HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2019 Çarşamba - 11:42

İzmirli Vekil Sertel'den TRT’ye sert sözler: 'FETÖ’cülerin sesi CHP’ye iftira atıyor!'

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’de yapılan programlarda partisine hakaret edildiğini ve iftira atıldığını söyledi. TRT’nin bağımsızlığını ve tarafsızlığını kaybettiğini belirten Sertel, “FETÖ’nün bestesini, güftesini ekranlara getiren TRT, FETÖ’cülerin sesi olan TRT şimdi CHP’ye alçakça iftiralarda bulunuyor” dedi.

İzmirli Vekil Sertel den TRT’ye sert sözler:  FETÖ’cülerin sesi CHP’ye iftira atıyor!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.

Milletvekili Sertel devletin resmi televizyonu olarak hizmet veren TRT'de yayınlanan bir programda CHP'ye hakaret edildiğini ve iftira atıldığını öne sürdü.

TRT’de yapılan bazı programlar ve sunuculara eleştirilerini yönelten Vekil Sertel, kanalın tarafsızlığını ve bağımsızlığın yitirildiğini aktardı. Seçim dönemlerinden örnekler veren Sertel, siyasi parti aday ve liderlerine TRT’nin verdiği süreleri de açıkladı.

FETÖ’CÜLERİN SESİ OLAN TRT ŞİMDİ CHP’YE ALÇAKÇA İFTİRALARDA BULUNUYOR
Sertel, “Bizim CHP olarak halkın yanında mücadele ettiğimizi herkes biliyor. Bizim için önemli olan halkımızın mutluluğudur. Kadın cinayetlerinin önüne geçmek, gençlerin iş bulmasını sağlamak gibi düşüncelerimiz sürüyor. Ben bugün TRT’yi gündeme getirmek istiyorum. TRT son yılların en taraflı, en ilkesiz, en acımasız ve en kötü habercilik ve yorumculuğunu yapıyor. ‘Enine Boyuna’ diye bir program yayınlandı. Yapımcı İsmet Berkan… Bir dönem bu arkadaşımız Radikal Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğimi yaptı. İsmet Berkan’ı Kabataş yalanı ile herkes çok iyi tanıyor. Gezi olaylarında ‘hamile kadını tekmelediler’ diye uydurulan bir yalanın görüntülerini izlediğini söyleyen ve toplumdan sonradan özür dileyen birisi. Program yaptığı kişilerin bazıları da gazeteci, öğretim üyesi kılığındalar. Programda CHP’nin devlet karşıtı, CHP’nin Türkiye’nin altını oyan bir politika yürüttüğünü söylüyorlar. Cumhuriyeti kuran partiye devlet düşmanı diyerek alçakça bir ifade kullanıyorlar. Bunu TRT ekranlarında yapıyorlar. TRT rejisi CHP Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor diye KJ düşüyor. Bu TRT’nin koyduğu son noktadır. Atatürk, cumhuriyet, insan hakları, demokrasi karşıtı TRT görevini yaptı ve devam ediyor. FETÖ’nün bestesini, güftesini ekranlara getiren TRT, FETÖ’cülerin sesi olan TRT şimdi CHP’ye alçakça iftiralarda bulunuyor. TRT’nin yapısını biliyoruz. Yasalarla koruma altına alınmış ve bağımsız olmak zorunda. Bu tarafsızlık ilkesini açıkça çiğniyor. Gelirini vergilerden sağlayan TRT, halkın partisine, CHP’ye kendi ekranlarından açıkça hakaret ediyor. Bu artık çığırından çıkmış bir durumdur” dedi.  

LİDERLER VE ADAYLARA VERİLEN SÜRELERİ AÇIKLADI VE ELEŞTİRDİ!
Sertel, “TRT tarafsızlığını çiğnediğini rakamlar göstermiştir. 24 Haziran genel seçimleri öncesinde Recep Tayyip Erdoğan’a 67 saat 58 dakika, CHP’li Muharrem İnce’ye 6 saat 43 dakika zaman ayırıyor. İYİ Parti ve Meral Akşener’e 12 dakika ayrılmış. Saadet Partisi adayı Temel Karamollaoğlu’na 8 dakika 23 saniye ayırıyorlar. Seçimlerde hiçbir başarısı olmayan, tabanı olmayan HÜDAPAR’a ise 23 dakika yer veriliyor. İYİ Parti’nin mecliste grubu var, seçildiler, yüksek bir oy aldılar, onlara 12 dakika, hiçbir esamesi okunmayan HÜDAPAR'a 23 dakika... Toplumdan yüzde 12 oy alan HDP’ye ise 0 dakika veriyor. Selahattin Demirtaş zaten cezaevindeydi. Mart’taki yerel seçimlerde de AK Parti’ye 49 saat 58 dakika 12 saniye yer veriliyor. Aleyhinde tek bir haber, yayın, söz yok. AKP’nin tüm belediye başkanları çok başarılı, dürüst, imar yolsuzluğuna bulaşmamış! MHP’nin adaylarına 3 saat yer veriliyor. CHP’ye 5 saat 47 dakika lehte, 5 saat 56 dakika ise aleyhte yer veriliyor, haber yapılmış. İYİ Parti’nin lehinde 55 dakika, 1 saat 12 dakika aleyhte, Cumhur İttifakı 55 saat, aleyhte hiç yok, Millet İttifakı için 6 saat 52 yer verilmiş, 7 saat aleyhte kullanılmış. TRT’nin etkisinin olmadığını İstanbul, Ankara, İzmir seçimlerinde gördük. TRT halka ne kadar yalan söylese de halk artık inanmamaktadır” diye konuştu.

 
Çeşme’de öğrencilere 'Sıfır Atık Eğitimi'
 
Menemenspor şan, Altınordu can derdinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur BULUT yazdı... Korkmayın! Turan çocuklarımızın geleceğidir!
Cumhur BULUT yazdı... Korkmayın! Turan çocuklarımızın geleceğidir!
Kanal İstanbul açıklaması: İhanet değil cinayet!
İBB Başkanı İmamoğlu, Kanal istanbul projesi için "ihanet değil cinayet" ...
Kongre mesaisi tam gaz: Karaburun’da seçimin galibi belli oldu!
CHP Karaburun'da ilçe başkanlığı seçimi heyecanı yaşandı. Seçimi Karaburun ...
 
Bayraklı’da Susmuş dönemi resmen start aldı: Artık çalışma zamanı!
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen kongrede seçimi kazanan Pınar Susmuş, ...
Mehmet KARABEL yazdı... İçinden başkan çıkan başkana neler oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... İçinden başkan çıkan başkana neler oldu?
Erdoğan'dan Yavaş-Aygün talimatı!
CHP'li Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasındaki 'Togo Kuleleri’ kavgası, ...
 
'Doğu Akdeniz'de Türkiye'siz bir plan olamaz'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki ...
Kongre öncesi flaş gelişme: Dikkat çeken paylaşım!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin Cemal Süreya’nın “Mavi” renk ile ...
MHP'de ilçe başkanı ve yönetimi istifa etti
MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri, görevlerinden istifa etti.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva