HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2023 Cuma - 08:20

CHP’li Bayır’dan belediye başkanları ve vekillere uyarı: Kaybedilmiş maç, kazanılmış gibi gösterilemez!

Seçim sonuçları ile ilgili olarak parti içinde iki kanat oluştuğunu belirten CHP 25, 26, 27’nci Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Bizim çıktığımız maç değildi. Bazı arkadaşlar seçim sonucunu 0-0 berabere gibi göstermeye çalışıyor. Ne beraberliği? Kaybettik ve adam 5 yıl daha ülkeyi yönetecek. Siz kaybettiğiniz seçimi kayıp değil gibi lanse ederseniz yeni bir hayal kırıklığını temellerini atarsınız. Sen bir kez daha belediye başkanı olacaksın, milletvekili olacaksın, il başkanı olacaksın diye kaybedilmiş maçı kazanılmış gibi göstermezsin” dedi.

CHP’li Bayır’dan belediye başkanları ve vekillere uyarı: Kaybedilmiş maç, kazanılmış gibi gösterilemez!

EGEDESONSÖZ- CHP 25, 26, 27’nci Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde genel seçim sonuçları ile parti içinde yaşanan tartışmalar vardı.

BU SEÇİMİN ADİL BİR SEÇİM OLMADIĞINI AKP’LİLER DE BİLİYOR
Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesinin nedenleri halkında gelen soruya yanıt veren CHP’li Bayır, “Bir çok nedeni var. Bu seçimin normal koşullarda yapılan seçim olduğunu söylemek çok zor. Zaman zaman iktidar partisinin kendi lehine davranışlar sergilendiğini görmüştük ancak bu sefer inanılmaz derecede ileri gidildi. 5 gün Van’da kaldığımda bütün şehirde Cumhurbaşkanına pilot kıyafeti giydirilmiş, arkasında Türk bayrağı, milliyetçilik edası ile bütün Van donatılmıştı. Normalde siyasi propagandalarda Türk bayrağı kullanılamaz ancak bu yapıldı. Bunun yaında mevcut bakanlar hala bakanmış gibi, bakanlık imkanını kullanarak şehirlere dağıldı, kamu binalarına afişler astılar. CHP’nin afişleri de AKP’nin yaptığı en ufak itirazda kaldırıldı. Yani eşit olmayan bir seçim geçirdik. Bir yandan da mültecilere oy kullandırılması meselesi var. Türkiye’de mülk alanlara vatandaşlık verilmesi söz konusu... Vatandaşlığın bu kadar ucuza satıldığı başka bir ülke yoktur. Kaç vatandaş Türk vatandaşı oldu, ne kadar mülk aldıkları yönünde net bir cevap alamadık.Bunların ne kadarının oy kullandığı yönünde de bilgi yok. Ancak videolarda da görüldüğü gibi Türkçe bilmeyen kişilerin ülke kaderini ne yazık ki belirlediğini gördük. Bu seçimin adil bir seçim olmadığını AKP’liler de biliyor” dedi.

KAYBEDİLMİŞ MAÇ KAZANILMIŞ GİBİ GÖSTERİLEMEZ
Seçim sonrası parti içinde özeleştiri mekanizmasının doğru işlemesi gerektiğini vurgulayan Bayır, partide iki farklı eğilimin öne çıktığını belirterek “Bir başarısızlık gören ve genel başkanın istifa ederek partinin genel kurula gitmesi gerektiği yönünde bir ses var. Diğerleri de ‘hayır başarı var’ diyen siyasete emek vermemiş bir yerden gelmiş ve koltuğunu korumuş kişiler... Ben bu iki gruba da girmiyorum. Bizim çıktığımız maç değildi. Bazı arkadaşlar seçim sonucunu 0-0 berabere gibi göstermeye çalışıyor. Ne beraberliği? Kaybettik ve adam 5 yıl daha ülkeyi yönetecek. Siz kaybettiğiniz seçimi kayıp değil gibi lanse ederseniz yeni bir hayal kırıklığını temellerini atarsınız. Sen bir kez daha belediye başkanı olacaksın, milletvekili olacaksın, il başkanı olacaksın diye kaybedilmiş maçı kazanılmış gibi göstermezsin. Arada az fark vardı, kaybetmedik diyemeyiz. Tam tersine ne hata yaptık, diye düşünmeliyiz. Sen aldığın oyu neden artmadığının hesabını soramazsan olmaz. Gerekçeleri ortaya koyup tartışacağız” şeklinde konuştu.

SONUÇLARI HALI ALTINA SÜPÜRELİM DİYE BİR ŞEY YOK,  BUNU YAPA YAPA BU HALE GELDİK
İttifak ile kaybolan vekil sayıları hakkında değerlendirme yapan Bayır, “Bu kadar yıpranmış bir iktidar, mutfak ekonomisini bu kadar kötü olduğu bir dönem… Şimdi yanlışları konuşmayalım, 10 ay sonra yerel seçimler var. Bugünkü sonuçları halı altına süpürelim diye bir şey yok.  Bunu yapa yapa bu hale geldik. Neden yüzde 25 oyun üstüne çıkmadığımızı sorgulamamız lazım. Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olduğumuzu asla unutmayacağız. Burası CHP ve burayı kuran kişinin adı Mustafa Kemal Atatürk... Bu çizgiden ne zaman taviz verdiyseniz 2-3 puan fazla almak için toplum sizi aşağıya çeker. 6’lı Masa’da fedakarlık ettik, insanları listelere koyduk İzmir’den… Biz tek başımıza seçimlere girseydik 14 milletvekili gönderecektik. Bugün baktığımızda 4 vekili başka partiler vermişsin. CHP İzmir’de milletvekili sayısı 5-5… Yarın ayrılacaklar büyük ihtimalle” ifadelerini kullandı.

BENİ YARALAYAN ŞEYLERDEN BİRİ ADIMIN AKP MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDAN KULLANILMASI
Listede bulunan Yüksel Taşkın ve Hacer Foggo üzerinden partilerine yoğun eleştiriler yapıldığını kaydeden Bayır, bazı AK Partili isimlerin kendi adını kullanarak “partiden Atatürkçüler tasfiye ediliyor” sözlerinin söylendiğini de hatırlattı. Bayır açıklamasında “Bireysel isimlere getirmek istemiyorum ancak saha da çok karşılaştık. Kendisi de bunu ifade etti. Ancak rakip partiler bunu kullandı. Rakip partiler bizi bile kullandı. Atatürkçüler tasfiye ediliyor partiden diye. Bunu AKP milletvekilleri söyledi. Beni yaralayan üzen şeylerden biri budur. Benim adımı malzeme olarak AKP milletvekilleri kullandı. Bizim küsmüşlüğümüz, kızgınlığımız yok” değerlendirmesini yaptı.

KONTENJANDAN KONANLARI BÜYÜK İHTİMALLE TÖRENLERDE FALAN ANCA GÖRÜRÜZ
Yeni dönemde milletvekili olacak isimleri önerilerini sıralayan CHP’li Bayır, “Görev alacak arkadaşlar İzmir'i unutmasınlar. Çünkü çok az İzmir'de oturan arkadaş var. Kontenjandan konanları büyük ihtimalle törenlerde falan anca görürüz. İnşallah beni yanıltırlar. Onlara tavsiyem tabandan kopmasınlar. Bir sonrası milletvekili seçimi yukarıdan yazılmayacak. Örgütün sesini dinleyecekler. Onlara tavsiyem birinin önünde boyun eğmek yerine tabana gelmeleri ve onları dinlemeleri” ifadelerini kullandı.

YEREL YÖNETİMLERDEN BİRİNİ ALIP PARTİ BAŞINA KOYALIM DERSENİZ YENİ BİR YANLIŞIN İÇİNE DÜŞERSİNİZ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “değişim” mesajını yorumlayan Bayır, “Ekrem Bey'in söyleminin ben Tayyip Bey'e karşı söylediğini düşünüyorum.Diğer türlü olduğunu düşünmüyorum. 4 yıl önce yapılan yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul'u ellerinden almışsın. Böyle baktığımızda yerel yönetimlerle ilgili başarı durumu var gibi görülüyor. Bir tuzak ile genel başkanı değiştirelim, yerel yönetimlerden birini alıp parti başına koyalım derseniz yeni bir yanlışın içine düşersiniz. İmamoğlu’nu alıp partiye koyarsanız İstanbul’u nasıl kazanacaksınız? Sistemde bunu düşünerek öneride bulunmak lazım. Kılıçdaroğlu o kadar sorumsuz biri değil ki. Bunları değerlendirebilecek, elbette partiyi büyütebileceğine inandığı birini bulunca teslim edebilecek kadar naif bir insandır. Kılıçdaroğlu koltuk benim buradan kalkmam diyecek yapıda değil” şeklinde konuştu.

ARABAMI BİLE KREDİYLE ALDIM
Ekonomide yaşanan olumsuzluklara değinen CHP’li Bayır, ailecek ticaret ile uğraştıklarını da belirterek “45 yıldır ticaret yapıyorum. Devamlı küçülmeye ve daralmaya gidiyor çocuklar. Ben 8 yıldır parlamentodayım. Çocuklar yürütüyor işleri. Biz Ege Bölgesi'nde 12 bölgeye satış yapıyorduk. Ancak şimdi küçülmeye gidiyoruz.   Satışlar ve cirolar çok düştü. Mevcudu korumak bir başarı oldu. Son 8 yılda ciro olarak neyi arttırdın, yeni bir ev-araba aldın diye sorulabilir ancak ben arabamı bile kredi çekerek aldım. Türkiye'de şartlar çok zorlaştı.  Bundan 5 sene önce cebinize paranızı koyduğunuzda Güzelbahçe'de 2 katlı villayı 4-5 milyona alabilirken şimdi 20 milyona alamazsınız. Toplumun alım gücü yoksa fiyatları artmışsa nasıl olacak bu?” dedi.

Zamların önümüzdeki dönemde herkesin gündemi olacağını belirten Bayır, “Bütçedeki deliği kapatmak için iktidarın yapabileceği tek şey vergi üstüne vergi... Nasılsa köprüyü geçti, ek vergiler, zamlar koyacak. Nebati, Ankara'da İstanbul'a gitmek için uçağa yetişecek, uçak kalkış saatinden 30 dakika sonra kalkıyor. Gelince uçak kalkıyor ve yolcular isyan ediyor. Nebati Bey'de ayağa kalkıp 'AKP kazandı' diyor. Kendinden yolcu uçağını bekletme hakkı görüyor. Bunu söyleyecek anlayışta bir insan… Tayyip Bey'in ne söyleyeceğini düşünmek bile istemiyorum” şeklinde konuştu.

 
Başbakan ChatGPT'nin hazırladığı konuşmayı okudu
 
Domuzlara çarpıp arabadan uçtu... Feci ölüm!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALTIOK 2 Haziran 2023 Cuma 12:55

Cumhuriyet Halk Partisinin altı okunun anlamını bilmeyen, Halkçılık ve Milliyetçiliği yok sayan kişilerin yönetimlerde yar aldığı ve en önemlisi Cumhuriyetin ve partimizin kurucusu ATATÜRK'ü değersizleştirmeye çalışan kişilerin partiden gönderilmesi gerekir. O kadar ki Milliyetçiliği bize satar hale gelen bir iktidar döneminde HALK partisi olmadığımız sürece işimiz zor. Partinin yarısı avukatlardan oluşuyor. Sanırsın tüm HALK avukat. Nereye kadar.

Yorumu oyla      2      3  
Kentli 2 Haziran 2023 Cuma 11:05

Adı halk olupta içinde halk olmayan elit kesimin elinde olan bir parti durumundadır CHP,onun için ne söylense boş on yıldır bu diziyi seyir ettik başı sonu olmayan reytingi sıfır olan bir dizi,halk istemiyor ve dikkate almıyor tıpış tıpış oy vermiyor artık...

Yorumu oyla      3      3  
Lombak 2 Haziran 2023 Cuma 09:55

Elinizde 10larca yenilgi. Hangi birinden ders çıkarttınız da bundan çıkaracaksınız. Geçin bunları geçin!!

Yorumu oyla      6      6  
2 Haziran 2023 Cuma 09:41

örneklemelerinizde problem var Sayın Bayır. Güzelbahçe'de villa almak bugünkü kadar olmasa da yine ayrıcalıklı bir kesimin yapabileceği işti. Ölçümlerinizi biraz daha mütevazileştirmeniz lazım. Krediyle araba alabilmenize üzüldüm mesela!!

Yorumu oyla      5      3  
s 2 Haziran 2023 Cuma 09:19

aynı konuşmayı koltuk sahibi olsaydı yapabilecek miydi acaba

Yorumu oyla      6      4  
eb 2 Haziran 2023 Cuma 09:17

Örneklemeyi villa almak üzerinden vermekte tuhaf olmuş :)

Yorumu oyla      5      3  
2 Haziran 2023 Cuma 09:14

Doğru söze ne denir?

Yorumu oyla      3      4  
SOKAK_ 28 MAYIS 2 Haziran 2023 Cuma 09:05

İlk günden bu şekilde kullanılan dilin ve seçim sürecine ilişkin aceleci olan bu tür yaklaşım ve değerlendirmelerin hiç kimseye bir faydası olmaz-olamaz. Panik yok, heyecan yok ve de çok ama çok acele de yok. Tabi ki süreç değerlendirilmeli ver dersler çıkarılmalı. Ancak bu; daha çok yan yana ve ortak akılla birlikte, sakin bir kafa ile olur.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... İttifakın kendine hayrı oldu mu?
Mehmet KARABEL yazdı... İttifakın kendine hayrı oldu mu?
Meclis’te ilk gündem, asgari ücret ve emekli aylıkları
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis'te ant içme ...
'Millet İttifakı, aşırı sağ ve aşırı solun koalisyonu'
İletişim Başkanı Altun, Millet İttifakı'nı "aşırı sağ ve aşırı solun koalisyonu" ...
 
Çavuşoğlu'ndan İsveç'e somut adım atma çağrısı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveç'e, Üçlü Muhtıradan kaynaklanan yükümlülükleri ...
CHP MYK üyelerinin tamamı istifa etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyelerinin tamamının istifasını kabul etti.
'20 sene sonra Erdoğan’ı kimse hatırlamayacak'
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mustafa Kemal Atatürk'ün “Umutsuz ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan istifa sorusuna yanıt
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs ...
Kirişci: Kazanan bütün Türkiye olmuştur
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Yaşadığımız bütün sıkıntılara ve ...
Cumhurbaşkanı Seçimi kesin sonuçları Resmi Gazete'de
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva