HABERLER>POLİTİKA
12 Mayıs 2023 Cuma - 12:53

CHP’li Bakan, ‘İçişleri’nin yeni talimatı’ dedi, valilere çağrı yaptı: Kanun dışı emre riayet etmeyin!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere ve TSK'ya gönderdiği yazıda 14 Mayıs günü kolluk kuvvetlerine ait zırhlı ve hava araçlarının göreve hazır bulunması ve valiliğin gerek görmesi halinde TSK’ya ait personel, zırhlı araç ve hava ulaşım araçlarının hazır bulunmasını talimatı verildiğini kaydetti. Bakan açıklamasında “Valilere sesleniyorum, suça ortak olmayın. Kanun dışı emirlere riayet etmemelerini, onların İçişleri bakanlığına veya herhangi birine bağlılığı olmadığını, asıl bağlılığının Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na olduğunu hatırlatmak istiyorum" dedi.

CHP’li Bakan, ‘İçişleri’nin yeni talimatı’ dedi, valilere çağrı yaptı: Kanun dışı emre riayet etmeyin!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de genel seçimlere sayılı günler kala ‘paralel seçim sonuçları’ toplanmasına yönelik yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu, İçişleri Bakanlığı’nın seçim sandıklarında görevli polis ve jandarmadan alınacak sonuçların dosya halinde Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) sayfasına kaydedilmesi kararını yasaklamıştı.

Konuyu geçtiğimiz hafta basın toplantısı ile dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, partisinin il başkanlığında basın toplantısında ise bu kez İçişleri Bakanlığı tarafından valilik ve TSK’ya bir yazı gönderildiğini, yazıda 14 Mayıs’ta askeri personelin ve zırhlı araçların hazır tutulması yönünde talimat verildiğini söyledi.

SOYLU HAKKINDA ÇOK SAYIDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya 5 konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirten Bakan “Geçtiğimiz günlerde Jandarma Komutanlığına yayınladığı emri benim yayımlamamdan sonra emniyet içinde gerilla tipi yapılanmadan bahsetmiştim. Sorulara yanıt veremediği gibi her zamanki gibi yalan söyledi. Bu evraklar vatanın seven, kanunlara liyakatli personellerin verdiği bilgilerdir. Kendisi suç işleri bakanı olduğu gibi İçişleri Bakanlığını da suç örgütü gibi kullanıyor. Biz kendisi ile ilgili 5 kez savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Geride 105 tane daha var. O kadar suç işledi. Bunlardan biri uyuşturucu operasyonunu canlı yayında teşhir etmesidir. Yapılacak operasyonu önceden haber verdi. Diğer suç duyurusu ise polis amirleri sınavında yapılan usulsüzlük ile ilgili... Bununla ilgili soru önergesi vermiştim. Bu konuda basın mensuplarına soruşturma açmışlar. PAYEM soruları yıllardır açıklanmıyor ve bir internet sitesinde yayımlandı, ‘sınav bizim sorularımız ile aynıdır’ diye. Bu da görevi kötüye kullanmaktır. Bir başka konu Grup Başkan Vekilimiz Özgür Özel, İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabını troller tarafından kullanıldığını belirtmişti. Bu da Soylu'nun ilgili istihbarat birimleri ile ilgili yaptığı ihbarlar. Gafil muhbir olarak nitelendirilir bu tip insanlar. Bu İçişleri Bakanını yapmaması gereken bir durum… Devletin istihbarat programı TOGG kullanımında ihbar edilmiştir. Bununla ilgili devlet sırrından yararlanma, devlet sırlarına sadakatsizlikten dava açtık. Kendisi bir sigortacı, hukuk bilmiyor. Kanunu bilmemek mazeret sayılmaz. Bundan dolayı kendisi yargılanacaktır. Bir diğer suç duyurusu, emniyet teşkilatına alınan troller ile ilgili. 2016 yılından sonra 500 tane ve sonrasında ise daha fazla insanı taşerondan kadroya alırken, alınması gerekenler yerine kendi belirlediği trol ordusunu oluşturdu. Bu trol ordusunun tüm uygulamalara erişim hakkı vardır. Tüm kişisel bilgilerimize ulaşabilmektedir. Bu da görevi kötüye kullanmanın yanı sıra devlet sırlarından yararlanma suçunu oluşturmaktadır. Bununla da ilgili suç duyurusunda bulunduk. Son olarak benim şahsım ile ilgili TV kanallarına denetim ve yasama görevimiz yapmaktan ötürü attığı iftiralardan kaynaklı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bunlar daha başlangıç” dedi.

BAĞLILIKLARI TÜRKİYE ANAYASASINA
GAMER ile ilgili de uyarılarda bulunan Bakan, "GAMER üzerinde yapılan yeni bir operasyon var. İçişleri Bakanlığı valiliklere, TSK'ya bir yazı  gönderiyor. Gönderilen yazıda, ‘Oy verme günü öncesi alınacak tedbirlerde kolluk kuvvetlerimize ait zırhlı ve hava araçlarının göreve hazır bulunması ile valiliğimizce gerek görülmesi halinde TSK’ya ait personel, zırhlı araç ve hava ulaşım araçlarının hazır bulunmasını arz ederim’ ifadelerine yer verilmiş. Savaşa mı giriyoruz, seçime mi? TSK'nın zırhlı araçlarına ve personeline GAMER niye ihtiyaç duyar? Devletin polisi yok mu? Hangi seçimde TSK zırhlı araçları ile hazır bekletildi? TSK'nın personel ve zırhlı araçlarının hazır bulundurulmasını içeren yazının gerekçesi nedir? Valilere sesleniyorum, suça ortak olmayın. Bu normal ve rutin bir seçimdir. Bu neyin hazırlığıdır? Kanun dışı emirlere riayet etmemelerini, onların İçişleri bakanlığına veya herhangi birine bağlılığı olmadığını, asıl bağlılığının Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na olduğunu hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

SAĞDUYULU DAVRANILMALI 
Bakan ayrıca sandık güvenliği konusunda da hazır olduklarını kaydederek “Endişe etmeye gerek yok. Biz yapılanı ifşa ediyoruz. Güvenlik kollarını ve devletin görevlilerine uyarımızı yaptık. Endişe edecek bir şey yok. Seçim olması gerektiği gibi olacak. Sandık başında asil ve yedek görevlilerimiz var. Seçim sonrası Türkiye'de yönetim değişecek. Manipülasyonlardan ve provokasyonlardan kaçınılması gerekir. Bunlar yapıldığında da sağduyulu davranılması gerekir” ifadelerini kullandı.

 
İstanbul Havalimanı'nda oy işlemi sürüyor
 
Karavanda yanarak can vermişti... İngiliz turist 'yüksek kira' kurbanı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alper 13 Mayıs 2023 Cumartesi 13:04

Sayın Bakan Türk milleti arkanızda bunu seçim günü göreceksiniz, siz korkmadan çalışmaya gerçekleri söylemeye devam ediniz biz size etten duvar olur, sizi ite köpeğe yedirmeyiz.

Yorumu oyla      2      3  
Izmirliler der. 12 Mayıs 2023 Cuma 19:57

Sayın milletvekili bu ülke her zaman sağ duyulu insanların yaşadığı bir ülkedir,lütfen halkı yersiz densiz beyanatlar ile ortalığı karıştırmaya gerek yok,siz belli kesimin avukatlığını yapmaya devam ediniz,nasıl işler takip ettiğinizi halk biliyor izliyor ön seçim olsaydı son sırada olurdunuz,15 mayısta bu ülke barış için de güvenli şekilde yaşam devam edecektir,halk artık kazanana sevinecek kayıp edene üzülmeyecek durumdadır,çünkü seçilenlerin hepsi koltuk ve makam derdinde olduğunuzu biliyoruz ve izliyoruz onun için siyaset ve siyasetçiler bizi ilgilendirmiyor...

Yorumu oyla      3      3  
Fikret ASLAN 12 Mayıs 2023 Cuma 15:17

Ülkeyi mafya ve Tarikat yuvası haline getirenlerin SOYU KURUSUN.

Yorumu oyla      2      4  
İNADINA İNCE 12 Mayıs 2023 Cuma 14:08

SAYENİZDE OYUM MEMLEKET PARTİSİNE İNADINA MUHARREM İNCEYE.....

Yorumu oyla      5      4  
ALTAYLI 12 Mayıs 2023 Cuma 14:07

40 YILDIR İZMİRE NE YAPTINIZ COP CUKUR CAMUR....

Yorumu oyla      6      4  
FATOŞŞŞŞŞ 12 Mayıs 2023 Cuma 13:57

YA Bİ BİTMEDİZ....

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Yunanistan'a dostluk mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'a dostluk mesajı gönderdi. ...
Bakan Kasapoğlu'ndan 'şer odakları birleşti' çıkışı: Oyunu bozmamız lazım!
İş dünyası ile bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir milletvekili ...
Erdoğan: Demokrasimize gölge düşürmeyiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hangi saldırılarla karşılaşırsak ...
 
AK Partili Dağ yapılacakları kalem kalem anlattı: '5 yılda İzmir Projesi'nde neler var?
İzmir’de yapılacak 5 yıllık projeleri anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
CHP adayı Türeli’den seçim tahmini: İki bölgeden 18 vekil çıkarırız!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2’nci Bölge 3’üncü sıra adayı Rahmi Aşkın ...
Dervişoğlu'ndan 'kazanıyoruz' mesajı: İzmir tarih yazacak!
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
 
'Tahıl anlaşmasında mutabakata gidiliyor'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Tahıl anlaşmasının süresinin uzatılması ...
AK Partili Çelebi’den eleştirilere yanıt: HDP kaptan, HÜDAPAR yolcu!
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Millet İttifakı’ndan gelen ...
Psikiyatrist Yüncü: Seçim gecesi tansiyon düşürülmeli!
Türk Psikiyatri Derneği İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Zeki Yüncü, seçimler ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva