HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2023 Perşembe - 10:32

CHP’li Bayır’dan ‘ön seçim’ yorumu: Geç de olsa doğru karar!

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Eren Erdem tarafından duyurulan ön seçim kararını değerlendiren CHP geçmiş dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Bu karar keşke milletvekili adayları belirlenirken olsaydı.  Geç de olsa alınmış olması örgütün dikkate almak açısından önemli. Dışarıdan konulan Mehmet  Ali Çelebi  gibi arkadaşların ihanet ettiğini görebiliyoruz. Partinin öz evlatları ise böyle bir hata yapmıyor ve partiye ihanet etmiyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Bayır’dan ‘ön seçim’ yorumu: Geç de olsa doğru karar!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünde de yer alan ancak yer yer seçimlerde uygulanan önseçim kuralının geçtiğimiz günlerde CHP MYK Üyesi Eren Erdem tarafından uygulanacağının duyurulması sonrası parti içinde hareketlilik yaşanmaya devam ediyor.

Özellikle değişim isteyen parti içi muhalefeti heyecanlandıran karar sonrası örgüt içinde önseçim yapılması yönünde itirazları bulunan isimler de alınan kararı geç de olsa olumlu yorumluyor.

25-26-27’nci dönem İzmir milletvekili ve 2011-2012 yılları arasında İl Başkanlığı olmak üzere birçok kademede görev yapmış olan ve son dönemlerde gerçekleştirdiği ‘önseçim’ çağrıları ile gündeme sıkça gelen Tacettin Bayır, alınan MYK kararı hakkında Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu.

TANIMADIKLARI İÇİN OY VERMEDİLER
Ön seçim kararını yorumlayan Bayır, geç olsa da doğru bir karar olduğunu vurgularken “Bu karar keşke milletvekili adayları belirlenirken olsaydı.  Geçte olsa alınmış olması örgütün dikkate almak açısından önemli. Dışarıdan konulan Mehmet  Ali Çelebi  gibi arkadaşların ihanet ettiğini görebiliyoruz. Partinin kendi öz evlatları ise böyle bir hata yapmıyor ve partiye ihanet etmiyor. Örgüt kendisi listeye koyduğu için bu arkadaşları, kendilerine de sahip çıkıyor. 2018 milletvekilliği seçimlerinde CHP tek başına seçime girdi ve hemen hemen örgütün sıraladığı isimler aday gösterildi. Ön seçimden gelen arkadaşlarla girdiğimiz seçimde kendi başımıza 7-7 milletvekilliği çıkarmıştık. Şimdi 6’lı masada 4 partinin desteğini aldık ancak yine 7-7 çıkardık. Yani 8’nci sıra bile çıkmadı. Bu da gösteriyor ki parti kendi öz evlatları ile yürümeli. İnsanlar kendi öz evlatlarına oy veriyor. İstanbul’dan, Ankara’dan gelen tanımadıkları insanlara oy vermedi seçmen” ifadelerini kullandı.

TÜZÜĞÜMÜZDE ZORUNLU
Parti içindeki tüm aday belirlemelerde bu kuralın uygulanacağını belirten Bayır, “Yerel seçim, milletvekilliği ve parti içi seçimlerde ön seçim uygulanacağı belirtildi. Yani parti bundan sonra yapacağı tüm seçimlerde kendi örgütüne soracak. Zaten bu bizim tüzüğümüzde de vardı ancak uygulanmıyordu. Bu saatten sonra zaten önseçim yapma zorunluluğu var tüzüğe göre” dedi.

ÖNSEÇİM OLSA BU İSİMLER YER ALAMAZDI
Kuralın uygulanması durumunda listelerin aynı mı olacağı yönünde soruya yanıt veren Bayır, “Mümkün değil. Listeler böyle olmazdı. 1’nci sıraya konulan genel başkan yardımcısı arkadaşlar nereden çıkacaklardı önseçimde. Hacer Foggo 8’nci sıraya nereden gelecekti? 4 tane kontenjan verdikleri isimler nasıl girecekti? Ön seçim olsaydı bu isimler listelerde yer alamazdı” şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerde kayıp yaşanmaması ve küskünlerin sandığa çekilmesi için mi böyle bir karar alındığı sorusuna da yanıt veren Bayır, “Evet. Bu şekilde de bu karar yorumlanabilir” cevabını verdi.

 
Ailesinin tüm servetini telefon oyununda harcadı!
 
Terör örgütü DEAŞ'a operasyon: 9 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 8 Haziran 2023 Perşembe 23:02

Şimdiki delege sistemi ile, delege ağalığı ile önseçim bir fayda sağlamaz, eşi, dostu, sülalesi kalabalık olanlar, arkasını hemşehri gruplarına, aşiretlere dayayanlar delege ve onların seçtikleri de milletvekili, belediye başkan adayı olur. Bu sistemin de zararları geçmişte görüldü, bu nedenle gece yarısı haklı sebeplerle merkezce değiştirilen listeler oldu. Bu konuyu çok iyi düşünmek lazım.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 8 Haziran 2023 Perşembe 18:32

Aday yapmadılar işte seni hala daha konuşuyosunuz! Ne tatlı koltukmuş bu yahu bırakında gençlerin önünü açın onlar siyaset yapsın.. Sizde eve gidin artık torun tombalak sevmeye yeter.. hayat kısa..

Yorumu oyla      2      3  
erdal 8 Haziran 2023 Perşembe 17:47

önseçimden vekil olacaksan; ya tacettin bayır gibi zengin olacak; para harcayacaksın.. ya da alevi kürt vs olacaksın.. bknz; son ön seçim 1. bölge..!

Yorumu oyla      2      3  
sezai gaziemir 8 Haziran 2023 Perşembe 17:22

belediye başkanları ve meclis üyeleride önseçimle belirlenmediği sürece ...olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzz.. o zaman görecem ben trendekilerii

Yorumu oyla      2      3  
Az Bilmiş 8 Haziran 2023 Perşembe 12:16

Haberi okudum. Tabii ki demokrasilerde ÖNSEÇİM yapılması isabetli olur ve doğrudur. Çünkü halk temsilcisini kendi belirlerse tadından yenmez derler ya o olur. Fakat kaç zamandır CHP demokrasi dışına çıktığı için hep ATAMA ATAMA ATAMA ile yol aldığı için parti içerisinde gerçek DİKTATÖR KILIÇDAROĞLU olduğu için, CHP de delege yapısıda homojendir. Homojen nedir. Cevap hep aynı cins insanlar örgütte demektir. Bu homojen yapı bir seçim olduğunda sonuç olarak değişen bir şey olmayacaktır. Bu homojen seçmen belediyelerde çalışanlar veya yakınları olduklarından verilen işarete göre hareket edeceklerdir. Yani aynı hamam aynı TAS. Ankara''da A takımı değişti ama DİKTATÖR yerinde oturuyor. Bir de soru işareti olan Eren ERDEMİ Genel Başkan Yrd. yaptılar. Buradan sayın BAYIR'' a cevap veriyorum. Sayın ÇELEBİ ihanet etmedi. Geçmiş zamanda CHP ve hepiniz ATATÜRK'' ün Türkiye'' sine İHANET ettiniz. Sayın asker ÇELEBİ, Atatürk'' ün Gençliğe Hitabesinde olduğu gibi tehlikeyi gördü ve makas değiştirdi. İkide bir adamı saldırmayı bırakınız. CHP Alevi partisi oldu bunu dile getirsene. Hepiniz aynızınız. Sonuç olarak bu delege yapısı ile yapılan ÖNSEÇİM den hiç bir ilerleme olmaz. Sizlerin yapması gereken ilk iş DELEGE listesini yırtıp atmak ve tekrardan gerçek ATATÜRK'' çüleri bulup liste yapmak buda ölme eşeğim ölme, sana yaızn yonca biçeceğime benziyor. En iyisi siz bu CHP nın kapanış dilekçesini YARGITAY'' a gidip veriniz. Ben de buradan sizlere akıl vererek zaman kaybediyorum.

Yorumu oyla      9      7  
Delege 8 Haziran 2023 Perşembe 12:01

Sayın eski vekil eski il başkanı olarak partiye çok büyük katkılarınız oldu,ama atama milletvekili olduğunuz için parti içinde yapılan yalnış işlere müdahele etmediniz ya da gücünüz yetmedi o zaman belli bir gurub ile genel merkeze ültimatom verebilirdiniz ama malesef hiçbirini yapmadınız delege olduğumuzu unuttuk ve ne yapacağımızı bilemiyoruz bu konuda parti içinde huzursuzluklar devam ediyor,artık bitmesi gerekir çünkü birileri köşe döndü milletvekillerini alıp gittiler...

Yorumu oyla      9      4  
necdet koç 8 Haziran 2023 Perşembe 11:21

sn Cevdet Bey, ne tepkisi ilk kutlayanlar onlar oluyor böyle zamanlarda. Anladınız siz onu!

Yorumu oyla      6      4  
alo 8 Haziran 2023 Perşembe 11:16

belediye BAŞKANLARI DELEGE AĞALIĞINA SOYUNMAMALI

Yorumu oyla      7      3  
cevdet bey 8 Haziran 2023 Perşembe 11:08

Sayın vekilim keşke ucu size dokunduğunda değil de tüm haksız uygulamalarda tepki verseniz. Örneğin Karşıyaka'da ikamet eden birisi karşıda bir ilçeye belediye başkanı olarak atandığında falan...

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni dönemin ilk MGK'sı bugün toplanacak
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ...
Kurtulmuş'un yeni görevi Resmi Gazete'de
Numan Kurtulmuş, Genel Kurul'da 3. tur oylamada 321 oyla yeni TBMM Başkanı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Türkiye o bakanı hiç unutmayacak!
Mehmet KARABEL yazdı... Türkiye o bakanı hiç unutmayacak!
 
Erdoğan'dan TBMM Başkanı Kurtulmuş'a tebrik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili ...
Dışişleri Bakanı Fidan, İsveçli mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ...
TBMM'nin yeni başkanı Numan Kurtulmuş
Meclis, yeni başkanını seçti. TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamada ilk iki ...
 
Erdoğan'dan AB Konseyi Başkanı ile kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile ...
Erdoğan'dan Zelenski ve Putin ile kritik görüşme!
Rusya'nın ilhak ettiği Herson'da bulunan Kahovka Barajı'nda yaşanan patlama ...
CHP'den tüzük değişikliği ve ön seçim kararı!
CHP Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem partinin ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva