HABERLER>POLİTİKA
12 Mayıs 2023 Cuma - 11:27

AK Partili Dağ yapılacakları kalem kalem anlattı: '5 yılda İzmir Projesi'nde neler var?

İzmir’de yapılacak 5 yıllık projeleri anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Anakara-İzmir YHT Tren Projesi, Çandarlı ve İzmir limanlarının geleceği, kent trafiğinin çözümü noktasında İkinci Çevreyolu ile Tarihi Elektrik Fabrikası'nın durumu ile ilgili yapılacakların listesini yayınladı. Dağ, Tarihi Elektrik Fabrikası'nın yeniden ihya edileceğini ve alanın İzmir Yenilikçi Endüstriler Merkezi olarak tasarlanacağını kaydetti.

AK Partili Dağ yapılacakları kalem kalem anlattı:  5 yılda İzmir Projesi nde neler var?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de yerel seçimlere 2 gün kala siyasi partiler propaganda yasağı öncesi son çalışmalarını yapmaya devam ediyor. Birçok parti sahada bir yandan vatandaş ile buluşurken, bir yandan da basın mensupları ile bir araya geliyor. 

Bu kapsamda bugün ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2'nci Bölge 1'nci Sıra Milletvekili Adayı Eyüp Kadir İnan, partisinin il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Dağ ve İnan'ın yanısıra, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili'de katıldı.

KALEM KALEM YAPILACAKLAR...
İzmir'de 5 yıllık süreçte hayata geçirilecek projeleri  belirterek sözlerine başlayan Dağ, şunları söyledi:

"Seçimlere 2 günlük bir zaman kaldı. Bu süreçte 2 yıldır ülkemize birçok hizmetler kazandırdığımız gibi İzmir’imize de birçok hizmet kazandırdık.  Bazısı yeni başlayacak bazısı devam eden projelerimiz… Önümüzdeki 5 yıllık süreçte bu çalışmaları hayata geçireceğiz. Bunlar İzmirlilere açık ve net sözlerimizdir.

-Şu an devam eden 2025 yılında hayata geçireceğimiz İzmir -Ankara YHT projesi. Yıllık 13 milyon 300 bin yolcu kapasiteli 2,5 milyar Avro'ya ihalesi yapıldı ve çalışmalar hızlandı. İnşallah 2025 yılında hizmete girecek. Bu sayede hattın 3,5 saat süreye inemesin bekliyoruz.

-İzmir'de son dönemde trafik iyice arttı.  Yeni kavşaklar yollar yapılmasını arzuluyoruz. Ancak bizim ülkemizde olan 2'nci Çevre Yolu. Bunun da büyük oradan da projesi bitti, 6 milyar TL'ye mal olacak şekilde 2025 yılında hizmete almayı düşünüyoruz.

-Çandarlı Limanı ve temiz enerji enstitüsü projesi... Çandarlı Limanı projesini yapalı çok oldu.  Pandemi öncesi çok sayıda firma burayla ilgili gelip gitmeler görüşmeler oldu ancak pandemi döneminde kesildiğini gördük. Pandemiden sonra ilgi ve alakanın arttığını görüyoruz. Burayı topyekun projelendirme imkanı olacak. Buranın verimli olması lazım. Çandarlı Limanı ve Temiz Enerji endüstrisi bölgesi yani yenilenebilir enerjinin üretiminin yapılacağı bir alan. Bu konuda İzmir 5'nci bölge teşviki alması nedeniyle inanılmaz bir ivme kazanmış durumda.

-Kemalpaşa Lojistik Merkezi ve demiryolu bağlantı projesi. Altyapısı bitti önümüzdeki dönemde buralara demiryolu kurarak aktif hala geleceğiz. Burada TIR  gümrüğü talebi var. Şehrimizde 5 kurumun oluşturduğu şirketle TIR gümrüğü merkezini şehir merkezinden oraya alma gibi bir durumumu zorlayacak.

-Stadyum şehrimizin önemi gündeminden biriydi. Karşıyaka Stadı ile ilgili beklenti olduğunu biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi 2019'da kişi olarak değişim gösterince İzBB Başkanımız ‘biz bunu yaparız’ dedi ve biz de devrettik. Anladığımız kadarıyla bir adım atılmadı ve adım atacakları yok. Dün 100 dönümlük millet bahçesi için ayrılmış alanı hem park yapılsın hem de Karşıyaka Spor Kulübümüz antrenman sahası olarak kullansın diye tahsisini gerçekleştirdik. Stat ile alakalı da futbol takımı 1'nci lige doğru ve Süper Lig'e doğru yol açtığında yapmak herhalde bize nasip olacak.

-Bir diğeri de İletişim Bilişim Vadisi... Tekno Kent diye başladı, şehirdeki odalar da işin içinde olacak şekilde başladı, belirli bir mesafe katedildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız da Bilişim Vadisi olarak yeri planladı. İlk etabın açılışını geçtiğimiz hafta yapmıştık. Biz bunu çok önemsiyoruz. 

-İzmir Yenilikçi Endüstriler Merkezi... Alsancak'ta tarihi elektrik fabrikası ve onun etrafındaki alan... Orayı bilişim ve teknoloji anlamında teknoloji üssü anlamında hayata geçireceğiz. Bunda da belli bir yol kat ettik. Bunu da 2023-2024 içinde hayata geçeceğine inanıyorum.

-Turizmi canlandırma; Bu konuda  Aziz Bey'in İzBB Başkanlığı dönümde liman ile ilgi projeyi ortaya koymuştuk. Bu anlamda trafik çok yoğunlaşır diye tepkiler geldi. Şimdi buradaki limanın yeniden projelendirilmesi ve şehre yeniden sunulması lazım. İzmir limanı ve etrafını turiste yönelik, Çandarlı limanı ise yüke yönelik planlanması ortada.

-Bayraklı Şehir Hastanesi 1 ay sonra hasta kabulüne başlayacak.

İzmir'de önümüzdeki dönemde talep eden her haneye doğalgaz sağlamış olacağız" 

MAKAM KOLTUĞU GÖZÜ İLE BAKIYORLAR
İzmir'in hak ettiği değeri alacağını belirten Dağ, "İzmir, Türkiye'nin yükselen değeri olmayı hak etmektedir. Önümüzdeki 5 yılda kronik sorunları çözülmüş bir İzmir'i istikrar ve kararlılık ile inşa etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye Yüzyılı’nda kentimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Şehrimizde birer makam koltuğu gözü ile baktıklarını biliriz. Hayata geçireceğimiz nice projeler ile kaybolan projeleri telafi edecek ve kentin hak ettiği kıymeti görmesini sağlayacağız" ifadelerin kullandı.

ELEKTRİK FABRİKASI'NDA BÜYÜKŞEHİR SÜREÇTE OLMAK İSTERSE GEREKENİ YAPARIZ
Elektrik Fabrikası'nın ihale sürecinin olduğu ve Büyükşehir'in ihaleyi almasına karşın ihalenin iptal edilmesi konusunun hatırlatılması üzerine açıklama yapan Dağ, "Belediye, Özelleştirme İdaresi'nde ihaleye girmişti.  Projenin ne olduğunu bilmiyoruz sadece ihaleye girip Tarihi Havagazı gibi bir alan yapmayı planlıyorlar. Biz orada gerçekten olmasını istediğimiz konu bilişim, teknoloji ve oyun endüstrisinde çok iyi isimlerin oraya gelmesini sağlamak. İlgili bakanlıklarımız ile görüştüğümüzde önemli bir yol kat ettik. İzBB işin bu çerçevesinde bende olmak istiyorum derse ne gerekiyorsa birlikte yaparız. Orasının Tarihi Havagazı gibi bir alana çevrilmesinde fayda olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

VEKİLLİK SÜRECİMDE 3 AYIMI ÇEŞME'DE GEÇİRİYORUM DİYEN VAR
Çeşme Projesi ile ilgili de sitemde bulunan Dağ, "Mahkeme kararı olursa tabii ki karara göre bir yol haritası izlenecektir. Sayın bakanımız gerçekten çok şeffaf bir şekilde tüm kesimlere detaylı sunumlar yaptı. Bunlar sonucunda gelen tepkiler de dikkate alınarak gerekli eklemeler ve çıkarmalar da gerçekleştirildi.  Ancak Sayın Bakanımızın sunumu sırasında bir CHP'li milletvekilimiz  'Ben vekil olduktan bu yana yılda 3 ayımı Çeşme'de geçiriyoruz, korkarım ki emekliliğimden sonra tüm yaşamımı Çeşmede geçireceğim zaman bu proje hayatımı etkileyecek' dedi. Biz hamdolsun milletvekilliği süresince hiç 3 ayımızı Çeşme'de geçirmedik, Kınık'ın, Beydağ'ın dağlarında geçirdik. Zaten konuya böyle bakarsanız sıkıntı var demektir" dedi.

15 MAYIS SABAHI YEREL YÖNETİMLE İLGİLİ KONUŞACAĞIMIZ ÇOK ŞEY OLACAK
Yerel yönetimlerle ilgili soruya seçim sonrasını işaret eden Dağ, "Yerel yönetimler ile ilgili konuları şuan konuşmuyoruz. 15 Mayıs sabahı geçtikten sonra yerel yönetimler ile ilgili de bu konuda konuşacağımız çok şey olacak merak etmeyin" diye konuştu.

 
Okul öncesi eğitimde ücret alınmayacak
 
Havalimanları 4 ayda 55 milyon yolcu ağırladı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hesabı elbet sorulur yeter artık.. 12 Mayıs 2023 Cuma 21:22

madem elektrık fabrıkasında bişi yapma nıyetınız vardıda neden ihaleye çıktınız yalancısınız.. bu şehre gram metro yapmadınız..izmirliyi salak yerıne koydunuz bunun hesabını sandıkta sorcaz..

Yorumu oyla      2      3  
gazo 12 Mayıs 2023 Cuma 20:56

palavra palavra

Yorumu oyla      2      3  
Otogar Metrosu ne oldu? 12 Mayıs 2023 Cuma 16:06

İnandırıcılığınız kalmadı.

Yorumu oyla      6      3  
12 Mayıs 2023 Cuma 15:09

20 yıldır niye yapmadınız?

Yorumu oyla      9      3  
MKC 12 Mayıs 2023 Cuma 13:51

Kardes siz hic bir seye karismayin artik. Sizden bir talebimiz yok! Pazar gunu ilk turda bitirip, biz Izmirliler olarak onumuze bakacagiz...

Yorumu oyla      10      3  
Beceriksizlik! 12 Mayıs 2023 Cuma 12:36

Hepsi en az 13 yıl önce açıklanan projeler. Hızlı tren 2007 gibi gündeme geldi; 2011-2013 gibi de liman, jojistik merkez, tren hattının temelleri atılmıştı. Çevre yolu projesi 2013'de müjde diye verilmişti. Kaç yıl geçmiş, şimdi tekrar seçim öncesi gündeme getiriliyor. Hızlı trenin 2025 yılında açılmadı için mucize gerekli.

Yorumu oyla      11      3  
private35 12 Mayıs 2023 Cuma 11:53

binali yıldırımın her seçim öncesinde verdiğiniz sözleri ne oldu. 35 proje. seçim üstü maşallahınız varda seçim sonrası hep kendinize. devlet fakir, millet fakir siz zengin. bu işte bir terslik yok mu?

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Türeli’den seçim tahmini: İki bölgeden 18 vekil çıkarırız!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2’nci Bölge 3’üncü sıra adayı Rahmi Aşkın ...
Dervişoğlu'ndan 'kazanıyoruz' mesajı: İzmir tarih yazacak!
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
'Tahıl anlaşmasında mutabakata gidiliyor'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Tahıl anlaşmasının süresinin uzatılması ...
 
AK Partili Çelebi’den eleştirilere yanıt: HDP kaptan, HÜDAPAR yolcu!
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Millet İttifakı’ndan gelen ...
Psikiyatrist Yüncü: Seçim gecesi tansiyon düşürülmeli!
Türk Psikiyatri Derneği İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Zeki Yüncü, seçimler ...
AK Partili Kaya 'kronik sorunları çözüyoruz' dedi: Sıra Balçova Arsa Mağdurları'nda!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’in 53 yıllık sorunu ...
 
AK Partili Sürekli'den KSK'lı gençlere spor tesisi müjdesi
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, saha çalışmalarını ...
İki ilçede hem konser hem miting... 'Vereceğiniz karar istikrar mı yoksa kaos mu olsun?'
 AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Memleket Partisi Genel ...
Fatih Erbakan: Kumpas kurulduğu ortada
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Memleket Partisi Genel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva