HABERLER>POLİTİKA
24 Eylül 2022 Cumartesi - 14:17

CHP'li Altay, İzmir'den Erdoğan'a yüklendi: Devlet başkanı değil holding başkanı!

CHP'nin İzmir'de devam eden kampında bir basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenirken, “Ben Erdoğan’a baktığımda karşımda devlet başkanı görmüyorum. Aldığı yetkileri ve kendine bağladığı kuruluşlara bakınca karşımda dev bir holding başkanı var. Borsayı kendine bağlamış, Merkez Bankası kendisine bağlı, Türkiye Varlık Fonu’nun başkanı” dedi

CHP li Altay, İzmir den Erdoğan a yüklendi: Devlet başkanı değil holding başkanı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Royal Teos Termal Otel'de gerçekleştiren CHP’de TBMM Grubu 27’nci Dönem  5'inci  Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nın ikinci gününde Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

SANDIK GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ HİÇBİR  PROBLEM YOK
Toplantıdaele alınan konular ve çözümler hakkında bilgi veren Altay, , “Dünden beri çok verimli bir çalışma toplantısı gerçekleştiriyoruz. Ne yaptık derseniz. TBMM ve Türkiye’yi masaya yatırdık. TBMM yasama yılında yapılmayan yapılması gereken ne varsa konuştuk. Hazırlanan raporu milletvekillerimiz ile paylaştık. Ekonomik gelişmeler ve bunların nasıl çözüleceği yönünde çok kapsamlı bir çalışma yaptık. Sayın Öztrak çok iyi hazırlanmış bir çözüm reçetesini masaya yatırdı. Türk dış politikasının nasıl olması gerektiği yönünden elimizde çok güzel bir belge var, bunu ileriki günlerde  detaylarını konuşuruz. Başka bir çalışmamız da seçmen davranışları ve beklentileri. Seçmenin bizden beklentileri, seçmeni rahatsız eden boyutlar, bu kampta enine boyuna tartışıldı. Olmazsa olmaz sandık güvenliği konusunda da sayın Oğuz Kaan Salıcı ve Onursal Adıgüzel çok güzel bir çalışma yaptı. Sandık seçmen listesi güvenliği konusunda bizim bu kadar hazır olduğumuzu görmek beni çok mutlu etti. CHP sandık güvenliğini eksik bırakıyor endişesi hep vardı. Onlarda emin olsunlar, CHP sandık güvenliği konusunda, sandık sırası ve oy sayım konusunda hiçbir problemi yok, YSK’dan daha güvenli bir portföyümüz var” dedi.

YAPICI ELEŞTİRİLER İLE HÜKMETİ DOĞRU İŞLER YAPMAYA SEVK EDECEĞİZ
Vatandaşların sorunlarını meclise taşımak istediklerini ancak yeteri karşılığı alamadıklarını belirten  Altay, “TBMM’de 27’nci dönemde neler oldu? TBMM’de 273 adet kanun çıktı. BU dönemde 109 adet Cumhurbaşkanı kararnamesi yayınlandı. Biz her zaman olduğu gibi Ana Muhalefet partisinin anayasadan aldığı yetkiye dayanarak, anayasamıza aykırı bulunan tüm konuları da  yüksek mahkemeye taşırız.  TBMM’de bu başvurularımızın 89 kanun önerisini 32’isi sonuçlandı. 14’ü ret, 4 tane de tam iptal oldu. Tam iptaller ise limanların peşkeş çekilmesi gibi konular var. Bunları olumlu görüyoruz. AYM’ye olan umudumuzu bu kararlar yitirmememizi sağlıyor. 42140 adet yazılı soru önergesi verildi. 11 bin soru önergemize hiç cevap alamadık.Buradan anladığımız AK Parti vatandaşların sorunlarını görmezden gelerek TBMM’yi yürüyormuş gibi bir çalışma yapıyor. Yeni yasama yılına yönelik çalışmalarımız ortaya koyduk. Hukuk dışılıklara karşı durmaya devam edeceğiz. Toplumun beklentilerinin hayata geçmesi için Anayasa’nın bize verdiği hakları kullanmaya devam edeceğiz. EYT yeni yasama yılının en önemli maddelerimizden biridir. Yapıcı eleştiriler ile hükümeti doğru işler yapmaya sevk etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DEV BİR HOLDİNG BAŞKANI GİBİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde bulundurduğu yetkileri de sert bir biçimde eleştiren Altay, “Ben Erdoğan’a baktığımda karşımda devlet başkanı görmüyorum. Aldığı yetkileri ve kendine bağladığı kuruluşlara bakınca karşımda dev bir holding başkanı var. Borsayı kendine bağlamış, Merkez Bankası kendisine bağlı, Türkiye Varlık Fonu’nun başkanı… Cumhurbaşkanı Kınalı-Ankara otoyolunu şu firmaya verin diyebilir mi? Dağ başı mı burası? Biz 21B ihalelerinden sikayetçiydik, şimdi diyoruz ki keşke 21B yapsalar bari… Millet özel bankalara tefecilere ve faiz baronlarına çalışıyor, milletten devlet topluyor bunlara veriyor. Özel bankalar, tefeciler ve faiz baronları ise hükümete çalışıyor. Böyle bir hal içinde Fuat Oktay dün bir açıklama yapmış. Doğalgaz faturalarının yüzde 80’inin kendilerini ödediğini söylemiş. Avrupa kendilerinden daha felaket bir durum yaşadığını söylüyor Erdoğan, Fuat Oktay bunu söylüyor. Tüm ülkeler bunu yapıyor. Avrupa doğalgaz sübvansiyonu yapıyor, bir de nakdi yardım yapıyor millete. Sayın Genel Başkanımız 1 hafta ışıksız kaldı. Çok mu durumu yoktu? Hayır. Türkiye'de 4 milyon hanenin ve işyerinin eleştirdiğinin kesildiği yönünde bize bildi geldi. Bu yalan mı? Doğru. Türkiye'de 4 milyon hanenin elektriği kesilmiş. Burada Fuat Oktay’a soruyoruz. Devletin yapması gereken bazı işler var ve kim başta olursa olsun bunu yapmak zorunda. Doğalgaz sübvansiyonu da bunlardan bir tanesi. Bunu iktidar da kim olursa olsun yapacak. Son dönemde kaç hanenin doğalgazı kesildi? Buradan sormuyorum kendisine. Kaç hanenin, işyerinin elektriği fatura ödenemediği için kesildi? Önce bunların hesabını, yasa gereği ver" diye konuştu.

 
Bunu söyleyen parti başkanı: İmam, erkek erkeğe nikah kıyıyor!
 
Çeşme’nin dört bir yanında festival coşkusu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 24 Eylül 2022 Cumartesi 15:43

Sayın genel başkan yardımcısı Altay hangi parti genel başkanı seçimle iş başına gelmiştir?Şayet birileri genel başkan adayı olarak çıktığı zaman partiden bir şekilde ihraç ediliyor,keşke holding başkanları gibi olsaydı hepsi çünkü holding başkanı şirketini zirveye taşır,parti başkanları koltukları korunsun diyerek çalışır,parti kazanmış kayıp etmiş önemli değil,aynı zamanda holding başkanları bu benzetmeyi yakıştırmadı size...

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege mezunu iki ayrı milletvekilinden Binali Yıldırım’a tepki!
CHP İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Atila Sertel, ...
Başkan Sürekli'den CHP’ye 'saha' salvosu: Biz buradayız, siz neredesiniz?
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, ‘Karınca Modeli’ saha çalışması kapsamında ...
Kılıçdaroğlu çiftinden Seferihisar pozu... 'İyileşeceğiz dostlar'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Seferihisar'da ...
 
'Kaybedersek bir daha parlamenter sistem konuşulmaz'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu, partili cumhurbaşkanlığının ...
Seferihisar'daki dev zirvede 3. gün mesaisi: Programda neler var?
Genel Başkan Kemel Kılıçdaroğlu liderliğinde Seferihisar’da buluşan CHP ...
Kılıçdaroğlu’ndan gece yarısı salvolar: Son kez uyarıyorum!
Muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı ...
 
'Rusya'nın referandum kararını tanımıyoruz'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Rusya'nın yapmak istediği referandum ...
'Milletin parası onların boğazına dizilecek'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından borsa manipülasyonlarına ...
'Ülkemizin Afrika politikası yeni döneme girmiştir'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Geçtiğimiz yıl aralık ayında İstanbul'da ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva