HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2023 Cuma - 12:48

CHP’li ilçe başkanından ‘encümen’ tepkisi: Yanlıştan dönülmeli!

Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, belediye encümen kararlarının vatandaşlar ile paylaşılmaması üzerinden kayyım yönetime yüklendi. Gerçekleştirdiği yazılı basın açıklaması ile eleştirilerini sıralayan Karasakal, “Kayyım Belediye Başkanı’nın bu yanlıştan bir an önce dönmesi gerektiğini siz basın mensupları ile paylaşarak bu konuda Urla Halkı adına desteklerinizi rica ediyorum” ifadelerini kullandı

CHP’li ilçe başkanından ‘encümen’ tepkisi:  Yanlıştan dönülmeli!

EGEDESONSÖSZ - İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde yer alan ancak sonrasında yaşanan süreçte kayyım atanan Urla Belediyesi’nde tartışmalar yaşanmaya devam ediyor.

Kayyım atanan yönetim ile CHP yönetimi arasında yaşanan tartışmalar bir çok boyutta medyaya yansırken, bu kez de belediye tarafından alınan kararların Encümen Kararları’nda yayımlanmaması tartışmalara neden oldu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal kararların vatandaşlardan saklandığını belirtti.

Vatandaşların belediye çalışmalarını inceleme konusunda hakları olduğunu belirten Karasakal’ın açıklaması şu şekilde;

“Encümen Kararlarını halktan, kamu hizmeti yapan gazetecilerden, diğer partilerden ve partilerin yetkili kurumlarından, meclis üyelerinden, sudan bahanelerin ardına sığınarak saklayan Urla Belediyesi’nin kayyım belediye başkanı Kaymakam Murtaza Dayanç’ı  uyarıyoruz. Derhal encümen kararlarını halkın kolaylıkla ulaşabileceği şekilde ve Kişisel verileri koruyarak internette yayınlayınız! Bu kararları belediye encümeni halk adına almaktadır. Halkın bunları bilmek, istediği zaman incelemek, belediye çalışmaları konusunda fikir edinmek hakkı vardır.

Urla Belediyesi’nin kayyım başkanı Murtaza Dayanç hakkında, bir süredir ilçe gündemini meşgul eden vatandaşların ve kamu hizmeti gören gazetecilerin Encümen Kararlarına ulaşılamıyor olmasından kaynaklanan yakınmalar ayyuka çıkmıştır.  Konuyu inceleyen Urla İlçe Örgütümüz durumun gerçekten demokrasiyi zedeleyici bir hal aldığını tespit etmiş,  bir yazı ile ilçemizin vekil kaymakamını encümen kararlarının saklanmaması gerektiği konusunda uyarmıştır.  Ancak, KAYYIM Belediye Başkanı’nın imzası ile ilginç bir cevap yazısı gelmiştir. Sayın Dayanç, Encümen Kararlarının kamu oyu ile paylaşılmasında “Kamu yararı” olmadığı görüşünde imiş ve bu kararların, kişilerin özel bilgilerini içerdiğinden yayınlanmasını sakıncalı bulduğunu beyan etmiştir.

Belediye yönetimlerinin en büyük denetleyicisi halktır. “Demokratik rejimlerde halkın yönetime kısmen katılımı, demokrasinin olmazsa olmazıdır” açıklaması tam da bunu ifade etmektedir. Bilgi edinme kanunu da belediyelere encümen ve meclis kararlarını halka duyurmayı tavsiye etmekte, böylelikle iş yükünün hafifleyeceği tezini ortaya koymaktadır.  Nitekim halkın İyiyle kötü yönetimi ayırt edebilmesi, bir işin haklı veya haksız yapıldığını anlayabilmesi,  belediyenin adil hizmet görüp görmediği konusunda fikir edinmesini sağlayacak olan bilgilerden eksik bırakılması çok soru gelmesine ve belediyede işleri aksamasına neden olacaktır. Ayrıca halkın önce bilgilenme, sonra mukayese etme hakkından mahrum edilmesi demokrasi açısından da, belediyecilik anlayışı açısından da son derece yanlıştır. Bu nedenledir ki; çağdaş belediyecilik anlayışı ile çalışan kurumlar, KVK verilerini işledikten sonra encümen ve meclis kararlarını tereddütsüz ve ivedi olarak yayınlamaktadır.

Urlamız’da, ısrarlı bir inatla Encümen kararlarının saklanması kamuoyunun kafasını karıştırmakta, bazı olumsuz düşünceleri akıllara getirmektedir. Üstelik encümen kararlarının halk ile paylaşılmasında yarar olmadığı söylemi ile bu paylaşımın yapılmamasını sağlamak belediye başkan vekilinin vereceği karar olmamalıdır. Hele hele, encümen ve belediye meclisinden çıkan her karara imza atan birkaç kişi ise, belediye meclisini ve encümeni aynı isimler temsil ediyorlar ise, bu konuda daha hassas, daha dikkatli ve daha özenli olunması gerektiği düşüncesindeyiz.  Demokrasinin kalesi Urla’da demokrasi adına bir ayıp yaşanmakta, kamuoyunun, bilgi edinme, mukayese etme, fikir edinme hakkı elinden bilinçli olarak alınmaktadır. Oysa yaptığı her eylemi halk adına gerçekleştiren belediyelerin, encümen kararlarını, meclis kararlarını halktan gizlemesi ve bunda ısrarlı bir inatçılık sergilemesi son derece yanlış ve yasal olmayan bir uygulamadır.  Sayın kayyım Belediye Başkanı’nın bu yanlıştan bir an önce dönmesi gerektiğini siz basın mensupları ile paylaşarak bu konuda Urla Halkı adına desteklerinizi rica ediyorum.”

 
Denizli'deki kazalarda can pazarı!
 
Milli sporcunun dalış elbiseleri gümrüğe takıldı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 9 Haziran 2023 Cuma 22:25

Sayın ilçe başkanı öncellikle Urla halkı parti üyeleri FTÖ terör örgütü ile iltisakli diyerek devrin CHP il başkanına uyardı,yine atandı daha sonrasında malum öncellikle bunu atayanlara da kırmızı kart ve hesap sorulmalıdır...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat gümrüklerdeki yeni uygulamaya dikkat çekti: Kontrolü zayıflatır!
CHP İzmir Milletvekili ve Dış Ticaret ve Gümrük Politikalarından Sorumlu ...
Gaziemir’de koltuk savaşları… İşte son kulisler!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayacak olan kongre sürecinde ilçelerde ...
Seçimden sonra ilk canlı yayın!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi ...
 
Saygılı'dan Soyer'e 'taşkın' salvosu: Büyükşehir İzmir'i terk etti!
Dün akşam saatlerinde İzmir'i etkisi altına alan sağanak yağış sonrası ...
İzmir'deki dönüşüm projesinde 'demirden çalma' iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Yapı Kooperatifi aracılığı ...
Zafer Partisi İzmir'de A takım belli oldu!
Zafer Partisi İzmir İl Yönetimi için yeni atanan isimler belli oldu.
 
AK Partili Dağ’a ‘bakan gibi’ karşılama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bir dizi program için geldiği ...
Erdoğan: 81 vilayetin çehresi değişecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Çevre Haftası münasebetiyle ...
Türkiye Değişim Partisi, CHP ile birleşiyor
Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül, partisinin CHP’ye katılacağını açıkladı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva