HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2019 Perşembe - 11:47

CHP'li Beko'dan SGK prim borçları için çağrı!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, borcunu ödeyemeyen BAĞ-KUR ve Genel Sağlık Sigortalı yaklaşık 5 milyon kişinin 31 Aralık’tan sonra sağlık hizmetinden yararlanamayacağını hatırlatarak; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na “Simit sarayı, Dünyagöz hastanesi gibi batmakta olan şirketlere gösterdiğiniz hassasiyeti, primini ödeyemeyen yaklaşık 5 milyon kişi için de gösterecek misiniz?” diye sordu.

CHP li Beko dan SGK prim borçları için çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, primlerini zamanında ödeyemeyip borçlu duruma düşen BAĞ-KUR ve Genel Sağlık Sigortalılar ile onların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık hizmetlerinden faydalanması için verilen sürenin 31.12.2019 tarihinde sona ereceğini ifade ederek konuyu Meclis gündemine taşıdı. Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Beko, çarpıcı örneklerle karşılaştırmalar yaparak, "Yandaş şirketlere değil halkın ihtiyaçlarına ödenek ayrılması gerekir" dedi.

1 MİLYON 270 BİN KİŞİ YAPILANDIRMA İÇİN BAŞVURMUŞ
Beko, “Yoksulluk ve işsizlik nedeniyle; milyonlarca vatandaş GSS prim borçlarının yeniden yapılandırılarak faizlerinin silinmesine, 12 -18 ay taksitlendirilmesine ve 2 yıl içinde 3 kez ertelenmesine rağmen GSS prim borçlarını ödeyememektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı 28.3.2018 tarihli basında yansıyan ‘borcun üstü çiziliyor’ açıklaması ile prim borcunu ödeyemeyenlerin sayısının 6,4 milyon kişi olduğunu belirtmişti. Ancak 2020 yılı bütçe sunumuna bakıldığına 1 milyon 270 bin kişi yapılandırma için başvuru yapmıştır. Simit sarayı, Dünyagöz Hastanesi gibi batmakta olan şirketlere gösterdiğiniz hassasiyeti primini ödeyemeyen yaklaşık 5 milyon kişi için de gösterecek misiniz?” diye sordu.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SORDU
Herhangi bir düzenleme yapılmazsa 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren sosyal güvencesi olmayan, çalışmayan, primlerini zamanında ödeyemeyip borçlu duruma düşen Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortalılar ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanamayacaklarını hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, milyonlarca kişinin sağlık hizmetinden nasıl faydalanacağı ve çözüm önerilerinin neler olduğuna da sorularında yer verdi.

 
‘Kale’ için sürpriz gelişme:  O isim aday mı oluyor?
 
CHP’de 2020 kongrelerinin günleri netleşti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Faydalan ma ! 26 Aralık 2019 Perşembe 13:45

Gözünüz aydın İzmir’e halk otobüsleri geliyor. İlk seferler 28.12.2019 tarihinde Seferihisar ‘da İzmir BB Başkanı sayın Tunç Soyer ‘in katılımı ile başlatılacak. İztaşıt ( Halk otobüsü ) lı bölgelere Eshot otobüsleri sefer yapmayacak Merkez ilçelerdeki toplu taşıma araçlarındaki sınırsız 90 dk. aktarma hakkı İztaşıtlarda ( Halk otobüsleri ) olmayacak. Yani çevre ilçelerdeki vatandaş indi bindi para ödeyecek. Seçenek yok. Ya kendi özel aracına bineceksin yada halk otobüsüne . Merkez ilçede isen ilk binişten sonra 90 dk. süresince tüm toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat edersinsiniz , çevre İlçede iseniz süre tanımlaması olmaksızın halk otobüslerine indi bindi para ödersiniz . Bunun adı da adil ve eşit hizmet olur. İztaşıt olur. Bakalım çevre ilçe halkı toplu taşımadaki bu ayrımcılık için ilk seçimde ne diyecek. İzmir milletvekili Sayın Kani Beko İzmir’deki çevre ilçe halkı da ; merkez ilçelerdeki toplu taşıma hizmeti ayrıcalıklarından faydalanamıyor. Faydalanamayacak . Çevre ilçelerde toplu taşımayı özeleştirirseniz gelecek yıllarda çevre ilçelere raylı sistem getirme imkanının önüne geçmiş olursunuz. Seçim öncesi sayın Soyer Kemalpaşa ilçesine metro sözü vermişti. Şimdi nasıl yerine getirecek . Rahmetli Bülent Ecevit ne demiş “ Bizim iki gücümüz var . Hak ve halk “

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kale’ için sürpriz gelişme:  O isim aday mı oluyor?
Mavi listenin adayı olacak isim için görüşmeler sürerken ilerleyen günlerde ...
Nalbantoğlu’ndan sert çıkış: İftira atanlar yalanlarında boğulmaya mahkumdur!
CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu kendisi hakkında Alevilere ...
Erdoğan: Türkiye davet alırsa icabet eder
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus'ta mevkidaşı Kays Said ile bir araya geldi. ...
 
Kongre öncesi flaş gelişme: Uzlaşı olacak mı?
CHP’de devam eden kongre sürecinde ilçelerde ortaya çıkan fotoğraf sonrası ...
Bahçeli: Geçmişte ne söylemişsek arkasındayız
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak, ...
CHP anketi açıkladı: Soyer oyunu arttırdı!
Belediye başkanlarının 31 Mart seçimlerinden bugüne dek 9 aylık performanslarını ...
 
İzmirli Vekil Sertel'den TRT’ye sert sözler: 'FETÖ’cülerin sesi CHP’ye iftira atıyor!'
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’de yapılan programlarda partisine ...
Cumhur BULUT yazdı... Korkmayın! Turan çocuklarımızın geleceğidir!
Cumhur BULUT yazdı... Korkmayın! Turan çocuklarımızın geleceğidir!
Kanal İstanbul açıklaması: İhanet değil cinayet!
İBB Başkanı İmamoğlu, Kanal istanbul projesi için "ihanet değil cinayet" ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva