HABERLER>POLİTİKA
23 Haziran 2022 Perşembe - 14:04

CHP’li Arslan, Aydın’dan çağrıda bulundu: Vatandaş sandık bekliyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aydın ziyaretini ve sahada gördüklerini değerlendirdi. Esnafın perişan halde olduğunu ve iktidara karşı sandığı beklediğini vurgulayan Arslan, Cumhur İttifakı’nın sertleşen dili ile ilgili ise ‘gidişlerinin telaşı’ ifadelerini kullandı

CHP’li Arslan, Aydın’dan çağrıda bulundu: Vatandaş sandık bekliyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Genel seçim sürecinin yaklaşması ile saha çalışmalarına sürat veren Cumhuriyet Halk Partisi’nde, geçtiğimiz hafta İzmir’e çıkarma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin üst kademeleri yoğun ilgiyle karşılanmıştı.

CHP Liderinin gidişinin ardından ise hükümet tarafından yoğun eleştiriler yönetilirken, CHP Lideri bu kez de saha çalışmaları kapsamında Aydın’ı ziyaret etti. Aydın ziyaretinde CHP Lideri’ne eşlik eden isimler arasında yer alan CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan süreci Ege’de Son Söz’e değerlendirdi.

'HALK SANDIĞIN GELMESİNİ İSTİYOR'
Aydın'da CHP Liderine yoğun bir ilgi olduğunu belirten ve esnafın dertli olduğunu vurgulayan Arslan, “Dün Aydın Büyükşehir Belediyemiz’in kent içinde yer alan 200 dönüme yakın bir arazinin çok uygun bir bedelle kamulaştırarak kazandırdığı ve beton yerine Aydın halkına kazandırılmış çok güzel bir rekreasyon alanının açılışını gerçekleştirdik. Törenimize yoğun bir katılım vardı. Türkiye’nin her yerde olduğu gibi Aydın’da da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı çok büyük bir ilgi vardı. Bu sabah da Genel Başkanımız ile birlikte taşımacı esnafı ile bir araya geldik. İnsanlar ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, mazot, sigorta ve kasko fiyatlarının ciddi şekilde arttığını ancak bunlarla birlikte taşıma ücretlerinin yeteri kadar artmadığından yakındı. Bizlere mazotun yüzde 300 arttığı süreçte kendilerinin taşıma ücretlerinin tüm zamlara rağmen sadece yüzde 40 arttığını belirttiler. Uzun yol kamyon esnafının bizlere yakınışı çok dikkat çekiciydi. Kendileri bize ‘mazot arttı, geçen ay 6 bin TL’ye aldıkları teker 8 bin 500 TL oldu ancak fabrika sahipleri bana taşımacılıkta indirim yap diyorlar. Bizler zor durumdayız, böyle giderse bu sektörü bırakacağız’ diyorlar. Esnafın biri de ‘Bu esnafın ahı indirir bu şahı’ dedi. Çok büyük serzenişler vardı iktidara yönelik. İktidarın yanlış ekonomi politikalarına, ekonomik sıkıntılara ve ülkenin içinde bulunduğu duruma karşı vatandaşların tepkileri çok yüksek. Aydınlılar da bir an önce sandığın gelmesini ve düzenin değişmesini istiyor” diye konuştu.

'GİDİŞLERİNİN TELAŞINDAN KAYNAKLANMAKTA'
Özellikle AK Parti olmak üzere Cumhur İttifakı’nın dilinde Millet İttifakı’na yönelik yaşanan sertleşmenin CHP’nin ‘oylarımız yükseliyor’ söylemleri ile bağlantılı olup olmadığının sorulmasını da değerlendiren Arslan, “Şu an iktidar tarafında bir panik var. Bunu her şekilde görebilirsiniz. Yaptıkları yanlışlar üzerine yeni yanlışlar ekliyorlar. Söyledikleri öngördükleri hiçbir şey tutmuyor. Ama süreç içinde Genel Başkanımızın 2-3 yıl önceki uyarılarının neredeyse tamamının doğru çıktığını görüyor vatandaşlarımız da. Vatandaşlar, Genel Başkanımızın uyarılarının hükümetin dikkate almamasının da farkında. Bizler kötü gidişi görerek uyarılarda bulunduk. Ekonomi düzelsin, yanlışlar düzelsin ve istiyorsanız alkışı siz alın diye kaç kez çağrıda bulunduk. Biz muhalefet olarak görevimizi yapıyoruz ancak iktidar mensupları sadece öneri muhalefet partilerinden geliyor diye dikkate almıyor. Sonuç olarak ise gelinen noktada ciddi bir sıkışmışlık söz konusu. Evine ekmek götüremeyen vatandaşlar var bu ülkede. Çocukların ihtiyacını karşılayamadığı için akşam çocukları uyuyana kadar eve gidemeyen sokakta zaman geçirmeye çalışan babalar, anneler var. Sadece çocuklarının istediklerini alamadığı diye bu insanlar mahcup durumda düşüyor. CHP’nin bu süreçte yapmış olduğu kararlı muhalefet, belediyelerimizin başarılı çalışması, hele ki pandemi döneminde sosyal belediyeciliğin ne kadar önemli olduğunu göstermiş olmamız halkta büyük bir karşılık buldu. Bu da partimize ve genel başkanımıza olan ilgiyi arttırdı. Tabii ki böyle olunca hem sarayda oturan beyefendinin hem de partisinin huzuru kaçtı. Onları rahatsız ediyor. Anketlerde de bu gözüküyor. Millet İttifakı’nın seçimi büyük bir fark ile kazanacağı gözüküyor. Bu da onları daha saldırgan yapıyor. Ve bu panikle de daha saldırgan bir dil kullanıyorlar. Bazen nezaket ölçülerini kaçırıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, ister erken seçim ister zamanında seçim olsun, ilk seçimde bu iktidar gidecektir. Tüm bu davranışları da gidişlerinin telaşından kaynaklanmaktadır” ifadelerini kullandı.

'EKONOMİDE YAPTIKLARI YANLIŞI…'
Yaşanan orman yangınları ile yeniden gündeme gelen ‘önlemler yetersiz’ tartışmaları hakkında da konuşan Arslan, “Bu iktidar, maalesef göz göre göre ekonomide yaptığı yanlışlar gibi orman yangınları konusunda da yanlışlar yapıyor. Geçen yıl yanan ormanlık alanların boyutu son 10 yılın yangınlarının toplamından daha büyüktü. Akciğerlerimiz yandı, içerimiz dağlandı. O konuda da eleştiriler yaptık. Genel Başkanımız THK'ye gitti ‘bu uçakları niye kullanmıyorsunuz’ diye sordu. Yetkililer ise ‘bu uçaklar arızalı’ yanıtını verdi. Genel Başkanımız da ‘parasını biz bulalım, gerekirse kampanya yapalım ya da belediye başkanlarımız kaynak yaratsın ve uçaklarımızı tamir edelim’ dedi. Ancak bu teklifi kabul görülmedi ve yeni uçaklar alınacağı söylendi. Maalesef tedbir almayan, saki yangın bir daha olmayacakmış gibi düşünen, günü geçiştirmeye çalışan bir iktidar var. Geldiğimiz noktada ise havaların ısınması ile maalesef yangınlar yeniden başladı. İklim değişikliği nedeniyle Akdeniz havzasında bundan sonra daha sıcaklıkların yaşanacağını, daha kurak süreçlerin olacağını ve daha çok yangının olacağını bilim çevreleri söylemişti. Ancak bilimden nasibini almamış bu iktidar, tedbirleri almakta gecikiyor ve bunun sonucunda ciğerlerimiz yanıyor” dedi.

 
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!
 
'Emekli maaşlarına yüzde 40 dokunuş olacak'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 23 Haziran 2022 Perşembe 14:24

Sayın milletvekili halk dört gözle seçimi bekliyor parti üyeleride ön seçim olmasını istiyor kontenjan milletvekili diye ayrıcalıklı seçime kesinlikle katılmıyoruz,şayet ön seçim yapılmadığı takdirde sandık sonuçları iyi olmayacaktır ve oy vermek olmayacak kendileri gelsin oy kullansın artık...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan’ın SADAT sorularına yanıt geldi
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi’nin ...
Kılıçdaroğlu, özeleştiriyi Aydın’dan verdi: Nutuk attık, oy çıkmadı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi program için gittiği Aydın’da ...
AK Partili Sürekli'den Karşıyaka Stadı ve koku çıkışı: CHP ipe un seriyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli Ata Sanayi esnafıyla ...
 
KİT Komisyonunda 'İzmir modeli' tartışması...'Görün örnek alın'
KİT Komisyonu toplantısında AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun ...
CHP'li Purçu'dan Bakan Soylu'ya: Çürük elmaları temizleyin!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İstanbul’un Ataşehir ...
CHP'li Polat: Sandık tüm sorunları çözer!
İstanbul Finans Merkezi Kanun Teklifi üzerine konuşan Mahir Polat, iktidar ...
 
Meclis gündemine taşıdı… CHP’li Kılıç’tan ‘trol’ avı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan ...
İsrail Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor
İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid yarın Türkiye'ye gelecek. 16 yılın ...
Suudi Arabistan ile yeni iş birliği vurgusu
Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki görüşmelerde, siyasi, ekonomik, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva