HABERLER>POLİTİKA
20 Kasım 2021 Cumartesi - 14:18

CHP'li Bayır'dan 'mafya' çıkışı: O silahı…

Partisinin Menderes İlçe Kongresi'nde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Menderes'te gündeme gelen 'mafya' söylemleri ile ilgili, "CHP'nin iktidar olduğu sahil kenarındaki hiçbir belediyede biz hiçbir mafyaya sahili işlettirmeyiz. Biz mafya falan tanımayız. Belediye başkanı benim belediye başkanım. Onu biz seçtik, aslan gibi arkasında dururuz. Kim ki kabadayılıkla bize ceket altından silah gösterirse o silahı uygun bir şekilde bir şey yaparız" dedi.

CHP li Bayır dan  mafya  çıkışı: O silahı…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Olağanüstü kongre heyecanı yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe Örgütü'nde, kongrede konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır 'mafya' söylemleri hakkında sert konuştu.

BAYIR: BURADAN TEK ADAY OLARAK ÇIKACAĞIZ
Kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Yoğun bir tempoda milletvekillerimiz tüm ülkeye dağılmış bir şekilde verdiğiniz oyları hak etmeye çalışıyoruz. Burası tabii ki yarış yeri, tatlı bir rekabet olur ve kazananın arkasında oluruz. Sizden bir ricam var. Bu salona 3 aday girebiliriz ancak buradan tek adaylı çıkacağız . Bunun kazanan kaybedeni yok. Bizim kendi aramızda rekabet yapma lüksümüz yok. 38 yıllık siyasi yaşamımda CHP'yi hiç bu kadar iktidara yakın göremedim. Şartların tamamı lehimizde. Her şey hazır. Yeter ki bizler partinin iktidar olmasını özlemiş, çocuklarımızın, torunlarımızın kamu kurumlarında iş başı yapmasına hasret kalmış, 1 gecede dolarda oynana oyunla hepimizin emeği olan 40 milyar lirayı uçurdular hazineden. Şu ana kadar yaptıkları yap işlet devret modelleri ile otoyol, tüneller deki anlaşmaları dolar bazında yaptığı için bizim ödeyeceğimiz paralar 40 milyar zamlandı. Bu bugünkü rakamlarla. Yarın ne olacağı belli değil. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Bunlar müteahhit değil, kan emici. 83 milyonun kanını emiyorlar. Mutfaktaki yangın da yoksullukta bunların tamamının çözülmesi mümkün. Burada Bundan sonraki hedefte bugün Menderes'te ilçe başkanı kim olacağını konuşacağız, ancak yarın da şunu düşünmeye başlayın, Menderes'te kimi milli eğitim müdürü yapacağız? Bunları düşünmemiz lazım çünkü bu kadroları hazırlamamız lazım. Bize bu kadrolara yetişmiş deneyimli ve mahcup etmeyecek arkadaşlara ihtiyacımız var. Geçmişte delege seçimlerin şunu yaptılar, beni aday göstermediler onu gösterdiler… Bunları geçeceksiniz. Bunlar olabilir. Geçmişte hepimizin itilip kakıldık" dedi.

O TABANCALAR İÇİN GEREĞİNİ YAPARIZ
Menderes'te gündeme gelen ve sahillerde işletme hakkının mafya grupları tarafından ele alınmak istediği yönündeki iddialar ile ilgili konuşan Bayır, "CHP'nin iktidar olduğu sahil kenarındaki hiçbir belediyede biz hiçbir mafyaya sahili işlettirmeyiz. Biz mafya falan tanımayız. Belediye başkanı benim belediye başkanım. Onu biz seçtik, aslan gibi arkasında dururuz. Kim ki kabadayılık ile bize ceket altından silah gösterirse o silahı uygun bir şekilde bir şey yaparız. O sahil halkın sahilidir. Herhangi bir şekilde birine peşkeş çekilemez. Yoksa ne farkımız kalır AKP'den? Biz halkın yanında olacağız. Ekonomik olarak belediyemizin beslenmeye ihtiyacı varsa bununla ilgili de önerilerde bulunacağız. Tabii ki belediye başkanımızın yatırımlar için paraya ihtiyacı olabilir, bunu oturup birlikte karar vereceğiz.AKP'nin valisi, AKP'nin ordu başkanı siz sanıyor musunuz ki AKP iktidarı kaybettiğinde öyle duracak, 3 dakika da CHP'li olur hepsi. Ülkeye açılan yaraların ve zararların, ülkeye Mustafa Kemal Atatürk'ün kazandırdığı bütün yatırımları 19 yılda özelleştirdiler. Biz bunların hepsini bir bir geri almak zorundayız. Geçmişte AKP ve ya MHP'ye oy vermiş arkadaşlara kötü davranmayın. Onlara sesinizi yükseltmeyin ya da sert konuşmayın. Çünkü bizim iktidara gelmemiz onların verdiği oylardan pişman olup bize oy vermesi ile olur. Çaldığınız 1 AKP oyu aslında 2 oy demektir" diye konuştu.

 
Dev banka geri dönmek için faaliyet izni aldı!
 
AK Parti İl Başkanı Sürekli: Alnımız ak, başımız dik ve sokaklardayız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Menderes yeni başkanını seçti
Yeni ilçe başkanını seçmek için sandık başına giden Cumhuriyet Halk Partisi ...
CHP'li Purçu: Roman çocuklarının eğitime erişimi artırılsın!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde; ...
CHP'li Bakan: Toplumun yüzde 60’ı erken seçim istiyor!
Doların, euronun yükselmesinin tek sebebinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
CHP Torbalı'da ilk aday belli oldu: Birilerinin ateşten gömleği giymesi gerekiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de yeni başkanını seçmeye hazırlanan Torbalı'da ...
Akşener: Gündüz huzur yok, gece huzur yok!
Bugünkü sayısında Türkiye ekonomisine ilişkin kritik bir kararın açıklanacağına ...
Davutoğlu'ndan 'acil seçim' çağrısı!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından ...
 
CHP'li Bakan'dan AK Parti'ye sert eleştiri: Gördüğüm en kötü muhalefet!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ...
Kılıçdaroğlu: Yeterli gıda yok, kota uygulanıyor!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek ...
Öztrak: O 5 dakikada kimler dolar aldı?
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Merkez Bankası faiz kararını neden 5 dakika ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva