HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2023 Pazartesi - 12:52

CHP’li Bakan ‘Soylu sonrası’ dönem için konuştu: Bakan Yerlikaya’ya kredimiz var!

İçişleri Bakanlığı’na Süleyman Soylu’nun yerine Ali Yerlikaya’nın getirilmesini değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Ali Yerlikaya, valilik yapmış, devlet terbiyesi almış birisi. Süleyman Soylu’ya nazaran Yerlikaya’ya pozitif bakıyorum. Kendisine bir süre kredi açacağım. Polis ve jandarma teşkilatlarında Ali Yerlikaya döneminde göreceli bir iyileşme olacağını düşünüyorum” dedi ve yeni bakandan öncelikli beklentilerini açıkladı.

CHP’li Bakan ‘Soylu sonrası’ dönem için konuştu: Bakan Yerlikaya’ya kredimiz var!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Süleyman Soylu, 31 Ağustos 2016’dan bugüne kadar İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. Yeni kabinede Süleyman Soylu’nun yerine, İstanbul’un eski Valisi Ali Yerlikaya getirildi.

Süleyman Soylu ile sık sık karşı karşıya gelen, polis ve jandarma teşkilatlarındaki sorunların çözümü için kanun teklifleri veren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’a, bu değişikliği nasıl bulduğunu sorduk.

SOYLU DÖNEMİNDE CİDDİ BİR TARİKAT YAPILANMASI OLUŞTU
CHP’li Bakan, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ali Yerlikaya, yeni bir bakan ve Soylu’ya göre yapı itibariyle daha ılımlı bir insan. Valilik yapmış birisi. Kamudan yetişenlere karşı benim bakışım her zaman olumludur. Devlet terbiyesi almış insanlar, kaymakamlık, valilik yapmış insanların yapısı farklı oluyor çünkü. Ben Ali Yerlikaya’ya Süleyman Soylu’ya nazaran pozitif bakıyorum.  Bizim buradaki derdimiz kişiselden ziyade, kurumsal olarak nasıl hareket edileceğidir. Emniyet teşkilatında ve jandarma teşkilatında ciddi bir cemaat tarikat yapılanması oluştu Süleyman Soylu döneminde.  Soylu, ulufe dağıtır gibi emniyet müdürlüklerini, generallikleri kafasına göre dağıttı. Dolayısıyla kendine bağlı bir yapı oluşturdu. Devletin geleceğinden çok, kendi siyasi geleceğini düşünerek bunları yaptı. Kamu yönetimiyle ilgili bilgisi son derece zayıftı. Ama Ali Yerlikaya’da kamu yönetimiyle ilgili bilginin olduğunu düşünüyorum, sonuçta valilik yapmış, devlet terbiyesi almış, kamuda görev yapmış birisi. Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bir süre kredi açacağım. Bakacağız yaptıklarına…  Bu arada kanun tekliflerini vermeye devam edeceğiz. Polisin, jandarmanın sorunları çözülsün istiyoruz. Daha önce verdiğimiz kanun teklifleri var, yeni kanun tekliflerimiz de olacak. Bunların çözülmesi için de kendisine zaman tanıyacağız. Eğer olumlu işler yaparsa, ki bizim devlet anlayışımız budur, pozitif olanı her zaman destekleriz. Ben Meclis üyeliğimden bugüne bütün komisyon toplantılarında, devletin hayrına olan her işe destek vermiş biriyim. Doğru işi alkışlarız, yanlış yapılırsa da amansızca eleştiririz”

YENİ BAKAN, ÖNCE O TROL YAPIYI DAĞITMALI
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan öncelikle çözmesini beklediği sorunları şu şekilde sıraladı:

-Bir defa, teşkilatta siber suçlarla mücadele biriminde Süleyman Soylu’nun oluşturduğu bir trol yapısı vardı. İltimasla işe girmiş kişiler vardı. Siber suçlarla mücadeledeki polis memurlarını kast etmiyorum, Süleyman Soylu döneminde işe alınmış liyakatsiz, Süleyman Soylu’ya muhalif olan herkese karşı operasyon yapan şahıslardan bahsediyorum. Bunlarla ilgili harekete geçmesini istiyorum.

-Emniyet teşkilatında emniyet müdürlerinin atamaları ve terfilerinde tamamen liyakate dayalı olmasını istiyorum. Polislerin PAEM’de, POMEM’de liyakatın, mülakatsız olarak, ya da mülakatın etkisinin azaltılarak yapılmasından yanayım. Süleyman Soylu döneminde hepsi dışarıdan gelen listelerde yer alan isimler amir yapılıyordu. 90 puan almış polis memuru amir olamazken, hatırlı tanıdığı olan 70 puan almış polis memuru, amir yapılıyordu. Bunların değişmesi gerekiyor. Ali Yerlikaya’nın bunlara izin vermeyeceğini düşünüyorum.  Sistemde değişmesi gereken çok şey var. Komple revize edilmesi gerekiyor.

-Emniyet Genel Müdürü’nün emniyet kökenli olmasını bekliyorum. Bugünkü Genel Müdür vali kökenli. Emniyet teşkilatından yetişmiş, emniyetin çeşitli birimlerinde çalışmış deneyimli insanların emniyet genel müdürü olması lazım.

-Jandarma teşkilatı ona keza…  Bu teşkilatta da cemaat tarikat yapılanmasının üstüne gidilmesi gerekiyor. Ne kadar bunların üzerine gidebilirler, bilemiyorum. Çünkü AKP iktidarı, cemaatlerle tarikatlarla iç içe. İktidarın bir parçası bu yapılar. Süleyman Soylu’nun gitmesi, Ali Yerlikaya’nın gelmesi hasebiyle göreceli bir iyileşme olacağını düşünüyorum. Ali Yerlikaya, mutedil bir adam, bir devlet adamlığı geçmişi var, kamudan geldi. Bu yüzden Süleyman Soylu’ya nazaran Ali Yerlikaya’ya pozitif bakıyorum.”

 
Mordoğan’da yemek şenliği!
 
Başkan Soyer'den körfez mesajı: Yüzme heyecanını hep birlikte yaşayacağız!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 6 Haziran 2023 Salı 01:19

Sen o krediyi kendi adına ver. Halkın içine inmiş olsan o krediyi vermezsin. Murt bey halkın içine inmekten korkma. Senin tuzun kuru millet aç aç aç aç

Yorumu oyla      3      3  
İZMİRLİ 5 Haziran 2023 Pazartesi 20:33

murat bey şimdi de Mecliste sizlere nefes aldırmayacak Süleyman bey az sabredin...

Yorumu oyla      4      3  
Vatandaş 5 Haziran 2023 Pazartesi 17:14

Siz önce bu partiyi bu hallere düşürenlerden kurtarın ama malesef yapamazsınız çünkü sizde aynı ekib içindesiniz hepinizden kurtarmak gerekir ön seçim ile yeni parti yöneticileri gelmediği sürece CHP iktidar yüzü göremez...

Yorumu oyla      7      3  
alo 5 Haziran 2023 Pazartesi 13:06

EY vekilim vallahi billahi siz hala AKEPE genel başkanını tanıyamamışsınız HERŞEYİN ORADA BİTTİĞİNİ bilememişsiniz ZİHNİYET ÖNEMLİ ZİHNİYET

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Çalışanların haklarını korumaya devam edeceğiz'
Vedat Bilgin'den görevi devralan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat ...
Hayko Cepkin'den CHP'li Özel'e: Hepinize güle güle
Şarkıcı Hayko Cepkin, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in paylaşımını alıntılayarak ...
Cumhur İttifakı, seçim vaatlerini içeren bir 'torba teklifi' sunacak
Cumhur İttifakı, 28’inci dönem parlamentosu ve yeni kabinenin göreve başlamasının ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Koltukta nasıl kaldılar?
Mehmet KARABEL yazdı... Koltukta nasıl kaldılar?
CHP’li Bayır’dan ‘ön seçim’ şartı: Belediye başkan adayı olurum!
Milletvekilliği görevinin son bulmasının ardından yeni dönemde de siyasetin ...
Meclis'te yeni hafta... TBMM Başkanı seçilecek
Milletvekillerinin yemin töreniyle 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı çalışmalarına ...
 
Bakan Yerlikaya, 'afet yönetimi' toplantısına katıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nda ...
Adalet Bakanı Tunç'tan anayasa çağrısı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı ...
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan ilk mesaj!
Tarım ve Orman Bakanlığı görevini devralan İbrahim Yumaklı, "Yeni dönemde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva