HABERLER>POLİTİKA
20 Kasım 2021 Cumartesi - 11:16

CHP Menderes yeni başkanını seçti

Yeni ilçe başkanını seçmek için sandık başına giden Cumhuriyet Halk Partisi Menderes'te, üç adaylı geçen yarışı 247 delegenin 151 oyunu alan Ahmet İşler kazandı.

CHP Menderes yeni başkanını seçti

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de sandık başına giden Menderes İlçe Örgütü'nde yeni başkan belli oldu. Ahmet İşler, Güler Mutlu Yılmaz ve Çağrı Çiftçi'nin Menderes'in yeni ilçe başkanı olmak için yarıştığı seçimde 275 delegeden 247 oy kullandı.

Oy kullanan 247 delegenin  151 oyu alan Ahmet İşler ise CHP Menderes'in yeni İlçe Başkanı seçildi.

Kongre'de Güler Yılmaz, 84 oy, Çağrı Çiftçi ise 10 oy aldı.

İŞLER: KAZANAN YA DA  KAYBEDEN YOK
Seçim sonucunun açıklanmasının ardından konuşan Ahmet İşler, "Çok güzel bir bayrak yarışı oldu. Bu seçimin kaybedeni kazanını yok. Hep birlikte güçlenerek iktidara yürüyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

KONGREDE NELER YAŞANDI?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de ilçe yönetiminin istifası sonrası başkanlığı düşen Menderes eski İlçe Başkanı Kemal Koç'un ardından ilçeye geçici yönetim olarak Muammer Karabacak atanmıştı.

Geçici yönetimin belirlenmesinin ardından parti tüzüğü gereği ilçe kongresi tarihi belirleyen Menderes'te partililer bugün sandık başına gidecek.  Menderes Belediyesi Nikah Dairesi'nde gerçekleştirilecek ilçe kongresinde geçici yönetim olarak atanan Karabacak aday olmayacağını açıklarken,  Saat 12.30'de başlayan kongrede, kongre öncesi aday olacaklarını açıklayan Kemal Koç yönetiminden istifa edenler arasında yer alan isimlerden biri olan Ahmet İşler ile Ziraat Mühendisi Güler Mutlu Yılmaz ve Çağrı Çiftçi kongre için yeterli imzayı toplayarak adaylığı kabul edildi.

Kongreye CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP İzmir İl Yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Kongre'de Divan Başkanlığı'na ise Umut Tekin getirildi.

TEKİN: ÜLKEDE OLAĞANÜSTÜ BİR YÖNETİM KRİZİ VAR
Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekin, "Son dönem PM'den geldim. Düğünümüz dediğimiz söylediğimiz değdiğimiz ilçe kongresinde divan başkanlığı yapmak şereflerin en onurlusu. Olağanüstü bir kongredeyiz ancak Menderes'e birlik ve  beraberlik var. Asıl olağanüstü durum ülkede yaşan ve sonuna yaklaşılan  olağanüstü bir yönetim krizi var. Menderes birlik beraberlik, tek ağır erken seçim diyor" dedi.

KAYALAR: GENEL SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ
Tekin'in ardından kürsüye çıkarak Menderes İlçe Başkanı Mustafa Kayalar ise, "Üç adayımız olacak büyük ihtimalle. çün de bizim başımızın üstünde. Kim kazanırsa kazansın ilçe başkanımızın emrindeyiz. Onunla birlikte ilçemiz için daha çok çalışacağımız söylüyoruz. Önümüzde bir seçim var. Hep birlikte olursa genel seçimde başarılı olur ve iktidar olacağız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilçe başkanı ile ilçe örgütü ve belediye başkanı uyumlu olacak" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in programı nedeniyle katılamadığı kongrede İl Yönetimi adına konuşan İl Sekreteri Fulya Alçay, "Menderes'in çok kıymetli bir ilçe olduğu ve çalışkan ilçe başkanımız Mustafa Kayaların adaylandırılması ile AKP'nin nasıl elinden alındığının unutulmaması gereken bir başarı hikayesidir. Bunu tüm ülkemizde Genel Başkanımızın başkanlığında tüm ülkemizde yaşatacağız. Yeni seçilecek başkanımıza da görevinin hayırlı olmasını dileriz" ifadelerini kullandı.

GÜRBÜZ: GÜCÜ KİME VERECEĞİNİZİ BİLMENİZ LAZIM
Kongre'de konuşan parti üyesi Azimet Gürbüz, "Birilerine karşı olmak için konuşmuyorum. Bu örgütün ciddi sorunları var, burada üyelerin bilmesini isterim. Yalnız Menderes’e has bir konu değil. İzmir’de şimdi ki mevcut belediye başkanımızın oluşmasında örgütümüzün ne kadar katkısı olmasını takdirlerinize bırakıyorum. Hiçbir il başkanı, belediye başkanı, milletvekili desteklemedi. Ama seçildi geldi. Örgütün direnci yoktu. Bu örgüt yürüyemez. Bu güne kadar yürüyemediği gibi. Bundan sonra da böyle olacak. Nedeni şu; örgüt, halkın sorunları ile ilgilenmiyor. Öyle bir dertleri de yok. Belediye başkanına karşı olmak için bunu demiyorum. Bize oy veren halkın derdine derman olamazsak bir anlamı yok. Ben halkın nefretine şahit oldum. Önceki dönem belediye başkanı Soylu sahile çelik konstrüksiyon yaptığında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da destekledi. 3 milyon yatırım yaptı hatta. Bugün o sahilde bir çelik konstrüksiyon yapılıyor. Yahu siz kimin yerini kime veriyorsunuz, bu parklar, sahiller, belediye yönetimine sahip olabilir ama o halkın malıdır, belediyenin malı değil. Bu kültürü CHP’liler benimsemiyorsa bu olacak iş değil. Halkın malını yönetmek üzere görev veriliyor belediye başkanlarına, milletvekillerine, cumhurbaşkanlarına. Bu kültürü benimseyelim. Sahile belediye başkanımız şemsiye koydu, birde şezlong koydu. Ama insanlar denize girmek için 50 lira para veriyor. Bu sahil, deniz halkın belediyenin değil devletin değil; halkındır. Ayıp denen bir şey var. İnsanların sesi soluğu çıkmıyor ama ortalık bu kadar da boş değil ki. Yazın turistik bölge; sahilin kısmen işgal edilmesini kabul edebilirim ama oraya çelik konstrüksiyon koydurmayı ki; kurulmasına rağmen CHP’liler kaldırmadı, İzmir’i sevenler kaldırdı. Siz orayı yıktırdınız da ne kadar alkış aldığınız bilmiyor musunuz? Bugün yapılan ne? Belediye başkanını eleştirmek hakkımız olmaması lazımda örgüt burada bu güveni maalesef sağlayamıyor. Buradaki insanlar bize bir daha oy vermeyecek. Siz kimden aldığınız gücü kime vereceğinizi bilmeniz lazım. Benim oylarımla seçilen belediye başkanı yapıyor. Büyükşehir belediyesi genel sekreterini aradım. Birileri geldi ama hala oradalar. İnsanları tehdit edip buraya oturacağım diyor. Bunlar hoş değil. Kongrede 3 aday olmasını sevinerek izledin. Umarım rekabet olur. Ama kazananın halkın sorunları ile ilgilenmesini bekliyorum. İl zaten oralı olmuyor. Beni CHP ilişkim 1973’te veridir var. Alına görevleri herkes yerine getirmek mecburiyetindedir. Ya partili olacaksınız ya da olmayacaksınız. Sonuçta sizlere bir makam verirler. Ama yakıştığı şekilde onu kullanmanız gerekiyor" dedi.

ADAYLAR KONUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

YILMAZ: UYUM İÇİNDE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUM
İlçe Başkanlığı için adaylığı konuşmasını gerçekleştiren Güler Yılmaz, "25 yıllık ziraat mühendisi olan bir kardeşiniz ablanız ve yoldaşınız olacak Menderesimize mesleki ve esnaflık birikimlerimi katarak çalışacağım. Her gün biraz daha yoksullaşan çiftçiler, geleceğinden umudunu kesmiş gençler, rotasını kaybetmiş umutsuzlar bilmelidirler ki bu göreve başladığım günden itibaren daima yanınızda olacağım Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını ilke edinerek Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde partimizi iktidara taşımak için görevinin bilincinde olan bir ilçe başkanı olacağım. Belediyemizin CHP tarafından yönetilmesi, Millet İttifakı’nın çürümüş tek adam rejiminden kurtulmak isteyen tüm seçmenlerimizin, hepimizin kazancıdır. Seçim, seçmenin özgür iradesiyle katıldığı, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı olmaksızın CHP çatısı altında kimsenin ötekileştirilmediği, hor görme, kayırma gibi durumların yaşanmasına fırsat vermeyeceğim. Güç ve güçlüden yana taraf olmayacağım. İnsan ve irade ayırmadan girilmedik mahalle, dokunulmadık yürek bırakmayacağım. Tarafsız, yapıcı olacak ve doğrudan asla sapmayacağım. Birlikten güç doğar ilkesiyle örgütümüz ve belediye başkanımızla uyum içinde ve birlikte çalışacağımıza söz veriyorum" diye konuştu.

ÇİFTÇİ: İLK HEDEFİMİZ GENELDE İKTDAR OLMAK
Yılmaz'ın ardından kürsüye çıkan ilçe başkanı adayı Çağrı Çiftçi ise, "2019 yerel seçimlerden önce Türkiye bir sihirbaz ile tanıştı. Bu sihirbaz Genel Başkanımız. Bunlar aynı masaya oturmaz diyenlere bu farklı görüşlerin ortak masaya oturabileceğini gösterdi. Bizlere ne mutlu ki Menderes'i AK Parti'den CHP'ye geçirdik. Bu zaferi Genel Başkanımız 70'li yaşları geçmiş olmasına rağmen sahada herkese dokunmayı başarabiliyorken, bizim ilk hedefimiz sahada bu başarıya ulaşmak. Ulaşılabilir olmak bir nitelik kazandırmıyor. Ulaşmamız ve dokunmamız lazım. Belediye Başkanımız göreve geldikten sonra bizler daha rahat konuşmaya, rahat gezmeye, rahat nefes almaya başlayacağız diye düşündük. kısmen bu tabii ki var. Belediye başkanımızın da ilk dönemi. Örgütümüzün içinde heveste bir azalma, birbirimizden uzak düşme… Ara sıra parti çatısı altında birbirimiz fırçalamakta bir sorun olmaması gerekir. Kongremizde, kongrenin kazananı veya kaybedeni yok. As olan CHP'dir. Bunun kazananı veya kaybedeni sonraki dönemde oluyor. Hizmet safhasında oluyor. Bu hizmette kazanmamız için öncelikle örgütümüzde küskün olan kardeşlerimize dokunmamız lazım. Muhtemelen üç aday da aynı şeyi düşünüyoruz. Tek hedefimiz genel iktidarı CHP ve paydaşı olan Millet İttifakı'nın zaferi ile sonuçlandırmak olmalı" dedi.

İŞLER: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK
Son olarak kürsüye çıkan ve kısa bir konuşma gerçekleştiren aday Ahmet İşler ise, "Herkes benim yapımı biliyor bilmeyenler için de şunu söylemek istiyorum. Uzlaşmacı, bütünleştirici, diyalogdan yana olduğumu ve birlikte olursak yumruğumuzu birlikte aynı noktaya vurursak buradan güçlü bir şekilde çıkacağımıza, bu iktidar yolculuğunda CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi helalleşerek daha güzel günlere gideceğimize inancım tam. Her şey çok güzel olacak" diye konuştu.

ADAYLARIN LİSTELERİ ŞU ŞEKİLDE:

 
CHP'li Purçu: Roman çocuklarının eğitime erişimi artırılsın!
 
14 yaşındaki çocuğa cinsel istismara 24 yıl hapis
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alo 20 Kasım 2021 Cumartesi 16:28

MENDERESDEKİ CHP DELEĞELERİ KUTLUYORUM İŞTE DEMOKRASİ İŞTE YARIŞMA MAMACILAR ÖRNEK ALIN

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu: Roman çocuklarının eğitime erişimi artırılsın!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde; ...
CHP'li Bakan: Toplumun yüzde 60’ı erken seçim istiyor!
Doların, euronun yükselmesinin tek sebebinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
CHP Torbalı'da ilk aday belli oldu: Birilerinin ateşten gömleği giymesi gerekiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de yeni başkanını seçmeye hazırlanan Torbalı'da ...
 
Akşener: Gündüz huzur yok, gece huzur yok!
Bugünkü sayısında Türkiye ekonomisine ilişkin kritik bir kararın açıklanacağına ...
Davutoğlu'ndan 'acil seçim' çağrısı!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından ...
CHP'li Bakan'dan AK Parti'ye sert eleştiri: Gördüğüm en kötü muhalefet!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
Kılıçdaroğlu: Yeterli gıda yok, kota uygulanıyor!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek ...
Öztrak: O 5 dakikada kimler dolar aldı?
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Merkez Bankası faiz kararını neden 5 dakika ...
CHP Torbalı'da yeni başkan kim olacak?
Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı'da görevden alınan eski ilçe başkanı Erol ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva