 bin oyla kaybettiği, belediye meclisinde çok ciddi geride olduğu yerde, hem aday çıkartıp hem CHP'li bir belediye meclis üyesini oylamaya saatler kala transfer edip, sonrada burada çeşitli ali cengiz  oyunlarına başvurmuş olmasına bütün İzmir gibi bizlerde ayıplıyoruz. Bundan sonraki süreçle ligli halen bu konuda İstanbul seçimlerini iptal ettiren zihniyet ve oy kendisine verildiğinde bunu baş tacı, başkasına verildiğinde ise alaşağı yapan zihniyet, bir takım alicengiz oyunları ile halkın vermediği yetkiyi belediye meclisindeki oylama nifak karıştırarak, belediye meclis üyelerinin arasına nifak sokabilir miyim diye uğraşarak başarabilir miyim diye bakıyor.  Geçtiğimiz günlerde yapılan oylamada CHP İl Başkanı, İlçe Başkanı  belediye meclis üyeleri, milletvekillerini uyumlu ve birlikte duruşları ile buna izin verilmedi. Anlaşılıyor ki hazmedememişler, şimdi de seçim iptali konuşunda bir gayretleri var" dedi.

SEÇİM USULÜNE UYGUN YAPILMIŞTIR
AK Parti'nin seçimin iptali için sunduğu gerekçenin Anayasa değişikliği tartışmalarında da yaşandığının altını çizen Özel, "Bu İstanbul seçimlerindeki gibi beyhude bir gayrettir . Burada faturayı Torbalılar günü geldiğinde misli ile keserler. Ayrıca seçim herkesin gözünün önünde usulüne uygun yapılmışken, daha sonra çıkan birtakım fotoğraflar ile iptalini isteyenler, bu ülkenin rejime kast eden anayasa değişkeliğinde kendi milletvekilleri AK Partiye açık oy attırdılar. MHP'liler ise en arkaya bir kadın milletvekillerini oturtup atılmayan pulları toplattılar. Bunları Anayasa değişikliğinde yapmaya teşsebüş edenler, seçim herkesin gözü önünde usulü uygun yapılmışken, daha sonra bir takım kişisel endişeler ile acaba bir yanlış olurda üzerime kalır diye yapmış olduğu kişisel bir takım şeylerden seçimi sakatlamaya çalışıyorlar. Bu acizliğin göstergesidir. Torbalılar yetkiyi rahmetli başkanımıza verdiler. Bir ölüm üzerinden fırsat siyasetine soyunmak, yakışsa yakışsa AK Parti’ye yakışır. Bir AK Partili, Torbalı Belediye Başkanı olmak istiyorsa Torbalı halkının gönlünü alması lazım. Menemen’deki gibi torba oyunları yapması gerekmiyor" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTIR
CHP'den AK Parti'ye geçen Mustafa Akbıyık'ı da değerlendiren Özel, "Zaten bir ajan devşirdikleri anlaşılıyor. Rıfat Bey bu devşirmenin saatini de ispatlamış. Ama daha sonra CHP’liymiş gibi CHP toplantısına katılması, sıralarına oturması, WhatsApp gruplarında bulunması tam ajanlık faaliyetidir. Önüne galene herkese 5. kol diyenlerin bazılarına nasıl CHP içinde 5. Kol faaliyeti yürütmeye azmettirdiklerini ve onları kullandıklarını gördük. 5. Kol faaliyetini CHP yapmaz. Aynı faşist Franko’nun Madrid’e yaptığı gibi CHP’nin içinde bir 5. Kol faaliyeti yapmaya çalışan AK Parti suçüstü yakalanmıştır" dedi.

SANDIKTA REZİL OLURLAR
Seçimlerin tekrarlanıp tekrarlanmayacağı üzerine sorulan soruya da yanıt veren CHP'li Özel, "Ben partimizin hukukçularını ve kendisi de hukukçu olan bu konudaki değerlendirmelerine iştirak ediyorum. Seçim tekrarını ihtimal dahilinde görmüyorum. Böyle bir karar hukuki değil siyasi bir karar olur. Bu karar, tıpkı İstanbul seçiminin tekrarı kararını alanlar gibi tarih önünde de mahcup olurlar sandıkta da rezil olurlar" ifadelerini kullandı.

CİDDİYE ALINACAK BİR TARAFI YOK
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin 'siyasi ahlaksızlık' tartışmalarına Muğla Ula'da yaşanan seçimleri örnek vermesini ve seçim sırasında Meclisi yöneten başkanın 'CHP'li üst düzey bir yetkili ile konuştu' iddialarını değerlendiren Özel, "Neyi kastettiğini biliyorum. Kötü örnek, örnek teşkil etmez ama üst düzey siyasi ve sisim vermiyorum demek gibi şeyler AK Parti’nin her zaman yaptığı işlerdir. İsim vereceksen konuşursun, isim vermeyeceksen susarsın. AK Parti İl Balkanı mecliste de arkasında duramadığı ithamlar ve ispatlayamadığı görüşmelerde gündeme gelmiş ve komik duruma düşmüş bir arkadaşımızdır. Onun çok ciddiye alınacak bir tarafı yok" diye konuştu.

 
Gaz kokusunun faili belli oldu: İZSU, o vidanjörü arıyor!
 
Genç doktordan acı haber geldi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 29 Nisan 2021 Perşembe 22:14

Neden böyle olaylar oluyor? Çünkü bütün belediye başkanları atama ile geldi halkın adayı değil bunlar genel merkezin torpilli adamları işte bize de tıpış tıpış oy vermek düştü artık bu dönem geçti işte partide beklenmedik bir olay olduğunda böyle değerlendiriyoruz parti içinde bütünlük hak getire nasıl iktidara yürümek sözde oluyor...

Yorumu oyla      4      3  
Bayram 29 Nisan 2021 Perşembe 20:56

Yapmayın, yemeyin insanları, ilk turda fire olunca tekrar olamasın diye oy kabinide chpli üyelere fotoğraf çektirdiniz, fotoğrafa devam fotoğrafa devam sözlerini rahatça duyduk. Yani açık oy gizli tasnif gibi bir şey olmuş. Çok ayıp çok.

Yorumu oyla      4      3  
izmir 29 Nisan 2021 Perşembe 17:58

oy pusulalarının resmini çekip watsap neden attırıyorsunuz? şaibeli seçim daha ne olsun. özgür iradesiyle oy kullanıp kullanmadıklarını bilmiyoruz

Yorumu oyla      4      3  
Torbalılı 29 Nisan 2021 Perşembe 17:25

Özgür özel! hakim misin savcı misin? Karar verme yetkisi Türk milleti adına mahkemelerdedir

Yorumu oyla      4      3  
mahmut 29 Nisan 2021 Perşembe 17:02

beyefendi kabine cep telefonu ile girmek hukuki midir değil midir? laf salatası yaparak konuyu değiştirmeye çalışmayın

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li belediyelerden 17 günlük seferberlik!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, parti genel merkezinde düzenlediği ...
Açılalı 1 ay olmuştu: 'Bari tadilatını düzgün yap, dişimizi kıralım'
Gaziemir Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, Belediye ...
AK Partili Sürekli'den CHP'ye 'Torbalı seçimi' tepkisi!
Torbalı Belediye Başkanı iken hayatını kaybeden İsmail Uygur’un yerine ...
 
AK Partili Çankırı'nın danışmanı Fahrettin Çiçek hayatını kaybetti
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölümnez Çankırı'nın danışmanı Fahrettin Çiçek hayatını kaybetti.
CHP'li Sındır: Çiftçinin kullandığı mazottan vergiler kaldırılmalı!
Akaryakıt kaçakçılığının, yolsuzluğunun ve sahteciliğinin önlemesi amacıyla ...
Kaftancıoğlu, Erdoğan'a 56 bin lira tazminat ödeyecek
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
CHP'li Polat: Bu iktidar turizm açısından büyük bir risk!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, turizm sektöründe yaşanan ...
Bakanlıktan yanıt geldi... CHP'li Sertel'den tağşiş raporu!
CHP İzmir Milletvekili Sertel’in taklit ve tağşişli ürünlere yönelik soru ...
CHP Torbalı'dan seçim sonrası 'blok duruş' açıklaması ve 'siyasi ahlak' eleştirisi
Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı, vefat eden İsmail Uygur'un ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva