HABERLER>POLİTİKA
19 Kasım 2021 Cuma - 21:50

CHP'li Bakan'dan AK Parti'ye sert eleştiri: Gördüğüm en kötü muhalefet!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında yaşanan tartışmalar hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü Murat Bakan, "Cumhur ittifakı için söylemek gerekirse beni siyasal yaşamımdaki en kötü ve çirkin muhalefeti yapıyorlar İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde. Çok demokratik ve özgürlükçü bir meclis yönetimi var" diye konuştu.

CHP li Bakan dan AK Parti ye sert eleştiri: Gördüğüm en kötü muhalefet!

EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde kredi ve protokoller ile sık sık tartışmaların yaşandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde, özellikle Cumhuriyet Halk Partili ve AK Partili vekiller arasında yüksek gerilimler yaşanmış ve açıklamalar meclis dışına da taşınmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelik 'zayıf' ve 'seviyesiz' muhalefet eleştirileri gelirken, Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri hakkında bir yorum da CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü Murat Bakan'dan geldi.

EN KÖTÜ VE ÇİRKİN MUHALEFETİ YAPIYORLAR
Geçmiş dönemlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği yapan Bakan, kendi döneminde böyle bir muhalefet görmediğini belirtirken, "Cumhur İttifakı için söylemek gerekirse beni siyasal yaşamımdaki en kötü ve çirkin muhalefeti yapıyorlar İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde. Çok demokratik ve özgürlükçü bir meclis yönetimi var. Aynı TBMM gibi belirli kurallarla sınırlanması gerekir. Belediye meclisi ancak bu konuda çok yapıcı, herkesin konuşmasını ve düşüncesini ifade etmesini sağlayan bir belediye başkanı ve yönetimi var ancak siyasetteki etikten habersiz bir meclis grubu var. Bilhassa AK Parti için diyorum bunu. Bizim zamanımızda da en ağır eleştiriler olurdu ancak siyasi etiği hiç kaybetmedik. Biz dostça konuşur sorunları birlikte çözer, birbirimizi anlamaya çalışır ve ne sert eleştirileri de uygun bile dille yapardık" dedi.

SİYASETÇİNİN ÖZGÜN AĞIRLIĞINI YİTİRTİR
Ekran önüne çıkmanın siyasi bir başarı olmadığını belirten Bakan, "Bazı siyasetçiler ekranda çok fazla olmayı, kamuoyu önüne çıkmayı siyasette bir başarı adımı olarak görürler ancak değil. Siyasetçi özgün ağırlığını yitirir. Haber olmak bir yandan ön plana çıkarır bir yandan çürütür. Çünkü 'Ben mecliste ne konuşayım da haber olayım' düşüncesi oluşur. Şu an yaşanan o. Ben muhalefetin tarzını tasvip etmiyorum. Yönetimin yapısını da çok yapıcı buluyorum. Benim olduğum dönemden daha fazla önerge meclise geliyor. Meclis üyeleri daha aktif katılabiliyor sürece" ifadelerini kullandı.

İZMİR'İN İKİ SORUNU VAR
İzmir’in gündemindeki sorunlar hakkında konuşan CHP’li Bakan İzmir’in iki temel probleminin olduğunu vurgulayarak, “Birincisi katı atık tesislerinin sayısını artması lazım. Bununla ilgili Menderes'te bir ÇED süreci var. Burası bir siyaset durumuna dönüştü. Önünü tıkamaya çalışan bir AK Parti var. Orada bir direnç gösteriyorlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bu işi yaptırmamak için. Siyasi birliktelik demesinin nedenini anlıyorsunuz. AK Parti'den itiraz edenler var ondan onaylamıyorum diyor bakan. Diğer konu da İnciraltı konusu. Yılan hikayesine döndü. Buranın üzerinden siyaset yaptılar, Büyükşehir çözmüyor dediler. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bunun çözülmesi gerektiğini söyledi. Balçova Belediye Başkanı canla başla çalışıyor. Orada doğaya uygun bir plan olması lazım. Bununla ilgili 1-2 yıldır bağıran arkadaşlara soruyorum, ne yapıyorsunuz? Her sene yıl sonuna doğru çıkıyor. Bir diğer sorun Halkapınar-Otogar metrosu. İzmir’in ulaşımından şikâyet ediyorsunuz ancak kendi üstünüze düşenleri yapmıyorsunuz. İzmir'in 2'nci çevre yoluna ihtiyacı var. Ulaştırma bakanlığı metro ile ilgili iş yapsın mesela" dedi.

KENT MERKEZİNE YAPMA İMKANIMIZ YOK
Hükümete yönelik eleştirileri üzerine 'Büyükşehir'in hiç mi eksiği yok?' sorusunu da yanıtlayan Bakan, "Büyükşehir Belediyesi üzerine düşeni yapıyor zaten. Otopark bir problem doğru ancak şu daha büyük problem; Ben geçmişte şehrin merkezine araç girmesin dediğimde gülüp haber yapmışlardı ancak bunun Sayın Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken önerdiği bir konu olduğunu bilmeden haber yapanlar oldu. Bu kentin elbette ki otopark sorunu olur. Kent 1950'lı yıllardan itibaren büyümüş bir kent. Kent merkezine yeni yol yapma imkânınız yok. Kent merkezine girişi azaltmamız lazım. Ya da şu mantığı bırakmamız lazım; 'ben oturduğum kafenin önüne park edeceğim' bu olmaz. Toplu ulaşımı kullanımı arttırmalıyız. Elbette Büyükşehir'in de yapması gerekenler var ancak bununla ilgili çabayı gördüğüm için bir şey demiyorum. Türkiye'de raylı ulaşımın, otobüsün ve deniz ulaşımının entegre olduğu başka kent yok. Pandeminin bu kentte bireysel araç sayısını yüzde 50 arttırdığını gördük.

 
Kılıçdaroğlu: Yeterli gıda yok, kota uygulanıyor!
 
Benzin istasyonlarında kuyruk oldu... Zam öncesi yakıt kalmadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Yeterli gıda yok, kota uygulanıyor!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek ...
Öztrak: O 5 dakikada kimler dolar aldı?
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Merkez Bankası faiz kararını neden 5 dakika ...
CHP Torbalı'da yeni başkan kim olacak?
Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı'da görevden alınan eski ilçe başkanı Erol ...
 
İzmir'in o ilçesine FIFA standartlarında stat!
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; daha önce müjdesini verdikleri ...
CHP'li Bakan'dan 'ses kaydı' yorumu: Gruşçu başkanlarla helalleşmeli!
Geçtiğimiz günlerde CHP Konak eski İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun ortaya ...
CHP'li Sarıbal hükümete Ödemiş'ten yüklendi: Tarımdaki sorun politik!
Ödemiş'te partisi tarafından gerçekleştirilecek saha çalışmaları için ...
 
AK Partili Sürekli'den Gültepe planları çıkışı: Niyetleri yok, oyalıyorlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gültepe planları hakkında ...
CHP Menderes'te 3 adaylı seçim!
Kemal Koç başkanlığındaki yönetimin düşmesinin ardından CHP Menderes’te ...
Beko'dan iktidara 'kalıcı yaz saati' çağrısı: Vazgeçin!
Kalıcı yaz saati uygulamasının en büyük mağdurlarının çocuklar ve emekçi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva