HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2021 Perşembe - 11:01

CHP Torbalı'dan seçim sonrası 'blok duruş' açıklaması ve 'siyasi ahlak' eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı, vefat eden İsmail Uygur'un ardından ilçede gerçekleştirilen başkanlık seçimleri için yazılı bir açıklama yaptı. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin eleştirilerine yanıt verilen metinde, 17 Meclis üyesinin blok halinde hareket ettiği ve CHP'nin tüm Meclis üyeleri ile gurur duyduklarına yer verildi. Metinde ayrıca AK Parti'nin aday çıkarması için ise 'siyasi ahlaksızlık' eleştirisi yapıldı.

CHP Torbalı dan seçim sonrası  blok duruş  açıklaması ve  siyasi ahlak  eleştirisi

EGEDESONSÖZ - Torbalı'da merhum başkan İsmail Uygur'un ardından boşalan koltuk için 27 Nisan tarihinde başkanlık seçimi yaşanmıştı.

Süreçte Mecliste 18 sandalyesi bulunan Cumhuriyet Halk Partisi, Başkanlık için Mithat Tekin'i aday gösterirken, toplamda 12 sandalyesi bulunan AK Parti ve MHP'nin içinde bulunduğu Cumhur İttifakı'nın adayı ise Özgür Erman Çağlar olmuştu.

Seçim sürecinde ilk turda CHP adayı Tekin 16 oy alırken, Cumhur İttifakı adayı Çağlar ise 15 oy almış ve seçim 2'nci tura kalmıştı.

Seçimin 2'nci turuna ise 'fotoğraf' tartışmaları damga vurdu. AK Parti sıraları Cumhuriyet Halk Partisi'nin oy kullanan meclis üyelerinden fotoğraflı ve el yazılı oy pusulası fotoğrafını istediğini dile getirirken, Cumhur İttifakı'nın iddiaları salonda gerginlik yaratmıştı.

Gerçekleştirilen seçim sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi adayı Mithat Tekin Torbalı Belediyesi'nin yeni başkanı seçilirken, seçim sonrası AK Parti kanadından CHP'ye ağır eleştiriler yöneltilmiştir

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı da yaşanan tartışmalar üzerine bugün yazılı bir açıklama yaptı.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİMİZ BLOK OLARAK HAREKET ETTİ
Gerçekleştirilen seçimin yasalara uygun olarak yapıldığı belirtilen açıklamada, CHP Torbalı Meclis üyelerinin seçim sürecinde blok halinde hareket ettiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bizler Cumhuriyet Halk Partili olmanın, Türkiye’de AKP’ye rağmen temiz ve ahlaklı siyaset yapmanın onurunu yaşayan, Türkiye ve Torbalı sevdalısı neferleriz. Torbalı belediye meclisi, rahmet ve minnetle andığımız Sayın Belediye Başkanımız İsmail Uygur’un vefatının ardından, Torbalıya hizmet edecek yeni başkanı seçmek için toplanmış ve her yönüyle yasalara ve demokrasiye uygun bir seçim gerçekleştirmiştir. Bizler AKP’nin yaptığı gibi hiçbir meclis üyesini suçlamak, meclis üyelerine iftira atmak, yapılan demokratik seçime gölge düşürmek gibi bir yolu tercih etmeyeceğiz. Bize göre, Torbalı Meclisinde görev yapan tüm meclis üyeleri Torbalı’nın çıkarı için çalışacak meclis üyeleridir. Çünkü bunu, kendilerini seçen Torbalı halkına borçludurlar. Bizler öncelikle, Torbalı halkının 31 Mart yerel seçimlerinde ortaya koyduğu milli iradeye ve tercihe sahip çıkmak, Torbalı halkının sandıkta verdiği kararın, siyasi pazarlıklarla değişmesini engellemek için, Torbalı belediyesi CHP grubu meclis üyelerimizle birlikte blok olarak hareket ettik. Ve bu hareketin sonucunda da, şerefli ve onurlu meclis üyelerimizin blok şekilde sergilediği tavırla, Sayın Mithat Tekin’i Torbalı belediye başkanı olarak seçtik."

17 MECLİS ÜYEMİZ İLE AYRI AYRI GURUR DUYUYORUZ
AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın aday çıkarmasının dahil siyasi ahlak tartışmalarına yol açabileceğinin de belirtildiği metinde, şu ifadelere yer verildi;

"31 Mart seçimlerinin ilk sonuçları sonrasında, İstanbul’da yaşanan utanç verici tablolar, ülkedeki adaletsizlikler, yasa tanımazlıklar ortadayken, kimse bize ahlak dersi vermeye kalkmasın. Torbalı halkının iradesine saygı göstermeksizin, aday çıkarmaları bile siyasi ahlak gereği tartışılacak olanların, kaybettikleri her seçim sonrası sergiledikleri çirkin tavrı biliyor ve onların seviyesine inmeyeceğimizi beyan ediyoruz. Onların meclis üyelerimize, partimize ve yöneticilerimize sarf ettikleri tüm hakaretlere cevabı verecek olan Torbalı halkıdır. Bizim Torbalı’da ilkeli, onurlu ve Torbalılara yakışır bir duruş sergileyen 17 Meclis üyemiz var ve hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Bizler şimdi, rahmetli başkanımız İsmail Uygur’un bıraktığı yerden, Sayın Belediye Başkanımız Mithat Tekin ile birlikte Torbalı için çalışmaya, ilçe halkımızın sorunlarına çözüm üretmeye odaklandık. Siyasi tartışmalarla, aslı astarı olmayan yakıştırmalarla kaybedecek vaktimiz yok."

 
‘Başkanı şikayet etmedim’ demişti… Resmi başvurusu ortaya çıktı!
 
Bakanlıktan yanıt geldi... CHP'li Sertel'den tağşiş raporu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haydar haydar 29 Nisan 2021 Perşembe 14:16

sayın baskan neden ilk turda blok hareket edemediniz? bir sürü sey soyleyip asil konuyu neden ortuyorsunuz?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan meclise taşıdı: Engellilerin aylığı kesildi
Engelli vergi indirimi kapsamında emekli olan engellilerin, engel raporlarının ...
Kitap AK Parti İzmir'den, resimler çocuklardan!
AK Parti İzmir İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Kitap ve ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP nasıl bu hale geldi?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP nasıl bu hale geldi?
 
AK Parti'den eleştiri yağmuru: Torbalı TT oldu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Milletvekilleri, İzmir'in ...
HDP'li Gergerlioğlu hakkında iddianame
HDP'li Gergerlioğlu hakkında TBMM'deki eylemi nedeniyle kamu görevini ...
Kılıçdaroğlu'ndan Çeşme Projesi’ne şartlı destek
İzmir Ticaret Odası'nın Nisan ayı olağan Meclis oturumuna katılan ve açıklamalarda ...
 
İzmir'deki NATO Karargahı önünde Biden'a karşı eylem!
 Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı üyeleri, Buca ilçesindeki NATO Müttefik ...
Yaldız’dan ‘Torbalı seçimi’ yorumu: CHP ‘ben’, AK Parti ‘biz’ dedi!
Torbalı'daki başkanlık seçimi ile ilgili değerlendirme yapan  İntegral ...
Muhittin AKBEL yazdı... CHP’nin içindeki İrlandalılar!
Muhittin AKBEL yazdı... CHP’nin içindeki İrlandalılar!
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva